X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie pisze to skorzystam ;-)

Wowka, podobno ma być nowy axkid niebawem, podobno do 18kg i na isofixa. Może Wam/ Skrzatowi przypasuje :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Milenka ma angine i antybiotyk tylko czekac kiedy stary złapie.

Noc koszmarna do 3 w nocy lulałam bo tylko umnie na rekach.

U nas wczoraj do nocy była ulewa a później padał snieg i zasypane wszystko. Rano do lekarza to musieliśmy odkopywać auto było całe zasypane.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ostatnio podsłuchałam rozmowe męża z synem: tato wiesz mama już nie ma tyle czasu dla mnie jak kiedyś jak nie było Milenki. Mąż mu tam coś tłumaczył że już nie dlugo jak bedzie wieksza to bedzie lepiej. Przykro mi sie zrobiło jak to usłyszałam.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina yo chyba to mówiłam ostatnio, że nie Ty jedyna?;)

Zawsze mi lepiej jak poczytam, że nie ja sama mam takie porażki...

Ogólnie najgorzej mi z tym, że on i tak nie rozumie, tylko się biedny wystrasza. Zazwyczaj nad sobą panuje, ale srodek nocy, histeria bez powodu ( w moim mniemaniu) kolejna noc z rzędu....nie że się usprawiedliwiam....

Berbecia zdrówka dla Was!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia wrote:
    No i Milenka ma angine i antybiotyk tylko czekac kiedy stary złapie.

Noc koszmarna do 3 w nocy lulałam bo tylko umnie na rekach.

U nas wczoraj do nocy była ulewa a później padał snieg i zasypane wszystko. Rano do lekarza to musieliśmy odkopywać auto było całe zasypane.

berbecia
    zdrówka
    ale stary złapac nie musi (u nas i Piotrek i maz dali rade)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, z antybiotykiem będzie już lepiej. Oby mąż nie złapał bo to chyba będzie gorsza choroba niż dwójki dzieci razem wziętych...

Nynka, dokładnie - też z tego powodu miałam doła. Że nakrzyczałam, że chciałam zmiany chociaż wiedziałam, że to niczego nie zmieni bo ona nie rozumie. Nie rozumie ani czego oczekuję, ani co zrobiła nie tak. Naprawdę widzę coraz sensu w tym, że nie pamięta się okresu niemowlęctwa. Tyle, że to zostaje w podświadomości i wpływa na dalszy rozwój...

Berbecia, też by mi było przykro. Ale na to to już zupełnie wpływu nie masz. Choćbyś stawała na rzęsach, nigdy nie będziesz w stanie poświęcić już tyle czasu synowi co kiedyś. Ani Milenka nie dostanie Ciebie tyle, co miał brat. Ale mają siebie, siostra to taka wartość dodana :-)

Nici z tych sanek. Młodzież śpi dalej (alleluja!) a śnieg taki marny już. Obleśnie jest.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kattalina....,
    podobno tak nie jest, że na tak małe dzieci to wplywa, ale ja sobie wkrecilam że jakiś uraz u niego zostanie że matka narwana....

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka Berbecia :*

Dzisiaj na obiad zrobilam te pulpeciki: https://alaantkoweblw.pl/deliatne-pulpety-drobiowe-w-sosie-smietanowym/ i wszystkim smakowaly, zrobiłam z mięsem z piersi indyka, Kamil mial rozdziabcianego i zjadl lacznie moze 1/3, ale balam sie, ze w ogole nie sprobuje xd

A wczesniej zwazylam ile kaszki z owocem zjadl i wyszlo, ze jakies 50g...Takze malutko :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U mnie też śnieg, ale już się rozpuszcza.

Berbecia zdrówka dla Was :)

Nynka, mi też się zdarzy krzyknąć na Manię, a potem te okropne wyrzuty sumienia...

Mania mruczy przy zasypianiu :) Mniej więcej tak: (tu akurat na spacerze :D)

https://youtu.be/6X7GkTLHSeY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:56

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na spacerze mogłam mendolenie nagrać ;-) ale czasem robi jak Mania :-)

Czekam na kuriera, chyba był jak nas nie było bo dzwonił a nigdy nie dzwoni. Dziecko bym położyła spać ale znając życie jak mi zacznie usypiać to zbudzi ją domofon... Na szczęście nie marudzi bo się torbą od wózka zajęła i zawieszkami odblaskowymi ;-)
    Oby fotelik był nowy i cały...

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej wpadłam się przywitać przy okazji jak ponownie wróciłam na belly ;) zaraz postaram się Was trochę nadrobić

A to mój Wojtas wielki fan butów wszelakich (ma coś po mamie hehehe)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4acf64f1cff7.jpg

Katy, kattalinna, Feeva, MajowaMamusia, Berbecia, Cola87, Nynka, Mała Matylda, pawojoszka, kamciaelcia, D_basiula, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva u nas takie właśnie mruczenie przy zasypiania :)

Byłyśmy na spacerze, zrzucilam chyba 1000 kalorii, po 20 minutach robienia za pług zaparkowałam wózek pod dom i chodziłam z Zuzią na rękach. Jak wracałyśmy przyjechali odśnieżać.

Uli witaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:54

Berbecia, kattalinna, pawojoszka, Katy, kamciaelcia, Cola87, D_basiula lubią tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia zdrowia przyda sie

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, witaj i gratuluję :-D opowiadaj gdzie byłaś jak Cię nie było, poza kupowaniem butów ;-) jak się czujesz?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik jest ten sam, wymieniony został uszkodzony element (to jest na śruby przykręcane). Jeszcze nie wiem co mam myśleć :O

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w mieście po tych nieodśnieżonych drogach i już lubię zimę trochę mniej . Wzięłam Ule do lekarza bo coś jej się zrobiło x języczkiem normalnie wygląda jakby jej z pół języczka skóra zeszła . Lekarz stwierdził że to normalne i na tle alergicznym taka cechą śluzówki i że taki stan może trwać miesiącami nawet do roku. Ale przy okazji zbadał bo zobaczył że gardelko zaczerwienione i stwierdził że na oskrzelach coś jest więc od razu na dzień dobry antybiotyk. Niedługo to zacznę chandlowac tymi antybiotykami tyle mi wypisują . Za granicą nigdy w życiu tak nie faszerują antybiotykami.

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Uli!

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piękne dzieciaczki, dla chorych dużo zdrówka. Podczytuje cały czas ale mam mega dół psychiczny. Jestem osobą słaba psychicznie, a ostatnio to już jakieś apogeum...Czuje się źle, nie mam źle z moim dzieckiem a mimo to czuje się wykończona pogorszeniem nocy, marudzeniem, nieobecnością meza, który sobie teraz weekendami dorabia itp. W weekend mam zaliczenia, pon,wt sesja. Poszłam na studia bo mąż mi obiecał wsparcie, a teraz nie czuje tego. Może jestem niesprawiedliwa, ale źle mi. Do tego czuje się okropnie z tym moim tłustym brzuchem. Zamiast chudnąć tyje :( no jeszcze do tego mam taki brak cierpliwości do Adasia, do moich psów. I dobry tekst o wyrzutach dziś się tu pojawił. Ja tak mam i źle mi z tym. Dziś było ciężko uspać Adasia, z bezradności lulałam go na rękach a łzy mi kąpały jak grochy. Najgorsze że tak naprawdę przecież powinnam być szczęśliwa, bo wszystko co najważniejsze mam, jesteśmy zdrowi itd. jestem zła na siebie że w ogóle narzekam :( Kurde nie wiem co mi jest...hormony, jakieś niedobory ( muszę zrobić badania krwi) czy po prostu jeszcze bardziej słaba psychicznie się zrobiłam niż przed urodzeniem dziecka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:22

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola pewnie wszystko na raz ,każdy ma czasem cięższy dzień,pozatym przedwiośnie ,pogoda ,brak towarzystwa ,zmęczenie itp itd . Nie jesteś sama jest nas tu więcej ,choć wiem słabe pocieszenie. Może pogadaj z mężem ,poproście kogoś o pomoc żebyś mogła odsapnac. Badania możesz zrobić nie zaszkodzą ,jeśli zaczęłaś ostatnio brać jakieś hormony np antykoncepcję to może mieć takie objawy

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, tulę :-*

Popieram Pawojaszke, jesteś przemęczona, pogoda i brak słońca nie pomaga, dodatkowy stres ze studiami... A propos niedoborów: suplementujesz wit.D?

Strasznie tu dziś cicho...

age.png
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ