Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope, moje ulubione miejsce w autobusach to tyłem
kilka lat temu, gdy jeszcze częściej jeździłam pociągami, ze zdziwieniem odkryłam, że zazwyczaj siadam tyłem. Zawsze ten krajobraz zostawał mi na dłużej. Także jak widać, można.
Co do Twojego doświadczenia, jest duże, ale i tak nie jest to grupa reprezentatywnaTanda lubi tę wiadomość
-
Mi jazda tylem jest obojetna w autobusie itp.:p
Miedzy innymi przez problem z Kamilem w samochodzie wstrzymuje sie z robieniem prawka bo w nerwach nie dam rady jeździć, a sama jazda jest juz dla mnie stresująca wiec co dopiero z dracym sie dzieckiem... -
Średnio, zazwyczaj miauczy. Ale to chyba dlatego, że mało widzi bo daszek ma założony
no i jest jej już niewygodnie w lupinie bardzo, bo protestuje przy samym wkladaniu. Ja nie siadam w autobusach tylem bo mi się rzygać chce
Trudno, zdecyduje się na rwf, ja i tak mało jeżdżę z nią gdzieś dalej sama, a jesli jedziemy gdzieś w 3 to siedzę z tyłu
No i teraz jest korzystna cena bo o 250zl mniej.
Axkid Move jest lekki a pewnie często będzie przekładany z mojego samochodu do samochodu Męża.
Jak się nie sprawdzi to sprzedam i kupię coś innego, a jak nie spróbuję to się nie przekonam jak zareaguje.
A no i często spotykam się ze stwierdzeniem, że jak fotelik jest tyłem, ale można przodem, to przodem może być niekoniecznie dobrze, bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
A jednak najbardziej zależy mi na testach zderzeniowych, bo ja mogę jechać poprawnie i spokojnie, a mieć wypadek przez jakiegoś ciula. Znajoma miała ostatnio wypadek u mnie w miasteczku na skrzyżowaniu, dostała w bok centralnie w drzwi kierowcy i pasażera, ona wylądowała na drugim siedzeniu, chodziła w kołnierzu miesiąc, a dzieciakowi nic się nie stało.
Jak jej się nie będzie podobało samej z tyłu to ja przepne na przód do siebie i tyle. Jakoś damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:02
kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość
-
Dobry,
Dziękujemy za życzenia
Z okazji 8 miesięcy dziecko się zepsuło, a z okazji 9 miesięcy mieliśmy tylko jedną pobudkęjestem dumna i wznoszę modły o to, aby tak zostało
U nas po chwilowej nienawiści do fotelika i jazdy już jest zadowoleniejeździmy sporo, czasem ciut dalej, jest frajda. Ostatnio specjalnie wyjechaliśmy w godzinie drzemki, a ksieciuniu zajął się otoczeniem i nie usnął całą drogę
Generalnie, zasada różności dzieci i podążania za nimi, jest do wszystkiego, nie tylko do fotelików i nie można generalizowac. Tu mamy niewielką próbkę niemowlaków w jednym wieku. Są takie co lubią jeść i takie co ledwie ruszą. Są takie co ładnie śpią i takie co mają milion pobudek. Są takie co lubią wózek przodem, a także takie co wolą widzieć mamę itp.
Więc ja bym się liczyła z tym, że część dzieci w rwfach zaprotestuje, a część będzie zadowolonych. Szkoda tylko, że nie powiedzą nam tego przed zakupem
Ja kupuję rwf. Jeśli trafię na niechęć Skrzata, to będę kombinować. Do tej pory mamy podróże w spokoju w lupinie i niechaj tak zostanie -
Aaa najlepszego dla Rekina i Igorka :*
Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. I ja i Maz za dzieciaka mieliśmy chorobę lokomocyjna... (ja mam do tej pory jak nie prowadzę albo na pasażera nie patrzę przed siebie, jak czytam książkę albo patrzę w telefon to od razu mam mdłości) i zastanawia mnie, czy jak oboje mieliśmy TO Mańka też będzie miec?Wowka, J.S lubią tę wiadomość
-
Zastanawia mnie jeszcze Maxi Cosi Tobi, tylko, że on jest przodem do kierunku jazdy ale ma 4gwiazdki ADAC. A boję się że tyłem będzie rzygać jak kot jak ja za dzieciaka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:37
-
Hej dziewczyny:) czasem do Was zerknę bo u Was mądrze gadają i wiem na co się przygotować w kolejnym miesiącu
Widzę, że jest temat fotelików. Ja postawiłam na ten obrotowy do 18 kg. Drogo, fakt, ale wózki też drogie. Te od razu do 25 kilo odradzaja, coś tam źle z pasami itp. Ze za duży rozstrzal wagowy. Ale to już zdanie matek, nie pan w sklepie. Tez chce wozić tyłem jak najdłużej, ale jestem realiska, mało które dziecko chce jeździć tyłem jak ma 3 lata. Ba, moja od urodzenia nie chce. Najdalej jedziemy 30 km.... I to z wielkim bólem bo się zanosi, sinieje i nie oddycha. Takie u nas wycieczki.
Szukam też czasem pocieszenia u Was, że już spicie całe noce hehehe ale nieeee ja też nie. Od 6 do 8 pobudek, w dzień 2 drzemki 30 minut a na noc spać około północy idzie. Gdzie sprawiedliwość ja się pytam!
I od kiedy stanęła na nogi (a miała 6,5 miesiąca) jakiekolwiek siedzenie jest kara... Tylko by lazila przy meblach, w wózku też by lazila i w aucie też. Pocieszcie, albo dobijcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:36
-
nick nieaktualny
-
feeva
ja bym zaczeła od przymiarki do fotelika i fotelika
a z choroba lokomocyjna róznie bywa
ja tez miałam baaardzo zaawansowana do 17r.ż.
znam tylko jedno małe dziecko u którego sie pojawiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:57
-
Szalone kobiety co was dziś napadło żeby tyle stron naprodukowac?
Hoope ja rodziłam sama i nie wyobrażam sobie inaczej, moje spały od razu u siebie chyba że w nocy karmiłam w łóżku i usnęłam przy tym ale jak tylko się obudziłam dziecko wracało do łóżeczka ale zgadzam się że jak się dziecko uprze to nie poradzisz.
Kattalina podjęcie decyzji w sensie że mąż dostanie eksmisję z sypialni?
Najlepszego dla świętujących .
Co do choroby lokomocyjnej to ja miałam i nasze dzieci też mają ,ja miałam straszna dzieci jedne bardziej inne mniej nasilone objawy ale kiedyś też te autokary były straszne teraz jest lepiej to i chorują mniej.
Feeva to nie Hania jest do tyłu z rozwojem tylko nasze forumowe dzieci są do przodu. Ula ma 8 i pół miesiąca i nie raczkuje nawet nie buja się na czterech czasem na chwilę dupcie podniesieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 10:22
Wowka lubi tę wiadomość
-
Ja też mam mdłości gdy nie patrzę przodem na drogę. Książka i telefon w trakcie jazdy odpadają. Ale tak nie miałam, ostatnie dwa, trzy lata temu się zrobiło. Za to mój brat w dzieciństwie popis do porzygu co wyjazd
Mam chwilę to pokażę w końcu dziecko moje z aparatu a nie telefonu, bez zniekształceńRóżne foty z różnych dni.
Gdybyście pytały ile jest podglądaczek na forum, to conajmniej 100Także pozdrawiam i witam nową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 22:20
kamciaelcia, Wowka, kattalinna, J.S, jangwa_maua, Kwiatkowa24, Katy, Feeva, Berbecia, Mała Matylda, Patk, Cola87, Mycha666, D_basiula, Asix, Sela lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
hoope
fajnie miec taki talent
nie wiem, czy zdjecia takie super czy Prezes?
i wyglada nawet na swój wiek
pierwsze foto mnie urzekło
a podgkadaczek jest minimum 200Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 10:37
Hoope lubi tę wiadomość
-
Kamcia wpadnij wiosną w drodze nad morze to się przekonasz
Ja mogę potwierdzić 100 bo tyle osób wyświetliło film o zabawkach w dwa dniA mogły tylko te które posiadały link. Także tego
POZDRAWIAM
Btw pierwszej foty, nie, to nie jest koopa, to serek homogenizowany czekoladowyPodobno w tym wieku dzieci powinny już umieć jeść łyżeczką. Jak widać uczy się pilnie
Co prawda łyżeczka nie z tej strony ale co tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 10:43
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka