X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Trzydniowka to trzy pełne doby goraczki. Potem jest wysypka. U nas mocna na piąty dzień. Gorączka dość wysoka, nawracajaca co 6h. Bez innych objawów
    Ja bym do lekarza nie szła . Wysypka potwierdzi w poniedziałek popoludniu
    Dodatkowo-jeśli umiesz-sprawdź węzły chłonne karkowe
    Ja bylam u lekarza bo zmylila mnie wysypka-była słaba. Ale okazało się że angina chyba...piatego dnia angina ale wysypka taka że nie miałam wątpliwości co do trydniowki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:55

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by sie zgadzalo poki co, wlasnie wczesniej jak go usypialam to wydawalo mi sie, ze wyczulam na karku jakby powiekszony wezel chlonny..Jutro to obadam jeszcze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:53

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra ostatecznie po tych węzłach stwierdzala. Wysypka to potwierdzenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zacznę na dniach to blw, bo mala jest jak ptaszek, a ja jej już staram się ograniczac karmienie piersią w dzień.
    Może jak zacznie sie packac jedzeniem to nabierze apetetu wkoncu

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac wolalabym zeby to byla ta trzydniowka, a nie cos poważniejszego..A tak sie cieszyłam jeszcze niedawno, ze Kamil sie od narzeczonego nie zarazil jak byl chory ani ode mnie to jednak cos go musialo dorwac:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas blw na całego też 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 08:40

Berbecia, Katy, Nina83, kattalinna, Feeva, kamciaelcia, Wowka, Hoope, Cola87, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla wszystkich świętujących dzisiejszego dnia.

Wszystkie dzieciaczki na tych zdjęciach kochane ale dobrze że nie wszystkie moje.

Moja Milena daje mi tak popalić że już nie wyrabiam na zakręcie.
    Wszyscy są be tylko mama i mamy ręce ok. Kręgosłup piersiowy chce mi strzelić.
    Jeść też za bardzo nie chce. Je jak malutki wróbelek,

kamciaelcia, pawojoszka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania je sporo, bo tyle ile jej wloze to zje, a nie wkładam jej mało - ale je tyle tylko jak ja karmie. Jak sama to bardziej się bawi niż je. Za to jak my jemy coś to nie ma opcji, żeby nie stała przy nas i nie jeczala żeby dać. No taki sęp... Jak się jej da to spokój bo inaczej talerz wyrywa albo grzebie paluchami w jedzeniu i jojczy i się wkurza i wali lapkami w stół. Ostatnio po kryjomu musiałam jeść, ona się bawiła w pokoju a ja w kuchni zarlam na stojąco i tylko zagladalam co kęs żeby kontrolować czy nie broi 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 21:56

Nina83, jangwa_maua, Sela, Katy lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocze blw panienki 😊

Zdrowia dla chorujących, faktycznie chyba sezon. 🤧🤒

U nas na koniec kolacji bełt. Cholera, dopiero co wykąpany Skrzat, w czystej piżamie dojadał kaszkę i przy ostatniej łyżce 🤢🤢🤮🤮. Możliwe jest, że z przejedzenia, czy te nasze bąble już za duże?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, mam tak samo z moją Zośką 😉

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też taka 😜. Jaka żyć 🤷‍♀️😂.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jak je sama to też się bawi, rozrzuca, gniecie. Jak karmię to zjada sporo.
    Karmię mieszanie, dostaje do rączki przekąski, żeby trenować samodzielne jedzenie i rzucie, a konkretne posiłki podaję jej łyżeczką.
    Przy jej wadze (zaledwie 8700g na 80 cm) i niskim przyroście (szalone 100 g na miesiąc przez ostatnie 3-4 mce) wolę mieć nad tym kontrolę.
    Apetyt ma, jak my jemy to nam nie przepuści, ale jak ma sama jeść to jedzenie jest wszędzie wokół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 23:33

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na warcie...

Wowka, u nas ostatnio kilka razy ulanie było to może i bełt z przejedzenia być. Z tego akurat się nie wyrasta, zobacz sobie te różne konkursy na zjedzenie najwieksze ilości hotdogów czy innych pączków.

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wichura
    Pół nocy nie dała mi spać
    Ale ZNÓW tylko mi, choć w sumie na szczęście że tylko mi
    A jak przysypialam to głupie sny
    A w planach miałam dzisiaj wychodne
    Takie raczej wyjezdne
    No i to wychodne nie w sensie "dzień matki" bo z JEDNYM dzieckiem i miało być fajnie...teraz leżąc w ciepelku zastanawiam się czy auta nie zdmuchnelo i czy ruszać w drogę...jakby co to i tak pochwalę się wieczorem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajowe blw, slodka Mania

Katy, jak Kamilek?

Kattalina, wspolczuje warty... :(

Kamcia, u nas tez mega wialo ale ja akurat to olewam, wiatr mi w snie nie przeszkadza
    Moje dziecko zafundowalo straszna noc, wstal o 4:40 a dzis mamy wyjazd przelozony z wczoraj
    Ja dzis wychodne z kolezankami ale przy takien ilosc snu jak dzis zaczynam sie bac, ze nawet wieczlrem nie bedzie mi sie chcialo :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, współczuję Wam tych wart.

Kattalinna, Bożenka nie dała spać?

Ja trzymam wartę wczesnoporanną. Chłopaki śpią, obydwaj koło mnie, więc boję się ruszyć.

Bełt się nie powtórzył, innych symptomów brak, więc stawiam jednak na przejedzenie. Uśmiechnęła się na te filmiki z hot dogami, ale nie będę oglądać 😆

Życzę wszystkim miłego dnia, udanych wychodnych/wyjezdnych, tudzież innych miłych atrakcji 😊

Nina83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry..

U nas w nocy jedna dluzsza pobudka bo znowu byl nawrot goraczki :/ Plecy tez mnie bola bo juz dawno nie musialam go tyle nosic...Jeszcze na koniec zasnal z kupa bo juz nie mialam serca go rozbudzac od nowa... Na razie humor ma ok, ale czolo ciut cieplejsze mi sie dalej wydaje :/ Objawow innych dalej brak..

W ogole mielismy jechac na zakupy sami z narzeczonym,a teściowa zostac z Kamilem, ale juz wieczorem słyszałam, ze pijana jest wiec na pewno jej nie pozwole z nim zostac...A uprzedzal ja narzeczony o tym wiec mogla sobie odpuscic :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Bożenka spała z całym towarzystwem. Możliwe, że to przez drzemkę, którą zaliczyłam z nią po południu. Nigdy to mi nie przeszkadzało wcześniej ale widocznie w trybie matka jest małe zapotrzebowanie na sen.

U nas wieje też okropnie. Aż się nie chce z domu ruszać. A tu trzeba dupkę na siłkę wyprowadzić 😁 Po ostatnim nie miałam zakwasów 😁 będę łączyć przyjemne z przyjemnym, filmy na telefonie czekają 😉

Wiecie, że dziś weekend za 50%? Może komuś się przyda, szkoda, że nam nie.

I znowu bym zapomniała. Fajne te dzieci blw 😊 ja to nie mam tyle cierpliwości jednak 😉 ale w łapkę czasem coś dam, ostatnio jabłko było na całej macie, ale większość w brzuszku 😊 produkty stałe je ładnie, na inne muszę dojrzeć 😉

preg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień rozpoczęty 5:40. Standardowo 💩💩💩

Wichura straszna... Mam nadzieję że już jutro wiac tak nie będzie bo już pierdolca w tym domu dostaje.

Ogarnęłam tego królika po rozmrozeniu. Ugotowalam, poporcjowalam i zamrozilam. Wyszło 30 porcji takich po ok 10g. Ogólnie to więcej kości, blonek i zyl w tym króliku niż mięsa.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jedziemy na lotnisko! Trochę mamy drogi bo ok 3.5 h plus postój. Ale już jutro będziemy się wygrzewać;)

Nina83, Cola87, Nynka, jangwa_maua, kattalinna, D_basiula, kamciaelcia, Feeva lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ