X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Odzwyczaiłam sie od wstawania o 7....
    Jeśli zarejestrowalam wszystko to dziś tylko dwie pobudki o 4 i o 6 :O
    Za to 22:30-24 jęki i bujanie...

Leżę, nie chce mi się wstać, a powinnam nam na kawunie, ale jak ja wstane to jeczuś pewnie też.

Mycha ja skórki nie daje, sam środek dzielę na trzy duze kawalki i z maselkiem sam sobie mieli ładnie.

W ogóle dzieć odkrył, że zęby podczas jedzenia są przydatne i tak.śmiesznie szarpie i gryzie chrupki. Ojjj kocham drania ❤

Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 6.45, juz dawno nie było tak wcześnie:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

U nas pobudka 6:33 dokładnie.
    W nocy 2 pobudki.
    Rano zmierzyłam jej temperaturę - 37,4st czyli cały czas ciut podwyższona. Podczas jedzenia ma odruch wymiotny i jej się ulewa. Mało zjadła po wstaniu. Nie da sobie postukać łyżeczką, ani palca wsadzić. Innych objawów, oprócz wczorajszego jednego wodnistego gluta, nie ma. Już nie wiem co myśleć, czy ją coś bierze, czy to w końcu zęby... :/ wysiadam już na tych domysłach.

Chyba mnie ominęły te ciasteczka owsiane? Wowka, możesz napisać przepis jeszcze raz? :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Katy, co Ty chcesz od tego dziecka? Ładnie się wysoko trzyma, pływa, chce zteleportować się do zabawek-zaraz obczai że można się przemieścić :) włosy super, w szczególności porównując do mojego łysolka ;)

JS, na stronie podają rozmiary 6m, 9m itp. A na metkach mają wizytę wielkości. 9m=71cm, 12m=74cm. Nie mam większych ubrań ;) bluza na 9m jest ciut mniejsza od 74/80 z Lidla.

Feeva, spóźnione życzenia dla Mani! Oby zębole wyszły sprawnie i bezboleśnie :)

Mycha, Tobie życzę tego samego, co do ósemek :D

Daj Kubusiowi chlebek na próbę. Ja dawałam najpierw bez skórki, a najlepiej szła buła-wygrzebane kawałki miękkiego bez skórki.

Kamcia, haha, zakręcony ten Twój mąż :D muszę zapisać sobie nazwy firm butowych, bo pewnie na lato na dwór już trzeba będzie kupić. Pierwsze buty na żywo kupujemy?

Oj, coś tego Patryczka męczyło :(

Cola, cieszę się z skończonej sesji i że ciacha smakowały :)

No dobra, wstajemy. Wczoraj padłam równo z dzieckiem, czasem się sama sobie dziwię czym ja jestem zmęczona... pewnie zimą? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 07:45

Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, proszę.

Zblendowałam płatki owsiane i jaglane na prawie mąkę. Wyszło 3/4 kubka. Zblendowałam banana i połączyłam z płatkami. Łyżką nakładałam na papier do pieczenia, było bardzo gęste i zbite. Piekłam w 160st niecałe 10min. Patrzyłam, żeby nie spiekly się i nie stwardniały.

Feeva lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

przemilczę noc, teraz godzinę śpi, moja kawa się robi, jem śniadanie wykąpana z ręcznikiem na głowie. Nie mam ciastków do kawy :-( znaczy mam dużą paczkę herbatników się po pierwsze bez czekolady się nie liczy, po drugie zjem całą... Czy to nie oczywiste, że gdy żona mówi, że się skończyły batony to trzeba kupić nowe? Zero domysłu...

Wowka, pierwsze buty stacjonarnie. Trzeba się naumieć dobre dobrać ;-)

Biało i dalej pada. Nie zamawiałam :-|

Ja kwiaty dostawałam kiedyś często. Od jakiegoś już mniej bo sama nie chciałam - kot mi wywala i muszę stawiać w dziwnych miejscach. Chociaż w sumie skoro siedzę w domu to upilnuję, muszę poinformować ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja to bym tak chciała dostać kwiatka nawet dzień przed ;) ważne są intencje :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    wolałam osobiscie kupic buty zeby po pierwsze sie nauczyc, po drugie dobrac te pierwsze naj naj do nogi Piotrka
    a ja mam nawet ograniczony dostep do konkretnych firm, pojechałam zorientowana gdzie i co mozna zobaczyc (np ccc ma lasocki kids, deichmann ma elefanten, ja trafiłam do małego sklepiku z bucikami tylko dla dzieci w tym bartki czy renbuty)
    potem juz online
    ale mozna mierzyc w sklepie a online kupic ;) tak duuuuzo wyszłoby nas taniej
    kolejne buty Patryk pewnie dostanie po Piotrku zwłaszcza ze sa i takie co zalozone max 2x
    ale pomysłu na pierwsze nie mam bo nie wiem kiedy beda potrzebne

no i dla dziewczynek wieeeeelki wybór
    np w sklepie kornecki-dla dziewczynek z 30 par, dla chłopaka mo 5 i nic nie wybrałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:10

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bardzo dziekuje aczkolwiek wiem, ze nic nie wiem, tak czy siak z tymi rozmiarami mam problem bo kurtki to juz w ogole abstrakacja.
    Body ma teraz 80, a kurtka z reserved na 68 :D Trudno, najwyzej zamowie i oddam, jeszcze sie rozgldam ale ta jedna wpadla mi w oko.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, dokładnie tak samo mam z kurtką.

Obudziła się z gorączką 38,3. Zęby na pewno bo mi 10 minut leżała z gryzakiem. W ogóle widać, że nie jest ok, nie ucieka, nie wstaje, przytula się... Na wszelki wypadek jednak zostaniemy w domu dziś.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie kurtka moze byc ciut wieksza, gorzej z taka akurat
    mam 80 f&f i mala
    george chyba 80 moze bedzie pasowac
    pewny bedzie smyk 86 ;) duze zawsze wejdzie
    aaaa
    i bezrekawnik nex`t 80 bedzie akurat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dzięki :) tak jak patrzę to wszędzie jest duzo dla dziewczynek, i dużo ladniejszych. Dyskrymininacja :D

JS, kurteczkę mamy na 12m, 74cm. Nie jest duża, pasuje na bluzę. W bodach 74/80 Skrzat się topi.

Kattalinna, oj :( oby zęby i szybko wyszły. Które teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:43

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, nie wiem. Chyba ciągle lewa górna dwójka, chyba nawet białą kreskę widać ale trudno zajrzeć. I coś na dole po prawej, wczoraj ciągle języczkiem tam dotykała. Ja mam nadzieję, że to "tylko" zęby... Jutro mamy jechać, jak gorączka nie minie to raczej zostaniemy. Teraz zasnęła znowu, na mnie przy cycku. Nie pamiętam kiedy tak na mnie leżała ostatnio...

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - może być, że jednak zęby. Pozostaje obserwować. Moja wczoraj była znów nieodkładalna. W ogóle póki mnie nie ma na widoku jest ok, zjawię się ja to już jest płacz, że chce do mnie -.- . Normalnie przylepa.

Wyjaśniła się sprawą z fotelikiem. Oddadzą nam kasę jak wyślemy paragon za zakup nowego i udokumentuje zniszczenie poprzedniego. Także obyło się bez awantur. Myślę, że przeczuwali iż nie odpuścimy tego i byśmy się odwoływali więc od razu woleli przyznać odszkodowanie. Kamień z serca.

kattalinna, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, super że uznali :-)

Mam nadzieję, że zęby. Dałam banana to zjadła prawie całego małego. Czyli apetyt jest jakiś. Teraz śpi znowu bo wtedy odłożyłam do łóżeczka i się obudziła. Temperatura wzrosła do 39, dałam paracetamol bo tylko to mam. Gorączka dalej jakaś jest ale chyba mniej boli bo zanim zasnęła to nawet coś pogadała. Śpi oczywiście na mnie. Też nieodkladalna, jak położyłam na zmianę pieluchy to zanim ubrałam był potworny płacz.

Znowu wrócił mi temat termometru bo przecież ciągle nie mam... Po kilku miesiącach i przebytych gorączkach już pewnie macie opinie, co polecacie albo odradzacie? Jak czytam opinie na ceneo to ręce opadają, same fakeowe niemal...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko zbudzone przez kota, temperatura 37,3 gada, bawi się, wstaję i zwiedza. Zjadła słoik żurku. Namiętnie maltretuje gryzaki. Ufff

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyślę wam kawał związany z dniem jutrzejszym...

-jak obchodzę Walentynki?
    -szerokim łukiem :-)

Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 15:30

Ola_Ola, pawojoszka, Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Zapomniałam jeszcze napisać o blokadach do szuflad. Mamy, super się sprawdzają. Dziecko ich nie rozpracuje.

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6852308218

Zastanawiamy się jeszcze nad bramką na futryny, bo moje dziecko obiera zawsze jeden kierunek - kuchnię, a tam moja zmora, płytki. Któraś z Was ma, poleci coś?

My mamy bramkę - jakąś najzwyklejsza z allegro, Lindam Axis. U nas nie było skomplikowanych wymagań, zwykła bramka rozporowa, futryna 80cm.

Mycha666 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam mojego faworyta

Oczywiscie zartuje XD

Nie wchodzi mi podlinkowanie.

https://www.3kropki.pl/p/chicco-kask-ochronny-61489.html

Jesssst z innego linka. Ale sie nameczylam, z allegro cos nie wchodza u mnie.

Kattalina, dobrze ze jest juz ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 16:10

kattalinna, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, niestety syropek przestał działać... Teraz śpi i aż momentami cała się spina i trzęsie. Biedne te dzieci...

age.png
‹‹ 2091 2092 2093 2094 2095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ