X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gada, gada, jak najęta cały czas gada. No jak nie, jak tak ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sporo mówi np. mama, tata, baba, nyny nyny jak jest śpiąca, dzidzidzi i jakieś dziwne słowa. A najwięcej mówi, jak tata wejdzie z nią w dyskusję XD

J.S. wieczorem też nie ma szans na jakiś serial?

Byłyśmy na sankach, śnieg topnieje,pewniej jeszcze jutro będzie i finito,ale chociaż kilka razy się przejechała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tata, tete,dede, gege, dziedzie, bubu, baba itd itd ogólnie wszystko poza mamamana :P
    Zapomniało sie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 13:31

• J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, albo jestem tak padnieta ze od razu sie klade, a samego go nie moge zostawic w lozku bo zaraz sie budzi. Ciagle proboje go przestawic ze odkladam do lozeczka i ide, ale co chwile wracam wkladac smoczka, masakra :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas głównie "eeee" , raczej jest z tych mało rozgadanych, za to jak w płaczu się rozedrze to ją na dzielnicy słychać.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dlugo nic nie gadal (poza sporadycznym babbaba), a potem wszystko na raz siedzenie, raczkowanie, mamama tatatata dadadada w przeciagu tygodnia / dwoch.

Spi juz prawie 3 godziny. W miedzyczasie dwa razy wstawal, ale mu nie wyszlo i usnal dalej. Masakra. Nie pamietam kiedy tyle spal. Moze dlatego, ze usnal o 22, a wstal o 8:30. Nie wiem. Wczesniej nie mialo to takiego wplywu na drzemki.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, u nas też się zmieniło. Od dłuższego czasu między drzemkami były 3 godziny a od wczoraj dzieci mi po godzinie zaczyna trzeć oczęta. A dziś na spacerze spała 65 minut czyli pobiła rekord o 25. Możliwe, że spałaby dalej gdyby mama nie siadła na ławce.

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jedna drzemka wydluzona do ponad godz. Juz kolejny dzien. Co u nas jest szokiem bo wszystkie zazwyczaj byly po 30-40 min.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam, że u nas to po prostu zmęczenie. To jej ciągłe wspinanie się i wstawanie musi być męczące. Ja jestem wykończona ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu śpi prawie 1,5h, i znowu dylematy: budzić czy pozwolić... :-|

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozwalam spać, bo jak obudziłam albo nie pozwoliłam iść spać tak późno to wieczorne zasypianie było jeszcze gorsze.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. to faktycznie nie masz chwili na relaks. Moja już w łóżeczku, idę pocwicze bo w miarę czuje się na siłach,pod prysznic i coś obejrzeć.

U nas była 2 razy późniejsza drzemka i potem rządziła do około 21.30- never,ja się tak nie bawię. Dobrze, że przynajmniej narazie chodzi spać tak wcześnie bo jakbym miała codzienne siedzieć z nią do późna to bym padła.

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spedzilam dzisiaj prawie 4 godziny po za domem :p Kamcio nie byl specjalnie przejety moim brakiem xd

Kupilam sobie sukienke na wesele siostry xd

olciabos, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa u nas tez szybki sen a drzemka nir mozw byc pozniej niz 16. Bo potem dluzej siedzi. Jeśli zasnie i jesr juz po 17 to zaczynam sie kręcić głośniej i sie budzi. Wole zeby szybciej szla spac, rano pobudki o 5.30-6.00 ale maz z nia siedzi.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbudziła się równo po 1,5h ;-) zaraz kąpiel. Dzięki tym jej ćwiczeniom to pada szybciej.

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż tu dzisiaj takie pustki?

U nas dalej chorobsko. Najgorzej przechodzi Milenka, oprócz anginy wczoraj dostała zapalenia krtani i ponownej gorączki. Sypia po 10 minut i sie budzi. Non stop na rękach, kregosłup mi siada i czasami nie pamietam jak sie nazywam.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj ja po spamuje póki śpi me dziecię.

Milena zaczeła mówić nagle i wszystko naraz czyli.mama baba tata dada bebe. Krzykacz jest nieziemski chyba ja nawet w kosmosie słychać.

Wyszedł nam kolejny zabek.

Dzisiaj udało jej sie przyjąć pozycje do raczkowania tylko że nie z leżenia tylko z pozycji siedzacej.

Wczoraj ostrzegali u nas przed świnska grypą.
    I chyba na tyle

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia współczuję choroby, zdrówka. U nas był spokój przez 1,5 tygodnia i od nowa, Michaś chory i Natkę zaraził.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nas na szczęście choroby omijają póki co mały ma na koncie trzydniowke w 6 miesiacu która super przeszedł (dostał 4 dawki przeciwgoraczkowych jak już temp okolo 40 stopni byla) tak nic nawet kataru. Oszalalabym jakbym poza rehabilitacja i wizytami u neurologa miała jeszcze w przychodniach wizytowac

Robiłam sobie właśnie kawę mały bawił się na macie z kotem. To dopiero jest banda! Kot zwalił z szafki moje żelki i teraz oboje siedzą w koncie z pełnymi pyskami i próbują to przełknąć hahaha. Współpraca na mistrzowskim poziomie

Katy, kattalinna, Cola87, Sela, pawojoszka lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)

Zdrowka dla Milenki :*

Kończymy dzisiaj 10 miesiecy :o

Moja tesciowa to jest prze, jak jej sie cos stało z drzwiami od lazienki to chetnie u nas korzystala, a jak sie pralka zepsuła to oczywiście nasza wina i ona sobie kupi nowa i weźmie do siebie...Spoko nie potrzebuje jej laski, co sie uda to wypiore w rekach a co nie to moze mi mama pozwoli u siebie wyprac bo w lutym mamy sporo wydatkow wiec pralka musi poczekac :/

Feeva, Cola87, nick nieaktualny, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ