X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam Cola, ale jaka konkurencja, o co chodzi? Co miesiąc do Bożenki z kwiatami, a w międzyczasie jakieś inne podboje? ;-)

Katy, to "koło 40tki" szybko przychodzi ;-) Patk by potwierdziła ale jej nie ma :-(

Od bilansu 15latka na zakończenie podstawówki do dziś jestem jakieś 11-12kg do przodu. Uważam, że to nie najgorzej, zwłaszcza, że z 5cm urosłam. I dużo poszło w cycki ;-) ale chuda nigdy nie byłam poza pierwszymi miesiącami życia ;-) z satysfakcją patrzę za to na zdjęcia koleżanek, które kiedyś były chudymi patyczakami a teraz nie są :-P

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Katy, kiecka jest ok, a Ty bardzo chudy patyczak. Zjedz coś :D

Kamcia, Patryk przystojniak :) dobrze, że i od nas daleko mieszkacie, bo wszystkie panny jego :P

Cola, kciuki. Ściągi masz czy polegasz na wiedzy? :D Adaś kontra pies słodki, widać że piesio cierpliwy i przywiązany :)

Od gimnazjum do teraz mam 14kg do przodu. Ale tendencja malejąca, tego się trzymajmy :) z satysfakcją można patrzeć na moje zdjęcia z przeszłości ;)

A Kattalinna wciska Wam kity, nigdy chuda nie była niby, a szczupak :D

Co to ja chciałam. A, czas szybko leci. Dopiero co miałam dwadzieściaparę lat. Jak liczę ile mam rocznikowo to zawsze mi jakoś duszno się robi. Ale podobno nie wyglądam, więc za kilka lat zacznę wciskać kity :D dopóki goście nie mdleją od ognia że świeczek na torcie to jest nieźle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 07:46

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My juz w drodze na zakupy, Kamil od 5 marudzil, a glupia matka sie zorientowała dopiero o 7, ze pielucha mu sie odpiela (chyba sie bardzo wiercil) i ma mokra pizame :/

Tesciowa sobie pralki nie kupi bo tesciowi komornik zabral tysiaka z konta xd Wcale mi jej nie zal

Dzisiaj ma byc u nas podobno 10 stopni, na razie -1 jest xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wcale tego jadu nie widać w poście, wcale ;-) tylko żeby teraz reszty nie przepili :-|

Wowka, bardzo interesujące jest to co piszesz, biorąc pod uwagę fakt, że widziałaś mnie na oczy jak byłam w 8-9 miesiącu ciąży ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina właśnie chodzi o to żeby Patryczek nie odbił Bożenki Adasiowi ;) Wowka mam pytania z zeszłego roku i liczę że się powtórzą, jak nie to leże i kwicze...wyobraźcie sobie nie mam kiedy się uczyć :D

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wielkiej wagi rządzi:D ja od liceum mam 14 kg do przodu i ciagle się zastanawiam jak to możliwe? Przecież nie przytyłam jakoś specjalnie.

U nas powtórka z rozrywki, drzemka trwa w wózku,nie wiem o co chodzi. W nocy po jedzeniu musiałam ją nosić w pionie bo na leżącą płakała. Jak nie chce usypiać na rękach to się nie obraże, może sama zasypiać w łóżeczku :)
    Kamcia,czy można nauczyć dziecko zasypiania w łóżeczku( pewnie można) skoro nie chce na rękach? Piotruś jak się przestawił, po prostu kładłaś go i zasypiał przy odkurzaczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola,powodzenia na egzaminach. Wierze, że nie masz czasu na naukę, bo ja sobie nawet nie wyobrażam chodzić na studia mając niemowlaka.

Na studiach(dziennych) miałam koleżankię,która urodziła w trakcie roku akademickiego,nie było jej może ze 3-4 tyg i wróciła- patrząc z perspektywy matki to jakiś kosmos. Tyle, że mieszkała niedaleko i mama jej się zajmowała dzieckiem, ale podziwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:05

Cola87 lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, jak tam zaliczenia? Już można puścić kciuki? ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt, nic?

To może o pogodzie? Słonecznie jest. Temperatura to nie wiem, podobno zimno. Gotujemy obiad dla młodej. Sama bym mogła jeść ;-) Dwóch, w zasadzie dwoje kucharzy. Będzie śmiesznie jak nie zechce jeść...

Po obiedzie jedziemy do gwiazdek zweryfikować czy fotelik dobrze siedzi. Nie wiem w co dziecko ubrać...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w miare cieplo, wlasnie jedziemy na lody xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gulasz
    Porcja spozyta przez Patryczka-standard :D

Wiosna była wczoraj. Dziś nie możemy trafić z pogodą XD najpierw lało, jak patryk usnął świeciło słońce, Patryś wstał-zanosi się na deszcz ;) i wieje

Fotelik
    Montaż mamy zweryfikować za pośrednictwem internetu-propozycja tych z 8* w Poznaniu
    Ale nosidlo i obie gondole spakowane do piwnicy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po obiedzie. Młoda wcinała dorsza z makaronem w sosie pomidorowym :P . Teraz druga drzemka a ja machnę sobie drugą kawę ;) .

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone kluski, mimo że kluchowate, super, buraczki z gruszką super, pulpety z królika bleeeee. Moja córa :-D a tak serio to obstawiam konsystencję bo ojciecł posiekał mięso a mówiłam, żeby zblendował... Da się przerobić gotowane jakoś?

Jedziemy do gwiazdek. Młoda się rozgląda zaciekawiona :-D nie umiem tego wkładania, zapinania itp... Dobrze, że tam jedziemy bo znowu bym nie mogła jeździć spokojnie.

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 12 miałam pierwsze, dużo pytań się powtórzyło więc spoko, potem miałam angielski a teraz robi jeszcze wykład i potem zaliczenie. Pół dnia na uczelni :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na spacerze
    Oczywiście ulewe zaliczyliśmy ale już świeci słońce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 06:07

Cola87, pawojoszka, kattalinna, Sela, Wowka, D_basiula, Berbecia, Katy, Mycha666, Tanda, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymuje już. Mała daje tak popalić że hej. Nic nie slychać tylko płacz i krzyk a ze decybele ma mocne to uszy wiedną. Nie sypia w dzień co skutkuje tym że jest taka marudna. Wiem choroba chorobą ale to jest już przegiecie co ona wyprawia najlepiej spieprzalabym gdzie pieprz rosnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 16:16

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super pomysł z tym pudłem :D Berbecia współczuję :( nie wiem jak pomóc :( ja dalej czekam na to zaliczenie...niech już robi, chce do domu!

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pudło po foteliku :-D poznałam po tej tekturce w rączce, też mamy takie ;-)

Wizyta w gwiazdkach super. Dłużej czekaliśmy i jechaliśmy niż załatwialiśmy sprawę :-) montaż na 5-, jakiś ichni patent zastosowali i już jest cała 5 :-D Bożenka zadowolona niezmiennie, rodzice a zwłaszcza mama już też :-)

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego di 8* nie jechalismy w sobotę popołudniu ;)

W ten karton weszly dwie gondole o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ale czekaliśmy krótko :-) nie każdy ma męża żołnierza co chodzi różnie do pracy :-P

Przy okazji podglądałam sobie foteliki i nasz najładniejszy ;-) schnauzer bardzo ładny, glider też :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:33

age.png
‹‹ 2077 2078 2079 2080 2081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ