X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Basi 😘😘😘

Wowka, juz cakiem ok, nawet zaliczylismy spacer bo bylo 18 stopni to szkoda bylo w domu siedzieć :p

A wgl wczoraj mi narzeczony kupil moj wymarzony odkurzacz bezprzewodowy 😁

kattalinna, MajowaMamusia, Wowka, mrtna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia.
    Patk syta kolacja widocznie jej wystarcza :) Basia chyba jedna z pierwszych,która przesypia całą noc (albo pierwsza bo nie kojarzę,czy któreś dziecię tak śpi) ☺

Pytanie do reszty mam, co dajecie na kolacje? U nas około 16.30-17 idzie stały posiłek np. kasza, płatki, a na noc butla mm z kleikiem. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy nie powinnam już dawać kolacji bardziej sycącej? Jak u Was?
    Kupiłam dziecku płatki ryżowe, zobaczyłam na opakowaniu przepis i sama sobie je robie z cynamonem 😁

Katy,super że już lepiej z Kamilem. Pochwal się co to za odkurzacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:44

Katy lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona teraz mi rekompensuje te minione miesiące 👌👌 więc jestem wdzięczna. Co prawda śpimy teraz na kanapie A materac wygodny "śpi" sobie z Baśką w naszej sypialni...

Majowa wracając do tych godzin to w tej mądrej wg mnie książce jest napisane aby ostatni posiłek był co najmniej 30 min przed spaniem i max godzinę przed. Tego akurat się trzymam... bo jedzenie nie ma się kojarzyć ze snem bezpośrednio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Basia zawładnęła sypialnią 😁
    Przespane nocki są wartę kimania na kanapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za książka? No właśnie mojej się kojarzy sen z butlą i nawet w dzień musi być do spania.
    Jak usypiasz? Odkładasz po prostu do łóżeczka, bo kojarzę że pisałaś o tej metodzie, którą stosujecie?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla świętujących, tak mi się wczoraj wydawało że to Basia świętuje.

U nas Ulka też je butle do spania i nieraz z butla w buzi usypia ,też przesypia noce ale ona tak miała prawie zawsze ,może ostatnie dwa miesiące budziła się raz na jedzenie w nocy ale to też tylko wypiła butle i dalej spała. Dziś o dziwo nie chciała mm tylko tosty z dżemem ze mną zjadła i zasnęła. Chodzi swoimi drogami ta dziewczyna ,nie na za grosz regularności w jedzeniu czasem cały dzień prawie tylko na mleku a czasem wcale butli nie chce.
    My też dziś byliśmy na spacerku. Wiecie byliśmy na cmentarzu ,nie mamy tu rodziny ale w grudniu zmarła sąsiadka z za ściany prawie ,ona często bywała u nas, zaskoczyło mnie to że jednego dnia Asia poprostu przyszła i powiedziała czy by mogła pójść do sąsiadki zanieść kwiatka na grób ,chciała jej zanieść kwiatka i laurkę tak poprostu jakby nic się nie zmieniło ,jakby sąsiadka dalej z nami była tylko w innym miejscu. Zdziwiło mnie z jaką prostota i naturalnością siedmioletnie dziecko mówi o śmierci i o zmarłych. Dzieci są naprawdę niezwykle ,szkoda że z czasem dorastamy i wyzbywamy się tej dziecięcej prostoty i nagle wiele rzeczy zmienia status na "to skomplikowane"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:23

kattalinna, Wowka, Katy, Nina83 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ja też tak robię jak Ty. 16-17 ostatni stały posiłek, a przed spaniem zaraz butla mm z kleikiem. Adaś przesypia zazwyczaj do 3-5 bez butli, o tych godzinach butla i potem dosypia. dziś prawie do 6 bez butli, ale to już był koniec spania. Ale może jakby dostał stały posiłek to też by spał do 7 ;) chociaż chyba to tak nie do końca działa, a przynajmniej nie na każde dziecko.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    A co to? Wszystkie śpią?
    My zaczęliśmy tydzień od spóźnienia na autobus, M pojechał odwieźć towarzystwo do szkoły ,maluchy jeszcze śpią,zapowiada się całkiem ładny dzień tak że trzeba iść kawę robić i do boju.

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, moj je wlasnie 16-17 posilek, a potem butle do spania. Nie wiem czy damy rade bez butli, bo to mu sie kojarzy tez ze spaniem, w dzien ok - zasnie bez tego ale na noc nie ma opcji raczej. Zreszta je 270-300 ml mleka na noc.

Cola, jak noc?

Ja wczoraj padlam spac o 19:30 🤣 Wstalam o 6, byla jedna pobudka kolo 3, ale jestem mega wyspana przez to ze tak szybko sie polozylam.

Majowa, tak w ogole jakie platki ryzowe? Musze zobaczyc. Jak robisz? Bo chyba nie slyszalam o takich.

Nynka, gratulacje!

Pawojoszka, to prawda, dzieci sa niezwykle i az szkoda, ze tak szybko rosna... Pisalas cos ostatnio o pracach w ogrodku, ja zaczhynam na przyszly weekend bo podobno 17 stopni ma byc.

Dzieki dziewczyny, fajne wyjscie ale wole siedziec jednak z moimi chlopakami, szczegolnie z jednym malym 🤪 Bylam wczoraj zmeczona mimo wszystko, dlatego tak szybko padlam.

Moje dziecko nie toleruje jajka pod zadna postacia, macie jakkes pomysly jak go przekonac? Jajecznica to jest odruch wymiotny, a jak tylko czuje jajko to od razu odwraca glowe i jest „ble” :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka 😂😂😂 lampa zawsze ma rację 😂😂😂

Najlepsze życzenia dla solenizantek Basi faszionistki i ślicznej Zuzi ❤❤❤

Gratuluję nowych umiejętności 🙌🙌🙌

Nie wiem czy jest to powód do dumy ale syn mój również umie coś nowego, otóż umie potajemnie zwinąć mój telefon, odpalić, przesuwać palcem wskazującym po ekranie i zmienić mi ustawienia po których nie mogę dojść do ładu 😂😬

Kamcia fotki ze spotkania są?

I nadal na hasło: połóż się, idziemy spać, kładzie się i idzie spać. Tak po prostu. Czyli rozumie.

Zabawki, dziewczyny, jakie zabawki sprawdzą się dla rocznego mafioza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 08:28

Katy, Patk, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Spóźnione życzenia dla jubilatek! Czytałam wczoraj jednym okiem ale nie miałam weny na pisanie.

Wszystkie piszecie o pogodzie wczoraj. Niby stopnie były ale wiało, że odczuwalna była dużo niższa. Ale u nas weekend udany, w sobotę spotkaliśmy się z kuzynem męża na pizzy, doszli jego koledzy, młoda jak zwykle zachwyciła towarzystwo, że taka spokojna i piękna 😉 wczoraj dzień u babci, pierwszy siniak na twarzy ale mały 😉

Też jest nowy ząbek, w nocy przebiła się dolna lewa dwójka. Dolne zęby są bardziej łaskawe.

Gratuluję nowych skilli i udanych spotkań forumowych 😊

Miłego dnia, na urlopie nieważne, że poniedziałek 😉

Aaa, wczoraj przejechałam się po wsi! A nawet dwóch bo wstydziłam się zawrócić przy przystanku PKS, na którym tubylcy siedzieli, żeby młodzież nie miała ubawu ze mnie 😉 zapomniałam jak się super jeździ 😊

J.S, kamciaelcia, Wowka, Nynka lubią tę wiadomość

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katallina, gratulacje nowego zabka

A ja mialam jeszcze napisac ze mielismy suche, czerwone policzki z plamkami i pomogl nam dermavel, jakby ktos potrzebowal to nawet dobra masc :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. 300 ml mleka, wow. Moja pije 180 ml z kleikiem.
    Płatki ryzowe kupiłam w tesco, gotuje na wodzie i dodaje owoc, muszę trochę zblendować bo w całości nie zje.

U nas wczoraj też wiało, ale wiatr był ciepły i było pięknie, szkoda że dzisiaj pochmurno, bo bym wystawiła dziecko na drzemkę za dom.

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja nie spie od 6 prawie, a Kamil sie obudzil dopiero niedawno, ale pozno poszedl spac wiec nic dziwnego xd

W ogole podjelismy juz decyzje, ze jak tesciowie nie beda mieli do wrzesnia pieniędzy (skladamy sie po polowie) na ogrzewanie to sie stad wyprowadzamy bo nie ma sensu sie z nimi meczyc...I jak tylko sie uda bierzemy kredyt na mieszkanie, trudno, ze będziemy go splacac prawie cale zycie, ale wole tak niz mieszkać sciana w sciane z tymi ludzmi :/ Zaluje, ze tak pozno ta decyzje podjelismy, ale juz czasu nie cofne :/

Odkurzacz mam taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5783dcd3f56c.jpg

Odkurza super, ale jest troche glosny :(

A wczoraj jeszcze robilam probny tort urodzinowy, nie wyszedl idealnie i inaczej bedzie ozdobiony ten docelowy :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8700da936db9.jpg

Kurcze, ja Kamilowi jeszcze kolacji nie daje, oprocz mleka xd

A mam pytanie, ma ktoras z Was jakis nie bardzo drogi godny polecania dzbanek filtrujący?

MajowaMamusia, Hoope, kattalinna, Wowka, pawojoszka, Nynka, Cola87, Feeva lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a lekko się nim odkurza? My mamy standardowy,a marzy mi się jeżdżący, który za mnie odkurzy i umyje 😁
    Jak planujesz sama robić tort na roczek to można kupić taki opłatek na tort z różnymi napisami, postaciami z bajek itp. Fajnie to wygląda,a wystarczy tylko położyć kilka godzin przed jedzeniem.

Przyszły nam z ali ozdobny na tort, takie na patyczkach,które się wbija w tort.

Dzbanek mam z dafi, jest w przystępnej cenie i wkłady też tanie- 10 zł.

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, my używamy od niedawna Brita. Przefiltrowana wodę jak wlewam dl czajnika, tak czajnika od 3 tyg jeszcze nie odkamienialam. A bez Brity raz w tyg musiałam odkamieniac.

Dopiero niedawno wstalismy, mielismy wyjątkowo udana noc. Fakt mała poszła późnospac bo dopiero o 21.20 zasnęła. Po godz już się obudziła, dałam cycka i juz z nia zostałam na łóżku, a później w nocy chyba dopiero o 3 karmiłam, coś tam później ciumkala jeszcze o godz. 4 i 5 i na tym koniec. To jest chyba jakaś nasza rekordowa noc :-))

I tak calymi dniami chodzę zamyślona bo wkoncu 20.04 robię ten kurs stylizacji rzęs. I taka jestem podjarana, że calymi dniami o tym myślę. Co, Jak i kiedy będę to robić, co musze kupić, kiedy i jakie Nast szkolenie robić żeby się rozwijać. Mam taki zapał i przypływ energii ze już odliczam dni:-)

kattalinna, Nina83, Nynka, Sela lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, uwieeelbiam rzesy, zawsze robilam dopoki nie wyszla mi alergia...
    z jakiej firmy robisz szkolenie?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Książka to "każde dziecko może nauczyć się spać". I ja się stanowczo nie zgadzam z niektórymi opiniami ze jest brutalna. Myślę że to piszą ludzie którzy nie stosowali A jedynie oceniają. Nie uważam żeby była zła. Bo tak naprawdę to zła jest może jedna noc. I to chyba bardziej dla rodzica niż dziecka. Także ja polecam. Wiem że to dzięki niej kładę Baśkę do łóżeczka, mówię że już noc i dobranoc, ona się odwraca bierze misia, chwilę pogada z nim i idzie spać.

Hoope W ogóle u Ciebie w mieście jest trenerka dziecięcego snu. Sąsiadki szwagierka była i jak rozmawiałam z sąsiadka to właśnie większości porad jest z tej książki. A podstawa to spanie z dala od rodziców i bez skojarzeń z butlą czy tak jak u mnie z cyckiem. Żeby nie było ja się nie wymadrzam ale miałam watpliwosci co do tego ale wiem że niepotrzebnie. U nas zadziałało A efekt zaskoczył nie tylko mnie ale też znajomych rodziców i Koleżanki które też zastosowały i u nich też działa. Ale piszą też tam że to my musimy być na to tak naprawdę gotowe i wtedy się uda.

Katy dzbanek ja mam z Dafi zwykłym. Tzn najpierw jakis czas miałam ten plastikowy ale zdenerwował mnie tym że po myciu w zmywarkę zrobił się taki matowy więc kupiłam ten szklany. I jest spoko. Filtry tanie. Ja lubię ten z magnezem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dafi
    czajnik odkamieniam raz na 3m. ???dla zasady a nie z potrzeby
    a wszystko odkamieniam octem ;)
    eksploatacja to ok.10zł /mc

hoope
    niby zdjęcia sa ;) Zosieńka-jak na małą modeleczkę przystało-pięknie pozowała, a ciocia jeszcze miała fanty w kieszeni, więc kupiona dziewczyna
    sztuką było zrobić zdjęcie dzieci razem ;) Piotr biegał jak szalony całe 6h
    tam miał przestrzen
    on mi po tym wszystkim nawet w aucie nie padł a jechaliśmy około 150km w jedną strone
    mamy zdjęc nie maja ;) ja nie lubie więc nawet nie namawiałam drugiej mamy XD
    zdjeć tu nie wstawię bo nie wypada
    ale na wrzesniowych jakieś jeszcze się znajdzie ;)
    poszukam jakies Piotreczka

Piotrek ponad dwa lata jadł na noc butle mm bez zapychaczy-zeby w nocy brzuszek odpoczywał
    przesypiał noce, zasypiał sam, zasypia nadal sam
    moim zdaniem zalezy od dziecka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    telefon mi zaginał o.O
    trza czekac na zdjecie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ