X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać jak śpi Piotr? :D
    Sam? Czy dużo się budzi? Jak zasypia?:D

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Najlepsze życzenia dla Matyldy z okazji wczorajszej miesięcznicy i pierwszego ząbka :)

Pieluchy 4+? My dopiero używamy pierwszego opakowania w rozmiarze 4 i to tylko dlatego że nie chciało mi się wychodzić w deszczu do sklepu po trójki ;). Waga 7,6 kg.
    Wowka, to gdzie te sierpniówki? Idę z Tobą ;)
    Widzę, że Fatalita też się wybiera – dobrze, w grupie raźniej :D
    Współczuję bardzo tego bólu głowy. To migrena?

U na noc jak zwykle z jedną pobudką. Za to długą, 1,5h. Mimo wszystko to już nie trzy godziny, tendencja jest spadkowa, może w końcu dojdziemy do przebudzenia na smo karmienie ;)
    Albo do przesypiania nocy, bo w środku nocy Zosia jest mało zainteresowana cycem, za to kiwaniem się na czworaka owszem.

Kattalinna, Zosia też preferuje ćwiczenia na miękkim, szczególnie trenowanie do raczkowania. Wygodna panna, w kolanka musi być mięciutko :P
    W zasadzie każda nowa umiejętność ruchowa najpierw była opanowywana na naszym łóżku i dopiero po uzyskaniu sporej wprawy przenoszona na podłogę.

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek śpi jeszcze w łózeczku
    sam u siebie w pokoju od skonczonego 5.m.
    w sumie zasypia sam ale teraz sa dwie opcje tego zasypiuanai
    1.nowa-jak w dzień nie ma drzemki to pada w 5 minut
    2.stara opcja-po kapieli zawsze jest w łózeczku, czytam mu, potem gaszę lampke, włączam karuzele(projektor na sufit), dostaje "coś"(mała piłeczka, ksiązeczka) i tak sobie zasypia...czasem 30 minut, czasem i godzine
    ale on lubi swoje łózeczko, kładzie sie wkażda możliwą strone, nogi do góry zadziera
    czasem "woła" żeby cos mu podac, chwile z nim posiedzieć i po dupce poklepać
    nie budzi sie w wogóle w nocy od jakiegoś roku
    musi naprawdę cos sie stac by się obudził. Może mieliśmy takich sytaucji 5? np sylwester lub goraczka (bo przewidziana goraczka przez sen bywała okiełznana)
    jak sie budzi to sobie sam jeszcze lezy 30 minut czesto-to był od zawze mój czas na kawunie ;) chyba ze "wołał" albo pampers przesikany wieczory nie są wtedy łatwe ;)

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobowalam z ta bułka, ze swojej raczki nic do buzi nie trafilo, z mojej troche, ale i tak byly odruchy ble...No nic, będziemy próbować dalej ;)

U nas rozmiar 74 chociaz mam co nosic :p

Nie wyspalam sie dzisiaj, nie wiem czy wytrzymam do 00 xd Ja robie Strogonowa na dwa dni i ciasto :p W koncu siostra z narzeczonym do nas przyjezdzaja xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem czy do północy nie oszaleję ;-) albo mendzi, albo się bawi i piszczy. Oba te dźwięki powodują u mnie ubytki w mózgu. Oraz wierzganie nogami przy ubieraniu ;-)

Młoda robi się coraz bardziej strachliwa. Boi się ciemności na spacerach, choinki i odkurzacza. Ciekawe co będzie dalej. Ake to chyba znak, że muszę roombę kupić, żeby w czasie spaceru ogarniała chatę ;-)

Mam spadek formy. Zupełnie nic mi się nie chce. No, może poza schowaniem głowy pod dźwiękoszczelny koc...

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wagowo w pieluchy rozm. 3 jeszcze pasujemy, ale zaczęły się na udkach odznaczać. Jak kamcia słusznie zauważyła - Matyda to taki fałdzioszek :P Udka ma zacne :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie otworzyliśmy pierwszą paczkę dada 4, bo 3 odciskają się na udach (w pasie, rzep prawie jeden na drugim), a u Was 4 są małe? One chyba są do 18 kg. Szkoda że nie ma wersji slim XD Ubranka rozm. 74, bluzeczka z pepco 80 jest dobra (rękaw trochę dłuższy), ale tam często rozmiarówka zaniżona.

Wczoraj Zuzia poszła na trzecią drzemkę i wstała o 17.15,do 21 rządziła, ostatni raz tak późno ją położyłam na drzemkę. Przyzwyczaiłam się że od 19 mam fajrant, a wczoraj tak się urobiłam że poszłam spać przed 22.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zdrowia i spełnienia marzeń,oby przyszły rok był jeszcze piękniejszy od tego.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażcie co macie fajnego do przechowywania zabawek :-)

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w salonie regał z ikei i pudła curver infinity.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/740d0157e584.jpg

A w sypialni na zabawki mniej używane i te większe pudła na kółkach z pokrywkami ikea VESSLA (można je stawiać jedno na drugim):
    vessla-pojemnik-na-ko-kach-niebieski__51638_PE151548_S4.jpg
    https://www.ikea.com/ms/pl_PL/szukaj/?query=vessla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:49

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy 2h na spacerku
    Potem weszliśmy do Lidla po drobiazgi i po picolo
    Mamy 3picolo :D
    Nie żebym uwielbiala
    Ale w zeszłym roku nawet picolo nie mogłam i było mini mini(przez cukrzycę)
    Teraz objad zjadamy potem szybkie ogarnianie chaty, dzieci i można zasiadać przed tv

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wazymy 8.400 dluga ok72 cm. Rozm 74 pieluchy 4 uzywamy wlasnie ze wzgledu na odcisniete udka.

My ze spaniem i jedzeniem kiepsko ale ida te zebiska mam nadzieje ze już nie dlugo.

Dla wszystkich solenizantów z ubiegłego tygodnia Sto Lat!

Co do fajerwerków to mamy zakupione i bedziemy strzelać dla syna raz w roku można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:56

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak w temacie zdrowego żywienia dzieci
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f004f5f445.jpg
    https://youtu.be/w887oCpFyz4
    Zostawiłam ja na chwilę jak wróciłam z kuchni zastałam ja pożerającą pizzę pewnie Patryk siostrę poczęstował ,ale jaka zadowolona była

kamciaelcia, Berbecia, Hoope, Cola87, kattalinna, Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Mała Matylda, Sela, Mycha666, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrwaiamy z naszego ostatniego-w tym roku!-spacerku

Wszystkim ciociom i dzieciaczkom życzymy szczęśliwego Nowego roku
    Aby każdy następny był lepszy od poprzedniego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:02

pawojoszka, Berbecia, Cola87, kattalinna, Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Tanda, Mała Matylda, Sela, Mycha666, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b0206f49ca2.png

My nie strzelamy. Nasz pies bardzo sie boi, wkurzaja mnie ludzie ktorzy strzelaja :P

Kamcia, super :)

Szczesliwego nowego roku!

kamciaelcia, kattalinna, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, a u mnie te pieluchy sprawdzają się super. Dada jest ciągle mokra, jajka mokre po jednym siku, pampers śmierdzi i ma za dużo chemii, fit&play są ok ale pielucha gruba i wygląda jak zasikana już w momencie założenia, lupilu sztywne.

Mam dla Was filmik o zabawkach XD

https://youtu.be/jG2rhZHoTmc

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Fatalita, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka Ula jest świetna z tą pizza :D Kamcia Patryś ma te oczy rozbrajające, zamacha rzęsami i wszystkie łaski jego ❤️

kamciaelcia, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż nabrałam ochoty dać pizzę Bożence :-D Ula wygląda jakby całe życie tylko to jadła ;-)

Hoope, vlog profeska :-D jak Ty milusio brzmisz ;-) a, i przekonałaś mnie do surferów. Mam na liście od dawna ale nie do końca byłam pewna jak działają. Teraz wiem, że kupię :-) mamy takiego świecącego żółwia i jest czad :-)

Dzięki za odpowiedź z tym przechowywaniem :-)
    JS, pojemny jest ten kosz? Mam dokładnie taki na allegro w koszyku tylko ciągle się waham.

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do strzelania - ja pomijając różne kwestie, nie muszę kupować, już od kilku godzin słyszę wystrzały, po 23 do prawie 1 będę miała fajerwerki za free :-P czyli chyba coś sobie kupię skoro zaoszczędziłam ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Hoope, masz bardzo przyjemny glos!

Ulcia boska <3

Kattalina, slabo pojemny XD Musze dokupic drugi i bedzie w sam raz.

pawojoszka, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina z tą pizza to był jej drugi raz ,pierwszym razem mi z talerza zaciągnęła ale w tedy nie wiedziała co z tym robic. Ona zawsze się tak rzuca na jedzenie jakby tydzień nie jadła, a jaki był płacz jak zabralam.

My zabawki mamy w plastikowych pojemnikach ,niektóre są na kółkach . Często służą jednak nie do przechowywania zabawek a do jeżdżenia po domu

cf409fc7e7.png
‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ