Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
patk
a to (ze takie same) nie nazywa sie kalibracja?
mamy podobne temp na termometrze pod pacha i na czole
na czole mniej ufam bo pokazuje nizej np powyzej 38 kiedy spi lub jak spada-pot obniza i na czole bardziej ma to wpływ na pomiar
podobnie glukometry działaja tzn sa skalibrowane na pomiar włosniczkowy w stosunku do pomiaru z krwi zylnej-choc i niektóre gluko cuda pokazuja
stad tez moje pytanie wczesniejsze wynikło-bo moje termometry pokazuja podobnie jak nie tak samo -
Patk wrote:Ja mam geratherm i mierzy bardzo dobrze. Pediatra mówiła że pod pachą ma być stopień niższa niż na skroni lub czole. Edwarda jeżeli Twój działa nieprawidłowo to może trzeba oddać na gwarancji, mają pięcioletnią.
-
Nie no mierze jak w instrukcji na skroni dokładnie. Bez przesuwania.
Kamcia ja tam nie wiem o kalibracji czy innych takich. Po prostu byłam u lekarza zapytałam jak mierzyć. Kazała kupić zwykły, przynieść na następnej wizycie swój elektryczny i tak mi rozpisała -
No to stąd ta rozbieżność - my z kamcią mamy inny sposób pomiaru w instrukcji i nasza temp. to "na czole" a nie "na skroni".
Jak zmierzę samą skroń to też mi pokazuje więcej, jak zmierzę środek czoła to mniej. Po przeciągnięciu jest średnia i ona pasuje do pomiaru pod pachą.Matylda
-
ja microlife mogłabym polecic
ale
mam model starszy-ten 100 i nowszego nie znam
i moj nie ma wyłaczanego pikania-to jego wieeeeelki minus
bo swiatło musi byc-to podczerwien przeciez
na pomiar-zgodnie z instrukcja - nie narzekam
ale jesli mam podac lek-mierze zawsze pod pachakattalinna lubi tę wiadomość
-
Ja nic nie dostałam oprocz życzeń, ale w sobote jak sie uda to pójdziemy do kina :p
Kattalinna, ja mam te NC 100 xd Ja sprawdzam najpierw ustami tak jak Tanda, a jak sie wydaje za gorace czoło to termometrem, poki co byla tylko jedna taka sytuacja.
Narzeczonego chyba jakies chorobsko bierzeOby nas nie zarazil...
-
U nas na walentynki ja dostałam ciacho ,a Milenka od taty dostała różyczke aa od dziadka misia z serduszkiem.
Ja staram sie nauczyć mojego syna żeby dawał kwiatki na różne okazje i bez. Także dzisiaj dostał ode mnie różyczke. -
Tskiego doktorka sama bym wypiła
Mój mąż dostał pół godziny z marudą.Ja wyszłam do apteki, wracam x nc200. Stacjonarnie w dwóch miejscach tylko microlife ten i 150
Edit: i żałuję, że go kupiłam... Pomijam fakt, że nie potrafię ustawić daty i godziny, ale to światełko jest irytujące. Nie ma szans na dobry pomiar bo młoda głowę zadziera i za tym światełkiem tylko... Dokładność pomiaru jest ok, wyniki powtarzalne. Dla dorosłego super, dla starszaka pewnie też ale nie dla malucha. Próbuję bratu sprzedać bo stacjonarnie nie oddamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:17
-
kattalinna
pisałam ze jest swiatelkow nocy nawet daje rade (gorzej u nas z dzwiekiem)
ale to ta "podczerwień"
mała mysle ze da z czasem rade
choc Piotrek teraz pokochał termometr
edit
wiec moze to zaleta tego microlife ze trzeba nim przesunac po główce ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:33