X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może za wczesnie? stąd ja jeszcze nie załączyłam...
    i naprawdę nisko nisko trzeba szukać
    na pewno nie ma co panikować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Witam sie w drugim trymestrze ;) To lepsze samopoczucie to tez tylko obietnice w moim przypadku :(

Po za tym mam dosyc intymne pytanie, nie musicie odpowiadac :p Chodzi o to czy odczuwacie Wy lub Wasz partner jakis dyskomfort podczas seksu? Bo u nas jest jakos dziwnie, jakby sie zrobilo za ciasno :( Przykro mi troche z tego powodu bo nie dosc, ze nie odczuwam przyjemnosci to jeszcze sie stresuje, ze moze szkodzimy jednak maluszkowi...

A z innej beczki to mam usg prenatalne w czwartek ;)

Ja mam inny problem, jak zaczyna sie zblizenie to w ogole staje sie oschla, spada mi drastycznie ochota, mam wewnetrzny strach ze przez seks mogloby cos sie wydarzyc. Uprawialismy seks max 2 razy odkad jestem w ciazy, to jest strasznie meczace ale nie potrafie sie przelamac

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    niekoniecznie musi sie powtórzyc ;) w drugiej ciązy nie potrzebowałam żelaza
    ale widze zasadniczą różnice-teraz sezon jesienno/zimowy, a więc bieda z warzywami i owocami (świeżymmi i sezonowymi). trzeba być dobrej myśli

Ale ja już mam dużo gorszą morfologię niż w poprzedniej ciąży na tym etapie i odczuwam objawy anemii, od początku próbuję dietą podciągnąć wyniki, zobaczymy na ile to coś da.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to inna sytuacja
    moja morfologia wyszła dobrze, hemoglobina 13,9
    mam problem z apetytem, nie chce mi się jeść, dziś nawet śniłam, ze kazali jeść pomimo, że nie chciałam :) oby chwilowa sytuacja, bo jeść trzeba, zdrowo w dodatku :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy - my z kolei od początku nie mogliśmy z powodu krwawień. A teraz, jak już się uspokoiło i próbowałam przekonać męża to on nie chce, bo się boi, że coś zrobi dzidzi.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Witam sie w drugim trymestrze ;) To lepsze samopoczucie to tez tylko obietnice w moim przypadku :(

Po za tym mam dosyc intymne pytanie, nie musicie odpowiadac :p Chodzi o to czy odczuwacie Wy lub Wasz partner jakis dyskomfort podczas seksu? Bo u nas jest jakos dziwnie, jakby sie zrobilo za ciasno :( Przykro mi troche z tego powodu bo nie dosc, ze nie odczuwam przyjemnosci to jeszcze sie stresuje, ze moze szkodzimy jednak maluszkowi...

A z innej beczki to mam usg prenatalne w czwartek ;)

Ja również mam usg prenatalne w czwartek :) na pewno przelejemy na forum dobre wiadomości po badaniach :)

Dziewczyny ja też cierpię na bóle z boków podbrzusza. Ból czasami nieznośny, jakby jajniki, a może więzadla sama nie wiem... Czasami muszę wziąć no spe, ale chyba przejdę na magnez i zobaczymy.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej aplikacji ciazowej (wiem nie do konca wiarygodne zrodlo) pisza, ze w tym czasie brak ochoty na seks jest normalny ;) Takze J.S pewnie nie tylko Ty masz taki problem ;) ja sie obawiam, ze przez te problemy tez w koncu strace ochote :( a co do strachu to nic dziwnego w sumie...

Malwka08, o ktorej masz? :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bólami po bokach w ogóle nie przejmuje, miewam je czasami, nawet silne, ale po bokach to podobno typowo na rozciąganie i ogólne przemeblowanie w macicy, uciążliwe, ale ja bym się tym nie martwiła. Ewentualnie zapytaj swojego lekarza, jak masz wątpliwości. :)

Ja mam coraz większą ochotę na seks...ale mi nie wolno.. zapytam w poniedziałek czy coś się zmieniło. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 17:51

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzisiaj czuje ból po bokach, zwłaszcza z lewej strony
    w sumie pierwszy raz cos boli w tej ciazy
    ale to takie charakterystyczne kłucie, ze wiem, ze normalne w ciazy
    mimo ze silne, wrecz upierdliwe
    siedze w domu i staram sie w ogóle nie podnosic syna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Czesc ;)

Przyszedl mi dzisiaj segregator mamyginekolog, bardzo fajna sprawa. Wszystko poukladane i na swoim miejscu, elegancko.
    Ja dzisiaj sie jako tako czuje, mdlosci nie mam, ale zmeczona jestem. Dzisiaj rano mnie podbrzusze troche bolalo, ale przeszlo samoistnie. Mam opryszczke doslownie pod nosem, zajmuje juz wiekszy jej obszar, nawet moj ulubiony lek nie pomaga, mam wrazenie, ze codziennie budze sie i jest to jeszcze bardziej rozsiane. Masakra. Bol gardla tez rano mialam, ale przeszlo, musze znowu wlaczac na noc nawilzacz powietrza, bo mam strasznie sucha sluzowke.
    Jade jutro na pobranie krwi do Pappy, a do wizyty zostana jeszcze dwa tygodnie, strasznie mi sie dluzy. Chcialabym juz byc po prenatalnych, mam nadzieje ze sie troche uspokoje.
    Wczoraj doradca smaku gotowal ratatuj po polsku, zrobil mi taka ochote, ze dzisiaj u mnie na obiad wystepuje ;)
    jaki kolor segregatora zamówiłaś?bo się zastanawiam jaki zamówic :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to nie odczuwam dyskomfortu a przyjemność większa niż przed ciążą, szybciej też łapię ochotę (o ile nie męczą mnie wymioty).

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o ruchach. Od kilku dni mam wątpliwości, wydaje mi się, że czasem czuję już jakieś lekkie muśnięcia.
    W pierwszej ciąży poczułam dopiero wyraźniejsze ruchy jakoś ok. 18 tygodnia, ale nie wiedziałam czego oczekiwać. Teraz wiem gdzie i jak to można odczuwać i wydaje mi się, że czasem coś czuję. Rozróżniam kiedy to jelita (odczucie niemal przy samej skórze) a czasem czuję coś tak bardziej wgłąb ciała, tam gdzie macica.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4628d559b392.jpg

Dziewczyny spojrzałam na tabelkę z przeziernością karku z badania prenatalnego i jest poniżej normy :( aż mnie brzuch z nerwów rozbolał. Czy u was też wyszło poniżej normy ? Wynik 0.8mm

aswariatka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4628d559b392.jpg

Dziewczyny spojrzałam na tabelkę z przeziernością karku z badania prenatalnego i jest poniżej normy :( aż mnie brzuch z nerwów rozbolał. Czy u was też wyszło poniżej normy ? Wynik 0.8mm

z córka miałam 0,6 przy crl chyba 4,6

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam crl 61.6mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 18:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg tego wykresu nie byłoby normy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak . Właśnie zauważyłam... A co lekarz mówił na taki wynik ? Ja będę dzwonić w piątek pytać o wynik pappy i zobaczymy co mi na to powiedzą...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z teg co mi wiadomo to obrzek karku zle swiadczy...co mówił lekarz na te 0,8? mysle ze nic, ze jest dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj powiedzial ze wszystko w porzadku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówiła że wyniki ok ale jak spojrzałam teraz na ten wykres to aż słabo mi się zrobiło

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ