Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia no właśnie tumam zasiane ziarnko niepewności bo chciałabym tyłem i przodem... Tyłem bezpieczniej, ale od pewnego wieku przodem dziecko pewnie będzie bardziej zadowolone. Teraz już nie wiem...
-
Mnie zasypało
U nas dziś dzień pełen wrażeń. Rano wizyta babci i prababci. Później spacer na sankach z naszymi znajomymi i wizyta u cioci. Obiad u babci i do domuA w domu matka się pochorowała i trzeba było bawić się z tatusiem.
Jaką różnicę widać jeszcze pomiędzy Manią, a siostrzyczką. Fajnie wyszło z fotelikiem
D_basiula, zdrowia dla Was obydwóch. Co za zaraza Was wzięła...
Mama, ja daję borówki do kaszki. Akurat mrożone, ale na pewno świeże jeszcze lepsze. O rumianku nic nie wiem.
Patk, też bym skonsumowała takie pulpety chyba
Katy, jakie placki z banana?
Skrzat jadł makaron z indykiem w sosie dyniowym. Pasiwiem, że temat już był walkowany, ale jaki makaron dajecie? Ja daję rosołowy, drobne gwiazdeczki-tych rodzajów nie mielę, albo penne-ten rozdrabniam.
Zauważyłyście, że forum się robi mocno kulinarne? Znowu, tylko wcześniej były zachcianki, a teraz są niemowlęce obiadki -
feeva
no mnie własnie to ograniczenie-że tylko tyłem-powstrzymuje
bo Piotr nie miał problemu (już musiał zmienić )tyłem, ale na wrzesniowych przodem bylo ratunkiem...
u nas teraz przodem bajka-nie ma dziecka DOSŁOWNIE...
on taki niewymiarowy, więc mysle o Patryczku -
Wowka, w koncu jedzenie to dosc istotna dziedzina zycia jesli mozna to tak nazwać haha :p Takie: https://alaantkoweblw.pl/placki-jogurtowe-z-bananem/ Sa naprawde szybkie i pyszne, zrobiłam je w 5min z Kamilem na rekach xd No dobra moze 8min bo mi próbował miske zabrac :p
Mama32, ja borówki dawalam do jogurtu, kisielu albo kaszki :p
Wiem, ze pytanie o fotelik nie bylo do mnie, ale pamiętam, ze gdzies czytalam, ze dziecko widzi duzo przez boczna i tylna szybe wiec moze nie bedzie tak zle :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 22:01
Wowka lubi tę wiadomość
-
katy
Piotrek duzo widział-i dużo w tym prawdy (zdjeliśmy zagłowek itp)
on akurat wyrosł przez wage
i nie robił problemu tyłem
aleniektóre dwulatki to była tylem tragedia i jezdza przodem...
boje się fotelika TYLKO tyłem, ale rozwazam, stad nurtuje mnie podejscie m.in. feevyKaty lubi tę wiadomość
-
No ja się jeszcze właśnie zastanawiałam nad joie stages bo on jest tyłem i przodem, ale nie ma testów adac...
Kurcze muszę jeszcze pomyśleć, bo jednak chyba wolałabym w obu kierunkach...
Zobaczę co mi na 8gwiazdek na fb jeszcze poleca do mojego woza
Tak w ogóle to ciocia przyjechała wczoraj2 dni przed planowana wizyta.
Nie lubię niezapowiedzianych wizyt.
Wowka, roznica jestale to tylko 2mce.
No i Hania ciut do tyłu jest jeśli chodzi o rozwój fizyczny, bo Mania w jej wieku już na czworakach się gibala, a zaraz kończy 7mcy. No, ale każde dziecko rozwija się po swojemu, i na nią pora przyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 22:29
-
Kamcia, podobno dzieciom nie przeszkadza jazda tyłem. Przede wszystkim należy pamiętać, że to inna jazda niż w łupinie. Tak jak Katy napisała, widzi w szybie tylnej i bocznej (nie ogląda przedniego fotela). Rozumiem, że dylematy mogą być, dla mnie jednak przede liczy się kwestia bezpieczeństwa.
-
feeva
tez prawie kupilam TYLKO tylem
prawie, prawie i zaczełam za duzo myslec
Piotrek tak przeciez jezdził...
ale sa rozne dzieci, rózne reakcje a ja teraz mysle o Patryczku
i im dłuzej się waham tym bardziej odrzucam tylko tyłem (choc ne musi to byc słuszne) tak jakby "miedzy nami"-im dłuzej mysle tym bardziej jestem na nie i po prostu potrzebuje argumentów (nie na poziomie "bo bezpieczniej")
-
kattalinna
piotrek do teraz dał sie tyłem
inne dzieci z wrzesniówek (male grono) nie
ja wiem co i jak, gorzej jak dziecko swoje a fote;lik TYLKO tylem ogranicza
no i ta kwseti abezpieczenstwa a nasze wybory-niestety wybiera dziecko
nie da np sie duzo jezdzic wbrew woli dziecka
ja nie miała takich problemów, tylko słucham innychWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 22:35
-
kattalinna
zdziwiłabyś się
wrzesniowe dwulatki waża i 10 kg i 15 kg a jest dziewczynka bardziej okazała niz Piotrek (mowie o naszym małym gronie bo reszta chyba na fb)
te dzieci nie dały zyc w aucie a zmieniło się wraz ze zmiana kierunku jazdy
Piotrek zmienil kierumek teraz bo miał ograniczenie (13kg) -
Katy, no fajne te placki
U nas często dwa razy na dzień wjeżdża kasza. Jeden posiłek właśnie muszę zastąpić czymś innym. Dziś był chlebek i jajecznica na drugie sniadanie, jutro pewnie będą placki, są akurat dwa biedne banany w domuKaty lubi tę wiadomość
-
Hmmm ja chyba kupie ten z cybexa on jest i przodem i tyłem (bo mamy baze pasującą z trtaźniejszego fotelika). Bynajmniej tak mj się wydajwme, że on jest przód/tył...
ja dzisiaj tylko Was czytam i oglądam piękne dzieci
Wzięłam się za szydełkowanie maskotek. Zamówiłam włoczki i czekam aż przyjadą i Leosiowi zrobię taką 50cm mięciutką przytulankei przy okazji drugą bratanicy
teraz robię takie mniejsze ale to tylko dla rozgrzewki (niby w 16h ją zrobię, zobaczymy eh)
Ps. Ten tunel jest super, za tydzień będziemy w ikei to pewnie kupie, bo chce tą przeplatankekattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
kattalinna wrote:Teraz ja spytam głupio bo nie jestem doświadczona zupełnie. W czym ogranicza fotelik tyłem?
podkresle
u nas nie ograniczał (sciagelismy zagłowek i Piotrek miał cała tylnia szybe dla siebiez)
ale inne dzieci marudziły, płakały, histeryzowały...tak po prostu
a dlaczego??
któz to wie...
sama teraz zauwazyłam po minie Piotra to zauroczenie jazda przodem...nie da sie tego opisacTanda lubi tę wiadomość
-
kattalinna
napisałamnasze dwulatki (w sumie juz 2,5 latki)nie jezdza w łupinach-ich wagi od 10do 15kg
dla Piotra pasuja od 15 kg z czym ja sie nie zgadzam (pani sie "zbulwersowała" ze taki duzy a taki mały!)
ma do 25 kg i do wymiany
on w fotelikach do 18 kg wygladał gorzej jak w łupinie ( pisze to tylko w sensie by naciskac ze fotelik przymierzamy do dziecka)
ogólnie-Piotrek chyba przedstatni jezdzi juz przodem (jeden tylko tylem?)