X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mam to samo, dalej niz do sklepu nie dojade. Drze sie jakby go ze skory obdzierali XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, moje ulubione miejsce w autobusach to tyłem :-P kilka lat temu, gdy jeszcze częściej jeździłam pociągami, ze zdziwieniem odkryłam, że zazwyczaj siadam tyłem. Zawsze ten krajobraz zostawał mi na dłużej. Także jak widać, można.

Co do Twojego doświadczenia, jest duże, ale i tak nie jest to grupa reprezentatywna ;-)

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja bym nie brala takiego tylko tylem

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Teraz to mam mętlik o.O
    Czy Mania teraz nie lubi jeździć bardzo?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jazda tylem jest obojetna w autobusie itp.:p

Miedzy innymi przez problem z Kamilem w samochodzie wstrzymuje sie z robieniem prawka bo w nerwach nie dam rady jeździć, a sama jazda jest juz dla mnie stresująca wiec co dopiero z dracym sie dzieckiem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio, zazwyczaj miauczy. Ale to chyba dlatego, że mało widzi bo daszek ma założony :P no i jest jej już niewygodnie w lupinie bardzo, bo protestuje przy samym wkladaniu. Ja nie siadam w autobusach tylem bo mi się rzygać chce :P

Trudno, zdecyduje się na rwf, ja i tak mało jeżdżę z nią gdzieś dalej sama, a jesli jedziemy gdzieś w 3 to siedzę z tyłu :)
    No i teraz jest korzystna cena bo o 250zl mniej.
    Axkid Move jest lekki a pewnie często będzie przekładany z mojego samochodu do samochodu Męża.
    Jak się nie sprawdzi to sprzedam i kupię coś innego, a jak nie spróbuję to się nie przekonam jak zareaguje.

A no i często spotykam się ze stwierdzeniem, że jak fotelik jest tyłem, ale można przodem, to przodem może być niekoniecznie dobrze, bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
    A jednak najbardziej zależy mi na testach zderzeniowych, bo ja mogę jechać poprawnie i spokojnie, a mieć wypadek przez jakiegoś ciula. Znajoma miała ostatnio wypadek u mnie w miasteczku na skrzyżowaniu, dostała w bok centralnie w drzwi kierowcy i pasażera, ona wylądowała na drugim siedzeniu, chodziła w kołnierzu miesiąc, a dzieciakowi nic się nie stało.

Jak jej się nie będzie podobało samej z tyłu to ja przepne na przód do siebie i tyle. Jakoś damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:02

kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Dziękujemy za życzenia :)

Z okazji 8 miesięcy dziecko się zepsuło, a z okazji 9 miesięcy mieliśmy tylko jedną pobudkę :) jestem dumna i wznoszę modły o to, aby tak zostało :)

U nas po chwilowej nienawiści do fotelika i jazdy już jest zadowolenie :) jeździmy sporo, czasem ciut dalej, jest frajda. Ostatnio specjalnie wyjechaliśmy w godzinie drzemki, a ksieciuniu zajął się otoczeniem i nie usnął całą drogę :D

Generalnie, zasada różności dzieci i podążania za nimi, jest do wszystkiego, nie tylko do fotelików i nie można generalizowac. Tu mamy niewielką próbkę niemowlaków w jednym wieku. Są takie co lubią jeść i takie co ledwie ruszą. Są takie co ładnie śpią i takie co mają milion pobudek. Są takie co lubią wózek przodem, a także takie co wolą widzieć mamę itp.

Więc ja bym się liczyła z tym, że część dzieci w rwfach zaprotestuje, a część będzie zadowolonych. Szkoda tylko, że nie powiedzą nam tego przed zakupem :D

Ja kupuję rwf. Jeśli trafię na niechęć Skrzata, to będę kombinować. Do tej pory mamy podróże w spokoju w lupinie i niechaj tak zostanie :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego naj naj dla Skrzacika i Igorka
    czekam na prezentacje przystojniaczków

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje ulubione miejsce w autobusie czy pociagu, to po prostu WOLNE :D

kattalinna, Mała Matylda, Mycha666, Magda33 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa najlepszego dla Rekina i Igorka :*

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. I ja i Maz za dzieciaka mieliśmy chorobę lokomocyjna... (ja mam do tej pory jak nie prowadzę albo na pasażera nie patrzę przed siebie, jak czytam książkę albo patrzę w telefon to od razu mam mdłości) i zastanawia mnie, czy jak oboje mieliśmy TO Mańka też będzie miec? :/

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jeszcze Maxi Cosi Tobi, tylko, że on jest przodem do kierunku jazdy ale ma 4gwiazdki ADAC. A boję się że tyłem będzie rzygać jak kot jak ja za dzieciaka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:37

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) czasem do Was zerknę bo u Was mądrze gadają i wiem na co się przygotować w kolejnym miesiącu :D
    Widzę, że jest temat fotelików. Ja postawiłam na ten obrotowy do 18 kg. Drogo, fakt, ale wózki też drogie. Te od razu do 25 kilo odradzaja, coś tam źle z pasami itp. Ze za duży rozstrzal wagowy. Ale to już zdanie matek, nie pan w sklepie. Tez chce wozić tyłem jak najdłużej, ale jestem realiska, mało które dziecko chce jeździć tyłem jak ma 3 lata. Ba, moja od urodzenia nie chce. Najdalej jedziemy 30 km.... I to z wielkim bólem bo się zanosi, sinieje i nie oddycha. Takie u nas wycieczki.
    Szukam też czasem pocieszenia u Was, że już spicie całe noce hehehe ale nieeee ja też nie. Od 6 do 8 pobudek, w dzień 2 drzemki 30 minut a na noc spać około północy idzie. Gdzie sprawiedliwość ja się pytam!
    I od kiedy stanęła na nogi (a miała 6,5 miesiąca) jakiekolwiek siedzenie jest kara... Tylko by lazila przy meblach, w wózku też by lazila i w aucie też. Pocieszcie, albo dobijcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:36

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat chlopaki :)

My jeszcze spimy, jakims cudem. Chyba mozna to tlumaczyc pobudka na godzine w srodku nocy. Pobudek standardowo milion.

Bede wozic tylem tak dlugo jak sie da.

Wowka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    ja bym zaczeła od przymiarki do fotelika i fotelika

a z choroba lokomocyjna róznie bywa
    ja tez miałam baaardzo zaawansowana do 17r.ż.
    znam tylko jedno małe dziecko u którego sie pojawiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ta kwestia że dwoje dzieci w aucie to auto czteroosobowe...póki Piotrek był tyłem to na środkowej kanapie mąż się miescił...stad tez szukam metody na dwa foteliki plus mąż
    z czasem zatem pojawiają sie dodatkowe kwestie przy wyborach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone kobiety co was dziś napadło żeby tyle stron naprodukowac?

Hoope ja rodziłam sama i nie wyobrażam sobie inaczej, moje spały od razu u siebie chyba że w nocy karmiłam w łóżku i usnęłam przy tym ale jak tylko się obudziłam dziecko wracało do łóżeczka ale zgadzam się że jak się dziecko uprze to nie poradzisz.

Kattalina podjęcie decyzji w sensie że mąż dostanie eksmisję z sypialni?

Najlepszego dla świętujących .

Co do choroby lokomocyjnej to ja miałam i nasze dzieci też mają ,ja miałam straszna dzieci jedne bardziej inne mniej nasilone objawy ale kiedyś też te autokary były straszne teraz jest lepiej to i chorują mniej.

Feeva to nie Hania jest do tyłu z rozwojem tylko nasze forumowe dzieci są do przodu. Ula ma 8 i pół miesiąca i nie raczkuje nawet nie buja się na czterech czasem na chwilę dupcie podniesie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 10:22

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mdłości gdy nie patrzę przodem na drogę. Książka i telefon w trakcie jazdy odpadają. Ale tak nie miałam, ostatnie dwa, trzy lata temu się zrobiło. Za to mój brat w dzieciństwie popis do porzygu co wyjazd XD

Mam chwilę to pokażę w końcu dziecko moje z aparatu a nie telefonu, bez zniekształceń :D Różne foty z różnych dni.

;)

Gdybyście pytały ile jest podglądaczek na forum, to conajmniej 100 XD Także pozdrawiam i witam nową ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 22:20

kamciaelcia, Wowka, kattalinna, J.S, jangwa_maua, Kwiatkowa24, Katy, Feeva, Berbecia, Mała Matylda, Patk, Cola87, Mycha666, D_basiula, Asix, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    fajnie miec taki talent
    nie wiem, czy zdjecia takie super czy Prezes? :P
    i wyglada nawet na swój wiek
    pierwsze foto mnie urzekło

a podgkadaczek jest minimum 200

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 10:37

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wpadnij wiosną w drodze nad morze to się przekonasz ;) :P

Ja mogę potwierdzić 100 bo tyle osób wyświetliło film o zabawkach w dwa dni XD A mogły tylko te które posiadały link. Także tego ;)

POZDRAWIAM :D

Btw pierwszej foty, nie, to nie jest koopa, to serek homogenizowany czekoladowy :P Podobno w tym wieku dzieci powinny już umieć jeść łyżeczką. Jak widać uczy się pilnie XD Co prawda łyżeczka nie z tej strony ale co tam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 10:43

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem urzeczona przedostatnim zdjęciem.

Prezes+talent matki+aparat= <3

Skrzat w tunelu miał 98 obejrzeń ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ