Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Najlepsze życzenia dla Matyldy z okazji wczorajszej miesięcznicy i pierwszego ząbka
Pieluchy 4+? My dopiero używamy pierwszego opakowania w rozmiarze 4 i to tylko dlatego że nie chciało mi się wychodzić w deszczu do sklepu po trójki. Waga 7,6 kg.
Wowka, to gdzie te sierpniówki? Idę z Tobą
Widzę, że Fatalita też się wybiera – dobrze, w grupie raźniej
Współczuję bardzo tego bólu głowy. To migrena?
U na noc jak zwykle z jedną pobudką. Za to długą, 1,5h. Mimo wszystko to już nie trzy godziny, tendencja jest spadkowa, może w końcu dojdziemy do przebudzenia na smo karmienie
Albo do przesypiania nocy, bo w środku nocy Zosia jest mało zainteresowana cycem, za to kiwaniem się na czworaka owszem.
Kattalinna, Zosia też preferuje ćwiczenia na miękkim, szczególnie trenowanie do raczkowania. Wygodna panna, w kolanka musi być mięciutko
W zasadzie każda nowa umiejętność ruchowa najpierw była opanowywana na naszym łóżku i dopiero po uzyskaniu sporej wprawy przenoszona na podłogę.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Piotrek śpi jeszcze w łózeczku
sam u siebie w pokoju od skonczonego 5.m.
w sumie zasypia sam ale teraz sa dwie opcje tego zasypiuanai
1.nowa-jak w dzień nie ma drzemki to pada w 5 minut
2.stara opcja-po kapieli zawsze jest w łózeczku, czytam mu, potem gaszę lampke, włączam karuzele(projektor na sufit), dostaje "coś"(mała piłeczka, ksiązeczka) i tak sobie zasypia...czasem 30 minut, czasem i godzine
ale on lubi swoje łózeczko, kładzie sie wkażda możliwą strone, nogi do góry zadziera
czasem "woła" żeby cos mu podac, chwile z nim posiedzieć i po dupce poklepać
nie budzi sie w wogóle w nocy od jakiegoś roku
musi naprawdę cos sie stac by się obudził. Może mieliśmy takich sytaucji 5? np sylwester lub goraczka (bo przewidziana goraczka przez sen bywała okiełznana)
jak sie budzi to sobie sam jeszcze lezy 30 minut czesto-to był od zawze mój czas na kawuniechyba ze "wołał" albo pampers przesikany wieczory nie są wtedy łatwe
Nynka lubi tę wiadomość
-
Sprobowalam z ta bułka, ze swojej raczki nic do buzi nie trafilo, z mojej troche, ale i tak byly odruchy ble...No nic, będziemy próbować dalej
U nas rozmiar 74 chociaz mam co nosic :p
Nie wyspalam sie dzisiaj, nie wiem czy wytrzymam do 00 xd Ja robie Strogonowa na dwa dni i ciasto :p W koncu siostra z narzeczonym do nas przyjezdzaja xd -
Ja to nie wiem czy do północy nie oszaleję
albo mendzi, albo się bawi i piszczy. Oba te dźwięki powodują u mnie ubytki w mózgu. Oraz wierzganie nogami przy ubieraniu
Młoda robi się coraz bardziej strachliwa. Boi się ciemności na spacerach, choinki i odkurzacza. Ciekawe co będzie dalej. Ake to chyba znak, że muszę roombę kupić, żeby w czasie spaceru ogarniała chatę
Mam spadek formy. Zupełnie nic mi się nie chce. No, może poza schowaniem głowy pod dźwiękoszczelny koc... -
nick nieaktualnyMy właśnie otworzyliśmy pierwszą paczkę dada 4, bo 3 odciskają się na udach (w pasie, rzep prawie jeden na drugim), a u Was 4 są małe? One chyba są do 18 kg. Szkoda że nie ma wersji slim
Ubranka rozm. 74, bluzeczka z pepco 80 jest dobra (rękaw trochę dłuższy), ale tam często rozmiarówka zaniżona.
Wczoraj Zuzia poszła na trzecią drzemkę i wstała o 17.15,do 21 rządziła, ostatni raz tak późno ją położyłam na drzemkę. Przyzwyczaiłam się że od 19 mam fajrant, a wczoraj tak się urobiłam że poszłam spać przed 22.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zdrowia i spełnienia marzeń,oby przyszły rok był jeszcze piękniejszy od tego.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
U nas w salonie regał z ikei i pudła curver infinity.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/740d0157e584.jpg
A w sypialni na zabawki mniej używane i te większe pudła na kółkach z pokrywkami ikea VESSLA (można je stawiać jedno na drugim):
https://www.ikea.com/ms/pl_PL/szukaj/?query=vesslaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:49
kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Byliśmy 2h na spacerku
Potem weszliśmy do Lidla po drobiazgi i po picolo
Mamy 3picolo
Nie żebym uwielbiala
Ale w zeszłym roku nawet picolo nie mogłam i było mini mini(przez cukrzycę)
Teraz objad zjadamy potem szybkie ogarnianie chaty, dzieci i można zasiadać przed tv -
My wazymy 8.400 dluga ok72 cm. Rozm 74 pieluchy 4 uzywamy wlasnie ze wzgledu na odcisniete udka.
My ze spaniem i jedzeniem kiepsko ale ida te zebiska mam nadzieje ze już nie dlugo.
Dla wszystkich solenizantów z ubiegłego tygodnia Sto Lat!
Co do fajerwerków to mamy zakupione i bedziemy strzelać dla syna raz w roku można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:56
-
To tak w temacie zdrowego żywienia dzieci
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f004f5f445.jpg
https://youtu.be/w887oCpFyz4
Zostawiłam ja na chwilę jak wróciłam z kuchni zastałam ja pożerającą pizzę pewnie Patryk siostrę poczęstował ,ale jaka zadowolona była
kamciaelcia, Berbecia, Hoope, Cola87, kattalinna, Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Mała Matylda, Sela, Mycha666, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
Pozdrwaiamy z naszego ostatniego-w tym roku!-spacerku
Wszystkim ciociom i dzieciaczkom życzymy szczęśliwego Nowego roku
Aby każdy następny był lepszy od poprzedniegoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:02
pawojoszka, Berbecia, Cola87, kattalinna, Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Tanda, Mała Matylda, Sela, Mycha666, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
Kattalina
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b0206f49ca2.png
My nie strzelamy. Nasz pies bardzo sie boi, wkurzaja mnie ludzie ktorzy strzelaja
Kamcia, super
Szczesliwego nowego roku!kamciaelcia, kattalinna, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
No widzicie, a u mnie te pieluchy sprawdzają się super. Dada jest ciągle mokra, jajka mokre po jednym siku, pampers śmierdzi i ma za dużo chemii, fit&play są ok ale pielucha gruba i wygląda jak zasikana już w momencie założenia, lupilu sztywne.
Mam dla Was filmik o zabawkach
https://youtu.be/jG2rhZHoTmckattalinna, kamciaelcia, Katy, Fatalita, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Aż nabrałam ochoty dać pizzę Bożence
Ula wygląda jakby całe życie tylko to jadła
Hoope, vlog profeskajak Ty milusio brzmisz
a, i przekonałaś mnie do surferów. Mam na liście od dawna ale nie do końca byłam pewna jak działają. Teraz wiem, że kupię
mamy takiego świecącego żółwia i jest czad
Dzięki za odpowiedź z tym przechowywaniem
JS, pojemny jest ten kosz? Mam dokładnie taki na allegro w koszyku tylko ciągle się waham.Hoope lubi tę wiadomość
-
Kattalina z tą pizza to był jej drugi raz ,pierwszym razem mi z talerza zaciągnęła ale w tedy nie wiedziała co z tym robic. Ona zawsze się tak rzuca na jedzenie jakby tydzień nie jadła, a jaki był płacz jak zabralam.
My zabawki mamy w plastikowych pojemnikach ,niektóre są na kółkach . Często służą jednak nie do przechowywania zabawek a do jeżdżenia po domukattalinna lubi tę wiadomość