Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Od końca:
Kamcia, o to to to. Kiedyś było kiedyś i dobrze, że nie jesttakże Katy, postaraj się zachować spokój. No i z tym wiekiem Kamila to pamiętaj, że wiek korygowany u niego inny
ma czas. A energię kieruje w rozwój intelektualny, zdjęcia cyka cudnie a jaki rozgadany
Gratuluję siadów chłopakomPatryczek skill za skillem
Ograniczenie mleka to chyba etap rozwojuBożenka cycocholiczka w dzień też odmawia poza usypianiem. Chyba, że nie mam przygotowanego jedzenia ani pomysłu na coś szybkiego i zdąży zgłodnieć po spaniu to trochę mleka przyjmie. Ale wody więcej wypije. Wodę natomiast uwielbia, myślę, że z pół litra wypija spokojnie. Poza tak jak u większości wszelkie płatki na zmianę, czasem mnie już się nudzi więc kombinuję placki albo, tak jak dziś, kanapki z białym serem - trochę suche ale jakie pyszne
po drzemce dostanie swój ulubiony jogurt kozi. Na obiad będzie makaron z sosem z królika (pulpety zostały zblendowane, doszedł jogurt i koperek - w tej formie smakuje). Z tym ostatnim posiłkiem też mam problem, podobnie jak Feeva mam opory przed dawaniem owoców, u mnie jeszcze pieczywo
może i jej nie zaszkodzi ale chciałabym zdrowe nawyki jej wprowadzić, żeby nie było tylko słodko i kanapki. Ale pomysłu brak na dziś.
kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość
-
Pospamuję
Nynka, ostatnio robiłam kluchy z tego bloga przejrzałam i sporo mi się podoba. Może coś Ci podpasujeNynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak dziś jest dzień kiedy dzieć mnie wykończy...wstal o 7 od 8 jeczy na spanie pospal 10 minut i dalej jeczy.
Siedzę na podłodze, kawa na drugim końcu pokoju, a ja im się mniej ruszam tym mniej jeczy....ale siedzieć w zasiegu wzroku muszę...broń żebym cokolwiek robiła w kuchni...
Dzięki Kattalina, mam jeszcze na.insta jakieś blogi ale ja jakoś na to blw.nie mam parcia i ciężko coś wybrać... -
No tak, kiedys bylo faktycznie inaczej i staram sie nie sugerowac nimi. Np. dla mojej tesciowej prawidłowy siad to taki przez podciagniecie sie o cos..Ostatnio mowila, ze jej kazali prowadzic za raczke bo mój narzeczony mial jedna nozke za krotka czy cos takiego i dlatego tez zaczal sam chodzic jak mial 13 miesięcy i wg niej to bylo pozno bo jego brat chodzil jak mial 8 czy 9...Moze dobrze, ze moja mama nie pamięta kiedy my z siostra chodzilysmy itp bo tez by mi w glowie mieszala xd
No i faktycznie Kamil gada bardzo duzo i ciagle nowe slowa, po za tym wydaje mi sie, ze sporo rozumie juz wiec moze rozwoj fizyczny przez to mu sie opoznil :p
Dobrze dziewczyny, ze jestescie i mam sie komu wygadackattalinna lubi tę wiadomość
-
Kamcia, no właśnie trzeba zakupić czapę, jakoś zupełnie zapomniałam o tym elemencie garderoby
może dlatego, że sama nie noszę
Nynka, jak nie zupy, to kluchy, makarony z sosem, dania-mięsko, warzywa i zapychacz
Katy, dokładnie z tą pamięcią to jest tak jak dziewczyny piszą. Mój mąż też "chodzil" jak miał 9 miesięcy. Przy meblach i w chodziku. No tak kiedyś było.
Kattalinna, a może jakieś warzywne placki/muffiny jako niesłodkie i nie kanapka? Ja się przymierzam do jakiś muffinek, mam szpinak, coś muszę wykombinować.
Jak zrobiłaś taki link?
Pewnie coś jeszcze miałam napisać, ale straciłam humor.Katy lubi tę wiadomość
-
Wowka, kiedyś podpatrzyłam u White to linkowanie, bardzo mi takiego brakowało
jak mnie zacytujesz to sobie podpatrzysz.
Myśl co z tym szpinakiem, też mam i chętnie dammuffiny mi nie wychodzą, chyba za łatwe są
White Innocent, Wowka lubią tę wiadomość
-
Brawo Patryk! Ale mistrz drugiego planu wymiata
Dziewczyny, mam zagwozdkę. Do tej pory uważałam, że łóżeczko turystyczne jest mi niepotrzebne. Jak jeździliśmy gdzieś to Bożenka spała ze mną/ z nami i luz. Tylko do tej pory nie uciekała z łóżka po przebudzeniu. Teraz jedziemy do mojej mamy i główkuję. Tam pewnie jakiś patent babcia ma bo siostra z synkiem przyjeżdżała często ale co z innymi miejscami? Zastanawiam się czy opłaca się teraz inwestować w łóżeczko turystyczne? No one chyba mniejsze są, nie?kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kattalinna
Ja mam dwa łóżeczka bo Piotrek nadal na wyjazdach używa
Choć on nigdy nie spał np na kanapie, a w łóżeczku śpi jak wariat(najlepiej w poprzek) więc kanapy nie ryzykuje póki się mieści w turystycznym
Drewniane ma długie 140cm
I Dla niego kupiłam najzwyklejsze acz do 25 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:06
-
kattalinna wrote:Czyli mówis Kamcia, że warto się zastanowić? Jakie to najzwyklejsze? Jakie są niezwykłe? Tego asortymentu w ogóle nie ogarniam
pierwszy wyjazd Piotrusia zaliczyliśmy jak miał 5 tyg, wtedy dobierałam łózeczko dla takiego maluszka czyli z przewijakiem, 2 poziomy, zabawki, nawet wielkośc po złożeniu bo mieliśmy tylko honde (Coupe)
teraz zależało mi by miało 120cm, jeden poziom wystarczający i nie musi być otwierane (do dziś nie wyjeliśmy mu szczebelków w łózeczku bo u nas tego absolutnie nie widze)
a że duży to do 25 kg nośność
jest ładne
zaraz znajde na allegro nasze
https://archiwum.allegro.pl/oferta/kindersafety-lozeczko-turystyczne-kojec-materac-i7096639403.html
tego typu
nasze błekitne
łózeczko braliśmy wszędzie, nawet na jeden nocleg
dużemu Piotrusiowi kładziemy do spania na spód kołdreWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:21
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:Tanda, płatki jęczmienne, nie widziałam takich jeszcze
w normalnym sklepie kupione czy jakimś bio-eko? Bo ja po normalnych chodzę
pulpety podobne robiłam, tylko bez czosnku
Zwykłe płatki kupione w Auchan, firmy Lestello. Kupuję też płatki owsiane, mannę, ryż i kaszę gryczaną tej firmy.
W smaku podobne do owisianych, trochę delikatniejsze bo drobniejsze są.
Berbecia wrote:Wszystkie tu piszecie o różnych kaszach platkach a ja jestem jakas dziwna bo lubie tylko ziemniaki kartofle i pyry.
A ja zaś za ziemniakami nie przepadam, zjem ale nie goszczą u nas często. Uwielbiam za to kaszę gryczanąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:31
kattalinna, Nynka, Wowka lubią tę wiadomość
Matylda
-
Córka też podobno usiadła już z 4 razy sama lezac na brzuszku. Pisze podobno bo siadała przy mężu i teściowej przy mamie jeszcze nie.
Ale chyba trzeba im wierzyć. Więc jeśli to prawda to w ciągu trzech dni nauczyła się pelzac i siadackamciaelcia, Sela, Katy, kattalinna, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość