Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od końca:

Kamcia, o to to to. Kiedyś było kiedyś i dobrze, że nie jest ;-) także Katy, postaraj się zachować spokój. No i z tym wiekiem Kamila to pamiętaj, że wiek korygowany u niego inny :-) ma czas. A energię kieruje w rozwój intelektualny, zdjęcia cyka cudnie a jaki rozgadany :-D

Gratuluję siadów chłopakom :-) Patryczek skill za skillem ;-)

Ograniczenie mleka to chyba etap rozwoju :-) Bożenka cycocholiczka w dzień też odmawia poza usypianiem. Chyba, że nie mam przygotowanego jedzenia ani pomysłu na coś szybkiego i zdąży zgłodnieć po spaniu to trochę mleka przyjmie. Ale wody więcej wypije. Wodę natomiast uwielbia, myślę, że z pół litra wypija spokojnie. Poza tak jak u większości wszelkie płatki na zmianę, czasem mnie już się nudzi więc kombinuję placki albo, tak jak dziś, kanapki z białym serem - trochę suche ale jakie pyszne ;-) po drzemce dostanie swój ulubiony jogurt kozi. Na obiad będzie makaron z sosem z królika (pulpety zostały zblendowane, doszedł jogurt i koperek - w tej formie smakuje). Z tym ostatnim posiłkiem też mam problem, podobnie jak Feeva mam opory przed dawaniem owoców, u mnie jeszcze pieczywo ;-) może i jej nie zaszkodzi ale chciałabym zdrowe nawyki jej wprowadzić, żeby nie było tylko słodko i kanapki. Ale pomysłu brak na dziś.

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się cieszę, że się pozbędę śpiwora :-) może jeszcze nie dziś ale w czwartek i tak trzeba będzie go zdjąć żeby złożyć wózek na podróż i niech tak zostanie już bez :-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospamuję ;-)

Nynka, ostatnio robiłam kluchy z tego bloga przejrzałam i sporo mi się podoba. Może coś Ci podpasuje

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś jest dzień kiedy dzieć mnie wykończy...wstal o 7 od 8 jeczy na spanie pospal 10 minut i dalej jeczy.
    Siedzę na podłodze, kawa na drugim końcu pokoju, a ja im się mniej ruszam tym mniej jeczy....ale siedzieć w zasiegu wzroku muszę...broń żebym cokolwiek robiła w kuchni...

Dzięki Kattalina, mam jeszcze na.insta jakieś blogi ale ja jakoś na to blw.nie mam parcia i ciężko coś wybrać...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z blw to tylko przepisy, jak mi łapę wyciąga do talerza to zabieram ;-) taka matka, nie ma samodzielności u nas ;-)

Współczuję... Ja właśnie siedzę z kubkiem świeżej i gorącej kawy, licząc że drzemka potrwa jeszcze z pół godziny...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, kiedys bylo faktycznie inaczej i staram sie nie sugerowac nimi. Np. dla mojej tesciowej prawidłowy siad to taki przez podciagniecie sie o cos..Ostatnio mowila, ze jej kazali prowadzic za raczke bo mój narzeczony mial jedna nozke za krotka czy cos takiego i dlatego tez zaczal sam chodzic jak mial 13 miesięcy i wg niej to bylo pozno bo jego brat chodzil jak mial 8 czy 9...Moze dobrze, ze moja mama nie pamięta kiedy my z siostra chodzilysmy itp bo tez by mi w glowie mieszala xd

No i faktycznie Kamil gada bardzo duzo i ciagle nowe slowa, po za tym wydaje mi sie, ze sporo rozumie juz wiec moze rozwoj fizyczny przez to mu sie opoznil :p

Dobrze dziewczyny, ze jestescie i mam sie komu wygadac :)

kattalinna lubi tę wiadomość

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jeszcze mi się przypomniało :-) rozwój mowy jest ściśle związany z rozwojem ruchowym, gdyby coś było nie tak to na bank Kamil by tak nie trajkotał :-)

Katy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no właśnie trzeba zakupić czapę, jakoś zupełnie zapomniałam o tym elemencie garderoby :D może dlatego, że sama nie noszę :D

Nynka, jak nie zupy, to kluchy, makarony z sosem, dania-mięsko, warzywa i zapychacz ;)

Katy, dokładnie z tą pamięcią to jest tak jak dziewczyny piszą. Mój mąż też "chodzil" jak miał 9 miesięcy. Przy meblach i w chodziku. No tak kiedyś było.

Kattalinna, a może jakieś warzywne placki/muffiny jako niesłodkie i nie kanapka? Ja się przymierzam do jakiś muffinek, mam szpinak, coś muszę wykombinować.

Jak zrobiłaś taki link?

Pewnie coś jeszcze miałam napisać, ale straciłam humor.

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele jak byli u nas goście to czynnie bral udzial w rozmowie :p Naprawde az chwilami nas przekrzykiwal xd

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    ja czape nosze dopiero pierwszy sezon ;)
    i dzieciom tez długo niezakładam/szybko sciagam
    ale mam te cienkie bo zima uzywam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kombinowal i kombinowal ;) a teraz buszuje pod stołem
    Oooo chusteczki z opakowania wyciąga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 07:34

kattalinna, Katy, Berbecia, Sela, Mycha666, Wowka, pawojoszka, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kiedyś podpatrzyłam u White to linkowanie, bardzo mi takiego brakowało :-D jak mnie zacytujesz to sobie podpatrzysz.

Myśl co z tym szpinakiem, też mam i chętnie dam :-) muffiny mi nie wychodzą, chyba za łatwe są ;-)

White Innocent, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Patryk! Ale mistrz drugiego planu wymiata ;-)

Dziewczyny, mam zagwozdkę. Do tej pory uważałam, że łóżeczko turystyczne jest mi niepotrzebne. Jak jeździliśmy gdzieś to Bożenka spała ze mną/ z nami i luz. Tylko do tej pory nie uciekała z łóżka po przebudzeniu. Teraz jedziemy do mojej mamy i główkuję. Tam pewnie jakiś patent babcia ma bo siostra z synkiem przyjeżdżała często ale co z innymi miejscami? Zastanawiam się czy opłaca się teraz inwestować w łóżeczko turystyczne? No one chyba mniejsze są, nie?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, co mi zrobiłaś, siedzę i klikam w tym gearbest ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Ja mam dwa łóżeczka bo Piotrek nadal na wyjazdach używa
    Choć on nigdy nie spał np na kanapie, a w łóżeczku śpi jak wariat(najlepiej w poprzek) więc kanapy nie ryzykuje póki się mieści w turystycznym
    Drewniane ma długie 140cm

I Dla niego kupiłam najzwyklejsze acz do 25 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mówisz Kamcia, że warto się zastanowić? Jakie to najzwyklejsze? Jakie są niezwykłe? Tego asortymentu w ogóle nie ogarniam

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Czyli mówis Kamcia, że warto się zastanowić? Jakie to najzwyklejsze? Jakie są niezwykłe? Tego asortymentu w ogóle nie ogarniam

pierwszy wyjazd Piotrusia zaliczyliśmy jak miał 5 tyg, wtedy dobierałam łózeczko dla takiego maluszka czyli z przewijakiem, 2 poziomy, zabawki, nawet wielkośc po złożeniu bo mieliśmy tylko honde (Coupe)

teraz zależało mi by miało 120cm, jeden poziom wystarczający i nie musi być otwierane (do dziś nie wyjeliśmy mu szczebelków w łózeczku bo u nas tego absolutnie nie widze)
    a że duży to do 25 kg nośność
    jest ładne
    zaraz znajde na allegro nasze

https://archiwum.allegro.pl/oferta/kindersafety-lozeczko-turystyczne-kojec-materac-i7096639403.html
    tego typu
    nasze błekitne ;)

łózeczko braliśmy wszędzie, nawet na jeden nocleg
    dużemu Piotrusiowi kładziemy do spania na spód kołdre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Tanda, płatki jęczmienne, nie widziałam takich jeszcze :) w normalnym sklepie kupione czy jakimś bio-eko? Bo ja po normalnych chodzę ;) pulpety podobne robiłam, tylko bez czosnku ;)

Zwykłe płatki kupione w Auchan, firmy Lestello. Kupuję też płatki owsiane, mannę, ryż i kaszę gryczaną tej firmy.
    W smaku podobne do owisianych, trochę delikatniejsze bo drobniejsze są.

picture_picture_393.jpg?v=1531834713

Berbecia wrote:
    Wszystkie tu piszecie o różnych kaszach platkach a ja jestem jakas dziwna bo lubie tylko ziemniaki kartofle i pyry.

A ja zaś za ziemniakami nie przepadam, zjem ale nie goszczą u nas często. Uwielbiam za to kaszę gryczaną <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:31

kattalinna, nick nieaktualny, Wowka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmiarówka z 5-10-15 wypada? Chodzi mi głównie o kurtkę czy bluzkę. Jak się maja rozmiary do takich pepco czy smyk?

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka też podobno usiadła już z 4 razy sama lezac na brzuszku. Pisze podobno bo siadała przy mężu i teściowej przy mamie jeszcze nie.
    Ale chyba trzeba im wierzyć. Więc jeśli to prawda to w ciągu trzech dni nauczyła się pelzac i siadac

kamciaelcia, Sela, Katy, kattalinna, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 2087 2088 2089 2090 2091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ