Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też zwróciłam uwagę na piękne podparcie Kamilka
i włosy ofc
JS, a może Igorek elektr dlatego, że jesteś to tak upadł. Bo on wie, że nie musi uważać na siebie, mama złapie. Spróbuj trochę poluzować, sobie przede wszystkim. Pisklę żeby nauczyć się latać jest wyrzucane z gniazda przez matkę, natura wyposaża swoje dzieci w instynkt obronny.J.S, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty, może to mu pomoże. Nam fizjo powiedziała, że możemy go wspomóc z pelzaniem. Nie wiem czy napisze jasno.
Jak leży na brzuchu, na przemiennie podciagasz zgieta nóżke, tak na żabę i on bedzie wiedział co robić odepchnie sie.
U nas niecaly tydzien i stawal na czterech...nie raczkuje nadal ale pezlac zaczyna.Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Feeva sto lat dla Mani.
Katy czepiasz się dziecka ,bardzo ładnie podnosi się na rączkach, nuzki też już zaczyna podwijać napewno niedługo stanie na czworaka, może spróbuj go położyć na podłodze nie na macie ,Ulice już nie kładę nic na
podłogę i widzę że lubi się przesuwać po panelach. Ale te włosy, nie mogę się napatrzeć normalnieKaty lubi tę wiadomość
-
Kattalina, sproboje, moze faktycznie w tym ze tak upada jest troche mojej winy bo chce go uxhronix przed tymi upadkami zeby nie plakal, ale jednak tak tez sie nie da. Dzieki. Fajnie ze mozna tu do was napisac, zawsze jakies dobre slowo, rada
Sto lat Maniuuu ;* Oby juz te zeby ci wyszly!
Katy, slodki Kamilek, wlosy to on maTez mysle ze niedlugo normalnie zacznie na czworaka smigac
Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
100 lat dla Manii!!!
Bylismy dzisiaj u lekarza syn zdrowy, a mała jeszcze bardzo dużo ma wydzieliny.
Mój stary to wogóle romantyczny nie jest. Kwiatka dostałam jeśli taak można nazwać bukiet ślubny.
Katy co ty chcesz od Kamilka. Dla mnie to wszystko wporządku.
Mój syn najpierw zaczął chodzić a potem tak dziwnie na nóżce bajuchował.
Milenka nawet tak dupy nie podnosi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 20:58
Katy lubi tę wiadomość
-
O upadaniu już pisałam-tego dziecko musi się nauczyć
O golych stopkach też pisałamjest coś lepszego-gołe stopy na trawie...tego troszkę się boję (że na ose stanie itp) ale Piotrek zaliczył
I pisałam w sensie ciągłego pytania czy nie jest mu zimno?
Gniazdka mam zabezpieczone. W mniejszości. Ale te na widoku i wzbudzajace największe zainteresowanie
Narozniki nie(Piotrek ściągnął wszystkie)
Szuflady nie
Ale bramkę do kuchni mam. Najpierw bronila przed kuchnią i kuweta na części przedpokoju. Jednak bramka nie dala rady i służy tylko kuchni. W kuchni boję się poparzenia. Kuweta czasem nadal interesuje(Piotrek segreguje kamyczki zwirku) oczywiście nielegalnie
Bramka kupiona na allegro pod wymiar wneki
Kurtki kupowalam glownie w smyku i te modele z podwójnym rozpieciem pod szyją
Buty...Piotrek pierwsze buty dostal jak już chodzil a szła jesień...renbuty. mają certyfikat"zdrowa stopa"
Pierwsze kupione stacjonarnie
I trzewiczki i kapcie które robily nam za sandalki
A tak goła stopa
Teraz już geoxy i nawet bartki na zimę bo były tańsze i ladniejsze na limango niż geoxychodzil od razu po kilka kroczkow dwa tyg po roczku
A norma dla chodzenia to aż 18miesiecy tak
18miesięcy!!
Pewnie pół bloku słyszało mnie dzisiaj
Nawet nie chce mi się pisac co i jak. Ale serio ja już tylko rozwod rozwazam
Iii
Tekst że dzieci że trzeba walczyc blablabla nie działa
Bo jestem w tym i ja. Mi też ma być dobrze -
Kamilek niedługo zacznie biegać
Dziękuję w imieniu Mani
Dostała stanu podgoraczkowego 37,6st.
Gdyby nie to że teściowa mówiła w ciągu dnia że dziwnie Mania wygląda i strasznie horcuje te dziąsła to wieczorem bym nawet nie Zmierzyła jej temperatury gdyby nie to, że była Rozpalona.
Oby to nie było Przeziębienie. Ludze się, że to zęby, ile można!?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 20:59
-
A ja dzisiaj miałam znowu spięcie z mężem, więc przez pół dnia czytałam książkę. Po czym przychodzi coś tam mamrocze, przejęłam mała żeby dać cycka i tesciowa swoje dwa grosze musiała wciac. Poszła ostra wymiana zdań miedzy mną a nimi.
Dobrze że w pt Tesciowa juz wraca do PL.
JesCze kuźwa tydz temu przed przyjazdem jej pisałam żeby zaplanowala sobie urlop gdzie indziej bo jej synek jest taki i owaki i że nie będę przed nią świecić oczami. Za dużo pisania... Więc dzisiaj nie świeciłan oczami i powiedziałambswoje, w d... Miałam to że ona jest. To jeszcze i jej się oberwało że się wtrąca.
Do wieczora już nie gadaliśmy. Bawiłam się z mała w pokoju. A teraz oni siedzą razem a ja z malutka śpię.
Ja pierd... Co za życie.
Pawojoszka... Także nie martw się nie tylko u ciebie jest źle.
Jak będziemy się rozwodzić to razem -
Nynka, chyba rozumiem :p
Wlosy mu odrastaja juz nawet z tylu, tu akurat chyba geny od mojej strony zadzialaly xd
To mnie pocieszylyscie, a wiecie, ze on dopiero od jakis 2 tygodni tak ladnie sie trzyma na rekach? Wcześniej mu to nie wychodziło w ogole i lezal na zgietych ciagle :p A to przez to, ze za krotko i za malo lezal na brzuchu chyba, a odkad wiecej wytrzymuje to mu lepiej idzie :p -
Aaa zapomniałam jeszcze tesciowa powiedziała że ja go prowokuje.
No k... Zadziałało to na mnie jak plachta na byka.
Najlepiej to chodzić chyba wg niej ze spuszczona głowa.
I ona jesCze mowi nie kłóccie się bo to sie na dziecku odbije. Juz jej chciałam powiedziec ze chyba też często się kłóciła z mężem bo poki co to odbiło się widocznie ale na jej synu.
Ugryzłam się w język i jej tego nie powiedziałam a teraz żałuję.
Tesciowa oczywisxie jest po rozwodzie a mi będzie rady dawala. Dramat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 21:04
-
Kurna te chłopy i te teściowe.
Z teściową mam dobrze można tak powiedzieć. Poprostu do mnie nie przyjezdza ani nie dzwoni i nie wygłasza swoich madrości. Jak coś się chce dowiedzieć to dzwoni do synka. Wnuki widzi bardzo rzadko jak tam pojadą a dodam że mieszkamy 3 km od siebie. -
Z pozytywów....
pod wieczor mała siedziała na macie ijak ona zaczyna pelzac to daje rączki przed siebie, nóżki jakoś tam sobie odwija i juz jest na brzuszku i pelza. Tylko coś nie mogła sobie z nóżkami poradzić, jedna jej utknęła pod pupka gdzieś więc chciałam jej pomóc i delikatnie jej ta nozke odblokowalam żeby dalej sobie już sama poradziła. A ona nie wiem jakim cudem, znalazła się na kolanach, raczki wyprostowane i tak stoi w tej pozycji. Nawet nie drgnela ani nie zachwiala się.
W szoku byłam. Coś czuję że będziemy mieli jakiś przełomowy miesiąc
Z kolei jak trzymam ja na rekach i chce odlozyc na podłogę do siadu to tak prostuje nogi przy ziemi jakby już stać chciała, za nic nie mogę jej wtedy posadzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 21:15
Sela lubi tę wiadomość
-
Mycha666 wrote:Zastanawiamy się jeszcze nad bramką na futryny, bo moje dziecko obiera zawsze jeden kierunek - kuchnię, a tam moja zmora, płytki. Któraś z Was ma, poleci coś?
Nie wiem czego oczekujesz dokładnie od bramki, ale ja polecam Hauck Autoclose'n'stop. Jest prawie dwukrotnie droższa od zwykłych bramek, ale ma tę przewagę nad nimi, że zamyka się sama. Działa to na magnesy, bramka nie kiwa się w tą i z powrotem, tylko od razu zaskakuje zamknięcie. Używam jej od 2 miesięcy i ani razu nie zdarzyło mi się żeby się nie zamknęła. A mam dwie sztuki, bo mamy zabiezpieczone schody na piętromi zależało właśnie na takim rozwiązaniu, bo jak wchodzę czy schodzę z Małą na rękach to nie muszę się przejmować zamykaniem. A głowę mam spokojną i Mała może swobodnie latać po całym piętrze
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
Ale nadrabiania miałam
Mania sto lat i żeby temperatura szybka spadła! Kamilek uroczy, na rączkach się super podnosi, nadrobi zaległości szybko
mi jest trochę niedobrze bo się obżarłam jak świnia, bo po skończonej sesji i ostatnim egzaminie pojechałyśmy świętować na miasto...ble już nigdy więcej słodkiego ;p olciabos ja po powrocie ze szpitala też dostałam bukiet słoneczników
na walentynki nie liczę na wiele...nie pamiętam co jeszcze? A Wowka dziękujemy za przepis na ciasteczka owsiane
I Adasiowi i rodzicom smakowały
chcemy więcej fajnych przepisów
to chyba tyle co pamietam. Dobrej nocy :*
Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi u Walentynki u nas, to ja już je zaplanowałam. Jestem umówiona na usuwanie ósemki
Podejście czwarte. Oby ostatnie.
Mania wszystkiego najlepszego!
Kamcio super ćwiczy. Skoro zaczyna podnosić dupkę, to wiedz, że coś się dzieje
Wowka bardzo mi się spodobało stwierdzenie wraczkować w ścianę. Kubuś jak dostaje chlebek to miękisz kroję mu na małe kostki i wkładam od razu do buzi. Dać mu całą kromkę żeby sobie sam ją memlił? Raz dałam mu skórkę od chleba (kiedyś się tak chyba dawało dzieciom jak zęby je męczyły?) i to był powód pierwszego dławienia.
White Innocent dzięki za odp odnośnie bramki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 00:11
Katy lubi tę wiadomość
-
a ja myślalam ze będę dziś pierwsza
spędzam chwilę przy samotnej kawuni
noc okropna
jej okropność polega na tym, ze kompletnie nie wiem o co chodzi
7 pobudek do teraz
ale nie na jedzenie czy picie
właśnie pojekiwał, popłakiwał
coś jak dwie noce temu,ale czesciej
a próba włożenia butli tylko powodowała płacz
zęby wykluczam
może brzuszek? ale watpię
skok? juz powinnismy byc po...
więc pomysłów brak
choć wstawanie było 7x powiedzmy na 3 min to mnie dobija fakt, ze nie rozumiem
dzis dam paracetamol na noc
zwlaszcza ze jesteśmy sami-męza nie ma do jutra
iiii
chyba pierwsza dostałam kwiatka walentynkowego
mój zakręcony mąż (co nigdy nie wie kiedy gdzie i kto) myslał ze to dzis, a ze go nie ma to popedził po kwiatka zamiast prosto do pracy
po wczorajszym nawet nie sprawił humoru
no i to pomylenie dni...tylko on tak umieWowka lubi tę wiadomość