X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy po kontroli. Zalecenie mierzenie cisnienia raz w miesiacu i usg w maju 2020 to na nfz. Po drodze musze zrobić prlistopadusg na wizyte w listopadzie.

A teraz nasza randka z mezem kino pizza i dom.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Patryka i Prezesa ,coś faktycznie prezesa dawno nie bylo.

U nas wiosna a ma być jeszcze lepiej,ciekawe czy jak wyjmę wiosenny płaszcz to spadnie śnieg? Pewnie tak ale co szkodzi spróbować.

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie podaje ten petit drill, Kamcia dobry on jest? Bo kaszel u nas tragiczny

A właśnie co to za taki fajny wózek 2os?? To się dokupuje, czy już taki jest?
    Ach i najlepsze życzenia na te mies, ale ten czas leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 17:15

pawojoszka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna współczuję. Mam nadzieję, że w końcu się u Was poprawi.

Berbecia życzę udanej randki.

U nas w Walentynki podwójne święto, bo rocznica naszego poznania. Może uczcimy to kiedyś wyjściem do jakieś knajpki. W ten weekend się nie da.

Dziś zaliczyliśmy prawie 3-godzinny spacer. Tak miało być od samego początku! A tu trzeba było czekać tyle miesięcy, żeby w końcu spacery były przyjemnością.

Ósemka zostaje ze mną. Zamykam ten temat. Nikt nie chce się podjąć jej wyrwania . Podobno jest bardzo problematyczna i każą usuwać w szpitalu. Szkoda że od początku tak nie mówili. Jako że mnie nie boli, to daję sobie spokój.

Edit. Skleroza. Oczywiście sto lat dla swiętujących.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 18:09

kamciaelcia, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    petit drill podawałam zawsze
    nawet jak był kaszel mokry, to na noc-by złagodzil gardełko
    ale podstawa były inhalacje-jak mocniejszy kaszel to z nebudose
    ale inhalacje robiłam nawet jak nie miałam pewnosci czy to kaszel czy nie, a leki wtedy odpadały
    czy syrop z cebuli
    u nas kaszel był rzaaaadko, w sumie po urodzeniu Patryka Piotrek złapał pierwszy katar
    potem sie nauczyłam ze czesto kazdy kaszel kończy sie na mokro wiec w dzień hederasal a na noc petit drill
    a jak to był duzy kaszel, meczacy to jeszcze na noc krople sinecod-one hamuja odruch kasłania, sama nawet łykałam
    no i smaruje klate, mlodsszego depulolem, starsze czyms z zyrafa na opakowaniu ;) poszukam to PUMO VAP BEBE
    choc uwazam ze smarowanie nie zaszkodzi nigdy, wiec na noc bylo zawsze
    depulol ma cos (mentol?) co ewentualnie uczula

sela
    ten wózek to rewelacja
    jest mega sprytny i bardzo pakowny do auta
    kupiłam uzywke
    to phil & teds
    wozac 25 kg samych dzieci nic nie czuje, swietnie sie prowadzi (ma wielkie koła)
    narazie wypróbowany w wersji lezacej dla Patryka
    zamieniajac te dwa siedzonka uzyskujemy rózne wersje wiec nic sie nie dokupuje (do lezenia jest jeszcze tzw miekka gondola, ale teraz w Kolobrzegu wystarczył nasz spiworek)
    I te nowe modele są jeszcze ladniejsze, jeszcze bardziej funkcjonalne, wygodne i dla mamy i dla dzieci
    U nas to trzeci wyjazdowy wozek ale jakbym potrzebowala na co dzień kupilabym i nowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:15

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Uleńki, Patryczka i Prezesa! Patryś im starszy tym coraz śliczniejszy! Oj rośnie ta konkurencja dla Adasia ;) no i gratuluję nowych umiejetnosci! Reszty nie pamiętam, mój syn zrobił się strasznie maminy, cały czas się wspina po mnie. Ząbek do tego się wyrzyna i widać że go męczy więc mamizm potęguje i nie mam jak nawet pisać. Dziś byliśmy na basenie, na przewijaku taki wrzask że myślałam że będziemy zaraz wychodzić, jak weszliśmy to byk we mnie wczepiony jak mała małpka w mamę małpę. Ale jak poczuł wodę to się tak rozkrecił, że się wręcz odpychał od nas żeby nura dać w wodę :)muszę mu kupić takie koło jak ma Skrzacik :) jutro idę na parę godzin do mojej starej pracy. Zadzwonili czy nie chce dorobić, no i idę, grosz się przyda, a i może trochę odpocznę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 19:38

kamciaelcia, Sela, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyjemy, jakos weny brak, zeby sie odezwac. Duzo do nadrobienia, a ostatnio drobne problemy z internetem w telefonie.

Wczoraj i dzis bylismy w otwartym przedszkolu (przedszkole dla dzieci, ktore nie chodza do przedszkole). Dzieci z rodzicami. Wybiore sie tam od czasu do czasu, bo to dobre dla Patryka, zeby byc wsrod innych ludzi, a dla mnie dlatego, ze osluchuje sie tam z językiem i mam szanse pogadac (no chyba, ze pojde na latwizne i bede rozmawiac po angielsku).

Wszystko ok, Patryk w poniedzialek zaczal wstawac, na poczatku na grzbiecie stopy, ale na szczescie juz opanowal prawidlowe stanie.

Poza tym regularnie kloce sie ze swoim facetem. Nie szanuje mnie, jest wulgarny, a ja nie jestem jego kolega. Denerwuje mnie uzycie 'kur..' jako przerywnik w rozmowach ze mną (czesciej w klotniach) i teksty typu 'zamknij morde'. Oczywiście potem jest odwracanie kota ogonem, ze to ja zaczelam.
    Pojscie z nami na spacer to oczywiście nie lada wyczyn, kosztuje go tyle wysilku, ze nie moze z nami isc. Dzis juz byl ubrany, gotowy isc z fochem na spacer, ale powiedzialam mu, ze ma po sobie zetrzec stol jak wroci, bo zostawil okruchy. Powiedzial, ze dyryguje nim jak Rubik i ze moze jeszcze podlogi ma umyc. Oczywiście sie rozebral i poszlam sama. Potem malo co sie do niego odzywalam. Zadzwonil kolega, chyba że pije 3 piwo i czy wpadniemy w odwiedziny. Ja na nie, bo po co mam sie uzerac. Pewnie alkohol by sie polal. to pojechal sam.

• olciabos Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a ten wozek. Co. Polecasz. Podasz jeszcze model? Czy mozna później przerobic go na pojedyncza spacerowke.? Czy mozna miec jednocześnie gondole i spacerowke..?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos
    polecam szczerze, jednak używamy na wyjazdy-na co dzien lepiej nam na dwa wózki, ale tez Patryk jeszcze był na leżąco i mniej widziałby
    jak był malutki lubił w nim spac, teraz w Kołobrzegu bił rekordy spania, choć nadal nie wiem z czego wynikały (z wózka czy klimatu)
    ten wózek słuzy dwójce
    ale może być spacerówka dla jednego (nie wpina się tego siedzonka mniejszego)
    bo to duże siedzenie, które jest na stałe zamontowane, raz robi za spacerówkę (kiedy małe jest niżej zamontowane) lub robi za miejsce do ktorego wkładamydzieciątko w gondoli i wtedy to małe siedzonko montuje sie u góry dla starszego dziecka
    a można w ogóle nie wpinac małego-jest pojedyncza spacerówka
    ten wózek nie ma amortyzacji jako takiej nam znanej-np sprezyny
    ale ma takie koła, takie podbicie, że ja dwójkę dzieci pod krawęznik wwioze jedna reką i to jest niesamowite
    mam jakis starszy model e3
    ale z tego co sie wczesniej orientowałam - wszystkie sa podobne
    cenna tez niezła, ale używany kosztował mnie tyle ile dałabym za dostawke boczna...
    no i jest mały stosunkowo po złożeniu-ideal na wyjazdy

i ta gondola to nie jest gondola w rozumowaniu jakie znamy odnośnie wózków 2w1 ;) to sie wkłada dziecko jakby w torbie (miekka gondola) do takiego otworu, tunelu, który tworzy sie po rozpieciu głównego siedziska
    pokazywałam na zdjęciach, może jeszcze jakies mam
    No i są modele z typowymi gondolami ale jak pisalam-ja potrzebuje mini wersje z maksimum funkcji

A mam w tel jeszcze zdjecia
    Tu wersja z gondola. Patryś ma 2 i 8miesiecy

Jest w tym jakby podwieszonym tunelu

Tu widok z góry. Na drugim zdjeciu sciagnelismy górne siedzisko i wszystko widział
    [

Często ludzie nawet nie wiedzieli że wieziemy dwoje dzieci
    Dodam ze Piotrek jest duży a mieści się nawet w spiworku
    Ciekawa jestem jak zaakceptuja obaj na siedzaco bo mam zamiar korzystac latem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 22:38

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, gratulacje postepow :) A co do faceta to naprawde zastanwow sie czy jest sens z nim byc, chcesz zeby syn mial taki wzor do nasladowania?

My dzisiaj byliśmy na chwile w mojej starej pracy, kolezanka sie strasznie Kamilem zachwycala xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, chyba naszym dzieciom mamizm włączył się w tym samym momencie. Rozwojowe jak nic ;-) fajnie z tym basenem :-)

Kwiatkowa, gratuluję postępów :-) pokaż Patryczka przy okazji :-) resztę przemilczę... A, i cieszę się, że chodzicie do tego przedszkola. Super sprawa. Nie mów po angielsku :-)

Olciabos, ja ten wózek widziałam u sąsiadów, aż musiałam wyguglac co to za cudo :-) widziałam ich w kościele z dziećmi i całą mszę zastanawiałam się czy sąsiadka urodziła już ale stwierdziłam, że pustego wózka chyba by nie bujali ;-)

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy sie zastanowic. Dziekuje :) a na dwa wozki, to rozumiem musisz z kims wychodzić. Ja akurat mam podwórko i mysle ze male bedzie spac w gondoli a my bedziemy na podworku.. Bo znowu kupic taki wozek co oglądałam ze właśnie spacerówka i taka gondola. Poznirj można dwie spacerówki to pewnie to mnostwo miejsca zajmuje..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze sama z dwójką nie wyszłam ;)
    ten wózek to rewelacja
    a gabaryty ma standardowe, jak te 2w1
    jak sie prowadzi to w ogole nie ma sie ograniczonych ruchow przez drugie dziecko
    podbicie na 6
    a składa sie jak moj pojedynczy jane

mysle że nie raz taki wózek mijałaś na miescie (np nad morzem), rzadko to drugie dziecko-zwłaszcza lezace widac

a te wózki gondola plus spacerówka sa wielkie
    wielkie i bardzo cięzkie
    ale i dzieciom tez wygodne
    phil & teds polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 22:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4837cf51a71c.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6ba16f7cae3.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f66e0c535d13.png

I z mama bez lampy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d89b6a7b94.png

A to z porodowki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9c33a4814df.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85afd4bdacff.png

kamciaelcia, kattalinna, Mycha666, Katy, Wowka, Cola87, Feeva, Berbecia, Fatalita, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Cudny ten twój Patryczek
    Mały smieszek

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co godzinę na minutę przez całą noc yyyyyy
    A przepraszam
    Raz było z przerwą 2h
    Bo którymś yyyyy teraz udaję się na kawunie
    Samotną kawunie
    Poki moje chłopy śpia i głowy nie zawracaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, u nas podobnie..Tez bylo yyy, albo chwilowy placz, jeczenie i tylko cycki zmienialam :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Patryczek jaki wystrojony :)

Kwiatkowa, Patryś przystojniaczek :)

Rosną nam te chlopaczki, ja się bardzo cieszę że obydwaj daleko ;)

Na podwójny wózek Kamci na patencie zwróciłam uwagę jak były wcześniejsze zdjęcia, mi się wtedy kojarzyło że Patryk śpi jak w hamaku, taki zawieszony pod oparciem brata :D

Ale jakbym miała dwa bable wózkowe, to ten wózek byłby na czele mojej listy :)

Cola, cieszę się że wyjście na basen udane :) miłej pracy zatem :) kwadratowe kółko jest z decathlona, potrzebowaliśmy kupić na szybko i stacjonarnie i tylko tam można kupić w zimę taki sprzęt :)

Kattalinna, co tam u Ani? Jak minęła noc?

Potrzebuję kawy. Duuużo kawy. Też byliśmy wczoraj na basenie, ze znajomymi. A po basenie wszyscy przyjechali do nas i późno poszłam spać, a niestety poranki są bezlitosne :)

kamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czego nie wynajda :D kwadratowe kołko
    az mi lepiej :)
    hamak tez moze być XD ale to raczej namiot

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były tylko dwie pobudki na karmienie (1 i 6) i raz smoczkiem oszukałam więc rekord nad rekordy xD . Oby więcej było takich nocy.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ