X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam dzisiaj, że muszę robić coś źle z obiadkami, że Zuzia nie chce jeść, jak są grudki i dałam słoiczek po 6 miesiącu. Po 3 łyżeczkach zaczęła płakać, usta zaciskać, myślę sobie pewnie nie jest głodna, za jakieś 30 min płacze, kręci się, robię drugi raz próbę i to samo, zblendowałam- zjadła 3/4 słoika. Chyba do roczku będziemy się bujać z tymi papkami.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś z odkurzaczem zasługuje na 3 polubienia :) ja mogłam dac tylko jedno, a szkoda :D

Zuzia na sankach zadowolona :) ładnie tam u Was, jakieś górki w oddali, fajnie :)

Edit. Sanki na wypasie :) my kupiliśmy te z decathlona :)

Jangwa, Twoja szczypiorka też maua :) starsza też z tych mniejszych dzieci?

Katy, przecież to nie wasza wina, że lekarz dopiero teraz Was skierował. Dodatkowo zrobił to dla Twojego uspokojenia. Ważne że napięcie w porządku, teraz trening i Kamcio będzie miszcz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:20

Cola87, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka - starsza też taki szczypior ;) . Wszystkie spodnie w pasie za duże. Muszę kupować z takimi gumkami zwężającymi. Patrząc na książeczkę idą podobnie dziewczyny. Starasza na 10 miesięcy 7600 ważyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:47

Wowka lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, ze wcześniej mogliśmy przyjsc to chodzilo o to, ze jeszcze nie dawno nie prostowal rak lezac na brzuchu i to juz moglo nam dac do myslenia podobno, ale na to lekarz nie zwrocil uwagi. No wlasnie babka robila dosc obszerny wywiad dotyczący przebiegu ciazy i porodu wiec moze jednak mialo to jakiś wplyw na niego :p
    Będziemy cwiczyc, moze jak zalapie, ze mozna samemu usiasc to juz z reszta lepiej pojdzie:)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jak Bożenka siadła sama to runął mój spokój ;-)

Adaś cudny, a to spojrzenie figlarne na koniec <3 i chcę taki odkurzacz ;-)

Dziś u nas dzień marudy. Wrrr...

Cola, mamy termin ale zobaczymy kiedy pójdziemy ;-)

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dokładnie, jak jedno zaskoczy to juz lawina. A cwiczenia pokazujw dziecku ze mozna dany ruch wykonać, wzmacniają mięśnie i pozniej samo idzie. Bedzie dobrze.

Katy lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączamy do domowych szpitali.
    Choć u nas nie jest źle, obie dziewczyny przechodzą infekcję ale bez dramatu.

W naszym regionie pogrom grypy i infekcji grypopodobnych.
    Moja siostra w zeszłym tygodniu przywiozła do naszej mamy synka, z drugim jechała do lekarza. Moje dziewczyny tam akurat były i się z nim bawiły. Wieczorem okazało się, że i jego rozłożyło i to paskudnie, więc spodziewałam się, że to kwestia dni jak i moje dziewczyny się rozchorują.
    Pierwsza starsza - w niedzielę w nocy kaszel suchy, krtaniowy i stan podgorączkowy ale w dzień już był mokry i po południu po kaszlu ani śladu. Zostało tylko ciąganie nosem i lekki stan podgorączkowy, ale wzięłam ją dziś też osłuchać i pokazać jak już jechaliśmy bo ta temperatura mnie niepokoiła, czy jednak coś się jeszcze nie kluje. Ale jest ok, osłuchowo czysta, lekarz mówi, że świetnie sobie radzi z wirusem.

Wczoraj Matylda to samo - w nocy suchy, krtaniowy kaszel i podwyższona temperatura, w dzień już mokry ale jej tak szybko nie minęło. Dziś w nocy znów bardziej suchy a w dzień teraz mokry. Osłuchowo czysta, gardło ładne, troszkę z noska po gardle spływa (pociąga i trze nosek tylko). Obie bez antybiotyku, tylko leczenie objawowe, bo to wirus.

Obie dziewczyny znów zebrały pochwały od lekarza, że takie grzeczne, współpracujące. Starsza jak zwykle za czarujące oczy XD Wszyscy się na to łapią XD
    A młodsza za jej anielskie usposobienie, bo przy badaniu brzuszka zaczęła się chichrać bo ma tam łaskotki :D Ale one zawsze takie aktorki przy obcych a w domu dają matce popalić XD

Najgorsze, że Matylda nadal ząbkuje, ta górna jedynka jest na wylocie, widać ją ale jakoś nie potrafi się przez dziąsło przebić. Do tego infekcja, dziewczyna marudzi, spać nie chce a raczej zasypiać O.o Jak już padnie to śpi.
    Mąż na 13:00, nie lubię tej zmiany bo wtedy cały rytuał wieczorny kolacja, kąpanie, usypianie muszę ogarniać sama.

Pawojoszka, nie napiszę nic mądrzejszego od dziewczyn. Życzę, żeby asystentka chłopem potrząsnęła konkretnie, może się opamięta. Taki chłop co ręce od wszystkiego umywa zamiast pomóc tylko przeszkadza.

Katy, skoro lekarz nie widział nic niepokojącego to Wy tym bardziej mieliście prawo się "nie znać". Ważne, że w końcu dotarliście, prędzej czy później Kamilek nadrobi :) Tym bardziej, że napięcie w porządku :)

Adaś z odkurzaczem boski :)
    U nas odkurzacz za ciężki, choć tez były próby (mamy duży, piorący z filtrem wodnym). Za to chodzi z krzesełkiem, wózkiem dla lalek (pcha go bokiem XD ) i wszystkim co się da popchnąć XD

Cola87, Katy lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym odkurzaczem miałam napisać pchacz a nie chodzik, ale nie ważne ;p Majowe a może do papki podrzucać takie pojedyńcze grudeczki i tak coraz więcej z czasem. Może się oswoi. A swoją drogą ma jeszcze czas, do osiemnastki jeść pałek nie będzie ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa
    A ja myślałam że Emilka ti byla szczypior. W 9.m.7700
    Ale i wzrostu 77cm :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w 8*
    W sumie 3h jazdy od razu po logopedzie
    Iiiiii
    Wyszliśmy bez fotelika ;)
    Decyzja zapadla. Mądra moja główka. Moj plan dobry (jedyny)jeśli chodzi o Piotra :) ale danego fotelika w sklepie nie mieli...nawet nie maja online...Może w marcu po targach więc kupię na allegro
    Mąż uczył się montażu na innym modelu. Już wiemy że mamy top tether w aucie :)
    Patryk ma dostać fotelik Piotrusia bo espiro też sa bardzo dobre(Patrykowi nic lepszego by nie zaproponowali w kategorii przodem lub tylem )
    Nasze auto dobre-przy małych dzieciach :) mamy mieć to na uwadze. Wrażenia super. Byliśmy jedynymi klientami. Troje sprzedawców poswiecilo nam czas

kattalinna, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na basenie rano. Staś tyle energii tam miał że byłam w szoku. Chlapał jak dzikus. Ze mnie energię wyssała woda a z niego chyba nie bo ja to bym najchętniej poszła spać

A tu nasze próby raczkowania
    https://youtu.be/fIiVgE5ULZo

kattalinna, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Z tym odkurzaczem miałam napisać pchacz a nie chodzik, ale nie ważne ;p Majowe a może do papki podrzucać takie pojedyńcze grudeczki i tak coraz więcej z czasem. Może się oswoi. A swoją drogą ma jeszcze czas, do osiemnastki jeść pałek nie będzie ;)
    Pałek jeść nie będzie XD Daje jej mini ilości grudek do papki, ale to musza być naprawdę mini.
    Do jakiego wieku dziecko powinno opanować jedzenie grudek?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to co dla Piotra wymyśliliście? Czy to tajemnica? ;-)
    Dla obsługi klienta mogłabym do 8* jeździć co drugi dzień ;-) szkoda, że taki Durand nie występuje w innych sklepach.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    nie tajemnica
    joie bold
    jedyny na rynku dopuszcza pasy wewnetrzne tzn te fotelikowe do 25kg (wszystkie inne w tym nasz do 18kg a Piotr plus ciuchy to juz 17kg)
    jest wysoki
    nawet dla nich ;)
    dla Patryka po Piotrusiu tez bedzie super (choc tyłem tylko do 13kg to inne tyłem do 18kg za długo tyłem nie powoza)
    tego bolda znalazłam ale ma specyficzny montaz, juz wiemy ze do nas pasuje (montaz pasami+isofix+top tether na raz)

Problem w tym ze oni bolda nie maja, ale kupiłam na Allegro)

i nasze nosidło do 10kg, Patryk 9,4
    tez musi sie przesiadac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 19:06

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to może być: Zuzia ma lekką wysypke na czole,a teraz zauważyłam, że ma dość mocną na brzuchu i klatce. Innych objawów brak, kosmetyki i proszek ten sam, do jedzenia raczej nic nowego nie podałam (dzisiaj jogurt, ale jadła juz wcześniej, a wysypka na czole od 2 dni).
    Czy tak może się objawiać uczulenie na mleko modyfikowane?

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa haha no mam nadzieję że pałek jeść nie będzie ;) a z ta wysypka to ciężko powiedzieć. A zmieniłaś ostatnio mleko? Asix Staś super rusza do przodu, zaraz będzie biegać :) Kamcia fajnie że wypad na sklepu ogólnie udany, szkoda że ja mam tak daleko do 8 gwiazdek. Ale byłam stacjonarnie u nas bo chciałam młodego przymierzyć. U nas padło na joie spin 360 i jutro powinien dotrzeć :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    COLA
    MY 8* 106KM pOZNAŃ , 144KM sZCZECIN

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 gwiazdek to nie jedyni spece ;-) są sklepy współpracujace z nimi, gdzie też jest dobrze :-)

Majowa, innych objawów brak? Swędzi to? Tylko czoło, klatka i brzuszek?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATTALINNA
    SA INNE SKLEPY
    ALE LOKALIZACJA PODOBNA-JA MAM WSZEDZIE DALEKO ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina,innych objawów brak, temp 36.6, nigdzie indziej nie zauważyłam, żeby było. Zobaczymy do rana czy zejdzie.

‹‹ 2072 2073 2074 2075 2076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ