Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja właśnie podaje ten petit drill, Kamcia dobry on jest? Bo kaszel u nas tragiczny
A właśnie co to za taki fajny wózek 2os?? To się dokupuje, czy już taki jest?
Ach i najlepsze życzenia na te mies, ale ten czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 17:15
pawojoszka lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Kattalinna współczuję. Mam nadzieję, że w końcu się u Was poprawi.
Berbecia życzę udanej randki.
U nas w Walentynki podwójne święto, bo rocznica naszego poznania. Może uczcimy to kiedyś wyjściem do jakieś knajpki. W ten weekend się nie da.
Dziś zaliczyliśmy prawie 3-godzinny spacer. Tak miało być od samego początku! A tu trzeba było czekać tyle miesięcy, żeby w końcu spacery były przyjemnością.
Ósemka zostaje ze mną. Zamykam ten temat. Nikt nie chce się podjąć jej wyrwania . Podobno jest bardzo problematyczna i każą usuwać w szpitalu. Szkoda że od początku tak nie mówili. Jako że mnie nie boli, to daję sobie spokój.
Edit. Skleroza. Oczywiście sto lat dla swiętujących.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 18:09
kamciaelcia, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
sela
petit drill podawałam zawsze
nawet jak był kaszel mokry, to na noc-by złagodzil gardełko
ale podstawa były inhalacje-jak mocniejszy kaszel to z nebudose
ale inhalacje robiłam nawet jak nie miałam pewnosci czy to kaszel czy nie, a leki wtedy odpadały
czy syrop z cebuli
u nas kaszel był rzaaaadko, w sumie po urodzeniu Patryka Piotrek złapał pierwszy katar
potem sie nauczyłam ze czesto kazdy kaszel kończy sie na mokro wiec w dzień hederasal a na noc petit drill
a jak to był duzy kaszel, meczacy to jeszcze na noc krople sinecod-one hamuja odruch kasłania, sama nawet łykałam
no i smaruje klate, mlodsszego depulolem, starsze czyms z zyrafa na opakowaniuposzukam to PUMO VAP BEBE
choc uwazam ze smarowanie nie zaszkodzi nigdy, wiec na noc bylo zawsze
depulol ma cos (mentol?) co ewentualnie uczula
sela
ten wózek to rewelacja
jest mega sprytny i bardzo pakowny do auta
kupiłam uzywke
to phil & teds
wozac 25 kg samych dzieci nic nie czuje, swietnie sie prowadzi (ma wielkie koła)
narazie wypróbowany w wersji lezacej dla Patryka
zamieniajac te dwa siedzonka uzyskujemy rózne wersje wiec nic sie nie dokupuje (do lezenia jest jeszcze tzw miekka gondola, ale teraz w Kolobrzegu wystarczył nasz spiworek)
I te nowe modele są jeszcze ladniejsze, jeszcze bardziej funkcjonalne, wygodne i dla mamy i dla dzieci
U nas to trzeci wyjazdowy wozek ale jakbym potrzebowala na co dzień kupilabym i nowyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:15
Sela lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Uleńki, Patryczka i Prezesa! Patryś im starszy tym coraz śliczniejszy! Oj rośnie ta konkurencja dla Adasia
no i gratuluję nowych umiejetnosci! Reszty nie pamiętam, mój syn zrobił się strasznie maminy, cały czas się wspina po mnie. Ząbek do tego się wyrzyna i widać że go męczy więc mamizm potęguje i nie mam jak nawet pisać. Dziś byliśmy na basenie, na przewijaku taki wrzask że myślałam że będziemy zaraz wychodzić, jak weszliśmy to byk we mnie wczepiony jak mała małpka w mamę małpę. Ale jak poczuł wodę to się tak rozkrecił, że się wręcz odpychał od nas żeby nura dać w wodę :)muszę mu kupić takie koło jak ma Skrzacik
jutro idę na parę godzin do mojej starej pracy. Zadzwonili czy nie chce dorobić, no i idę, grosz się przyda, a i może trochę odpocznę ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 19:38
kamciaelcia, Sela, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZyjemy, jakos weny brak, zeby sie odezwac. Duzo do nadrobienia, a ostatnio drobne problemy z internetem w telefonie.
Wczoraj i dzis bylismy w otwartym przedszkolu (przedszkole dla dzieci, ktore nie chodza do przedszkole). Dzieci z rodzicami. Wybiore sie tam od czasu do czasu, bo to dobre dla Patryka, zeby byc wsrod innych ludzi, a dla mnie dlatego, ze osluchuje sie tam z językiem i mam szanse pogadac (no chyba, ze pojde na latwizne i bede rozmawiac po angielsku).
Wszystko ok, Patryk w poniedzialek zaczal wstawac, na poczatku na grzbiecie stopy, ale na szczescie juz opanowal prawidlowe stanie.
Poza tym regularnie kloce sie ze swoim facetem. Nie szanuje mnie, jest wulgarny, a ja nie jestem jego kolega. Denerwuje mnie uzycie 'kur..' jako przerywnik w rozmowach ze mną (czesciej w klotniach) i teksty typu 'zamknij morde'. Oczywiście potem jest odwracanie kota ogonem, ze to ja zaczelam.
Pojscie z nami na spacer to oczywiście nie lada wyczyn, kosztuje go tyle wysilku, ze nie moze z nami isc. Dzis juz byl ubrany, gotowy isc z fochem na spacer, ale powiedzialam mu, ze ma po sobie zetrzec stol jak wroci, bo zostawil okruchy. Powiedzial, ze dyryguje nim jak Rubik i ze moze jeszcze podlogi ma umyc. Oczywiście sie rozebral i poszlam sama. Potem malo co sie do niego odzywalam. Zadzwonil kolega, chyba że pije 3 piwo i czy wpadniemy w odwiedziny. Ja na nie, bo po co mam sie uzerac. Pewnie alkohol by sie polal. to pojechal sam. -
olciabos
polecam szczerze, jednak używamy na wyjazdy-na co dzien lepiej nam na dwa wózki, ale tez Patryk jeszcze był na leżąco i mniej widziałby
jak był malutki lubił w nim spac, teraz w Kołobrzegu bił rekordy spania, choć nadal nie wiem z czego wynikały (z wózka czy klimatu)
ten wózek słuzy dwójce
ale może być spacerówka dla jednego (nie wpina się tego siedzonka mniejszego)
bo to duże siedzenie, które jest na stałe zamontowane, raz robi za spacerówkę (kiedy małe jest niżej zamontowane) lub robi za miejsce do ktorego wkładamydzieciątko w gondoli i wtedy to małe siedzonko montuje sie u góry dla starszego dziecka
a można w ogóle nie wpinac małego-jest pojedyncza spacerówka
ten wózek nie ma amortyzacji jako takiej nam znanej-np sprezyny
ale ma takie koła, takie podbicie, że ja dwójkę dzieci pod krawęznik wwioze jedna reką i to jest niesamowite
mam jakis starszy model e3
ale z tego co sie wczesniej orientowałam - wszystkie sa podobne
cenna tez niezła, ale używany kosztował mnie tyle ile dałabym za dostawke boczna...
no i jest mały stosunkowo po złożeniu-ideal na wyjazdy
i ta gondola to nie jest gondola w rozumowaniu jakie znamy odnośnie wózków 2w1to sie wkłada dziecko jakby w torbie (miekka gondola) do takiego otworu, tunelu, który tworzy sie po rozpieciu głównego siedziska
pokazywałam na zdjęciach, może jeszcze jakies mam
No i są modele z typowymi gondolami ale jak pisalam-ja potrzebuje mini wersje z maksimum funkcji
A mam w tel jeszcze zdjecia
Tu wersja z gondola. Patryś ma 2 i 8miesiecy
Jest w tym jakby podwieszonym tunelu
Tu widok z góry. Na drugim zdjeciu sciagnelismy górne siedzisko i wszystko widział
[
Często ludzie nawet nie wiedzieli że wieziemy dwoje dzieci
Dodam ze Piotrek jest duży a mieści się nawet w spiworku
Ciekawa jestem jak zaakceptuja obaj na siedzaco bo mam zamiar korzystac latemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 22:38
Sela lubi tę wiadomość
-
Cola, chyba naszym dzieciom mamizm włączył się w tym samym momencie. Rozwojowe jak nic
fajnie z tym basenem
Kwiatkowa, gratuluję postępówpokaż Patryczka przy okazji
resztę przemilczę... A, i cieszę się, że chodzicie do tego przedszkola. Super sprawa. Nie mów po angielsku
Olciabos, ja ten wózek widziałam u sąsiadów, aż musiałam wyguglac co to za cudowidziałam ich w kościele z dziećmi i całą mszę zastanawiałam się czy sąsiadka urodziła już ale stwierdziłam, że pustego wózka chyba by nie bujali
-
Musimy sie zastanowic. Dziekuje
a na dwa wozki, to rozumiem musisz z kims wychodzić. Ja akurat mam podwórko i mysle ze male bedzie spac w gondoli a my bedziemy na podworku.. Bo znowu kupic taki wozek co oglądałam ze właśnie spacerówka i taka gondola. Poznirj można dwie spacerówki to pewnie to mnostwo miejsca zajmuje..
-
ja jeszcze sama z dwójką nie wyszłam
ten wózek to rewelacja
a gabaryty ma standardowe, jak te 2w1
jak sie prowadzi to w ogole nie ma sie ograniczonych ruchow przez drugie dziecko
podbicie na 6
a składa sie jak moj pojedynczy jane
mysle że nie raz taki wózek mijałaś na miescie (np nad morzem), rzadko to drugie dziecko-zwłaszcza lezace widac
a te wózki gondola plus spacerówka sa wielkie
wielkie i bardzo cięzkie
ale i dzieciom tez wygodne
phil & teds polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 22:16
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/4837cf51a71c.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6ba16f7cae3.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f66e0c535d13.png
I z mama bez lampy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d89b6a7b94.png
A to z porodowki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9c33a4814df.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85afd4bdacff.pngkamciaelcia, kattalinna, Mycha666, Katy, Wowka, Cola87, Feeva, Berbecia, Fatalita, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Kamcia, Patryczek jaki wystrojony
Kwiatkowa, Patryś przystojniaczek
Rosną nam te chlopaczki, ja się bardzo cieszę że obydwaj daleko
Na podwójny wózek Kamci na patencie zwróciłam uwagę jak były wcześniejsze zdjęcia, mi się wtedy kojarzyło że Patryk śpi jak w hamaku, taki zawieszony pod oparciem brata
Ale jakbym miała dwa bable wózkowe, to ten wózek byłby na czele mojej listy
Cola, cieszę się że wyjście na basen udanemiłej pracy zatem
kwadratowe kółko jest z decathlona, potrzebowaliśmy kupić na szybko i stacjonarnie i tylko tam można kupić w zimę taki sprzęt
Kattalinna, co tam u Ani? Jak minęła noc?
Potrzebuję kawy. Duuużo kawy. Też byliśmy wczoraj na basenie, ze znajomymi. A po basenie wszyscy przyjechali do nas i późno poszłam spać, a niestety poranki są bezlitosnekamciaelcia, Cola87 lubią tę wiadomość