Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsix a to nie spodzianka, niech dalej rośnie zdrowo. A Ty jak się czujesz?
Wowka jaki jadłospis, ja to chwilami nie mam pomysłów, sniadanie u nas rozne kasze albo twaróg z owocem, czasem jajecznica, drugie cyc chyba że dzieć wymaga to jogurcik, obiad ciagle te zupki nie mam pomyslu na cos normalnego, podwieczorek jesli istnieje to kanapka albo kisiel, wieczor kaszka bez dodatków...
Ja mialam mojego z wielka woda basenowa zapoznawac od nowwgo roku i tak mamy luty a on nie byl ani razu...
Dziękuję, żyje. Padlam przed 22 nie wiem czy ze zmeczenia czy z braku drugiej kawy.... -
No ja jestem w szoku że coś tam jednak urosło. Hehe będzie pan bezimienny narazie;p
A czuję się naprawdę dobrze zaczynają mi doskwierać tylko plecy ale tak to jest ok.
Stanisław zaczął raczkować pełną parą i nie nadążam czasem za nim heheh.
A propos basenu to myśmy byli pierwszy raz jak miał niecałe 2 miesiące chyba a teraz to mały dzikus jestWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:05
-
Asix, to bedziesz miala dwoch rozrabiakow, super;)
A u nas jak pech to pech, paczki z dietami dojechaly zamiast o 1.50 to o 3 wiec tyle w plecy byl narzeczony, rehabilitacja Kamila o 8.15, a on bedzie za 30min dopiero w domu...W takich sytuacjach moje prawko byloby wybawieniem. Zadzwoniłam tam, kolejny termin na 15.03 takze gdzies indziej bede szukac bo w takim tempie Kamil usiadzie na 3 urodziny -
katy
Kamil usiądzie
predzej czy póżniej usiądzie
to nie jest tak ze rehabilitant posadzi/postawi/ruszy ci w mig Kamilka
ten fizjo powinien pokazac tobie co robić w domu aby zachecic dziecko do działania
ja to juz nie zgadzam sie ze stwierdzeniem że poźno do niego przyszliście-skoro z Kamilkiem jest dobrze (chociażby z napięciem mięśniowym) to dobrze bedzie mimo wszystko
korzystaliśmy z fizjoterapii z Emilką-ona przez szelki pavlika lezała musowo plackiem ponad 7 miesięcy, nie znała pozycji na boku
obaj fizjo mieli wyzwanie, kazdy inaczej działał, ale to my pracowaliśmy z dzieckiem w domu, oni pokazali co i jak
zakłada sie również ze chllopcy bywają opóznieni
poza tym to wasze pierwsze dzieciątko-nie jesteście alfą i omega
wiec jesli masz mozliwośc zmienić rehabilitanta, to zmień, ale bądz spokojniejsza, Kamil załapie
my tez wielu rzeczy nie robimy, ale zrobimy, pamiętaj ostatni bedą pierwszymi-jakos trzeba ukoić te troski matki
szkoda że spotkanie przepadło, ustal nastepnym razem inna godzine, a na wiosne jazda na prawko, skończyc je, to twoja inwestycja w siebie sama-jako matkę i kobietęKaty, Katy, Katy lubią tę wiadomość
-
Dobry,
Katy, no niefartale słusznie Kamcia prawi
Nynka, poszukujesz inspiracji obiadowych?
Cola, gratuluję 4 z zaliczenia. To było zawsze powyżej moich oczekiwań
Tfu, Tfu, Tfu, dobra passa nocna trwa dalej. Jeszcze dwie noce i będzie tydzień, zgodnie z zasadą Kamci-wtedy zacznę się cieszyć
kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co. W sobote u nas 13 stopni.
Jak ubrac malucha w taka pogode?
Wowka, oddaj ta dobra nocna passe. U nas zla nadal trwa.
Katy, szkoda ze tak wyszlo...
Cola, gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:05
Cola87 lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Wowka, oddaj ta dobra nocna passe. U nas zla nadal trwa.
Nie
Ale mogę się podzielić
U nas 10-11 stopni będzie. Założę Skrzatowi kurteczkę taką przejściową, rajtki i spodenki. Albo cieplejsze spodenki same. Raczej nie będę przykrywać już niczym, ale to zdecyduję na bieżąco.
Zwariowana ta pogoda
-
Dzień dobry
Fatalita, ja jeszcze nie podawałam orzechów, truskawek ani selera, bo właśnie się boję zaostrzenia tego. A lepszy efekt po pierpaoil czy musteli? to zamówie coś.
Asix no cudny chłopczyk
u nas dzisiaj pierwszy samodzielny siadi to przed chwilką
Moja siostrzenica była rehabilitowana (wcześniak, napięcie itp) i właśnie rehabilitant pokazywał jak mają ćwiczyć sami w domu, a on był chyba 3 czy 2 razy w tyg u nich w domu po 1h. I faktycznie pomogło, ładnie zaczęła siadać itp. A teraz to biega i nadążyć za nią się nie daKaty, Fatalita, Kwiatkowa24, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Wowka, mialo byc podziel sie a nie oddaj, ale pisze w trakcie asekuracji upadkow, wybacz
Poprosze o podzielenie sie.
No wlasnie a ja ten spiworek mam wyjmowany, ale ciezko go sie montuje. Chyba wtedy rozepne spiworek jak radzila Kamcia. Kurtke mam tylko zimowa, przejsciowej brak. No zobaczymy.
Zwariowana, zwariowana ale az sie zyc chce jak ciut cieplej.
Sela, gratuluje siadu!
Wowka, a jaka czapka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:25
-
j.s.
montaz spiworka w wózku jane to też moja katorga(ciężko odpiąc pasy) wiec na pewno spiworek z nami pojezdzi jeszcze
czapke juz nosimy cienka, wiec przy 13 znalazłabym najcieńsza i bez kapturów
choc ja nie wowkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:30
-
Kamcia, az mi sie 3 razy polubilo :p Wiem, ze on to musi sam i tak zrobic, ale fajnie jak mu ktos pokaze jak moze to osiagnac w prawidłowy sposob. No i wlasnie przede wszystkim nam pokaze co możemy w tym kierunku robic. Na grupie krakowskich mam babki pisaly, ze ich dzieci siadaly po 11 miesiacu i nie byly z nimi na zadnej rehabilitacji xd
Sela, gratulacje nowej umiejętności:p
Cos mialam jeszcze pisac, ale zapomnialam co :p
Edit. Przypomnialam sobie xd Z nastepnyn dzieckiem ide do fizjoterapeuty po urodzeniu zeby mi pokazal wszystko co i jak mam robic prawidłowo od poczatku :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:42
-
Katy, no niefajnie:/ Ale to tak zawsze jak człowiekowi na czymś zależy.
Powiedz mi dokładnie, jak Kamcio zachowuje się. Pełza? Podnosi pupkę do czworakowania?
Sela, gratuluje siadu. Odnośnie AZS: świeżo co zamówiłam pierpaoil, więc Mustelli nie kupowałam. W mojej ocenie jest poprawa po jego stosowaniu, lepiej mi też psychicznie z tym, że jest naturalny. W sierpniu byliśmy u dermatologa/alergologa, ona przepisała nam inne specyfiki (właśnie bioderme, la roche, alphanova itd.) po przeanalizowaniu składów stwierdziłam, że zawierają PEGi i inne. I zgłupiałam totalnie. Teraz sprawdzam trochę metodą prób i błędów.
Pierpaoli z tej serii: https://www.drogeria-ekologiczna.pl/595-pierpaoli-prebiotic-baby
Inna sprawa:
Doraźnie przemywam zmiany ugotowanym na gluta siemieniem lnianym. Nam pomaga, ale należy sprawdzić punktowo czy nie podrażni.
Sprawdz leki/witaminy, które podajesz, np. Vigantol posiada olej z orzechów. U nas to on okazał się sprawcą śluzu w kupce i pojawiających się pasm krewki. Przeszłyśmy na Devikap i problem się skończył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:41
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
katy
bo serio-dziecko ma czas
a u dziecka dzieje sie z dnia na dzień
i ze np pózno siada nie znaczy ze póżno zrobi pierwszy krok
u nas jest totalna niehęć do lezenia na brzuchu-a to podstawa do kombinacji
ale klade choć na chwilkę, ale równoczesnie nie chcę tego robić siłowo (ku niezadowoleniu dzieciaczka)
czekam cierpliwie
szkoda że już na pierwszym spotkaniu fizjo wam nie pokazał podstawowych cwiczeń do domu... -
JS, i tu jest pies pogrzebany
Moje dziecko posiada tylko dwie czapkijedna gruba, na polarze, no to tej nie założę. Druga welurowa, więc ta będzie lepsza
Śpiworka nie mam i nie miałam całą zimę. Wystarczył kocyk i nakładka na nogi
Gratuluję Leosiowi i Parykowi siadaniasuper
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:46
kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka szukam szukam ale nie od alantkowe...nic mi od nich nie wychodzi a jak wyjdzie to jest słabe
Js u nas bylo 10 w niedziele byl w samym body, skarpetkach i kombinezonie bo nie mamy nic przejsciowego ani samej kurtki...ale te 10 stopni yo takie na dwa razy bo i tak zimno. -
Fatalita, cos tam pelza, ale slabo i jak juz mu sie uda to bardziej do tylu sie odpycha :p Pupe podnosi czasem
Ogolnie u nas lezenie na brzuchu to byla katorga jeszcze niedawno, a teraz nawet sam sie przewraca i chwile lezy. Nagram go jak mi sie uda :p
No wlasnie Kamcia, szkoda, ze jeszcze nic nam nie pokazali:/ Ciezko byc cierpliwym jak dookola mlodsze dzieci juz ogarniaja :p A po za tym ostatnio od tesciowej sie dowiedzialam, ze tesciu jej cos takiego powiedzial "zeby tylko Kamil nie byl jakis nienormalny skoro jeszcze nie siedzi"...Trochę przykre, ale akurat jego zdanie nie zbyt mnie obchodzi bo jest praktycznie obcym czlowiek dla Kamila pomimo mieszkania w tym samym domu -
katy
bo kiedys sadzało sie czteromiesieczniaka w poduszki i nazywało sie to siedzeniem
bo kiedys dawało sie chodzik, łapało sie za raczki i prowadziło osmiomiesieczniaka
kiedys ojciec nie wychowywał czynnie i gó...pamieta a najmadrzejszyTanda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty mój jest chyba dwa tygodnie mlodszy od Kamila, siedzi to prawda ale pelzac i czworaka stawac zaczol dopiero po fizjo ktorej zaleceniem bylo leżenie na brzuchu, brzuchu i tylko brzuchu...także cierpliwości, nie wszystkie musza chodzic na roczek
Katy zobacz, że prezes miał chyba 5 miesiecy jak na czworaka szalał....zobacz jaka rozbieżność, wyluzuj
A co do tych gadek babć i kolezanek a mój to siedzial jak mial 1 i 3 dni po 30 latach potrafia to powiedzieć....szacun ja nie pamiętam co robil 3 miesiace temu
Ja nawet nie wierze kolezankom co maja 2-3 letnie dzieci....dla mnie to historia niczym :mój to już biegał na porodowce...kattalinna, Katy, Sela lubią tę wiadomość