Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny to normalne że każda z nas nerwowa, kiedyś będzie lepiej, dzieci beda spaly cala noc i my wyspimy sie też.
    Poki co głowa do góry damy rade;)

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk nie wiem czy istnieje dieta lodowa ale podobno są lodarianie możesz się zapisać.

Dziwna zeczywiscie ta kobietą chciałabym ją widzieć jak naprawdę będzie sytuacja kryzysowa ,im wyżej wejdziesz tym ciężej upadniesz ,ona kiedyś zaryje o beton. A jak za kilka lat dziecko zazyczy sobie mowy laptop ,rower czy klada to też mu da bo on nie może płakać, i będzie na rękach nosiła żeby się nie potknął bo jeszcze by mógł zapłakać? Macierzyństwo uczy pokory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:59

Patk lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, istnieje! Przecież, żeby ogrzać lody, organizm musi się bardziej wysilić, więc od razu je spala XD XD XD XD

Nynka współczuję, ja bym pierdolca dostała cały miesiąc sama z Manią.

Cola nie ma matek idealnych. Choćbym nie wiem na jaką idealną się kobieta robiła, na pewno nie jest i nie będzie. Też nie wiadomo jaka jest na co dzień sama z dzieckiem w domu, bo publicznie może kreować się na super-mamę.
    Są granice cierpliwości, gorsze dni, nie da się być całe życie radosnym i uśmiechniętym - inaczej podlegałoby to chyba pod jakieś zaburzenia psychiczne :D
    Mnie też czasem szlag trafia, też czasem krzyknę na Manię, mam jej dość i marzę o tym, żeby był już wieczór i żeby poszła spać. Wydaje mi się, że to normalne zachowanie.

Wojtuś cudny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:57

Patk, Cola87 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, dieta to sposób odżywiania, zatem lodowa może być :-D

Skoro dziś jutubowo, to pokażę Wam Bożenkę jednak ;-) jak weszłam do pokoju to pobiegłam szybko po telefon, udało się nagrać akcję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:07

J.S, Patk, Ewciaa83, Wowka, Nynka, Feeva, Hoope, Katy, Tanda lubią tę wiadomość

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dzieki za to video! Widze ze ja mam ostro nasrane ze tak latam za mlodym, jakbym zobaczyla taka akcje to asekuracja juz by trwala, widze ze musze zluzowac.

Sliczna akrobatka :D

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf czyli lody są jakby DIETETYCZNE XD

Katalina łączy nas nie tylko Valco. Akrobatyka też. Może dziewczyny duet zrobią. XD

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasami puszczają nerwy, a może nawet az za często. I też później mam wyrzuty sumienia. I chyba mam coś z głowa no później siedzę bawią się z mała i tłumaczę jej dlaczego mama nakrzyczala.
    Taka wiecie... Rozmowa z lustrem, monolog bo przecież ona nie rozumie co do niej mówię.
    Ale zawsze Jak się tak przed nią na spokojnie wytłumaczę to mi lepiej.
    Na bank czeka mnie psychiatra :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:14

Nynka lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina faktycznie mała akrobatka.
    No ale prawda że dzieci muszą same probowac i w moment łapią rownowagę;)

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czytam, polubuję dzieciaczki (i mamusię). Ale nie mam weny na pisanie, u mnie też kryzys.

Czuję się jak automat, kaszka, kupka, kawa, obiad jeden, drugi, spacer, kąpiel. Nic mnie nie cieszy, jak Skrzat pójdzie spać to siedzę, po prostu siedzę. Nie poczytam książki, nie obejrzę serialu, usiądę, siedzę i myślę o niczym. W nocy to samo, nie śpię, patrzę sobie, cholera, w ciemność. W domu syf, w kuchni nierozpakowana zmywarka, pusta lodówka, w pralni góra prania i suche do złożenia. A ja siedzę. Nie wychodzę dziś z domu, więc siedzę rozczochrana i mam to w dupie. Mam wrażenie, że wszystko jest na mojej głowie: dom, dziecko, posiłki. Mąż też się jakoś uwstecznił, zapomniał jak się robi dziecku kaszkę i którędy owe dziecko przyswaja pożywienie.

Też jestem nieidealna, drę się na wszystkich.

Punktem kulminacyjnym na dziś było mycie tyłka pod kranem. Rozplakałam się, bo nie zdjęłam dziecku skarpetek i całe się zamoczyły.

Także tego... Cola, JS, Nynka- piąteczka, chociaż nie ma się co cieszyć z członkostwa w takim klubie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:29

Mama32 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, zobaczyłam kolejny filmik i MUSZĘ.

Panny Akrobatki super :D jestem pod wrażeniem że Ania się utrzymała :D Bacha za to jak ładnie wszystko wie :D czarujące obydwie :)

Mania slodziutka, jak ładnie jej w tej chustce pod szyją :)

Wojtuś ładnie się bawi :)

Patrynio sprzed kilku dni szybko już idzie :)

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena dziewczyno moje slabe serce...ja chyba bede jak JS obkleje go gabkami...:D

Wowka przykro mi że dolaczasz do naszego klubu, ale Witaj usiądź;)

Też mam takie dni, że robie nic...ale ogólnie mam presje, żeby wszystko było zrobione bo jak nie to mam większego nerwa...
    Ja codziennie myślę byle do 19...

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wszystkie po prostu zapiszmy się do klubu tych lodarianów, chyba lepiej nam to wyjdzie na zdrowiu. Nynka Ciebie najbardziej podziwiam, bo sama biedna jesteś. Nie cieszę się że u Was też takie ciężkie dni są i że nerwy puszczają, ale cieszę się że to napisaliście bo ja naprawdę myślałam że coś ze mną jest nie tak, że jestem złą matką i powinnam iść na jakąś terapię. Dookoła tyle tych idealnych mam, w internecie, gazetach, tv że człowiek myśli że jest totalna porażka.
    Ewcia ale młody super się porusza, a jakiego ma słonie fajnego :) Bożenka to normalnie kaskader :D Adaś z łóżka za to chce skakać głową w dół... Kattalina udało się sprzedać ten ekspres?

Ewciaa83, Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tych idealnych ;)

https://zapodaj.net/153050eadcdb7.png.html

J.S, kattalinna, Cola87, Feeva, Katy lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, no ja tez dzis rozczochrana, nie ogarnieta siedze w domu. I kulam tu pileczke, tu zrobie kaszke, tu obiad, tu pojde za dzieckiem, jak idzie spac to ja tez ide bo sie boje, ze za chwile sie obudzi i bedzie jedna wielka zabawa. Ciagle cos, moj spi na kanapie no fakt wstaje po nocach do pracy ale nie rozumie tego, ze mi tez jest ciezko jak nie spie kilka h w nocy.

Echhh dziewczyny musimy sie wspierac, bo co innego nam zostalo.

Wowka i tak samo leze, gapie sie, nic nie ogladam, nie robie konstruktywnego, straszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:49

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też rozczochrana. Zazwyczaj w takie dni ktoś przychodzi niezapowiedziany...
    Ej ten patyczek z DKMS to mam potrzeć o polik i już? O.o nie wiem czy ja to dobrze zrobiłam...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, o polik tylko od wewnątrz :D i chyba przez minutę trzeba trzec, czy ileś tam, nie pamiętam.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD XD XD pomiziałam się na zewnątrz XD

nie no żart oczywiście. To chyba dobrze.

J.S, Cola87, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie nagrało jak Patryk wpierdzielił papierek ;)

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk Basia jaka zdolna, typowa kobieta, faceci to tacy nieogarnięci są od urodzenia. Prezes jak nieokrzesany burak przy Basi. No robi papa, bije brawo (sobie albo jedzeniu) daje grabę, śpiewa ale żeby tak słuchać, wchodzić w reakcję, pokazać cokolwiek, zapomnij!

Kattalinna dała radę, choć nie była tak spektakularna jak mój nieogar mały XD

Dziewczyny, mój TZ dwa dni temu doszedł do wniosku, że mam chorobę dwubiegunową, także tego... Dobrze Was rozumiem. Co wcale mnie nie pociesza. Jest ciężko. Bardzo ciężko.

Czytam o spiworkach i cieszę się, że postawiłam na całoroczny. Przy naszej pogodzie wybór najlepszy. Nie ściągam.

Wietrzysko i u nas, wczoraj nas złapalo na mieście, musiałam się chować bo by nas porwało a w domu okazało się że na balkonie mamy mega rozpierduchę.

Mania brzuszek idealny do pierdziochów w brzuchal XD Ja do dziś mam taki XD

Kamcia chłopcy na placu zabaw przefajni. Szkoda, że ja się brzydzę takich miejsc, dzieciom pewnie nie przeszkadza.

Wojtuś super chłopak ❤

Wczoraj sprzedaliśmy fotelik Prezesa i nie mamy. I nie umiem wybrać nowego. Za drogi, za tani. Za brzydki, za dziwny.

A w weekend byłam na sesji noworodkowej. Jak dobrze, że mam ten etap za sobą XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:19

Patk, Cola87, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od końca i nie po kolei:

Hoope, bierz Prezesa w wózek i stacjonarnie do fotelików. Pomogą Ci z decyzją.

Wowka, bardzo nie lubię :-( może trochę cukru pomoże? Albo dodatkowy niemowlak 9,5 miesięczny do kompletu? W zestawie ze starymi ;-) mam trochę zamrożonego sernika. Nie fit ;-)

Cola, ekspres nie poszedł bo... odradziłam kupującym. Państwo chcieli do baru a to zdecydowanie nie ta sprawność.

Wojtek boski :-D ale rozwaliła mnie najbardziej mama "zepsuj tacie" jakie to typowo nasze babskie <3

Z tym filmikiem to było tak... Zaglądam do pokoju bo cicho, widzę, co widzę i co? Szybka rozterka: dziecko czy telefon? No i wygrała wyrodność, rzuciłam się po telefon i nagrałam co widać, na więcej brakowało mi cierpliwości ;-)

Edit: ciut wcześniej akurat miałam telefon w ręku ;-) nie wzywajcie do mnie opieki społecznej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:03

Wowka lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: