X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpimy od 6.20,teraz pierwsza drzemka. Noc do 23.30 fatality, budziła się 3 razy, dałam przeciwbólowe,wypiła 60 ml mm i spała do rana. Co dajecie na noc na te zęby bo przeciwbólowy co noc chyba nie bardzo? Z żeli co polecacie, dentinox pomaga coś? Viburcol to wyciszajacy na noc pomoże? Kamcia, Ty go przy ząbkach stosujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:53

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie wiem nawet co to za program WS :O

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat mnie urzekł, radość bezcenna :) tunel rewelacja, nie mam niestety miejsca na kolejnego grata.

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    teraz Patryk nic nie wymaga ale to pierwsze zeby
    u Piotrusia dentinox, dentosept a mini(ale miałam po plesniawkach) no i przy trójkach były przeciwbólowe(ibuprofenum) nawet co noc(z tydzień?)
    viburcol w czopku tez dawałam
    u niego na raz po cztery zeby
    (czwórki, trójki, piatki)
    sam dentinox po posmakowaniu cuda działał o.O
    camilie raz kupiłam-wiecej juz nie była warta uwagi (
    u nas)

Emilka tez nie wymagała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Piotrek wstał-bo tata wrócił z pracy i obudził :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie ale masz super tunel <3 oczyma wyobraźni widzę jak się ganiają z Baśką na tych 4 kończynach XD XD XD

Pawojoszka brak mi słów do tej Twojej baby, ale powiem Ci że oj ciężko miałby Twój mąż ze mną. Ja mojemu wybiłam mamusie z głowy... Ale Z jego młodszym bratem to każda kobieta która go zechce będzie miała przerąbane. Nie wiem co jest z tymi niektórymi matkami synków :P

U nas nowość - Barbara otrzymuje trochę mm. Nawet chętnie zaciąga. Trochę mam mieszane uczucia co do wprowadzania butelki teraz. Ale nie będę się schizować. Czas kończyć te cycanie powoli. Chce żubrówki ze jabłkowym sokiem! Teraz zaraz.

A Baśka wcinała pulpety rybne ziemniaczki i popila maślanką. Pulpeta wciagneła z prędkością światła. W ogóle robiłam pierwszy raz i chyba będę robić częściej. Poza tym dzisiaj robię leniwe. Myślicie że taki jakby mus z dyni z cynamonem i syropem z agawy będzie pasował. Mam też trochę mrożonych jagód. Czymś bym te leniwe polała na słodko. Ale nie wiem czym...

Idę gotować :(

Wowka lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, aż mi ślina pociekła na te potrawy Baśki :-) jak te pulpety robiłaś? Bożenka dziś zjadła garnek żurku :-) ten garnek to taki jej mini ale brzmi zacnie ;-) jadła aż się trzęsła ;-) bez soli ale z odrobiną chrzanu. No i bezmięsny bo taki jak nasz - coś czuję, że to nasze dziecko będzie jednak wege ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz co wzięłam filet z dorsza i zmieliłam. Potem starłam jakieś tam warzywa akurat miałam takie z włoszczyzny, natkę. Do tego dałam kuskus żeby się trochę kleiło. A i troszkę cebulki starłam też. No i na parę i już. Miałam trochę sezamu więc już ugotowane obtoczyłam w tym sezamie. I koniec XD nic skomplikowanego.

Wege dziecko XD XD XD ale nie dajesz w ogóle mięsa? Nic a nic?

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasiadka przyniosła recuchy ;) ten tego :D zgadnijcie ktoremu bardziej smakowały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil je ze mną ostatnio owsianke na sniadanie :p

Byliśmy u mojej mamy, potem z nia, siostra i jej narzeczonym na spacerze:p Oczywiscie Kamcio nie wytrzymał całego w wozku, ale i tak bylo spoko;)

Przy okazji zahaczylam o Pepco i kupilam sobie dwie pary spodni dziewczecych :D

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, jada zupkę z królikiem. Tylko takie mięso mamy ;-) myślałam, żeby jej coś innego dać ale zupełnie nie wiem skąd brać dobre więc je co je ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby wszystkie internety zasypało?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem
    no ale u mnie lało, nie sypało
    nie mam tez nic ciekawego do powiedzenia, pokazania ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przychodze czytać, ale nie ma co :p

Jedynie moge sie pochwalic, ze Kamcio ladnie jadl placuszki z banana, dawalam mu kawaleczki widelcem:p

No i juz spi od 30min, ale obawiam sie, ze to drzemka bo cos za wczesnie :/

Po za tym nie wiem czy jakies zeby sie nam nie szykują do wyjscia bo tak charakterystycznie pociera twarz i slini sie bardziej:/

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy świeże borówki do kaszki mogę dać małej?

I czy na zabkowanie pomaga też rumianek? Jak go dziecku parzyc, tak jak dla dorosłych czy jest może specjalny rumianek dla dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:44

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama 32
    mysle ze na bank TAK

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez jestem, ale teraz mnie wzielo przeziebienie i po calym dniu mam dosyc. Ola spi od 19 a i ja juz w lozku leze.
    Nasza Olcia nadal papkowa, nie umie jeszcze gryzc a i ma 5 zebow. Trzy u gory wyszly na raz.
    Dobranoc.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Mnie zasypalo ale nie dlatego się nie odzywam :D
    Byłam u rodziców dziś cały dzień.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71e5a89c21a.jpg

Noc nawet udana, usnela o 20, karmienie 23:30, potem obudziłam się na siku, patrze na zegarek - 5! Szok! Poszłam siku, wróciłam to już się kręcila, zjadła i usnela. Spała do 6:40.
    Więcej takich nocy proszę.

Rekinu, ale masz zajebisty domek z tunelem :D Mani też bym taki kupiła ale w mieszkaniu już w ogóle bym nie miała miejsca :D

Zdecydowalam się na fotelik Axkid Move. Akurat jestem happy bo jest promo z 1250zl na 999zl a mama moja dziś powiedziała, żebym zamawiala to akurat będzie prezent na chrzciny. Jea!

Ogólnie to wczoraj Mania robiła kwaśne kupy, za każdym razem jak zrobiła to płakała i dupka odparzona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:03

kattalinna, Berbecia, Wowka, Hoope, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, Sela, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    tak "głupio" spytam, czyli nie złośliwie, a raczej wrecz przekonujaco w odpowiedzi...
    nie boisz się ze fotelik "tylko tyłem" sie nie sprawdzi?
    bo ja sie boje i mam dylamaty
    Piotrek jezdzil tylem, ale przodem już posmakował....nie było z nim problemu w aucie (<nie spał ) ale teraz...niebo a ziemia...
    boje się ze Patryk się zbuntuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie zasypało ale miałam dzisiaj gości trzeba było troszke przygotować co nie co a mała też nie zabardzo mi pozwalała bo jak wiadomo u mamy na rękach najlepiej.

Miniona noc fajnie zleciała pierwszy raz nie slyszałam jak Milenka płakała. Mąż do niej wstał.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ