Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Odzwyczaiłam sie od wstawania o 7....
Jeśli zarejestrowalam wszystko to dziś tylko dwie pobudki o 4 i o 6
Za to 22:30-24 jęki i bujanie...
Leżę, nie chce mi się wstać, a powinnam nam na kawunie, ale jak ja wstane to jeczuś pewnie też.
Mycha ja skórki nie daje, sam środek dzielę na trzy duze kawalki i z maselkiem sam sobie mieli ładnie.
W ogóle dzieć odkrył, że zęby podczas jedzenia są przydatne i tak.śmiesznie szarpie i gryzie chrupki. Ojjj kocham drania ❤Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Dobry.
U nas pobudka 6:33 dokładnie.
W nocy 2 pobudki.
Rano zmierzyłam jej temperaturę - 37,4st czyli cały czas ciut podwyższona. Podczas jedzenia ma odruch wymiotny i jej się ulewa. Mało zjadła po wstaniu. Nie da sobie postukać łyżeczką, ani palca wsadzić. Innych objawów, oprócz wczorajszego jednego wodnistego gluta, nie ma. Już nie wiem co myśleć, czy ją coś bierze, czy to w końcu zęby...wysiadam już na tych domysłach.
Chyba mnie ominęły te ciasteczka owsiane? Wowka, możesz napisać przepis jeszcze raz? -
Dzień doberek,
Katy, co Ty chcesz od tego dziecka? Ładnie się wysoko trzyma, pływa, chce zteleportować się do zabawek-zaraz obczai że można się przemieścićwłosy super, w szczególności porównując do mojego łysolka
JS, na stronie podają rozmiary 6m, 9m itp. A na metkach mają wizytę wielkości. 9m=71cm, 12m=74cm. Nie mam większych ubrańbluza na 9m jest ciut mniejsza od 74/80 z Lidla.
Feeva, spóźnione życzenia dla Mani! Oby zębole wyszły sprawnie i bezboleśnie
Mycha, Tobie życzę tego samego, co do ósemek
Daj Kubusiowi chlebek na próbę. Ja dawałam najpierw bez skórki, a najlepiej szła buła-wygrzebane kawałki miękkiego bez skórki.
Kamcia, haha, zakręcony ten Twój mążmuszę zapisać sobie nazwy firm butowych, bo pewnie na lato na dwór już trzeba będzie kupić. Pierwsze buty na żywo kupujemy?
Oj, coś tego Patryczka męczyło
Cola, cieszę się z skończonej sesji i że ciacha smakowały
No dobra, wstajemy. Wczoraj padłam równo z dzieckiem, czasem się sama sobie dziwię czym ja jestem zmęczona... pewnie zimą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 07:45
Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Feeva, proszę.
Zblendowałam płatki owsiane i jaglane na prawie mąkę. Wyszło 3/4 kubka. Zblendowałam banana i połączyłam z płatkami. Łyżką nakładałam na papier do pieczenia, było bardzo gęste i zbite. Piekłam w 160st niecałe 10min. Patrzyłam, żeby nie spiekly się i nie stwardniały.Feeva lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
przemilczę noc, teraz godzinę śpi, moja kawa się robi, jem śniadanie wykąpana z ręcznikiem na głowie. Nie mam ciastków do kawyznaczy mam dużą paczkę herbatników się po pierwsze bez czekolady się nie liczy, po drugie zjem całą... Czy to nie oczywiste, że gdy żona mówi, że się skończyły batony to trzeba kupić nowe? Zero domysłu...
Wowka, pierwsze buty stacjonarnie. Trzeba się naumieć dobre dobrać
Biało i dalej pada. Nie zamawiałam
Ja kwiaty dostawałam kiedyś często. Od jakiegoś już mniej bo sama nie chciałam - kot mi wywala i muszę stawiać w dziwnych miejscach. Chociaż w sumie skoro siedzę w domu to upilnuję, muszę poinformować -
wowka
wolałam osobiscie kupic buty zeby po pierwsze sie nauczyc, po drugie dobrac te pierwsze naj naj do nogi Piotrka
a ja mam nawet ograniczony dostep do konkretnych firm, pojechałam zorientowana gdzie i co mozna zobaczyc (np ccc ma lasocki kids, deichmann ma elefanten, ja trafiłam do małego sklepiku z bucikami tylko dla dzieci w tym bartki czy renbuty)
potem juz online
ale mozna mierzyc w sklepie a online kupictak duuuuzo wyszłoby nas taniej
kolejne buty Patryk pewnie dostanie po Piotrku zwłaszcza ze sa i takie co zalozone max 2x
ale pomysłu na pierwsze nie mam bo nie wiem kiedy beda potrzebne
no i dla dziewczynek wieeeeelki wybór
np w sklepie kornecki-dla dziewczynek z 30 par, dla chłopaka mo 5 i nic nie wybrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:10
Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka, bardzo dziekuje aczkolwiek wiem, ze nic nie wiem, tak czy siak z tymi rozmiarami mam problem bo kurtki to juz w ogole abstrakacja.
Body ma teraz 80, a kurtka z reserved na 68Trudno, najwyzej zamowie i oddam, jeszcze sie rozgldam ale ta jedna wpadla mi w oko.
-
Kamcia, dzięki
tak jak patrzę to wszędzie jest duzo dla dziewczynek, i dużo ladniejszych. Dyskrymininacja
JS, kurteczkę mamy na 12m, 74cm. Nie jest duża, pasuje na bluzę. W bodach 74/80 Skrzat się topi.
Kattalinna, ojoby zęby i szybko wyszły. Które teraz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:43
-
Wowka, nie wiem. Chyba ciągle lewa górna dwójka, chyba nawet białą kreskę widać ale trudno zajrzeć. I coś na dole po prawej, wczoraj ciągle języczkiem tam dotykała. Ja mam nadzieję, że to "tylko" zęby... Jutro mamy jechać, jak gorączka nie minie to raczej zostaniemy. Teraz zasnęła znowu, na mnie przy cycku. Nie pamiętam kiedy tak na mnie leżała ostatnio...
-
Kattalinna - może być, że jednak zęby. Pozostaje obserwować. Moja wczoraj była znów nieodkładalna. W ogóle póki mnie nie ma na widoku jest ok, zjawię się ja to już jest płacz, że chce do mnie -.- . Normalnie przylepa.
Wyjaśniła się sprawą z fotelikiem. Oddadzą nam kasę jak wyślemy paragon za zakup nowego i udokumentuje zniszczenie poprzedniego. Także obyło się bez awantur. Myślę, że przeczuwali iż nie odpuścimy tego i byśmy się odwoływali więc od razu woleli przyznać odszkodowanie. Kamień z serca.kattalinna, Wowka, Katy lubią tę wiadomość
-
Jangwa, super że uznali
Mam nadzieję, że zęby. Dałam banana to zjadła prawie całego małego. Czyli apetyt jest jakiś. Teraz śpi znowu bo wtedy odłożyłam do łóżeczka i się obudziła. Temperatura wzrosła do 39, dałam paracetamol bo tylko to mam. Gorączka dalej jakaś jest ale chyba mniej boli bo zanim zasnęła to nawet coś pogadała. Śpi oczywiście na mnie. Też nieodkladalna, jak położyłam na zmianę pieluchy to zanim ubrałam był potworny płacz.
Znowu wrócił mi temat termometru bo przecież ciągle nie mam... Po kilku miesiącach i przebytych gorączkach już pewnie macie opinie, co polecacie albo odradzacie? Jak czytam opinie na ceneo to ręce opadają, same fakeowe niemal... -
Mycha666 wrote:Zapomniałam jeszcze napisać o blokadach do szuflad. Mamy, super się sprawdzają. Dziecko ich nie rozpracuje.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6852308218
Zastanawiamy się jeszcze nad bramką na futryny, bo moje dziecko obiera zawsze jeden kierunek - kuchnię, a tam moja zmora, płytki. Któraś z Was ma, poleci coś?
My mamy bramkę - jakąś najzwyklejsza z allegro, Lindam Axis. U nas nie było skomplikowanych wymagań, zwykła bramka rozporowa, futryna 80cm.Mycha666 lubi tę wiadomość
Matylda
-
Znalazlam mojego faworyta
Oczywiscie zartuje
Nie wchodzi mi podlinkowanie.
https://www.3kropki.pl/p/chicco-kask-ochronny-61489.html
Jesssst z innego linka. Ale sie nameczylam, z allegro cos nie wchodza u mnie.
Kattalina, dobrze ze jest juz ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 16:10
kattalinna, Katy, Wowka lubią tę wiadomość