Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kaszki, owsianki i inne płatki podaję na śniadanie. Obiadek koło 14-15. I tu mam problem z podwieczorkami bo nie wiem co jej dawać... Owoców nie daje bo na noc owoców się nie powinno jeść bo mają wysoki indeks glikemiczny. Co dajecie swoim dzieciakom na podwieczorek?
Też jeszcze nie dostalam pitu z zusumogliby ruszyć dupe, bo z pracy już dostalam i chciałabym się jak najszybciej rozliczyć, żeby kasę za Manię dostać
Wszystkiego dobrego Milence :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:06
-
Milenla sto lat.
Racja lepiej pójdę do tego pediatry. Najwyżej coś przyniesiemy. Kurde bo aż mam obawy od czego to.
Wowka ja ze Śląska także jal coś to właśnie białka itp ale tam jeszcze nie byłam, bo na termy jeździliśmy na Słowację.
W końcu się udało...
-
Hej hej dziś byłam na połówkowych. Dzieciątko śliczne zmieniło się z dziewczynki w chłopca. ;P zdrowe waży 495g
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78d5dbd49979.jpgjangwa_maua, Katy, kamciaelcia, J.S, olciabos, Wowka, kattalinna, Nynka, Fatalita, Feeva, Cola87, pawojoszka, Sela, Berbecia, Mama32, amygdala, D_basiula, Mycha666, Tanda, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Powiedz jak wyglada menu Skrzata jesli nie chce mleka? Moj tez sie buntuje ale nie mam pomyslu co mu dawac...
Śniadanie: kaszka i to błyskawiczna, bo matka ma lenia o poranku
II śniadanie, przed drzemką: owoc/jogurt/serek/chlebek/placki-ten posiłek raczej na zimno lub mleko na śpiocha
Obiad: to wiadomo
Podwieczorek: owsianka/jaglanka/manna/płatki ryżowe/kisiel/placki-tu celuję w raczej coś na ciepło, czasem jest powtórka obiadu, lub jednego z jego elementów.
Kolacja:
Kaszka/dojedzenie podwieczorku jeśli został albo butla na dobranoc.
Ogólnie dużo jest zmienności w posiłkach takich jak drugie śniadanie i podwieczorek. W zależności ile mi się chce robić i co jest w domu
Dziś była kaszka, mleko, obiad z ciastkiem, manna i ciastko, mleko.edwarda20, Nynka lubią tę wiadomość
-
Katy, no no, fotograf pierwsza klasa
Asix, polecę utartym frazesem: najważniejsze, że zdrowezdjęcie piękne, ahhh
Feeva, nie wszystkie owoce mają wysoki igA dalej to tak jak Kamcia pisze
Sela, no właśnie kojarzyłam, że jesteś że Śląska i pewnie będziesz miała blisko tam gdzie ja mam kawał drogi
Ale na pocieszenie dla siebie samej, podobno w czerwcu/lipcu ma być otwarty ten ogromny aqua park termalny pod Mszczonowem. To niedaleko ode mnie, nie mogę się doczekać
Nynka, żyjesz jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:55
Katy, Sela lubią tę wiadomość
-
Dzięki
Kattalinna, sama sobie zazdroszczę. Nie wiem jakim cudem to zrobiłam. W listopadzie wydałam blisko 800 zł na jazdy doszkalające i w grudniu dupa, a tu nagle się udało. I masz rację, największy "trud" zadzwonić, potem idzie z marszu.
Wowka, uwielbiam Twoje przepisy. Jutro Wiki będzie jadła takie ciacha
Berbecia, 100 uścisków dla Milenki. Pierwszy lajk ode mnie, drugi od Wiki
Sela, u nas walka z suchymi placami i straszna szyją od lipca/sierpnia. Są poprawy i zaostrzenia naprzemiennie, ciężko mi ustalić konkretnego winowajcę (na cenzurowanym są orzechy, truskawki i seler póki co). Ogólnie AZS. Używałam biodermy i la rocha. W styczniu bardzo się pogorszyło, więc poszliśmy do pediatry, szyja miała krwawe ranki. Pediatra poleciła nam Mustelle, powiedziała, że gdyby przepisała steryd to zeszłoby od razu, ale takiemu małemu dziecku nie przepisze. Akurat byłam po eko targach i zamówiłam piankę do mycia i krem pierpaoli baby na probiotykach. I póki co - tfu tfu- jest lepiej. Z tym ze przestałam myć bezpośrednio skórę, dodaje pianke do wody i kremuje zmiany 2-3 razy dziennie.
Asix, bardzo gratulujęWowka lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Asix gratuluję
a to Ci niespodzianka
śliczny :*
Wowka Mszczonów ode mnie rzut beretem, właśnie słyszałam już jakiś czas temu o tym aqua parkuTermy też nie są złe
Niezły jadłospis. U nas na noc tylko butla.
Nasz harmonogram:
Rano mleko, potem na śniadanie kaszka, płatki ryzowe/jaglane, owsianka, kanapki np z awokado, bieluch z owocami, mleko, obiad, mleko, przekąski typu chrupki kukurydziane/wafle ryżowe, z podwieczorkiem mam problem... Na noc mleko. W nocy zależy, czasem zje raz, czasem dwa a i 3x też się zdarzają.
W ciagu dnia i w nocy pije max 100-130ml,a na noc 240-270ml ostatnio. 300ml też się zdarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:10
-
Feeva, chyba Mszczonów to akurat w połowie drogi między nami
termy spoko, ale w lato, teraz otwarty tylko mini-mini basenik z żółtą wodą.
Nie mniej jednak, z powodu odległości (ode mnie to z 15km) mamy plan wybrania się na nie w najbliższej przyszłości, aby zwodować Rekina.
Dlatego czekam jak kania dżdżu tych nowych basenów. Będzie dużo atrakcji, ciepła woda termalna i nie trzeba będzie jechac na cały dzień, a nawet skoczyć po pracy
Fatalita, smacznego dla WikiTy też zjedz, należy Ci się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:16
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Jestem! Wikuni i Milence wszystkiego co najlepsze! Asix jeszcze raz gratulacje, zdjęcie cudne, śliczny! Ja zdałam dzisiejszy egzamin na 4, także gitara
jeszcze jutro ostatni egzamin o 16 i mam nadzieję że koniec sesji
Wowka ja jutro też robię ciastka, brzmią prosto i pysznie
ja się właśnie zastanawiam czy nie zamienić mleka po poludniowego Adasiowi na podwieczorek, zaoważyłam że jest coraz mniej zainteresowany i bardziej się bawi butla.
Fatalita, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość