Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zdawałam w 2011 i też nie było wyboru. Uczyłam się na punto a przed egzaminem była zmiana floty w WORD i zdawałam na toyocie yaris. Załapałam się na 2 ostatnie jazdy na toyocie u mojego instruktora, więc na szczęście zdążyłam auto poznać.
Teraz jeżdżę automatem od sierpnia i łatwo było się przestawić, jakbym miała wybór to kurs tylko i wyłącznie na manuala.Matylda
-
Co do fotelików to w ustawie jak pamiętam jest mowa o przewożeniu dzieci poniżej 150 cm w fotelikach. Dzieckiem wg prawa jest się do 18 roku życia, wiec wg. mnie to, że usunęli kryterium wiekowe nie znaczy, że dotyczy to teraz też dorosłych.
Jest nawet taki zapis, że nie trzeba wieźć w foteliku dziecka powyżej 135cm jeśli waga nie pozwala na dobranie odpowiedniego fotelika.Matylda
-
Ja nigdy nie jezdzilam automatem, ale ale uwaga mamy samochod z kierownica po prawej stronie. I jak wsiadam do normalnego auta z kierownica po lewej to nie jest zaden problem, takze no
Ja mam 170 i 56kg i tak juz moze zostac.
Od 1 marca wracam do pracy na pol etatu, 3x w tyg. juz mam stresa...Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Wiem, ze tak to bede mogla jezdzic tylko nimi, ale moze by mi bylo latwiej zdac..Jak sie w koncu zdecyduje podchodzic to bylby 7 raz wiec cos chyba jest na rzeczy :p Tyle kasy juz na to poszlo, ze masakra i tak...
A wlasnie największy problem mialam z tymi biegami wiec jednak byloby to dla mnie ułatwienie xd -
Jestem, jestem! A gdzie ten odkurzacz? Bo ja sprzęty zamawiam głównie na Gearbest.com, bo tam można wybrać wysyłkę Priority Line. Dzięki niej ma się praktycznie pewność, że nie naliczą vatu ani cła, bo wygląda to tak, że paczki są przepakowywane w Europie i do Ciebie idą z kraju europejskiego, więc są zwolnione z opłat. Jeśli zamawiałam z Ali coś droższego to tylko z polecenia na grupie fb. Oczywiście jest szansa, że się uda i Twojej paczki nie "złapią" w celnym, ale kurier to niemal 100% szansy na opłaty. A sprzęty zazwyczaj wysyłają kurierem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:46
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Z innej beczki. Ciastki owsiano-jaglane. Robiliśmy, tzn. jedno z nas robiło, a drugie patrzyło jakieś 5 minut. Zajadamy wspólnie.
Zblendowałam płatki owsiane i jaglane na prawie mąkę. Wyszło 3/4 kubka. Zblendowałam banana i połączyłam z płatkami. Łyżką nakładałam na papier do pieczenia, było bardzo gęste i zbite. Piekłam w 160st niecałe 10min. Patrzyłam, żeby nie spiekly się i nie stwardniały.
Polecamy obydwoje. Skrzat międli swoje już z 10 minut. Moje znikło zdecydowanie szybciej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 16:23
Sela, Fatalita lubią tę wiadomość
-
No to moja kolej spamu.
Sela, byliśmy w Uniejowie. Nie jestem zachwycona miejscem, decydująca była odległość. Do ulubionej Białki lub Bukowiny mam za daleko żeby jechać na jeden dzień z małym dzieckiem
I nie wiedziałam, że mój żart o foteliku wywoła dyskusję
D_basiula, współczuję powrotu do pracy... dobrze, że na razie w niepełnym wymiarze czasu pracy. Jak rozwiązałaś opiekę nad Olą? -
Wowka Ola zostaje z babcia i dziadziem. Moj maz pracuje jako kierowca i czasem wyrobi sie wczesniej niz 8h to jest wczesniej w domu, bo zaczyna o 6. Ja bede jezdzic na 7.30,mam nadzieje za damy rade.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
White, dzięki za odpowiedź
w sumie chyba na razie odpuszczę, ale jak kiedyś coś będę z takich rzeczy kupować to pozwolę sobie uderzać do Ciebie
Wowka, płatki jaglane? Ja dziś na śniadanie owsiankę, co nie jest czymś szczególnym u nas. Ale za to jaką! Do tych ciastków też by pasowało. Dałam kawałek banana i łyżeczkę pasty tahini. Matko, jakie dobremusiałam łyżeczkę jogurtu dać bo strasznie słodki banan był. Dobrze, że młoda średnio zainteresowana była śniadaniem to jej wyżarłam
White Innocent lubi tę wiadomość
-
Witamy sie
My dzisiaj swietujemy 9 miesiac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 00:43
Katy, kattalinna, Wowka, Nynka, pawojoszka, kamciaelcia, D_basiula, Feeva, Sela, Fatalita, Fatalita, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Milenko, stóweczka
zdrowia
Kattalinna, no właśnie sezam pasuje, więc tahini też. Ale nie było w domu ani tego, ani tego
U nas owsianka/jaglanka zazwyczaj na podwieczorek
Jaglanka tak samo przyjemna, jak owsiankapłatki jaglane kupuje firmy Szczytno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 18:07
-
U nas płatki jaglane, owsiane, jęczmienne, ryżowe i kasza manna - na zmianę
Gotuję na gęsto + owoc. Teraz przy infekcji głównie jaglane, bo kasza jaglana pomaga osuszać organizm ze śluzu.
Dziś Matylda degustowała nowość w menu - klopsiki z indyka. Smakowało, wcinała aż się uszy trzęsłyPoczytałam kilka przepisów na alaantkowe i zmodyfikowałam pod to co miałam.
Robiłam na oko, zmieliłam pierś indyka, do tego jajko, 3 łyżki manny (w przepisach były 4 ale to by było za dużo), starta gotowana marchew i przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiłam koperkiem i majerankiem. Ugotowałam w bulionie bez soli. Z 500 g mięsa wyszło 25 klopsików, nadmiar zamroziłam po ostudzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 18:31
Matylda
-
Tanda, płatki jęczmienne, nie widziałam takich jeszcze
w normalnym sklepie kupione czy jakimś bio-eko? Bo ja po normalnych chodzę
pulpety podobne robiłam, tylko bez czosnku
Kattalinna, Skrzat jada mleko 1-2 razy na dzień. Nie chce więcej. Nie to nie, to wolny kraj
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Milenki;)
Wasze dzieci raczkuja, a Kamil za to robi zdjecia haha xd
https://youtu.be/SY07rX57At8
U nas byly te pulpety niedawno :p
A dzisiaj makaron z brokulami xdBerbecia, Wowka, kamciaelcia, pawojoszka, kattalinna, Fatalita, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję w imieniu Milenki. Zdrowia potrzebujemy najwiecej.
Katy moja też nie raczkuje.
Pulpeciki też takie robiłam ale z piersi z kurczaka bo to miałam.
Jak robiłam prawo jazdy to nie miałam wyboru skrzyni. Z automatem miałam dwa auta super mi sie jeździło.
Wszystkie tu piszecie o różnych kaszach platkach a ja jestem jakas dziwna bo lubie tylko ziemniaki kartofle i pyry.