Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbecia no przecież, szpital w domu to najłatwiej wziąć nadgodziny,po co się chorymi dziećmi zajmować i znosić płacz i miunczenie ,typowe.
Co do mojego to chyba zawsze był nieporadny na początku chyba jeszcze bardziej niż teraz o ile to możliwe wogole. Jak go poznałam to widziałam dobrego chłopaka uciemiężonego przez matkę ,który jak mi się wydawało chce wreszcie się uwolnić i zaczac żyć po swojemu ,założyć rodzinę. Rozczulała mnie ta jego nieporadność i to że tak nic nie potrafi . Każdemu zdąży się jakaś glupota mi też staram się nie robić tragedi raczej przyjmować z humorem w końcu co nas nie zabije to może czegoś nauczy. Po latach to już nie jest śmieszne . Potrzebuje faceta ,który razem ze mną weźmie odpowiedzialność za wszystko a on najchętniej wymigalby się od wszelkiego działania . Normalnie facet po roku mieszkania we wsi wiedziałby już kto co robi w razie W kto zna się na hydraulice ,kto na elektryce ,kto może pomóc za parę groszy na podwórku a tak to ja wszystko muszę szukać i załatwiać a wiadomo że kobiecie to tak nie wypada po chłopach latać i z facetem też inna jest rozmowa niż jak żona przyjdzie coś załatwiać. Szkoda gadać ,dziś chyba moja kolej na ględzenie -
Kattalina, dobrze ze wymienili ta czesc.
Cola, faktycznie glupia baba, ale powiedz spisaliscie oswiadczenie i podajecie do ubezpieczalni? Czy sama wam przelewa kase na zderzak? Z wlasnego doswiadczenia powiem ci, ze lepiej aby byla policja jednak, bo potem moze sie migac. Mam nadzieje ze babsztyl pojdzie po rozum do glowy i przeleje kase bez zadnych problemow.
Wowka, super przepis, zapisuje. Ciesze sie ze z monitorem falszywy alarm, my juz nie uzywamy ale pamietam ile strachu sie najadlam jak nam dzwonil kilka razy, akurat mysle ze uratowal nam malucha.
Katy, slodki Kamilek, ale wzrok ma niezlyFaktycznie jak dziewczynka.
Pawojoszka, ja to odnosze wrazenie ze to ty spodnie calkowicie nosisz, bo wszystko zalatwiasz, wszedzie cie pelno bo wiesz co gdzie i jak. Jak rozmowa z nim przebiega? Nie widzi w ogole problemu? Przykro czytac, ze widzisz czesto swoje Ycie bez niego, ale fakt, kazdy po takich chwilach mialby dosc, szczegolnie sprawa z walnieta mamusia, bezwzglednie powinien sie jej postawic, zwazywszy na to ze uprzykrza wam strasznie zycie. Ech.
Ja tez mam dola, normalnie wiosny mi brakuje. Siedzenie w domu mnie przytlacza. Zre znowu. Wszystko do bani, jedynie ze dziec zdrowy to mnie cieszy.Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Pawajoszka jak mąż z domu nie wyniósł takiej zaradności i odpowiedzialności za rodzinę to kiepsko, od tego jest rodzina żeby nauczyć dziecko tych rzeczy. Dla mnie najgorsza w Waszej sytuacji i tak jest ta tesciowa i podejście Twojego męża do tego. Ja rozumiem że to matka ale są pewne granice. Ona chce zniszczyć Wasza rodzine, zagraża jej i Twój powinien zrobić z tym porządek, chronić dzieci. Ja bym chyba miała tu największy żal że tego nie robi.
-
J.S. ma się obejść bez ubezpieczalni. Spisywał to już nią mój tata bo ja się Adasiem zajęłam. Mówiłam mu że trzeba było wzywać policję. Mój tata często za bardzo ludziom ufa. Mam nadzieję że będzie jednak ok. Zdjęcia zderzaka porobiliśmy jak co. Ja też wiosnę potrzebuje. Spalił dziś jajka na twardo
to już znak że że dzieje się coś złego że mna ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:42
-
Cola, czyli jak ma sie obejsc bez ubezpieczalni to chyba nie bral tego oswiadczenia. Lepiej dla was wlasnie aby byla policja, ale juz teraz to nic nie zrobisz. Tak jak mowie - oby tylko nie bylo zadnych cyrkow, jak juz na wstepie nie chciala sie przyznac.
-
Pisałam Wam ostatnio, ze w mojego narzeczonego jakas baba wjechala, jutro ma przyjechac gosc z PZU i wycenic szkode :p A babka tez sie klocila, ze to ona miala pierwszeństwo, na szczescie spisali to oswiadczenie
Pawojoszka, no ciezko masz z tym chlopem
A w ogole jutro idziemy na ta rehabilitacje i mam troche stresaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:03
-
Katy, ksylitolu wg uznania zapewne
Wowka, dzięki za przepis, w sumie bardzo podobny do tego z jabłkami tylko proporcje inne
A propos ksylitolu. Moje zapasy się skończyły i odkryłam, że bardzo podrożałrozważam zmianę na erytrytol - używa któraś z Was?
Cola, do dupydobrze, że tata był.
Berbecia, oby ta noc była lepsza!
Drogie mamy przyszłych mężczyzn! Pamiętajcie zawsze o tym, że Wasi synowie najprawdopodobniej kiedyś będą mężami i ojcami, nie dajcie przyszłym synowym powodów do narzekania! Jestem zdania, że główną winę za nieogarniecie dzisiejszych facetów ponoszą ich matki nadopiekuńcze i dominujące oraz wycofani ojcowie... Przykład idzie z góryKaty, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Cola podobno dobra kucharka to i wodę potrafi przypalić. Stłuczki współczuję fajne w takich przypadkach są kamerki które nagrywają jak jedziesz w tedy masz dowód i wzywasz policję nie patyczkujesz się z babą.
Co do mojego, to chyba za to mam największy zal że nie reaguje od początku na to co matka robi bo ona proboje od jeszcze przed ślubu nas rozdzielic i nawet kiedy przyszłość dzieci została zagrożona nie odezwał się słowem dodatkowo zachowuje się jakby sprawy wogole nie było jakby nic się nie stało. Kiedy pytano nas odnośnie tej sprawy o widzenia z babcią to on od razu stwierdził że on nie ma nic przeciwko temu żeby dzieci się z babcią widywały. Ja rozumiem że dobrze żeby dzieci miały babcie ale w tej sytuacji należałoby się chociaż zastanowić czy tego chcemy a on nam wrażenie byłby gotów wozić te dzieci 200 km w co drugi weekend. Mam jutro wizytę u psychologa , asystentka stwierdziła że dobrze by mi zrobiło pogadać bo widzi że mi z tym źle ,zobaczymy co z tego wyniknie. -
A dajcie spokój jeszcze się z moim pokłóciłam przez tą stłuczke, że policji nie wezwalismy. No trudno, najwyżej będą problemy, ciekawe jak on by się zachował z
małym marudzacym dzieckiem w tej sytlacji. Zresztą nie jego auto więc nic mu do tego. Mam chotę wpisać tu teraz serie epitetów pod jego adresem bo zbiera się mu już dlugo...dobra nie będę już noc pisać bo bym się za bardzo rozkręciła. Nie gadam z nim, zajebisty koniec dnia -
Cola weź mu sypnij wiązankę będzie ci lżej .
Nie chcę go nastawiać przeciw własnej matce liczę że sam wyciągnie wnioski ale jakoś wątpię że się doczekam a mam już dość czekania. Chce żeby działał dlatego że jesteśmy dla niego ważni a nie dlatego że mu każę,ale może aż tak ważni nie jesteśmy? I to mnie boli najbardziej. Dobra koniec smecenia na dziś bo zrzedze jak stara baba nie będę was zanudzać każdy ma swoje problemy ale dobrze się czasem wygadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:38
-
Pawajoszka spróbuj może z nim pogadać, nie kazać, ale powiedzieć mu jak to wygląda z Twojej perspektywy. Może w końcu zrozumie że bardzo źle to wygląda.
Kattalina ja czasem używałam erytrol do wypiekow i jest spokoja tam nie czułam dużej różnicy, chyba jest mniej słodki jeśli dobrze pamietam. Dawno nie robiłam nic z erytrol. Teraz dietka to muszę znów zacząć
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Katy powodzenia na tej rehabilitacji daj znać jak było ,nic się nie przejmuj to tylko konsultacja nie operacja na otwartym sercu. Dzieci czasem rozwijają się trochę wolniej niż rówieśnicy zobacz na mojego Patryka zaczął chodzić jak miał rok i osiem miesięcy a i Ula do przodownikow nie należy.
Katy lubi tę wiadomość
-
Też mam nadzieję, że obejdzie się bez większego wykłócania. Początek roku słaby jak na razie . No prócz kupna działki nic do przodu
. Jutro z mała idę na bilans plus mam nadzieję na zaległe szczepienie. Ciekawe ile waży.
-
Jangwa, oby oddali! W jakimś sklepie kiedyś mignęło mi ubezpieczenie fotelika jako promocja do axkida, szkoda, że to nie standard
niektórzy producenci wymieniają foteliki po kolizji gratis.
Cola, dzięki, muszę przetestować.
Katy, kciuki i no stress! Będzie dobrze
Pawojaszka, udanej wizyty i psychologa, dobrze, że idziesz. I dobrze, że masz tę asystentkę, wydaje się z opisu, że fajna babka.Katy lubi tę wiadomość