Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Noc znowu z pobudka. Tak sie wydarlam na niego że się biedny wystraszyl. Jestem zła na siebie
Jeczy o tej samej godzinie a ja już nie mam pomysłów co mu. Do tego histerię urządził bo nie podnioslam nosić.
Katy po jakim czasie Kamilowi przeszło? -
Nynka wrote:Dzień dobry,
Noc znowu z pobudka. Tak sie wydarlam na niego że się biedny wystraszyl. Jestem zła na siebie
Jeczy o tej samej godzinie a ja już nie mam pomysłów co mu. Do tego histerię urządził bo nie podnioslam nosić.
Katy po jakim czasie Kamilowi przeszło?
Jakies 2-3 tygodnie, ten ostatni tydzien juz troche lepiej bylo bo zaczynał sie dawac juz gdzies odkladac :pNynka lubi tę wiadomość
-
Kattalinna
Tak sobie pomyslalam-moje dzieci nie lizaly jakoś tak namietnie tej piany a od urodzenia maja (mniej, wiecej). Chyba wszystko inne jest ciekawsze. Dla Patryka teraz to sluchawka od prysznicaa że biorą do buzi zabawki to mnie nie rusza
-
J.s.
Spiworek wyciągnęłam jak już miałam pewność na stałość temp ciepłej
Jak bylo za ciepło Piotruś jeździl na rozpietym śpiworku. Ale zawsze ubiór dostosowuje do pogody i bliżej nam do zbyt cienkiego ubierania. Dziecku ma być dobrze a nie innym ludziom -
nick nieaktualnyNas zasypało konkretnie, wczoraj dopiero popołudniu jeździł pług i nie miałyśmy jak iść na spacer bo tyle śniegu. Moja mama stwierdziła, że trzeba kupić sanki bo jak nie na tą zimę to na przyszła będą jak znalazł. Chciała kupić wcześniej to ją wyśmiałam że śniegu nie będzie.
Czy Wasze dzieci też mruczą przy zasypianiu? Moja zawsze. -
Dobry,
Śniegu multum. Akurat musiałam zawieźć teścia do szpitala, droga zazwyczaj 45 minutowa trwała prawie 2 godziny
W nocy najadłam się nerwów. O 6:40 włączył się monitor oddechu. Wzięłam Skrzata na ręce, spał sobie bardzo głęboko, tylko że w poprzek łóżeczka u wezglowia. Myślę, że tam po prostu go zgubił ten czujnik.
Możecie pisać, że lepiej nie mieć i się nie martwić. Ale ja i tak uważam, że więcej jest korzyści niż jeden moment nerwów, sądzę, że nieuzasadnionych.
A Skrzat się zrobił fanem rumianku. Myślicie, że można dawać zamiast wody do picia, skoro tak mu smakuje?
Kattalinna, Skrzaci ojciec też nie wygląda na takiego co dużo je. Szczęściarze
Majowa, Skrzat mruczy. Ale nie za każdym razem. Mi się wydaje, że śpiewa sobie kołysankiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:53
-
nick nieaktualny
-
Vanessa też czasami mruczy przy usypianiu.
Noc dzisiaj dużo lepsza, czyżby to dlatego ze poszła wczoraj spac o 21?
Tzn. Oczywiście budzila się w nocy z 4-5 razy na karmienie, ale po karmieniu zaraz zasypiala. Pierwsze karmienie było po 24 także trochę ponad 3h spała. Później już nie kontaktowałam co ile się budzila, wyciągałam tylko cycka i zaraz spała dalej.
Obudziła się o 6.25, Ale wolę żeby ciut wcześniej się budzila niż w nocy urządzala harce, widocznie moje dziecko nie potrzebuje długo spac.
Teraz ma drzemke. Obudziła się z lekkim placzem po ok pół godz. Przyłożyłam rękę do policzka, przymyka oczy i zaraz płacz. Wzięłam na ręce i dosypia już na mnie. Widocznie spiaca jeszcze.
Kaszki rano nie zjadła, szukała cycka. O co kaman? Może po drzemce zje, zobaczymy.
A na obiad dzisiaj będzie miała spaghetti,jej ulubione danie, maz wczoraj ugotował.
A ja właśnie gotuje jej jeszcze makaron. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry.
To ja też wam pospamuje śniegiem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb137e274df8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07fbc7f0beba.jpg
Woowka dziewięciomiesięczne dziecko nie jest już zagrożone śmiercią łóżeczkową jeżeli nie stwierdzono jakiejś choroby która może powodować bezdechy to możesz spokojnie zdjąć to ustrojstwo . Monitor oddechu jest dla dzieci do trzech miesięcy.
Idziemy na sanki puki trochę śnieguWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:23
kattalinna, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
U nas mruczenie jest przy jedzeniu, zatem czasem i przy cycku
ale ja nie śpiewam przy usypianiu to może dlatego. Dwa razy śpiewałam w tym też bez cyca
Vanessa słodkajak ja bym chciała, żeby Bożenka na mnie spała... Nie zawsze oczywiście, ale tak czasem. Ale od dawna nie ma takiej opcji.
Z tą wiosną poszalałamwczoraj było ciepło a w nocy słyszałam uderzanie kropel o parapet, myślałam, że pada deszcz. Jakież było moje zdziwienie gdy odsłoniłam rano okna
Ostatnio mi smutno bardzo bo Bożenka zaczyna gardzić cycem. Dalej jest to obowiązkowa pozycja w menu nocnym (i jedyna) ale w dzień tylko na drzemkę. Po obudzeniu nawet nie spojrzy, może być głodna, marudzi, że jeść ale musi być pokarm stały. W przypadku próby karmienia na siłę jest to nieszczęsne gryzienie. Ale póki co nie zanosi się na odrzucenie raczej. Bo to by oznaczało przesypianie nocyMama32 lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Dzień dobry,
Katy po jakim czasie Kamilowi przeszło?przed chwilą wpadł mi na oczy ten wpis. Poryczałam się. Do fo nas wszystkich...
https://matkatylkojedna.pl/ktorej-dzis-wyszlo-usypia-przykryta-gruba-koldra-wyrzutow/?fbclid=IwAR2svyzr_nAZ2Tzz7GFnNcDFCR53XDYPeu7-_oPymKUy_yitKRuxno_YBRWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:42
Nynka, kamciaelcia lubią tę wiadomość