Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
patk
a to (ze takie same) nie nazywa sie kalibracja?
mamy podobne temp na termometrze pod pacha i na czole
na czole mniej ufam bo pokazuje nizej np powyzej 38 kiedy spi lub jak spada-pot obniza i na czole bardziej ma to wpływ na pomiar
podobnie glukometry działaja tzn sa skalibrowane na pomiar włosniczkowy w stosunku do pomiaru z krwi zylnej-choc i niektóre gluko cuda pokazuja
stad tez moje pytanie wczesniejsze wynikło-bo moje termometry pokazuja podobnie jak nie tak samo -
Dziecku dziwnie pokazuje. Nie ufam mu. Natomiast mnie i mezowi porównując z takim pod pache pokazuje ok. Dlatego my uzywamy a maly ma ten do ucha.Patk wrote:Ja mam geratherm i mierzy bardzo dobrze. Pediatra mówiła że pod pachą ma być stopień niższa niż na skroni lub czole. Edwarda jeżeli Twój działa nieprawidłowo to może trzeba oddać na gwarancji, mają pięcioletnią.

-
Nie no mierze jak w instrukcji na skroni dokładnie. Bez przesuwania.
Kamcia ja tam nie wiem o kalibracji czy innych takich. Po prostu byłam u lekarza zapytałam jak mierzyć. Kazała kupić zwykły, przynieść na następnej wizycie swój elektryczny i tak mi rozpisała -
No to stąd ta rozbieżność - my z kamcią mamy inny sposób pomiaru w instrukcji i nasza temp. to "na czole" a nie "na skroni".
Jak zmierzę samą skroń to też mi pokazuje więcej, jak zmierzę środek czoła to mniej. Po przeciągnięciu jest średnia i ona pasuje do pomiaru pod pachą.Matylda

-
ja microlife mogłabym polecic
ale
mam model starszy-ten 100 i nowszego nie znam
i moj nie ma wyłaczanego pikania-to jego wieeeeelki minus
bo swiatło musi byc-to podczerwien przeciez
na pomiar-zgodnie z instrukcja - nie narzekam
ale jesli mam podac lek-mierze zawsze pod pacha
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Ja nic nie dostałam oprocz życzeń, ale w sobote jak sie uda to pójdziemy do kina :p
Kattalinna, ja mam te NC 100 xd Ja sprawdzam najpierw ustami tak jak Tanda, a jak sie wydaje za gorace czoło to termometrem, poki co byla tylko jedna taka sytuacja.
Narzeczonego chyba jakies chorobsko bierze
Oby nas nie zarazil...
-
U nas na walentynki ja dostałam ciacho ,a Milenka od taty dostała różyczke aa od dziadka misia z serduszkiem.
Ja staram sie nauczyć mojego syna żeby dawał kwiatki na różne okazje i bez. Także dzisiaj dostał ode mnie różyczke. -
Tskiego doktorka sama bym wypiła

Mój mąż dostał pół godziny z marudą.
Ja wyszłam do apteki, wracam x nc200. Stacjonarnie w dwóch miejscach tylko microlife ten i 150
Edit: i żałuję, że go kupiłam... Pomijam fakt, że nie potrafię ustawić daty i godziny, ale to światełko jest irytujące. Nie ma szans na dobry pomiar bo młoda głowę zadziera i za tym światełkiem tylko... Dokładność pomiaru jest ok, wyniki powtarzalne. Dla dorosłego super, dla starszaka pewnie też ale nie dla malucha. Próbuję bratu sprzedać bo stacjonarnie nie oddam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:17
-
kattalinna
pisałam ze jest swiatelko
w nocy nawet daje rade (gorzej u nas z dzwiekiem)
ale to ta "podczerwień"
mała mysle ze da z czasem rade
choc Piotrek teraz pokochał termometr
edit
wiec moze to zaleta tego microlife ze trzeba nim przesunac po główce ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:33

[