X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być za dużo białka albo alergia, jeżeli zmieniłaś ostatnio mm to też może być reakcja

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, a z tatusiem gilgotków nie było? Mojej takie krostki wyskakują od brody męża.

Kamcia, też miałam kiedyś wszędzie daleko to się spakowałam i do stolicy przeniosłam ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Kamcia to ja bym miała ciut bliżej nawet niż Ty, bo ja ok 100 km do dwóch mam. Ale widać leń że mnie większy ;p mi się też wydaje że może za dużo białka. Adasiowi ostatnio wyszło jakaś wysypka na dole pleców, ale szybko zniknęła. Podejrzewam że może właśnie za dużo jogurtu dostal.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Ogólnie jak się ma standardowe dziecko to i bez 8* daje się radę
    Ja chociaż jestem spokojna że madra moja glowa. Że dobrze czytam instrukcje. Że poznałam choć ciutke temat. Byliśmy jedynymi klientami. Powiedzialam im wprost,że myślałam błędnie że jest inna filozofia 8* :) miło mnie rozczarowali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że Ci z 8 gwiazdek mają takie super podejście do klienta. Dzięki temu też pewnie mają taki prestiż.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    To podejście na pewno ich ratuje

Mam niezapomnianych gości ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Kamcia, cieszę się że wizyta w 8* udana i fotelik wybrany :)

Ja też dołączam do klubu zadowolonych z obsługi tam :)

Majowa, ja nie mam pomysłu co to za wysypka. Za dużo jest ewentualności- białko, może za dużo jogurtu? Dajesz nowe mm? Bo jeśli to samo, to chyba mało prawdopodobna alergia na nie akurat.

Kolejna noc u nas bez jedzenia. Nie bez pobudek, ale bez jedzonka. Skrzat nie jest zainteresowany butlą, a jest za to szczęśliwy jak może się wtulić.

Wstajemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:18

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys przyszedł i na mnie... Za oknem wstaje słońce (już po 6 zaczyna) a nie się już nie chce. To dopiero 2 tygodnie a ja już jestem zmęczona tym "zostaw, nie wolno, wróć itp." To jak tresura kaczki "bądź biała". Wszystko mnie boli, czuję jak na wiecznym ringu wrestlingowym. Nawet jak śpi. Kochane to moje dziecko, nie krzyczy, nie płacze, nie urządza większych histerii ale i tak jestem zmęczona. A to słońce kłamie. Nie grzeje...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a do ZG nie mialas blizej? Tam w Tobim pracuja na tych samych zasadach co 8*.

Kattalina, mam to samo...

:(

Dodatkowo wzielismy jeszcse sobie kawalek ogrodka po sasiadce, ktora zmarla, ogolnie jest tam kupa roboty ale spbie poszerzymy i patrze na to wszystko i juz chcialoby mi sie podzialac tam, usiasc spokojnie, a w tym domu mnie przytlacza wszystko. Spacery kiepskie bo pogoda taka nijaka, ajj.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    u nas nocna wpadka pampersów active baby, pierwszy raz nam przemokła pieluszka i to o g. 1. Sama oryginalnych nigdy nie kupuje, dostaliśmy kilka razy w prezencie i o dziwo byłam z nich zadowolona, bo miałam wrażenie,że nie czuć w nich bardzo wilgoci, nawet rozważałam czy ich nie kupować na noc. Kiedyś miałam te białe i to była dopiero porażka, wkład się zwijał do środka. Nic, wracamy do dady.

Wysypka dalej jest, ale jakby mniej. Mleka nie zmieniałam, nie wiem, czy za dużo białka, bo codziennie nie daje jej obiadu z mięsem, a jogurt raz w tygodniu.

Jak 8* tak polecacie, to może i my jak będziemy kupować fotelik to się do nich przejedziemy, mają sklep całkiem niedaleko nas.

Ja wieczorami teraz też padam, cały dzień na obrotach z dzieckiem i wieczorem mam dość, od grudnia sobie ćwiczyłam, a teraz nie daje rady. Jak położę dziecko spać, to marzę tylko o kąpieli i poleżeć serial pooglądać. Chyba zacznę chodzić na basen, to będę mogła iść o której godzinie mi pasuje, nie patrząc na zmiany męża.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    sprawdziłam to tobi ;) mam 20 km mniej i 30 min szybciej niz Poznań ale takie miejsca odwiedzałam też w Gorzowie (30km, 20 min)
    póki była hurtownia nilago, korzystaliśmy czesto
    tam kupiliśmy dla Piotrusia, obsługa też swietna, przymierzaliśmy dziecko do wielu fotelików, fotelik do auta...
    teraz też korzystaliśmy wstępnie z takiego sklepu (pati i maks), przymierzaliśmy Piotra do wielu fotelików...był już nawet wybrany wstepnie
    ale
    chwyciłam instrukcje obsługi fotelika, wczytałam się z grubsza w necie i plan runął
    i to co 8* poradziło nigdzie wczesniej sie nie zdarzyło ;) ogólnie jechałam po byc może dwa foteliki prawie bez limitu finansowego
    dzieki nim staneło na jednym
    no i znałam juz doskonale asortyment 8* i to tez zasadnicza różnica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, bo w 8* stawiają na bezpieczeństwo nie biznes :-) oczywiście biznes i tak im wychodzi ale to właśnie w nich lubię, że mają dobrze ustawione priorytety. Tam można nawet podjechać z fotelikiem z innego sklepu i pomogą dobrze zamontować. Albo sprawdzą czy fotelik i dziecko są ok. I to wszystko za darmo (lubią domowe ciasto i ptasie mleczko ;-) ). Inny sklep fotelikowy (ale nie pamiętam który) posiada w swojej ofercie usługę doboru fotelika. Z cennikiem.

Mojowa, w świetle powyższego, jedźcie tam, a nie pożałujecie. Ja ostatecznie też u nich nic nie kupiłam ale chcę to nadrobić choćby jakimś drobiazgiem ;-) też mieliśmy całą obsługę dla siebie.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas noc w miare ok chociaz zasnal troche pozniej niz zwykle i wstal wczesniej bo o 7.00 :p

Tez sie wybieram po fotelik do 8*, ale tak gdzies w marcu pod koniec najwczesniej xd

A dzisiaj jade z siostra do Galerii na jakies zakupy i ploteczki, pierwsze moje wyjscie od porodu bez dziecka i narzeczonego, dziwne to bedzie :p

Wiecie, ze rowny rok temu tylko, ze wieczorem wyladowalam w szpitalu z kolka nerkowa? Boze coz to byl za bol :/ A Kamcio wtedy wazyl dokladnie 1080g :o

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, Ty wylądowałaś w szpitalu, J.S. oglądała Bridget Jones 3,a ja byłam na krzywej :D jak wpisze w wyszukiwarkę na tel majowe to mi przechodzi do forum z dnia 7 luty :D matko to już rok minął.

Katy, J.S, Nynka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Ja im powiedziałam w tych 8* ze spodziewałam się trochę innej filozofii ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chcialam zapytać jak u Waszych dzieci z gaworzeniem. U nas mam wrażenie malo tego. Tzn mowi mamama, tatata kiedye przez dwa dni bababa, i cos jak dziedzie.. Mamama to zazwyczaj jak jeat jej zle. A tak to dużo piskow smiechow.. Wiem ze kazde inaczej ale tak chciałam zapytac.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, dzieki za przypomnienie ze kiedys cos ogladalam XD
    Juz nie pamietam takiego dnia XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 10:45

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no niezle:p Mi to akurat snapchat przypomnial bo w ciazy z nudow tam cos ciagle wrzucalam xd

U nas gaworzenia jest sporo, glownie dede, dada, tete, czasem mama, najwiecej nenene (i nawet kreci glowa na nie), baba i bobo juz rzadziej xd Ogolnie duzo gada z czego sie ciesze bo jakby sie malo ruszal i jeszcze nie gadal to juz w ogole bym swirowala pewnie haha xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas ruchowo ok. Duzo rozumie ale malo tych sylab.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dużo gada, ale najczęściej po swojemu :D
    Mama, nienienie, nene, meme, mami, tata, dada, dede :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ