Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja czytam dzień w dzien ale nie mam czasu pisać. Wróciliśmy w sb w nocy już do Niemiec. Jednak co u siebie to u siebie. Jedyny minus, że pomocy brak na codzien. Mąż poszedł do pracy a na codzien zawsze była jeszcze babcia i dziadek. Więc trochę mała zabawiali. Teraz wracamy do rzeczywistości i walczymy razem do 15.30. Bo pozniej juz jest mąż.
Dzisiaj dzien strasznej marudy, Ale to naprawdę strasznej i jak nigdy nie może zostać sama na 15 sek w pokoju bo jest ryk.
Nie odniose się do niczego bo tyle pisalyscie że mój mózg tego nie koduje.
Nocki u nas też dalej okropne. Czasem co godzine, czasem co 2h pobudki i cyc albo lulanie bo nie może zasnąć
. Wiem napewno że te pobudki nie sa z głodu bo wracajac 8h z PL do DE robilismy tylko jedna przerwę na cycka, drugi raz karmiłam już w domu jak dojechaliśmy. Także myślę że te pobudki wiaze sie z tym ze nie potrafi sama znowu zasnąć. Czy to mija, czy dziecko dojrzeje do tego ze będzie spało bez wybudzania się, ciągiem chociaż 5h?? Zróbcie mi chodź troche nadzieji na "lepsze jutro"
Jutro mamy badanie kontrolne polroczniaka i szczepienie. Wszystko się trochę poprzesuwalo że względu na ten krztusiec który ja dopadł w październiku. Kaszle oczywiście nadal
Coś jeszcze miałam pisać ale mała sie juz wybudzila z drzemki. Aaaa nasza mała też jeszcze nie pelza...
Zaraz wrzuce jakieś jej zdjecieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 10:47
-
Witamy się w 8 miesiącu (nawet 8+1
.
.
U nas właśnie tak wygląda siadanie. Za siedzenie też się Kubuś powoli bierze. Postępów w raczkowaniu brak. Ciągle przemieszcza się czołgająco-raczkująco-pełzającym stylem. Ale już szybko.
Katy sto lat dla Kamilka. I dla wcześniejszych jubilatów. Ogólnie, żeby wszystkie dzieciaczki zdrowe były.
Nadrobiłam znowu, więc mogę się odnieść do części wpisów.
Feeva współczuję ciężkiego ząbkowania.
Kamcia trzymam kciuki za trzydniówkęale i tak współczuję.
Kattalinna ja mam torbę skip hopa. Kupiłam używaną na olx w bardzo dobrym stanie chyba za 90 zł. Jestem bardzo zadowolona. Szukałam szarej, ale ta kolorowa też bardzo mi się podobała. Dokładnie taka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97c9519753b.jpg
Mieliśmy w końcu dziś wyjść na spacer, a tu sypie. Ostatnie dwa dni bez spacerów, bo szklanka na osiedlu, a teraz nie dość, że lód to jeszcze przykryty śniegiem
Na wychowawczy się nie wybieram. No chyba, że byśmy nie mieli kredytu hipotecznego, ale mamy. Miał być żłobek prywatny, bo o publicznym można pomarzyć, ale teściowie powiedzieli, że nie pozwolą Kubusia oddać do żłobka. Teściów mam bardzo w porządku, a do tego mieszkają kilka bloków dalej, więc nie mam nic przeciwko. Wkurw... mnie to, że ciągle trąbią o tym 500+, a o żłobkach nie pomyślą.
Pamiętam czas w szpitalu po porodzie. W dzień Kubuś spał, a w nocy płakał. W domu chyba już mało spał. Muszę sobie przypomnieć wpisy z tego okresuOstatnio u męża w pracy wrócił kolega, któremu na początku grudnia urodziło się dziecko. Śmiałam się, że pewnie nie mógł się doczekać powrotu, ale podobno nie, bo dziecko tylko je i śpi. Really?
Kupiłam w lidlu jogurt kokosowy Planton. Z racji uczulenia na bmk skusiłam się na cuś takiego. Kubuś standardowo wsuwał jak głupi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:46
kamciaelcia, Cola87, Wowka, pawojoszka, MajowaMamusia, kattalinna, Sela, Feeva, Hoope, Fatalita, Berbecia, Mała Matylda, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Sto lat, sto lat, sto lat!
Dla Kamilka, Kubusia, Wikuli i Stasia :*
Dzisiaj kompilacja, pijemy
Dzieci super, nie do wiary jak bardzo one nam się zmieniają
Zdrowia dla chorowitkow i ząbkujacych.
I śniegu dla KamciMycha666, kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Sto lat dla wszyatkich jubilatow :*
Zdrowka dla chorowitkkw :*
Mamy gorna dwojke, prawa.
Moje dziecko mialo atak darcia sie przez 1h. Ciagiem. Spi na mnie, on nigdy nie spi na mnie, biedacwtoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:44
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiki w męskim towarzystwie Kubusia, Stasia i starszaka Kamila
najlepszego!
Pozachwycałam się dziećmi. Czy ktoś już odkrył, że nasze majowe wszystkie takie cudne?
Mała Matylda, dzięki za listę, fajnie poczytać. Szkoda, że tak mało zostało nas. Ostatnio telefon przypomniał mi o MysiaMarysia, z racji sąsiedztwa myślę czasem o Kolagenie, Fermina siedzi w głowie. Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki zdrowe.
Wowka, odkryłam na liście, że Skrzat ważył 5g mniej od Bożenki i był 3cm dłuższy - tak im zostało tylko wagowo dysproporcje się zwiększyłyszkoda, że nie wiem jak z długością... Jutro szczepienie to będzie update.
Mycha, dzięki za torbęwłaśnie też ostatnio olx przeglądam i ten model często się przewija. Szukam szarej ale tę obserwuję
Kamcia, JS, Feeva, Mała Matylda proszę o podanie modeli Waszych niań elektronicznych. Nie pamiętam które jeszcze wychwalały swoje
Śnieg u nas sypie, czekam na kuriera, dla odmiany ja mam paczkę dla niegodziecko śpi, piję kawę, pralka pierze. Zimno. Kocyk x merynosa extra, potrzebujemy jeszcze przynajmniej jednego bo rodzice się dorwali i dziecko nie ma
A teraz się pożalę... Wczoraj po 22 znowu rzyganiejesteśmy na 90% pewni, że to wina jajka. Wczoraj na kolację próbowałam przemycić jajecznicę na bułce. Poprzednim też była jajecznicowa próba. Tylko zastanawia mnie, że wcześniej jadła żółtko a nawet trochę białka z tym że bardziej ściętego. Zatem albo alergia albo reakcja na formę. Na szczęście młoda w wyśmienitym humorze cały czas. Jutro skonsultuję z pediatrą, idziemy do innej niż zawsze, podobno jest dobra.
Fatalita, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego dla Kubusia
J.S gratuluję ząbka. U Was dwójki, a u nas ledwo co jedynkaPierwsza.
U mnie też sypie... Miałyśmy wyjść i nici z tego.
Mój Mąż cały tydzień pracuje 12h... Czyli od rana do samego wieczora sama z ząbkującym dzieckiem...
Kattalinna, mamy taką:
KAMERKA ILUMEN CAM-x3
Co do rzygania po jajku to np. moja mama miała tak całe dzieciństwo. Skaza "jajkowa"Po jajkach rzygała. Teraz je normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:13
J.S, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem w szoku jak ten czas leci ale myślę sobie że przecież Ula prawie dwa miesiące młodsza i trochę mi lepiej bo mam jeszcze czas nacieszyć się nią kiedy jest taka malutka.
J.s gratulacje nowego zabka, jak już wyszedł to powinno być lepiej.J.S lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas pierwsza drzemka, ale coś się obawiam, że zaraz się skończy tak jak u Feevy.
Noc jak co noc, pobudki co 1,5h
Mieliśmy jechać dzisiaj na zakupy, ale tyle jest śniegu, że chyba z podwórka nie wyjedziemy i daruje sobie w taką zamieć podróże.
100 lat dla świętujących!
Zdrówka dla naszych chorowitków!
Pawojoszka faktycznie ksiądz super, u nas niestety jest nowy i co msze (podobno) ciągnie kase.
Mama32 to trzymamy kciuki za jutrzejsze szczepienie i bilans!
Cudne foto
Majowa ja też jestem w szoku jak widzę wpisy Katy o wieku Kamilka
Mama32, MajowaMamusia, Mycha666 lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Kattalina, nie mam pojecia czemu tak u was po jajkach jest. Dobrze ze idziesz do polecanego pediatry to chociaz moze sensownie na to odpowie.
Feeva, pociesze cie, mojego nie ma od poniedzialku od 5 i wraca dzis o 20-21...
Kamerke mam ta
https://allegro.pl/xblitz-kinder-niania-elektroniczna-z-kamera-i7543888254.html?
Sorki ze tak. Jak mam wstawic, zeby od razu w link klikac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 15:45
kattalinna lubi tę wiadomość
-
kattalinna
ja w sumie nigdy nie pisałam o swojej kamerce-ale jestem bardzo zadowolona
nawet nie ma sensu pisac czemu ta a nie inne (kupiłam w maju 2018)
mam te-ja oczywiscie wierna allegro
https://allegro.pl/oferta/niania-elektroniczna-z-kamera-i-monitorem-video-ii-7299062102?snapshot=MjAxOC0wNS0yNFQxOToxMDoyMC41MTZaO2J1eWVyOzlhNDI4YjA3ZTIwODgwZWM1ZmY2MjU3MzdhZmQ0NjI2YjUyNDdiMDhhMGI2YTNlNTMzMTAyMjhhNWRhOTAzYjE%3DWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:27
kattalinna, J.S lubią tę wiadomość
-
Przed linkiem [url] trzeba wstawić a po /url też w kwadratowym nawiasie ale też ja tak nie zrobię bo mi z posta linka zrobi
polecasz tę nianię?
Edit: i mi zlinkowalo... [/url] itd... W cytowaniu np Kamci posta widać to superWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:27