Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Piotruś na dobre odrzucił jak się Patryk urodził
jedne dzieci przed rokiem całkiem odrzucają, inne lubia wypić bidon mleczka w wieku Piotra
najpierw odrzucił to o 12 potem i to na noc
z dnia na dzień
bleee i juz
choć dzień wczesniej pochłonął 300ml
dodam że Piotrek nie chce krowiego (ani kakao, ani z płatkami...)
u nas są 2 drzemki zgodnie z zasada, ze 3h aktywności (czasem 4h ale te niuanse widać już w zachowaniu)
nie pytam sie czy chce, widze że pora i kładę
zatem kładę około 10 i około 15/16
z czasem odpadła ta druga drzemka a pierwsza przesuneła się na później
i tez dawałam butlę w sumie przed spaniem bo to był najszybszy posiłek przed drzemką (żeby nie spał z pustym brzuchem)
ale nie widziałam aby miał zależność
więcej bylo roboty nakarmic np kanapką
ale ze wszystkim idzie sobie poradzić
znajdz wasz rytm dnia
ja pamiętam ze i Piotrek miał drzemki jak Patryk, godziny baaardzo zblizone
ale trzymałam się tych godzin i tak dostosowywałam posiłki
a że nic nie zapisywałam po 10.m. to nic szczegółowo nie przytocze
jedyna wyrazna róznica-pierwsze sniadanie 8-9
Patryk tez tak je
skoro lubi mleczko, niech je pijeJ.S lubi tę wiadomość
-
Melduje,ze Kamil usiadl prawie sam :p Odepchal sie tylko nogami od mojej nogi (lezal na brzuchu), reszte zrobil sam xd Na powtorke sie nie doczekałam niestety, ale widze swiatelko w tunelu dla jego rozwoju :p
kattalinna, olciabos, Patk, Tanda, Kwiatkowa24, Wowka, pawojoszka, Cola87, Sela lubią tę wiadomość
-
No wlasnie Kamcia po roku to co, juz nie karmic z butelki mlekiem? To bidonem?
Ooo i o to mi chodzilo
Tez chce tak klasc i tez sie nie pytam, tak wlasnie nam weszla ta poranna drzemka ze niose do sypialni i zasypia, a potem wypada ta kolo 15. Pocieszylas mnie ze potem wlasnie ta poranna sie przesuwa, o to mi chodzilo 👍🏻
Nakarmienie czyms innym niz mlekiem wlasnie jest u nas mega trudne, obstawiam zeby albo cos bo zawsze lubil sobie pokesc, a teraz nie za bardzo
Katy 👏🏻 brawo dla Kamilka
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy, do 18tki leżeć nie będzie 😉
JS, dawaj jak chce. Na zdrowie. Mleko jest potrzebne tym mlekopijcom, nie będziesz musiała kombinować.
Bożenka ostatecznie zasnęła 19:45. O dziwo nie było tragedii, mąż stwierdził, że nie wygląda na śpiącą. Chyba pomógł fakt, że mimo długiego czasu aktywności (6,5 godziny ) to jednak dwie drzemki były dzisiaj. Ale nie robię sobie nadziei, że będzie spała bez wybudzeń.J.S, Katy lubią tę wiadomość
-
JS - moja siostra ma 2 synow, 13 i 5 lat, od niej czerpe sporo odnosnie wychowania bo uwazam, ze zrobila to dobrze - dawala im do 3 roku zycia mleko rano i wieczorem, czyli zaraz po wstaniu z lozka i tuz przed snem. Wiadomo chcieli, chetnie pili wiec dawala, normalnie z butli. Chlopaki madre, zdrowe, ladne ;p ;p Ja tez tak bede robic, no chyba ze moj odrzuci.
-
Edwarda, pewnie kazdy ma swoje metody, wiadomo pierwsze dziecko to fajnie jak sie od kogos mozna dowiedziec, u mnie w rodzinie to malego dziecka tyle lat nie bylo, ze juz nawet nikt nie pamieta, a i tez inaczej troche kiedys bylo.
Moj jak wstanie to mleka nie zje, kasze tak ale czasami probowalam mu dac z nadzieja zeby sobie jeszcze dospal to nie ma opcji 😀 -
J.S mój Kacper pił mleko do 4 roku,do 3 roku życia budził się w nocy na dodatkowe mleko.
Teraz też daje małej mleko przed drzemką jak chce to wypije a jak nie to zostawi. Butli na dobę to wychodzi nam 5 czasem 6.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 20:43
-
kattalinna wrote:White, urodziny już tuż tuż, jak się z tym czujesz?
No łezka się kręci, że to już taka duża pannica tylko dziś mi się obudziła z 39st. i zobaczymy czy urodziny w sobotę dojdą do skutku. Liczę, że w najgorszym wypadku to trzydniówka, w piątek ją wysypie i tyle. Na razie zbijamy co 4h -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJ.S. może spróbuj tak jak my robimy. Na drugie śniadanie, czyli tuż przed 1 drzemką daje gotowane warzywa albo płatki z owocem, za jakieś 30.min idzie spać i wypija mała porcję 60-90 ml mleka (wydaje mi się że jeszcze nie umie się najeść do syta stałym posiłkiem). U nas mleko idzie 4 razy dziennie ( rano z kaszą, na 1 drzemke mini porcja,na 2 drzemkę z reguły cała porcja 150 ml, na noc 180 z kleikiem), nocnych szamek nie liczę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 22:16
J.S lubi tę wiadomość
-
A Skrzat nie lubi mleka. Idzie jedna butla-w nocy, podczas pobudki 120-150ml. Już nawet ta na noc została odrzucona. Nie chce mleka, głodny nie usnie, żeby dojesc na śpiocha, musi być kasza.
Pewnie pisałam to już, ale jestem stara i mam sklerozę 😋
Patk, gratki zębów 🙂 Baśka stylówę ma intrygujacą- dwie inne skarpetki? 😄
Katy, brawo 🤗
White, zdrowia! Niech szybko przełazi. Bez sensu chorować w urodziny 🙂
Skrzat był u babci. Babci Kicia potrzebowała prawie 11 mscy, aby przestać się bać tego małego człowieka. Już miłość przestała być platoniczna, jest obustronna😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 22:28
Katy, kattalinna, White Innocent lubią tę wiadomość