X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .

Feeva ambicja? A co to takiego? Trzebaby ją mieć żeby na nią wjechać.

Majowa obawiam się że tylko terapia wstrząsowa i to tylko bardzo wstrząsowa bo już wszystko było i tłumaczenie i awantury i nic jeszcze liczę że jak asystentka z nim pogada to może coś da bo zawsze jak obcy coś powie to inaczej bo ja to mogę sobie gadać .
    Od kilku dni spłuczka nie działa założę się że puki ja jej nie zrobię to będzie zepsuta nawet pół roku .

Korzystajcie ze śniegu nie wiadomo kiedy znowu da się na sankach pojeździć może za parę lat dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:33

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Byliśmy wczoraj na bilansie. Dzieć wychamowal z waga jedynie 10800❤

Mój już zapisany do żłobka. Ja chce puścić nawet jak zajde w ciąże. Niech się uspolecznia.

kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna w Biedronce są niesiarkowane rodzynki i wydaje mi się, że jeszcze coś, tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć.

Wowka podobno nie musisz wybierać w ogóle zaległego urlopu. Takie zdanie znalazłam w komentarzach u Matki Prawnik. Ale nie jest to uregulowane przepisami i chyba jest to dobra wola pracodawcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:09

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Mania super wcina spaghetti :) ja też mam nadzieję że baba jednak przeleje kasę, ale najważniejsze że uderzenie nie było dużo i nic sie Adasiwoi nie stało. Mążewi na spokojnie wczoraj powiedziałam co mi leży na sercu, to efekt taki dzisiaj że się do mnie nie odzywa. Jak mu powiedziałam że tak nie może byc, że to wpływa na dziecku itp. to stwierdził że nie ma ochoty ze mną rozmawiać. I w takich chwilach mam wrażenie że to nie ta miłość jaką chciałam w małżeństwie :( strasznie mi smutno dziś :( nie idziemy w końcu dziś na szczepienie, przełożyłam je na 21.02. J.S. a Wy zapisaliście się już na meningokoki?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil dopiero zasnal, mam nadzieje, ze zdąży sie wyspac bo za godzinę musimy juz wyjezdzac :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, w tym rzecz, że ja bardzo chcę wykorzystać ten zaległy urlop, i nawet część bieżącego ;)

Zadzwoniłam do kadr, mam prawo, złożę wniosek, z automatu akceptowany i mam wolne prawie do końca sierpnia :)

O matko, i tak powrót do dyrektora tyrana mnie mrozi. Nic tam, znając swoje szczęście coś się jeszcze zmieni, coś się ogarnie i pewnie wyląduję na cztery łapy :)

White Innocent, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, no to tak. To teoretycznie pracodawca nie może odmówić wykorzystania urlopu wypoczynkowego po macierzyńskim :) zazdroszczę ilości dni. Ja mam tylko 52 jeśli wykorzystałabym cały urlop z tego roku, a tego chyba zrobić nie mogę, bo muszę liczyć się z tym, że będę musiała wrócić jednak na chwilę do pracy :(

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie i szczepieniu. Mój szczypior ma 68 cm i waży 7550 . W końcu od października udało się ją zaszczepić. Ale jakoś jak nigdy się stresuje czy będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:51

Cola87, Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, przykro mi, że do Twojego chłopa nic nie dociera.

Trzeba iść specjalnie na bilans, czy to przy okazji? My miałyśmy iść na szczepienie końcem stycznia, nie zapisywali bo epidemia, potem ta biegunka i wymioty, teraz od 2 dni ma wysypkę na twarzy (na czole takie malutkie kropeczki widoczne pod światło)- obserwuje, bo nie wiem od czego to może być.

Dziecko zachwycone, że widzi cały świat, babcia dumna, że takie wypasione sanki kupiła, mama zmachana pchaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 21:17

kattalinna, Cola87, Wowka, Mała Matylda, Feeva, kamciaelcia, D_basiula, Berbecia lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wracamy, Kamil w ogole nie chcial wspolpracowac, nawet sie na brzuch obrocic :/ Dzisiaj to bardziej konsultacja byla, ćwiczenia mamy 12.02 :p
    Napięcie miesniowe ma ok, musimy cwiczyc :) Mowila, ze moglismy troche wczesniej przyjsc :/

A no i oczywiscie mamy nie sadzac itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:06

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy okazji szczepienia ;) to miał być na 6 msc a jest 9 prawie. Kolejny na roczek.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bilans doktor robił przy szczepieniu też zaległym.

Katy no i widzisz nie było tragedii jak ci dziecko ruszy to nie nadazysz ganiać.

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała bilans przy okazji szczepienia. Katy pewnie byście byli wcześniej gdyby wcześniej Wam termin dali...a trochę czekaliście przecież...ale ważne że jesteście już, trochę poćwiczy i nadgoni :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki z krwi i wszystko super, także na złe wyniki swojego samopoczucia nie mogę zwalić, ale to może i dobrze. Przynajmniej morfologia i tarczyca ok :)

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za chodzik oprócz stoliczka edukacyjnego robi też odkurzacz :)

https://youtu.be/aay7dF0wJno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:51

Wowka, MajowaMamusia, MajowaMamusia, MajowaMamusia, kattalinna, Tanda, Mała Matylda, kamciaelcia, Mycha666 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja ostatnio o to pytałam to mamy zrobić przy okazji. Akurat szczepienie wypada mam dzień po skończonych 9 miesiącach.

Katy, a czemu wcześniej mielibyście przyjść? Skoro napięcie ok to o co chodzi? :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odp, przy okazji bilans zrobimy, nie wiem kiedy pójdziemy, bo jak mnie choć trochę coś niepokoi to dziecka nie zaszczepię.

Katy, a skąd mogliście wiedzieć, że trzeba wcześniej przyjść? Lekarz mógł Was skierować choćby przez to, że Kamil to wcześniak.

Cola, odkurzacz zyskał nową funkcję :D

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina to mamy tego samego dnia szczepienie ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, polubiłam 3 razy Adasia w akcji :D coś mi się zacięło.

Cola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy wczoraj bilans na 8 miesiecy, ale spozniony, bo wczesniej nam termin nie pasowaly.
    Wczoraj wazyl 8820 i 73 dlugi

kattalinna, Cola87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ