X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gada, gada, jak najęta cały czas gada. No jak nie, jak tak ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sporo mówi np. mama, tata, baba, nyny nyny jak jest śpiąca, dzidzidzi i jakieś dziwne słowa. A najwięcej mówi, jak tata wejdzie z nią w dyskusję XD

J.S. wieczorem też nie ma szans na jakiś serial?

Byłyśmy na sankach, śnieg topnieje,pewniej jeszcze jutro będzie i finito,ale chociaż kilka razy się przejechała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tata, tete,dede, gege, dziedzie, bubu, baba itd itd ogólnie wszystko poza mamamana :P
    Zapomniało sie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 13:31

• J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, albo jestem tak padnieta ze od razu sie klade, a samego go nie moge zostawic w lozku bo zaraz sie budzi. Ciagle proboje go przestawic ze odkladam do lozeczka i ide, ale co chwile wracam wkladac smoczka, masakra :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas głównie "eeee" , raczej jest z tych mało rozgadanych, za to jak w płaczu się rozedrze to ją na dzielnicy słychać.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dlugo nic nie gadal (poza sporadycznym babbaba), a potem wszystko na raz siedzenie, raczkowanie, mamama tatatata dadadada w przeciagu tygodnia / dwoch.

Spi juz prawie 3 godziny. W miedzyczasie dwa razy wstawal, ale mu nie wyszlo i usnal dalej. Masakra. Nie pamietam kiedy tyle spal. Moze dlatego, ze usnal o 22, a wstal o 8:30. Nie wiem. Wczesniej nie mialo to takiego wplywu na drzemki.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, u nas też się zmieniło. Od dłuższego czasu między drzemkami były 3 godziny a od wczoraj dzieci mi po godzinie zaczyna trzeć oczęta. A dziś na spacerze spała 65 minut czyli pobiła rekord o 25. Możliwe, że spałaby dalej gdyby mama nie siadła na ławce.

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jedna drzemka wydluzona do ponad godz. Juz kolejny dzien. Co u nas jest szokiem bo wszystkie zazwyczaj byly po 30-40 min.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam, że u nas to po prostu zmęczenie. To jej ciągłe wspinanie się i wstawanie musi być męczące. Ja jestem wykończona ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu śpi prawie 1,5h, i znowu dylematy: budzić czy pozwolić... :-|

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozwalam spać, bo jak obudziłam albo nie pozwoliłam iść spać tak późno to wieczorne zasypianie było jeszcze gorsze.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. to faktycznie nie masz chwili na relaks. Moja już w łóżeczku, idę pocwicze bo w miarę czuje się na siłach,pod prysznic i coś obejrzeć.

U nas była 2 razy późniejsza drzemka i potem rządziła do około 21.30- never,ja się tak nie bawię. Dobrze, że przynajmniej narazie chodzi spać tak wcześnie bo jakbym miała codzienne siedzieć z nią do późna to bym padła.

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spedzilam dzisiaj prawie 4 godziny po za domem :p Kamcio nie byl specjalnie przejety moim brakiem xd

Kupilam sobie sukienke na wesele siostry xd

olciabos, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa u nas tez szybki sen a drzemka nir mozw byc pozniej niz 16. Bo potem dluzej siedzi. Jeśli zasnie i jesr juz po 17 to zaczynam sie kręcić głośniej i sie budzi. Wole zeby szybciej szla spac, rano pobudki o 5.30-6.00 ale maz z nia siedzi.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbudziła się równo po 1,5h ;-) zaraz kąpiel. Dzięki tym jej ćwiczeniom to pada szybciej.

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż tu dzisiaj takie pustki?

U nas dalej chorobsko. Najgorzej przechodzi Milenka, oprócz anginy wczoraj dostała zapalenia krtani i ponownej gorączki. Sypia po 10 minut i sie budzi. Non stop na rękach, kregosłup mi siada i czasami nie pamietam jak sie nazywam.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj ja po spamuje póki śpi me dziecię.

Milena zaczeła mówić nagle i wszystko naraz czyli.mama baba tata dada bebe. Krzykacz jest nieziemski chyba ja nawet w kosmosie słychać.

Wyszedł nam kolejny zabek.

Dzisiaj udało jej sie przyjąć pozycje do raczkowania tylko że nie z leżenia tylko z pozycji siedzacej.

Wczoraj ostrzegali u nas przed świnska grypą.
    I chyba na tyle

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia współczuję choroby, zdrówka. U nas był spokój przez 1,5 tygodnia i od nowa, Michaś chory i Natkę zaraził.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nas na szczęście choroby omijają póki co mały ma na koncie trzydniowke w 6 miesiacu która super przeszedł (dostał 4 dawki przeciwgoraczkowych jak już temp okolo 40 stopni byla) tak nic nawet kataru. Oszalalabym jakbym poza rehabilitacja i wizytami u neurologa miała jeszcze w przychodniach wizytowac

Robiłam sobie właśnie kawę mały bawił się na macie z kotem. To dopiero jest banda! Kot zwalił z szafki moje żelki i teraz oboje siedzą w koncie z pełnymi pyskami i próbują to przełknąć hahaha. Współpraca na mistrzowskim poziomie

Katy, kattalinna, Cola87, Sela, pawojoszka lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)

Zdrowka dla Milenki :*

Kończymy dzisiaj 10 miesiecy :o

Moja tesciowa to jest prze, jak jej sie cos stało z drzwiami od lazienki to chetnie u nas korzystala, a jak sie pralka zepsuła to oczywiście nasza wina i ona sobie kupi nowa i weźmie do siebie...Spoko nie potrzebuje jej laski, co sie uda to wypiore w rekach a co nie to moze mi mama pozwoli u siebie wyprac bo w lutym mamy sporo wydatkow wiec pralka musi poczekac :/

Feeva, Cola87, MajowaMamusia, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ