Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Piotruś na dobre odrzucił jak się Patryk urodził
jedne dzieci przed rokiem całkiem odrzucają, inne lubia wypić bidon mleczka w wieku Piotra
najpierw odrzucił to o 12 potem i to na noc
z dnia na dzień
bleee i juz
choć dzień wczesniej pochłonął 300ml
dodam że Piotrek nie chce krowiego (ani kakao, ani z płatkami...)
u nas są 2 drzemki zgodnie z zasada, ze 3h aktywności (czasem 4h ale te niuanse widać już w zachowaniu)
nie pytam sie czy chce, widze że pora i kładę
zatem kładę około 10 i około 15/16
z czasem odpadła ta druga drzemka a pierwsza przesuneła się na później
i tez dawałam butlę w sumie przed spaniem bo to był najszybszy posiłek przed drzemką (żeby nie spał z pustym brzuchem)
ale nie widziałam aby miał zależność
więcej bylo roboty nakarmic np kanapką
ale ze wszystkim idzie sobie poradzić
znajdz wasz rytm dnia
ja pamiętam ze i Piotrek miał drzemki jak Patryk, godziny baaardzo zblizone
ale trzymałam się tych godzin i tak dostosowywałam posiłki
a że nic nie zapisywałam po 10.m. to nic szczegółowo nie przytocze
jedyna wyrazna róznica-pierwsze sniadanie 8-9
Patryk tez tak je
skoro lubi mleczko, niech je pijeJ.S lubi tę wiadomość
-
Melduje,ze Kamil usiadl prawie sam :p Odepchal sie tylko nogami od mojej nogi (lezal na brzuchu), reszte zrobil sam xd Na powtorke sie nie doczekałam niestety, ale widze swiatelko w tunelu dla jego rozwoju :p
kattalinna, olciabos, Patk, Tanda, Kwiatkowa24, Wowka, pawojoszka, Cola87, Sela lubią tę wiadomość
-
No wlasnie Kamcia po roku to co, juz nie karmic z butelki mlekiem? To bidonem?
Ooo i o to mi chodzilo
Tez chce tak klasc i tez sie nie pytam, tak wlasnie nam weszla ta poranna drzemka ze niose do sypialni i zasypia, a potem wypada ta kolo 15. Pocieszylas mnie ze potem wlasnie ta poranna sie przesuwa, o to mi chodzilo 👍🏻
Nakarmienie czyms innym niz mlekiem wlasnie jest u nas mega trudne, obstawiam zeby albo cos bo zawsze lubil sobie pokesc, a teraz nie za bardzo
Katy 👏🏻 brawo dla Kamilka
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy, do 18tki leżeć nie będzie 😉
JS, dawaj jak chce. Na zdrowie. Mleko jest potrzebne tym mlekopijcom, nie będziesz musiała kombinować.
Bożenka ostatecznie zasnęła 19:45. O dziwo nie było tragedii, mąż stwierdził, że nie wygląda na śpiącą. Chyba pomógł fakt, że mimo długiego czasu aktywności (6,5 godziny) to jednak dwie drzemki były dzisiaj. Ale nie robię sobie nadziei, że będzie spała bez wybudzeń.
J.S, Katy lubią tę wiadomość
-
JS - moja siostra ma 2 synow, 13 i 5 lat, od niej czerpe sporo odnosnie wychowania bo uwazam, ze zrobila to dobrze
- dawala im do 3 roku zycia mleko rano i wieczorem, czyli zaraz po wstaniu z lozka i tuz przed snem. Wiadomo chcieli, chetnie pili wiec dawala, normalnie z butli. Chlopaki madre, zdrowe, ladne ;p ;p Ja tez tak bede robic, no chyba ze moj odrzuci.
-
Edwarda, pewnie kazdy ma swoje metody, wiadomo pierwsze dziecko to fajnie jak sie od kogos mozna dowiedziec, u mnie w rodzinie to malego dziecka tyle lat nie bylo, ze juz nawet nikt nie pamieta, a i tez inaczej troche kiedys bylo.
Moj jak wstanie to mleka nie zje, kasze tak ale czasami probowalam mu dac z nadzieja zeby sobie jeszcze dospal to nie ma opcji 😀 -
J.S mój Kacper pił mleko do 4 roku,do 3 roku życia budził się w nocy na dodatkowe mleko.
Teraz też daje małej mleko przed drzemką jak chce to wypije a jak nie to zostawi. Butli na dobę to wychodzi nam 5 czasem 6.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 20:43
-
kattalinna wrote:White, urodziny już tuż tuż, jak się z tym czujesz?
No łezka się kręci, że to już taka duża pannicatylko dziś mi się obudziła z 39st. i zobaczymy czy urodziny w sobotę dojdą do skutku. Liczę, że w najgorszym wypadku to trzydniówka, w piątek ją wysypie i tyle. Na razie zbijamy co 4h
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJ.S. może spróbuj tak jak my robimy. Na drugie śniadanie, czyli tuż przed 1 drzemką daje gotowane warzywa albo płatki z owocem, za jakieś 30.min idzie spać i wypija mała porcję 60-90 ml mleka (wydaje mi się że jeszcze nie umie się najeść do syta stałym posiłkiem). U nas mleko idzie 4 razy dziennie ( rano z kaszą, na 1 drzemke mini porcja,na 2 drzemkę z reguły cała porcja 150 ml, na noc 180 z kleikiem), nocnych szamek nie liczę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 22:16
J.S lubi tę wiadomość
-
A Skrzat nie lubi mleka. Idzie jedna butla-w nocy, podczas pobudki 120-150ml. Już nawet ta na noc została odrzucona. Nie chce mleka, głodny nie usnie, żeby dojesc na śpiocha, musi być kasza.
Pewnie pisałam to już, ale jestem stara i mam sklerozę 😋
Patk, gratki zębów 🙂 Baśka stylówę ma intrygujacą- dwie inne skarpetki? 😄
Katy, brawo 🤗
White, zdrowia! Niech szybko przełazi. Bez sensu chorować w urodziny 🙂
Skrzat był u babci. Babci Kicia potrzebowała prawie 11 mscy, aby przestać się bać tego małego człowieka. Już miłość przestała być platoniczna, jest obustronna😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 22:28
Katy, kattalinna, White Innocent lubią tę wiadomość