Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy wrote:Witam sie w drugim trymestrze To lepsze samopoczucie to tez tylko obietnice w moim przypadku
Po za tym mam dosyc intymne pytanie, nie musicie odpowiadac :p Chodzi o to czy odczuwacie Wy lub Wasz partner jakis dyskomfort podczas seksu? Bo u nas jest jakos dziwnie, jakby sie zrobilo za ciasno Przykro mi troche z tego powodu bo nie dosc, ze nie odczuwam przyjemnosci to jeszcze sie stresuje, ze moze szkodzimy jednak maluszkowi...
A z innej beczki to mam usg prenatalne w czwartek
Ja mam inny problem, jak zaczyna sie zblizenie to w ogole staje sie oschla, spada mi drastycznie ochota, mam wewnetrzny strach ze przez seks mogloby cos sie wydarzyc. Uprawialismy seks max 2 razy odkad jestem w ciazy, to jest strasznie meczace ale nie potrafie sie przelamac -
kamciaelcia wrote:niekoniecznie musi sie powtórzyc w drugiej ciązy nie potrzebowałam żelaza
ale widze zasadniczą różnice-teraz sezon jesienno/zimowy, a więc bieda z warzywami i owocami (świeżymmi i sezonowymi). trzeba być dobrej myśli
Ale ja już mam dużo gorszą morfologię niż w poprzedniej ciąży na tym etapie i odczuwam objawy anemii, od początku próbuję dietą podciągnąć wyniki, zobaczymy na ile to coś da.Matylda
-
Katy wrote:Witam sie w drugim trymestrze To lepsze samopoczucie to tez tylko obietnice w moim przypadku
Po za tym mam dosyc intymne pytanie, nie musicie odpowiadac :p Chodzi o to czy odczuwacie Wy lub Wasz partner jakis dyskomfort podczas seksu? Bo u nas jest jakos dziwnie, jakby sie zrobilo za ciasno Przykro mi troche z tego powodu bo nie dosc, ze nie odczuwam przyjemnosci to jeszcze sie stresuje, ze moze szkodzimy jednak maluszkowi...
A z innej beczki to mam usg prenatalne w czwartek
Ja również mam usg prenatalne w czwartek na pewno przelejemy na forum dobre wiadomości po badaniach
Dziewczyny ja też cierpię na bóle z boków podbrzusza. Ból czasami nieznośny, jakby jajniki, a może więzadla sama nie wiem... Czasami muszę wziąć no spe, ale chyba przejdę na magnez i zobaczymy. -
W mojej aplikacji ciazowej (wiem nie do konca wiarygodne zrodlo) pisza, ze w tym czasie brak ochoty na seks jest normalny Takze J.S pewnie nie tylko Ty masz taki problem ja sie obawiam, ze przez te problemy tez w koncu strace ochote a co do strachu to nic dziwnego w sumie...
Malwka08, o ktorej masz? -
Ja się bólami po bokach w ogóle nie przejmuje, miewam je czasami, nawet silne, ale po bokach to podobno typowo na rozciąganie i ogólne przemeblowanie w macicy, uciążliwe, ale ja bym się tym nie martwiła. Ewentualnie zapytaj swojego lekarza, jak masz wątpliwości.
Ja mam coraz większą ochotę na seks...ale mi nie wolno.. zapytam w poniedziałek czy coś się zmieniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 17:51
-
ja tez dzisiaj czuje ból po bokach, zwłaszcza z lewej strony
w sumie pierwszy raz cos boli w tej ciazy
ale to takie charakterystyczne kłucie, ze wiem, ze normalne w ciazy
mimo ze silne, wrecz upierdliwe
siedze w domu i staram sie w ogóle nie podnosic syna -
J.S wrote:Czesc
Przyszedl mi dzisiaj segregator mamyginekolog, bardzo fajna sprawa. Wszystko poukladane i na swoim miejscu, elegancko.
Ja dzisiaj sie jako tako czuje, mdlosci nie mam, ale zmeczona jestem. Dzisiaj rano mnie podbrzusze troche bolalo, ale przeszlo samoistnie. Mam opryszczke doslownie pod nosem, zajmuje juz wiekszy jej obszar, nawet moj ulubiony lek nie pomaga, mam wrazenie, ze codziennie budze sie i jest to jeszcze bardziej rozsiane. Masakra. Bol gardla tez rano mialam, ale przeszlo, musze znowu wlaczac na noc nawilzacz powietrza, bo mam strasznie sucha sluzowke.
Jade jutro na pobranie krwi do Pappy, a do wizyty zostana jeszcze dwa tygodnie, strasznie mi sie dluzy. Chcialabym juz byc po prenatalnych, mam nadzieje ze sie troche uspokoje.
Wczoraj doradca smaku gotowal ratatuj po polsku, zrobil mi taka ochote, ze dzisiaj u mnie na obiad wystepuje -
Pisałyście o ruchach. Od kilku dni mam wątpliwości, wydaje mi się, że czasem czuję już jakieś lekkie muśnięcia.
W pierwszej ciąży poczułam dopiero wyraźniejsze ruchy jakoś ok. 18 tygodnia, ale nie wiedziałam czego oczekiwać. Teraz wiem gdzie i jak to można odczuwać i wydaje mi się, że czasem coś czuję. Rozróżniam kiedy to jelita (odczucie niemal przy samej skórze) a czasem czuję coś tak bardziej wgłąb ciała, tam gdzie macica.Matylda
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/4628d559b392.jpg
Dziewczyny spojrzałam na tabelkę z przeziernością karku z badania prenatalnego i jest poniżej normy aż mnie brzuch z nerwów rozbolał. Czy u was też wyszło poniżej normy ? Wynik 0.8mmaswariatka lubi tę wiadomość
-
Paulettaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4628d559b392.jpg
Dziewczyny spojrzałam na tabelkę z przeziernością karku z badania prenatalnego i jest poniżej normy aż mnie brzuch z nerwów rozbolał. Czy u was też wyszło poniżej normy ? Wynik 0.8mm
z córka miałam 0,6 przy crl chyba 4,6 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny