X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli gratulacje! :D

Cola tulam :* Też czasem mam wszystkiego dość.

kattalinna właśnie, skąd wiesz, że to fotelik ten poprzedni? Oznakowałaś go jakoś? :D

Nynka, Mania też czasem się drze przy zmianie pieluchy, ale to właśnie tak jak Ulli pisze, że zawsze milion innych rzeczy przy przewijaniu ją interesuje. Zazwyczaj są to cottonballsy zawieszone na ścianie akurat nad łóżeczkiem i próbuje je dosięgnąć, przewraca się na bok, wyciąga, wygina. Nie wiem czy chciałabym być teraz w ciąży, bo za każdym razem dostaję na prawdę mocne kopy w brzuch...

U nas od dwóch dni przesypia ładnie bez budzenia do 2 w nocy (wcześniej 23-23:30 była pierwsza pobudka), ale strasznie się już później wierci i kręci, także od tej 2 śpię jakbym nie spała, bo co chwilę mnie budzi (śpi ze mną już od tej 2 bo nie chce mi się wstawać co chwile...)

Ta pieprzona jedynka nadal pod dziąsłem, nie chce się menda przebić... :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już odpowiadam ;-) pierwszą wskazówką było pudełko: nie oryginalne axkida ale po foteliku konkurencji, a na nim napis markerem: axkid reklamacja. Po wyjęciu fotelika jeden rzut oka i wiedziałam na pewno bo zdejmowana była tapicerka. Fotelik był mocowany w symulatorze czy czymś takim bo jeden z pasów mocujących był wpięty. Wymieniona część jest na inne śruby/ nity. No mój fotelik jak nic :-) ale już jestem spokojna. Właśnie odkryłam, że fotelik był wysyłany do Wrocławia do dystrybutora axkida (to ci od 8gwiazdek). Na pewno zatem był sprawdzany. Nie boję się o transport też bo był dobrze zapakowany. Ulżyło mi bardzo :-) szkoda, że sklep nie napisał słowa o sposobie załatwienia reklamacji :-(

Jaki to fit serniczek? :-)

Dziś sprawdzałam grafik zajęć fitness w najbliższym klubie. Mogę chodzić tylko w weekendy bo przecież zanim mąż przejedzie cały korek po pracy do domu to zaraz czas kąpieli i usypiania a potem muszę być pod ręką :-( głupia Warszawa i te odległości :-( z tej okazji zjadłam prince polo xxl...

Bożence bardzo podoba się wspinaczka po meblach, od wczoraj jest puszczanie jednej ręki a od weekendu mikro kroczki. Śmieszne to jej dreptanie ;-) oczywiście godzina bez uderzenia w coś głową to godzina stracona. Albo godzina snu.

A, i też ma milion ciekawszych i mega pilnych spraw w trakcie przewijania. Jak nie pozwalam na zmianę pozycji to jest protest. Pomaga na trochę śpiewanie, czasem jakaś zabawka, ale śpiewanie lepsze bo patrzy i słucha. Przy ubieraniu już jest lepiej od czasu gdy zakładam górę na siedząco. Przewijak u nas już dawno nie funkcjonuje, chyba miesiąc oficjalnie został przekazany kotu ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:p

U nas zmiana pieluchy juz spoko, byl czas, ze sie darl jakbym go ze skory obdzierala xd Teraz zazwyczaj jakas zabawka zalatwia sprawe :p

Mnie tez wzielo ostatnio na wspomnienia i ogladalam filmiki z 3-4miesiecznym Kamilem, jak te dzieci sie zmieniają i rozwijaja w tak krotkim czasie to jest nie do pomyslenia :p

A teraz walczymy bo nie chce isc na drzemke...

Edit. Zasnal jak zaczelam nucic " To nie ja bylam Ewa" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:47

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas przewijak to mus nawet u Piotrusia
    nie wyobrazam sobie inaczej funkcjonowac
    podziwiam was ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. My na noc zakladamy normalne pampersy bo wlasnie z pantsami jest cos nie tak. Na dzien spoko i tylko w sumie dzieki nim moge malego jakos przewinac bo tez ucieka. A w ogóle to wrdlug mnie najlepsze pampersy to te bambusowe z rossmana, ale coz, bez promocji zupełnie sie nie oplaca.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas własnie pantsy (ale dada) na noc u dwójki, Patryk rozmiar 5 a Piotrek 6

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ściskam, mnie czasami też dopada "depresyjny dzień", ale tak jak piszą dziewczyny, pogoda nie pomaga, radość z naszych pociech mamy wielką, ale i zmęczenie daje w kość, dodatkowo (u mnie) sama myśl, że trzeba będzie prędzej czy później wrócić do pracy wywołuje mega stres, bo jak to wszystko będzie?

Mama 32, śliczna metryczka. my mamy ze zdjęciem- dostaliśmy do sesji noworodkowej :) co na nią spojrzę, to się rozczulam :)

Katalina, dobrze, że już macie fotelik. Po tych przebojach fotelikowych odechciało mi się zakupu naszego przez internet (za jakiś czas).

kattalinna, Mama32 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na noc formowanki z dodatkowym wkładem i gatki wełniane ;-) no co, jak się wszystkie chwalicie to ja też :-P

Edwarda, u nas bambusowe z rossmana przez jakiś czas były na noc, teraz mam jeszcze kilka sztuk awaryjnie. Są fajne i faktycznie drogie... W sumie nie mam porównania z innymi bo to jedyne jednorazówki, których używaliśmy ale nigdy nie było niespodzianki z nimi.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

A propo wyrzutow sumienia to ja może nie krzycze na Kamila (zdarzylo mi sie jak mnie pociagnal za wlosy mocno, ale to z bolu bardziej), ale jestem czasem naprawde okropna dla mojego narzeczonego, a wcale nie chce taka byc...Zmieniam sie powoli w jakas zrzedzaca babe, wiecznie mam o wszystko pretensje, a na dodatek czasem tak w to brne, ze wychodzi na to, ze on wszystko robi zle...Teraz to moze jeszcze przez PMS, ale nie moge sie tym ciagle tłumaczyc :/ Chce w tym tygodniu wyjsc gdzies pierwszy raz bez Kamila i bez narzeczonego, moze mi to cos pomoze :p
    To tak jak u mnie. Na dziecko nie krzyczę, ale mężowi się dostaje słusznie, czy nie. Czasami sama mam już dość, że mnie co chwila coś denerwuje.

Ulli88 gratuluje :) też w ciąży wymiotowałam przez 6 tygodni (8-14), czasami po kilka razy dziennie i były takie dni, że nie mogłam wstać z łóżka, tylko spałam i spałam, obawiam się, że w kolejnej ciąży będzie powtórka.

Katy lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola - ja też mam ostatnio gorszy okres. Jestem nerwowa, nic mi nie sprawia większej radości. Dni ciągle wyglądają tak samo... muszę zbadać tarczycę po porodzie, bo nawet tego nie zrobiłam... Sublementuje Wit D3, magnez ale jakoś nie widzę poprawy.

Gratuluję wszystkim ponownie zaciążonym. Moja druga córka może nie z wpadki, ale w cyklu gdzie odpuściłam mierzenie, śledzenie cyklu itp. i w najmniej odpowiednim czasie. Jednak tak miało być i nie żałuję. Ciężko czasem ale taka mała różnica jest fajna. Już się dziewczyny same bawią czasem, kąpanie wspólne też już jest więc nie jest źle jak się znajdzie swój rytm.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy przewijaniu zawsze mam chrupki, na razie działa. A i pantsy pampersowe używamy, nic nie przecieka, w nocy zmieniam raz pieluche na śpiocha.
    Gratulacje nowych ciąż, rośnijcie zdrowo!
    Cola a może zajęcia dla mamy i dziecka, aktywna mama, tak to się chyba u nas nazywa.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mała pierwszy raz kompalam w dużej wannie z Patrykiem, taka była szczęśliwa że mało z tej wanny z tej radości nie wyskoczyła. Pisk i szaleństwo tylko Patryk był przejęty i chyba trochę wystraszony .

Ewidentnie coś jest w powietrzu u nas też dziś podły nastrój i ciche dni z moim, czasem myślę że bez niego byłoby mi lepiej ,niekoniecznie z innym ale wogole samej . Trochę mnie to zaczyna przerastać , wszystko na mojej głowie ,cokolwiek już na siłę mu powierzę to potem muszę i tak zrobić sama albo poprawiać. Pojechał oddać auto na złom ,to po pierwsze nie zabrał kluczyków od starego auta i mieli problem zapakować na lawetę a pozatym wszystko w środku zostawił wózek, foteliki,kocyk,papiery no wszystko. W tej sprawie z teściowa też palcem nie ruszy a kto jak kto ale to właśnie on najbardziej powinien coś zrobić a tylko patrzy żeby się ulotnić żeby go przypadkiem nie było jak ktoś przyjdzie ,to ja latam po poradniach ,psychologach ,lekarzach to ja tłumacze się w szkole . O nic nie dba wchodzi jak do hotelu plecak rzuci buty gdzie zdejmie tam zostawi, w miejscach gdzie jest jego część pracy jak garaż czy stodoła jest taki syf że wejść się nie da , twierdzi że przecież nie ma czasu posprzątać ale na godzinną kawę przed telewizorem czas jest. Mam dość zaczyna mi się marzyć życie bez niego.

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dla wszystkich byloby lepiej jakby Twoj maz wrocil do mamusi :p

Na poprawe humoru, Kamcio po pierwszym strzyzeniu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1ae38205e53.jpg

pawojoszka, Berbecia, kattalinna, Wowka, D_basiula, kamciaelcia, Cola87, J.S, Nynka, Mała Matylda, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy Kamcio to nadal Kamilka ale za to jaka słodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:17

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzrok jak ze "Lśnienia" ;-) mama strzygła?

Pawojaszka, on taki był zawsze czy nauczył przy Tobie?

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :p Tak, niech sie do czegos przydadza te fryzjerskie nozyczki, ktore kupilam do szkoły xd Nie jest idealnie bo oczywiscie machal troche glowa, ale myślałam, ze bedzie gorzej:p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba większość #facetów powinna chyba wrócić do mamusiek. A one powinny dostać taką zjebe za wychowanie niedorajdów życiowych.

Mam dość 2 dzieci chorych i ja to za dużo. Noc koszmarna prawie niespałam bo mała tak plakała w dzień też ani troszku nie odpoczełam bo najwiecej co spała to po 10 min i tylko ręce. Kregosłup mi siada. A mój sobie wziął nadgodziny nawet goraczki nie mogłam wyleżeć. Kur....a m.ć

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio wręcz teraz bardziej jak Kamilka XD

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no, Kamcio, jaka prosta grzywa :D Katy, poka jeszcze zdjęcie z wysuszonymi włosami :)

Pawojoszka, to samo w sumie mam pytanie. On zawsze taki był, czy teraz mu się poprzestawialo w głowie?

Kattalinna, cóż za dochodzenie z tym fotelikiem :D Ale dobrze, że zwrócili sprawdzony.

Fit serniczek w 5 minut+pieczenie:

Kostka twarogu+mały kubek jogurtu naturalnego+2 żółtka+proszek budyniowy+ksylitol w blender. W drugiej misce ubić białka, zmieszać jedno z drugim łyżką i do małej tortownicy. Posypać owocami-u mnie akurat borówka. Piec jakieś 50 min w temp 160. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, jak w sumie każdy sernik.

Edit. Ten proszek budyniowy też bez cukru of kors ;)

Edit2. Po podzieleniu na 8 kawałków, każdy ma niecałe 100kcal i niecałe 10 węglowodanów. Można jeść bez wyrzutów sumienia (i insuliny ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:57

Katy, Cola87, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś stłuczkę. Byliśmy z moim tatą i Adasiem przymierzać fotelik samochodowy w sklepie i jak wyjeżdżaliśmy to wjechaliśmy na ulicę gdzie po bokach stoją samochody. Jakiś koleś wyjeżdżał, a babka zaczęła z impetem cofać nie patrząc na mnie. Zatrąbiłam ale i tak przywaliła. Ale to nic,zestresowana byłam bo dziecko w aucie, wychodzę mówię no to pani narobiła, a ta do mnie że to nie jej wina i że to ja powinnam uważać. Czaicie? No ja pierdziele gdzie tacy ludzie się chowają i..Wywiązała się dyskusja, dobrze że mój tata wysiadł. Babka cały czas przy swoim. W końcu skończyło się że spisaliśmy dane ale gdyby nie mój tata i to że Adaś był to bym wzywała policję bo baba bezczelna. Niby ma nam przelać kasę za zderzak ale mówię tacie że nie zdziwię się jak się jej odwodzi...a narzekając na facetów...mojego tatę bardziej interesuje bezpieczeństwo i komfort jazdy wnuka niż mojego męża. Jak mu powiedziałam że szukam fotelika za ok 1000 zł to stwierdził co tak drogą i po co mi taki. Ja rozumiem że jak ktoś nie ma ok kupuje taniej, ale ja chcę kupić najlepszy na jaki mnie stać. On kupuje sobie rower za 6 tysięcy a dziecku żałuję, no wkur... się. A na koniec napiszę Wam jeszcze jak można sobie życie samemu utrudnić. Usypiam teraz Adasia i znów jęki, nie może spać itd. w końcu się skapłam że nie dałam mu smoka, a to nr 1 do usypiania. Dostał smoka i zamknął od razu oczy :D a i Katy masz wykapaną Kamilke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:03

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ