X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix a to nie spodzianka, niech dalej rośnie zdrowo. A Ty jak się czujesz?;)

Wowka jaki jadłospis, ja to chwilami nie mam pomysłów, sniadanie u nas rozne kasze albo twaróg z owocem, czasem jajecznica, drugie cyc chyba że dzieć wymaga to jogurcik, obiad ciagle te zupki nie mam pomyslu na cos normalnego, podwieczorek jesli istnieje to kanapka albo kisiel, wieczor kaszka bez dodatków...

Ja mialam mojego z wielka woda basenowa zapoznawac od nowwgo roku i tak mamy luty a on nie byl ani razu...

Dziękuję, żyje. Padlam przed 22 nie wiem czy ze zmeczenia czy z braku drugiej kawy....

• Asix Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w szoku że coś tam jednak urosło. Hehe będzie pan bezimienny narazie;p
    A czuję się naprawdę dobrze zaczynają mi doskwierać tylko plecy ale tak to jest ok.

Stanisław zaczął raczkować pełną parą i nie nadążam czasem za nim heheh.

A propos basenu to myśmy byli pierwszy raz jak miał niecałe 2 miesiące chyba a teraz to mały dzikus jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 08:05

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, to bedziesz miala dwoch rozrabiakow, super;)

A u nas jak pech to pech, paczki z dietami dojechaly zamiast o 1.50 to o 3 wiec tyle w plecy byl narzeczony, rehabilitacja Kamila o 8.15, a on bedzie za 30min dopiero w domu...W takich sytuacjach moje prawko byloby wybawieniem. Zadzwoniłam tam, kolejny termin na 15.03 takze gdzies indziej bede szukac bo w takim tempie Kamil usiadzie na 3 urodziny :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    Kamil usiądzie
    predzej czy póżniej usiądzie
    to nie jest tak ze rehabilitant posadzi/postawi/ruszy ci w mig Kamilka
    ten fizjo powinien pokazac tobie co robić w domu aby zachecic dziecko do działania
    ja to juz nie zgadzam sie ze stwierdzeniem że poźno do niego przyszliście-skoro z Kamilkiem jest dobrze (chociażby z napięciem mięśniowym) to dobrze bedzie mimo wszystko
    korzystaliśmy z fizjoterapii z Emilką-ona przez szelki pavlika lezała musowo plackiem ponad 7 miesięcy, nie znała pozycji na boku
    obaj fizjo mieli wyzwanie, kazdy inaczej działał, ale to my pracowaliśmy z dzieckiem w domu, oni pokazali co i jak
    zakłada sie również ze chllopcy bywają opóznieni
    poza tym to wasze pierwsze dzieciątko-nie jesteście alfą i omega
    wiec jesli masz mozliwośc zmienić rehabilitanta, to zmień, ale bądz spokojniejsza, Kamil załapie
    my tez wielu rzeczy nie robimy, ale zrobimy, pamiętaj ostatni bedą pierwszymi-jakos trzeba ukoić te troski matki
    szkoda że spotkanie przepadło, ustal nastepnym razem inna godzine, a na wiosne jazda na prawko, skończyc je, to twoja inwestycja w siebie sama-jako matkę i kobietę

Katy, Katy, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Katy, no niefart :( ale słusznie Kamcia prawi :)

Nynka, poszukujesz inspiracji obiadowych?

Cola, gratuluję 4 z zaliczenia. To było zawsze powyżej moich oczekiwań :D

Tfu, Tfu, Tfu, dobra passa nocna trwa dalej. Jeszcze dwie noce i będzie tydzień, zgodnie z zasadą Kamci-wtedy zacznę się cieszyć :)

kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. W sobote u nas 13 stopni.
    Jak ubrac malucha w taka pogode?

Wowka, oddaj ta dobra nocna passe. U nas zla nadal trwa.

Katy, szkoda ze tak wyszlo...

Cola, gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:05

Cola87 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, oddaj ta dobra nocna passe. U nas zla nadal trwa.

Nie :P

Ale mogę się podzielić ;)

U nas 10-11 stopni będzie. Założę Skrzatowi kurteczkę taką przejściową, rajtki i spodenki. Albo cieplejsze spodenki same. Raczej nie będę przykrywać już niczym, ale to zdecyduję na bieżąco.

Zwariowana ta pogoda :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Fatalita, ja jeszcze nie podawałam orzechów, truskawek ani selera, bo właśnie się boję zaostrzenia tego. A lepszy efekt po pierpaoil czy musteli? to zamówie coś.

Asix no cudny chłopczyk ;-)

u nas dzisiaj pierwszy samodzielny siad :-) i to przed chwilką :-)

Moja siostrzenica była rehabilitowana (wcześniak, napięcie itp) i właśnie rehabilitant pokazywał jak mają ćwiczyć sami w domu, a on był chyba 3 czy 2 razy w tyg u nich w domu po 1h. I faktycznie pomogło, ładnie zaczęła siadać itp. A teraz to biega i nadążyć za nią się nie da

Katy, Fatalita, Kwiatkowa24, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mialo byc podziel sie a nie oddaj, ale pisze w trakcie asekuracji upadkow, wybacz :D
    Poprosze o podzielenie sie.

No wlasnie a ja ten spiworek mam wyjmowany, ale ciezko go sie montuje. Chyba wtedy rozepne spiworek jak radzila Kamcia. Kurtke mam tylko zimowa, przejsciowej brak. No zobaczymy.

Zwariowana, zwariowana ale az sie zyc chce jak ciut cieplej.

Sela, gratuluje siadu!

Wowka, a jaka czapka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:25

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    u nas tez chyba własnie był samodzielny siad ;)
    tzn lezał u siebie na podłodze a własnie siedzi

kattalinna, Sela, Berbecia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    montaz spiworka w wózku jane to też moja katorga(ciężko odpiąc pasy) wiec na pewno spiworek z nami pojezdzi jeszcze

czapke juz nosimy cienka, wiec przy 13 znalazłabym najcieńsza i bez kapturów
    choc ja nie wowka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:30

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, az mi sie 3 razy polubilo :p Wiem, ze on to musi sam i tak zrobic, ale fajnie jak mu ktos pokaze jak moze to osiagnac w prawidłowy sposob. No i wlasnie przede wszystkim nam pokaze co możemy w tym kierunku robic. Na grupie krakowskich mam babki pisaly, ze ich dzieci siadaly po 11 miesiacu i nie byly z nimi na zadnej rehabilitacji xd

Sela, gratulacje nowej umiejętności:p

Cos mialam jeszcze pisac, ale zapomnialam co :p

Edit. Przypomnialam sobie xd Z nastepnyn dzieckiem ide do fizjoterapeuty po urodzeniu zeby mi pokazal wszystko co i jak mam robic prawidłowo od poczatku :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:42

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, no niefajnie:/ Ale to tak zawsze jak człowiekowi na czymś zależy.
    Powiedz mi dokładnie, jak Kamcio zachowuje się. Pełza? Podnosi pupkę do czworakowania?

Sela, gratuluje siadu. Odnośnie AZS: świeżo co zamówiłam pierpaoil, więc Mustelli nie kupowałam. W mojej ocenie jest poprawa po jego stosowaniu, lepiej mi też psychicznie z tym, że jest naturalny. W sierpniu byliśmy u dermatologa/alergologa, ona przepisała nam inne specyfiki (właśnie bioderme, la roche, alphanova itd.) po przeanalizowaniu składów stwierdziłam, że zawierają PEGi i inne. I zgłupiałam totalnie. Teraz sprawdzam trochę metodą prób i błędów.
    Pierpaoli z tej serii: https://www.drogeria-ekologiczna.pl/595-pierpaoli-prebiotic-baby
    Inna sprawa:
    Doraźnie przemywam zmiany ugotowanym na gluta siemieniem lnianym. Nam pomaga, ale należy sprawdzić punktowo czy nie podrażni.

Sprawdz leki/witaminy, które podajesz, np. Vigantol posiada olej z orzechów. U nas to on okazał się sprawcą śluzu w kupce i pojawiających się pasm krewki. Przeszłyśmy na Devikap i problem się skończył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:41

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    bo serio-dziecko ma czas
    a u dziecka dzieje sie z dnia na dzień
    i ze np pózno siada nie znaczy ze póżno zrobi pierwszy krok

u nas jest totalna niehęć do lezenia na brzuchu-a to podstawa do kombinacji
    ale klade choć na chwilkę, ale równoczesnie nie chcę tego robić siłowo (ku niezadowoleniu dzieciaczka)
    czekam cierpliwie

szkoda że już na pierwszym spotkaniu fizjo wam nie pokazał podstawowych cwiczeń do domu...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, i tu jest pies pogrzebany :D

Moje dziecko posiada tylko dwie czapki :D jedna gruba, na polarze, no to tej nie założę. Druga welurowa, więc ta będzie lepsza :)

Śpiworka nie mam i nie miałam całą zimę. Wystarczył kocyk i nakładka na nogi :)

Gratuluję Leosiowi i Parykowi siadania :) super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:46

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka szukam szukam ale nie od alantkowe...nic mi od nich nie wychodzi a jak wyjdzie to jest słabe :P

Js u nas bylo 10 w niedziele byl w samym body, skarpetkach i kombinezonie bo nie mamy nic przejsciowego ani samej kurtki...ale te 10 stopni yo takie na dwa razy bo i tak zimno.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk to Patryk
    choc w niego wierzę ;) szybko na powtórke nie licze XD

wowka
    sa wyprzedaze np 5-10-15 czy h&/m pora kupic czape na wiosne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, cos tam pelza, ale slabo i jak juz mu sie uda to bardziej do tylu sie odpycha :p Pupe podnosi czasem ;) Ogolnie u nas lezenie na brzuchu to byla katorga jeszcze niedawno, a teraz nawet sam sie przewraca i chwile lezy. Nagram go jak mi sie uda :p

No wlasnie Kamcia, szkoda, ze jeszcze nic nam nie pokazali:/ Ciezko byc cierpliwym jak dookola mlodsze dzieci juz ogarniaja :p A po za tym ostatnio od tesciowej sie dowiedzialam, ze tesciu jej cos takiego powiedzial "zeby tylko Kamil nie byl jakis nienormalny skoro jeszcze nie siedzi"...Trochę przykre, ale akurat jego zdanie nie zbyt mnie obchodzi bo jest praktycznie obcym czlowiek dla Kamila pomimo mieszkania w tym samym domu

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    bo kiedys sadzało sie czteromiesieczniaka w poduszki i nazywało sie to siedzeniem
    bo kiedys dawało sie chodzik, łapało sie za raczki i prowadziło osmiomiesieczniaka
    kiedys ojciec nie wychowywał czynnie i gó...pamieta a najmadrzejszy

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mój jest chyba dwa tygodnie mlodszy od Kamila, siedzi to prawda ale pelzac i czworaka stawac zaczol dopiero po fizjo ktorej zaleceniem bylo leżenie na brzuchu, brzuchu i tylko brzuchu...także cierpliwości, nie wszystkie musza chodzic na roczek ;)
    Katy zobacz, że prezes miał chyba 5 miesiecy jak na czworaka szalał....zobacz jaka rozbieżność, wyluzuj ;)

A co do tych gadek babć i kolezanek a mój to siedzial jak mial 1 i 3 dni po 30 latach potrafia to powiedzieć....szacun ja nie pamiętam co robil 3 miesiace temu :D

Ja nawet nie wierze kolezankom co maja 2-3 letnie dzieci....dla mnie to historia niczym :mój to już biegał na porodowce...

kattalinna, Katy, Sela lubią tę wiadomość

‹‹ 2086 2087 2088 2089 2090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ