Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej napisałam się i skasowalam 😡
Patryk genialny 😁 gdzie dolny kosz? Już wyjechał? 😂
U nas też jest takie zainteresowanie zmywarką, tylko ten dolny koszyk przeszkadza 😂
Zuzia jaka modystka 😍 nogi do nieba 🤩 jak to jest, że moje dziecko zdejmuje wszystko z głowy, a dziewczynki chodzą w opaskach 😃
Katy, już prawie-prawie. Widać że nieźle Kamcio trenuje 🙂
JS, a może daj tyci mm na sen, a po drzemce podwieczorek? Skrzat jakoś z dnia na dzień postanowił nie jeść do snu.
Dojrzewa mi awokado. I mam jarmuż. Co dajecie dzieciom z tych składników? Nie koniecznie razem połączonych 😉 -
Ja daje samo awokado rozsmarowane na kanapce albo robie pseudo nutelle z awokado banana i kakao lub karoba Jarmuzu jeszcze nie dawalam bo raczej nie jadamy :p
Kattalina, ta sala to byla druga z kolei i juz zostaje bo zapłaciliśmy zaliczke :p bedziemy mieli piekny widok i zdjecia nad zalewemkattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Kamcia, a wiec tak
Wstaje 5,6-6:30 no to bardzo roznie, ale jak wstaje to tak po kawie czyli 30 min podaje na sniadanie kasze,
Potem jest drzemka w okolicach 9-10 i daje mleko, ale to nie jest tak ze on zasypia przy butli, zjada, hasa i dopiero po jakichs 20-30 miniutach pada
Jak wstaje to kolo 13 je obiad, no ale wlasnie po obiedzie drzemka nie wchodzi w gre wiec tak kolo 15 zasypialby ale nie za bardzo wiem co moglabym wtedy podac innego niz mleko 🧐
Bo nie zasypia przy butli, ale jak tak sobie pociumka to juz oczy przymyka itp
-
Wowka, jarmużu nikt nie je, przynajmniej 3-4 miesiące temu tak było. Ja daję do zupy, można do makaronu w połączeniu ze szpinakiem np. Awokado w całości albo rozsmarowane na chlebie, samo lub z dodatkiem twarogu lub serka koziego.
Wowka lubi tę wiadomość
-
Ja rodzeństwo mam i starsze, i młodsze, obecnie ze wszystkimi żyjemy dobrze choć na odległość kontakt rzadki. Ale przez pierwsze 17-18 lat nie miałam z żadnym kontaktu dobrego, łącznie z bratem 2 lata starszym. Reszta 8 i 6 więcej oraz 7 mniej. Także na każdą okazję mam przykład 😉
Zmywarka z 2014 😉Wowka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za pomysły kulinarne.
Zapomniałam napisać że jarmuż jest mrożony 😁 też się nadaje na smoothie z bananem? Chyba sama bym wypiła, mimo że to Nie jest moje ulubione warzywo.
A resztę po troszku dam do zupy i sosu.
Z awokado coś wybiorę bez chleba. Jakoś nie ida ostatnio kanapki. Z mojej ręki są niedobre, Skrzat chce jeść sam i nie w krzesełku. Lata z chlebem, smaruje nim o podłogę, kanapę i dywan. Nie widzę w tym połączeniu jeszcze awokado 😂
Kattalinna, ja bym próbowała jeszcze na chwileczkę uśpić... Nie lubię wieczorów, jak nie ma tej drugiej drzemki 😐
-
j.s. ciężko coś poradzić
bo
z jednej strony nie rozumiem kwestii, że chcesz mu drzemke wprowadzić? u nas drzemki same się klarują, ja się dostosowuję (aktywności 3h)
z czasem bedzie jedna drzemka
ogolnie u nas wszystko sie zmieniało,, stąd nie przykładałam uwagi że tak musi być
jak było trzeba to nawet kolejnośc posiłków zamieniałam
a że mleko to podstawa, a Igorek lubi, to ja problemu nie widze
dzieje się często tak, że to dziecko z dnia na dzień decyduje czego chce, czego nie chce
ja osobiście ubolewałam za kazdym odrzucaniem mleka przez Piotra
jako ostatnie odpadło to na noc -
nick nieaktualnyWowka, jak zakładam Zuzi opaskę to przez chwilę zerka na nią do góry 😁 na szczęście jeszcze nie wpadła na pomysł,żeby ją zdjąć.
Gratulujemy Basi ząbków u nas górna jedynka męczy dziecko,a nie chce wyjść.
Kamilek pewnie zaraz usiądzie ☺
My chcemy różnicę między dziećmi max 3 lata, najlepiej 2 😁 poczekamy, zobaczymy kiedy się uda (oby szybko).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 19:16
-
Kamcia, chodzi o to ze on potrafi jak wstanie po drzemce 1,5h-2 o 11 albo 12, to nie spi juz do kapania i to nie jest kwestia ze mu sie nie chce, tylko nie moze zasnac, jak ja go nie poloze sama to on bedzie walczyl do wieczora, marudzil, stekal, plakal
Wczoraj mialam taka sytuacje ze spal tylko raz, od 16 byla juz histeria a na noc meczyl sie z dobra godzine bo byl tak padniety ze nie mogl zasnac
Musze zrobic tak zeby chociaz sie zdrzemnal te 20-30 min, bo dzisiaj sie udslo ze spal od 9:40 do 11:20, potem zasnal jeszcze od 15 do 16:30 i calkiem inne dziecko, wyspana, zadowolone a nie wrzeszczace bez drzemki
Fakt ze zanioslan do sypialni, dalam mleko, polozylam i chyba to mleko mu sie tak kojarzy ze snem
Czyli co, dawac mleko i w sumie samo dziecko bedzie wiedzialo kiedy odrzucic?
Nie wiem kiedy nam odpadnie to na noc, on uwielbia
Kiedy Piotrus odrzucil?