X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zwróciłam uwagę na piękne podparcie Kamilka :-) i włosy ofc ;-)

JS, a może Igorek elektr dlatego, że jesteś to tak upadł. Bo on wie, że nie musi uważać na siebie, mama złapie. Spróbuj trochę poluzować, sobie przede wszystkim. Pisklę żeby nauczyć się latać jest wyrzucane z gniazda przez matkę, natura wyposaża swoje dzieci w instynkt obronny.

J.S, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, może to mu pomoże. Nam fizjo powiedziała, że możemy go wspomóc z pelzaniem. Nie wiem czy napisze jasno.
    Jak leży na brzuchu, na przemiennie podciagasz zgieta nóżke, tak na żabę i on bedzie wiedział co robić odepchnie sie.
    U nas niecaly tydzien i stawal na czterech...nie raczkuje nadal ale pezlac zaczyna.

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100at Mania!:)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva sto lat dla Mani.

Katy czepiasz się dziecka ,bardzo ładnie podnosi się na rączkach, nuzki też już zaczyna podwijać napewno niedługo stanie na czworaka, może spróbuj go położyć na podłodze nie na macie ,Ulice już nie kładę nic na
    podłogę i widzę że lubi się przesuwać po panelach. Ale te włosy, nie mogę się napatrzeć normalnie

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Mani! :-*

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, sproboje, moze faktycznie w tym ze tak upada jest troche mojej winy bo chce go uxhronix przed tymi upadkami zeby nie plakal, ale jednak tak tez sie nie da. Dzieki. Fajnie ze mozna tu do was napisac, zawsze jakies dobre slowo, rada :)

Sto lat Maniuuu ;* Oby juz te zeby ci wyszly!

Katy, slodki Kamilek, wlosy to on ma :D Tez mysle ze niedlugo normalnie zacznie na czworaka smigac

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Manii!!!

Bylismy dzisiaj u lekarza syn zdrowy, a mała jeszcze bardzo dużo ma wydzieliny.

Mój stary to wogóle romantyczny nie jest. Kwiatka dostałam jeśli taak można nazwać bukiet ślubny.

Katy co ty chcesz od Kamilka. Dla mnie to wszystko wporządku.
    Mój syn najpierw zaczął chodzić a potem tak dziwnie na nóżce bajuchował.
    Milenka nawet tak dupy nie podnosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 20:58

Katy lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O upadaniu już pisałam-tego dziecko musi się nauczyć ;)

O golych stopkach też pisałam ;) jest coś lepszego-gołe stopy na trawie...tego troszkę się boję (że na ose stanie itp) ale Piotrek zaliczył
    I pisałam w sensie ciągłego pytania czy nie jest mu zimno?

Gniazdka mam zabezpieczone. W mniejszości. Ale te na widoku i wzbudzajace największe zainteresowanie
    Narozniki nie(Piotrek ściągnął wszystkie)
    Szuflady nie
    Ale bramkę do kuchni mam. Najpierw bronila przed kuchnią i kuweta na części przedpokoju. Jednak bramka nie dala rady i służy tylko kuchni. W kuchni boję się poparzenia. Kuweta czasem nadal interesuje(Piotrek segreguje kamyczki zwirku) oczywiście nielegalnie
    Bramka kupiona na allegro pod wymiar wneki

Kurtki kupowalam glownie w smyku i te modele z podwójnym rozpieciem pod szyją

Buty...Piotrek pierwsze buty dostal jak już chodzil a szła jesień...renbuty. mają certyfikat"zdrowa stopa"
    Pierwsze kupione stacjonarnie
    I trzewiczki i kapcie które robily nam za sandalki
    A tak goła stopa :)
    Teraz już geoxy i nawet bartki na zimę bo były tańsze i ladniejsze na limango niż geoxy ;) chodzil od razu po kilka kroczkow dwa tyg po roczku
    A norma dla chodzenia to aż 18miesiecy tak
    18miesięcy!!

Pewnie pół bloku słyszało mnie dzisiaj
    Nawet nie chce mi się pisac co i jak. Ale serio ja już tylko rozwod rozwazam
    Iii
    Tekst że dzieci że trzeba walczyc blablabla nie działa
    Bo jestem w tym i ja. Mi też ma być dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilek niedługo zacznie biegać :)

Dziękuję w imieniu Mani :)
    Dostała stanu podgoraczkowego 37,6st.
    Gdyby nie to że teściowa mówiła w ciągu dnia że dziwnie Mania wygląda i strasznie horcuje te dziąsła to wieczorem bym nawet nie Zmierzyła jej temperatury gdyby nie to, że była Rozpalona.
    Oby to nie było Przeziębienie. Ludze się, że to zęby, ile można!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 20:59

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam znowu spięcie z mężem, więc przez pół dnia czytałam książkę. Po czym przychodzi coś tam mamrocze, przejęłam mała żeby dać cycka i tesciowa swoje dwa grosze musiała wciac. Poszła ostra wymiana zdań miedzy mną a nimi.
    Dobrze że w pt Tesciowa juz wraca do PL.
    JesCze kuźwa tydz temu przed przyjazdem jej pisałam żeby zaplanowala sobie urlop gdzie indziej bo jej synek jest taki i owaki i że nie będę przed nią świecić oczami. Za dużo pisania... Więc dzisiaj nie świeciłan oczami i powiedziałambswoje, w d... Miałam to że ona jest. To jeszcze i jej się oberwało że się wtrąca.
    Do wieczora już nie gadaliśmy. Bawiłam się z mała w pokoju. A teraz oni siedzą razem a ja z malutka śpię.
    Ja pierd... Co za życie.

Pawojoszka... Także nie martw się nie tylko u ciebie jest źle.
    Jak będziemy się rozwodzić to razem :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, chyba rozumiem :p

Wlosy mu odrastaja juz nawet z tylu, tu akurat chyba geny od mojej strony zadzialaly xd

To mnie pocieszylyscie, a wiecie, ze on dopiero od jakis 2 tygodni tak ladnie sie trzyma na rekach? Wcześniej mu to nie wychodziło w ogole i lezal na zgietych ciagle :p A to przez to, ze za krotko i za malo lezal na brzuchu chyba, a odkad wiecej wytrzymuje to mu lepiej idzie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam jeszcze tesciowa powiedziała że ja go prowokuje.
    No k... Zadziałało to na mnie jak plachta na byka.
    Najlepiej to chodzić chyba wg niej ze spuszczona głowa.
    I ona jesCze mowi nie kłóccie się bo to sie na dziecku odbije. Juz jej chciałam powiedziec ze chyba też często się kłóciła z mężem bo poki co to odbiło się widocznie ale na jej synu.
    Ugryzłam się w język i jej tego nie powiedziałam a teraz żałuję.
    Tesciowa oczywisxie jest po rozwodzie a mi będzie rady dawala. Dramat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 21:04

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna te chłopy i te teściowe.
    Z teściową mam dobrze można tak powiedzieć. Poprostu do mnie nie przyjezdza ani nie dzwoni i nie wygłasza swoich madrości. Jak coś się chce dowiedzieć to dzwoni do synka. Wnuki widzi bardzo rzadko jak tam pojadą a dodam że mieszkamy 3 km od siebie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozytywów.... :-) pod wieczor mała siedziała na macie ijak ona zaczyna pelzac to daje rączki przed siebie, nóżki jakoś tam sobie odwija i juz jest na brzuszku i pelza. Tylko coś nie mogła sobie z nóżkami poradzić, jedna jej utknęła pod pupka gdzieś więc chciałam jej pomóc i delikatnie jej ta nozke odblokowalam żeby dalej sobie już sama poradziła. A ona nie wiem jakim cudem, znalazła się na kolanach, raczki wyprostowane i tak stoi w tej pozycji. Nawet nie drgnela ani nie zachwiala się.
    W szoku byłam. Coś czuję że będziemy mieli jakiś przełomowy miesiąc :-)

Z kolei jak trzymam ja na rekach i chce odlozyc na podłogę do siadu to tak prostuje nogi przy ziemi jakby już stać chciała, za nic nie mogę jej wtedy posadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 21:15

Sela lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Zastanawiamy się jeszcze nad bramką na futryny, bo moje dziecko obiera zawsze jeden kierunek - kuchnię, a tam moja zmora, płytki. Któraś z Was ma, poleci coś?

Nie wiem czego oczekujesz dokładnie od bramki, ale ja polecam Hauck Autoclose'n'stop. Jest prawie dwukrotnie droższa od zwykłych bramek, ale ma tę przewagę nad nimi, że zamyka się sama. Działa to na magnesy, bramka nie kiwa się w tą i z powrotem, tylko od razu zaskakuje zamknięcie. Używam jej od 2 miesięcy i ani razu nie zdarzyło mi się żeby się nie zamknęła. A mam dwie sztuki, bo mamy zabiezpieczone schody na piętro :) mi zależało właśnie na takim rozwiązaniu, bo jak wchodzę czy schodzę z Małą na rękach to nie muszę się przejmować zamykaniem. A głowę mam spokojną i Mała może swobodnie latać po całym piętrze :)

Mycha666 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny założymy nowy wątek
    "Majówki po rozwodzie" jak tak dalej pójdzie to będzie nas sporo. Ja wiem że chcecie żebym nie była sama z tym wszystkim i doceniam solidarność,aby do wiosny dziewczyny, spokojnej nocy

Mama32 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrabiania miałam :) Mania sto lat i żeby temperatura szybka spadła! Kamilek uroczy, na rączkach się super podnosi, nadrobi zaległości szybko ;) mi jest trochę niedobrze bo się obżarłam jak świnia, bo po skończonej sesji i ostatnim egzaminie pojechałyśmy świętować na miasto...ble już nigdy więcej słodkiego ;p olciabos ja po powrocie ze szpitala też dostałam bukiet słoneczników :) na walentynki nie liczę na wiele...nie pamiętam co jeszcze? A Wowka dziękujemy za przepis na ciasteczka owsiane :) I Adasiowi i rodzicom smakowały :) chcemy więcej fajnych przepisów :D to chyba tyle co pamietam. Dobrej nocy :*

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi u Walentynki u nas, to ja już je zaplanowałam. Jestem umówiona na usuwanie ósemki :D Podejście czwarte. Oby ostatnie.

Mania wszystkiego najlepszego!

Kamcio super ćwiczy. Skoro zaczyna podnosić dupkę, to wiedz, że coś się dzieje ;)

Wowka bardzo mi się spodobało stwierdzenie wraczkować w ścianę. Kubuś jak dostaje chlebek to miękisz kroję mu na małe kostki i wkładam od razu do buzi. Dać mu całą kromkę żeby sobie sam ją memlił? Raz dałam mu skórkę od chleba (kiedyś się tak chyba dawało dzieciom jak zęby je męczyły?) i to był powód pierwszego dławienia.

White Innocent dzięki za odp odnośnie bramki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 00:11

Katy lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakaś taka gorsza nocka, wczesna pobudka na jedzenie i zbyt wczesne powitanie dnia. Kręcił się strasznie i pojekiwał. Może ten ząbek daje znać o sobie...nie wiem sama..

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślalam ze będę dziś pierwsza ;)
    spędzam chwilę przy samotnej kawuni
    noc okropna
    jej okropność polega na tym, ze kompletnie nie wiem o co chodzi
    7 pobudek do teraz
    ale nie na jedzenie czy picie
    właśnie pojekiwał, popłakiwał
    coś jak dwie noce temu,ale czesciej
    a próba włożenia butli tylko powodowała płacz
    zęby wykluczam
    może brzuszek? ale watpię
    skok? juz powinnismy byc po...
    więc pomysłów brak
    choć wstawanie było 7x powiedzmy na 3 min to mnie dobija fakt, ze nie rozumiem
    dzis dam paracetamol na noc
    zwlaszcza ze jesteśmy sami-męza nie ma do jutra

iiii
    chyba pierwsza dostałam kwiatka walentynkowego ;)
    mój zakręcony mąż (co nigdy nie wie kiedy gdzie i kto) myslał ze to dzis, a ze go nie ma to popedził po kwiatka zamiast prosto do pracy
    po wczorajszym nawet nie sprawił humoru
    no i to pomylenie dni...tylko on tak umie

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2090 2091 2092 2093 2094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ