Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudiia87 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy trudno jest posługiwać się tym detektor tętna? Bo myślałam o tym żeby sobie zamówić, ale boję się, że nie będę potrafiła znaleźć serduszka i to mnie będzie jeszcze bardziej stresować
w poprzedniej ciązy kupiłam troche później niż 12tc, ale nie miałam w ogóle problemu znaleźć serduszko dzidziusia
żałowałam wręcz, że tak długo sie wahałam z zakupemKlaudiia87 lubi tę wiadomość
-
A jaki detektor tętna polecacie? Przynierzam się do zakupu ale jest taki wybór, że nie wiem jaki wybrać
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Madzia_ wrote:A jaki detektor tętna polecacie? Przynierzam się do zakupu ale jest taki wybór, że nie wiem jaki wybrać
ja mam angel sound i byłam zadowolona
nie potrzebowałam widzieć, jaka jest wartość tętna dzidzi (nie ma tej opcji), cena fajna, więc mogę polecić
nie testowałam innych
żel do usg kupiłam w aptece, bo dołączony był za mały -
Fermina, fajnie że wspomniałaś o tym, że magnez i potas przyczyniły się u Ciebie do osłabienia bólu w podbrzuszu. Ja też mam takie bóle od kilku dni, raczej słabe więc nie brałam no-spy, ale trochę się martwiłam. Może u mnie też jest jakaś zależność, bo ból czuję głównie rano, a magnez biorę po południu – dzisiaj wzięłam wcześniej,jutro połknę rano i zobaczę czy będzie jakiś efekt:)
-
Mała_Matylda, mam nadzieję, że się sprawdzi. Z tego co wiem, niektórzy lekarze na takie skurczowe bóle w ogóle zalecają tylko magnez albo aspargin, wydaje mi się, że tym bardziej świadczy to o tym , że jest zależność. U mnie nadal od rana bez bólu. Oby tak dalej!
-
ja też mam angel Sound i zamówiłam bez żel elegancko wychwycil na oliwce problemu nie miałam 30 sekund i znalazłam serduszko. najpierw polecam sprawdzić w pachwinie wtedy usłyszysz swoje tętno i szukasz szybszegoNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Fermina wrote:Gratuluje wspaniałych wieści. Ja się właśnie zapisałam na prenatalne - bo kuzynka mnie postraszyła, że jak ona szukała to nie było terminów i rzeczywiście, w jednej przychodni przez najbliższe 4 tygodnie nic, ale w drugiej znalazłam miejsce 8go listopada - to już za dwa tygodnie i mam nadzieję, że będę się z Wami dzielić równie optymistycznymi wieściami..
Dużo zależy od przychodni, tu gdzie teraz robiłam to nie zapisują z większym wyprzedzeniem jak 2-3 tygodnie, a z kolei tam gdzie będę robić drugie to już jestem zapisana na 6.12.
Trzymam kciuki za dobre wieściMatylda
-
ja mam badany potas regularnie przez diabetologa- nie mam z tym nigdy problemu
zarówno niski jak i wysoki poziom jest zły
w pierwszej ciązy dostałam aspargin, potem tardyferon
w drugiej nic dodatkowego nie wzięłam (jedynie pregna),myślę, ze zasługa diety cukrzycowej
teraz zobaczymy, ponieważ tez startuję z dobrymi wynikami (jedynie podpadł cukier i tsh) -
ChicChic wrote:A ja nadal nie wiem co z moim progesteronem 18,5. Zero kontaktu z lekarzem, a przepis, ze powinni mnie przyjąć w 7 dni nie działa
A dzieje się coś niepokojącego?
Jakieś plamienia, skurcze?
Nie mam pojęcia jaki powinien być progesteron na tym etapie.Matylda
-
Witam sie w drugim trymestrze To lepsze samopoczucie to tez tylko obietnice w moim przypadku
Po za tym mam dosyc intymne pytanie, nie musicie odpowiadac :p Chodzi o to czy odczuwacie Wy lub Wasz partner jakis dyskomfort podczas seksu? Bo u nas jest jakos dziwnie, jakby sie zrobilo za ciasno Przykro mi troche z tego powodu bo nie dosc, ze nie odczuwam przyjemnosci to jeszcze sie stresuje, ze moze szkodzimy jednak maluszkowi...
A z innej beczki to mam usg prenatalne w czwartek -
kamciaelcia wrote:ja mam badany potas regularnie przez diabetologa- nie mam z tym nigdy problemu
zarówno niski jak i wysoki poziom jest zły
w pierwszej ciązy dostałam aspargin, potem tardyferon
w drugiej nic dodatkowego nie wzięłam (jedynie pregna),myślę, ze zasługa diety cukrzycowej
teraz zobaczymy, ponieważ tez startuję z dobrymi wynikami (jedynie podpadł cukier i tsh)
Tez brałam tardyferon i już czuję, że i tym razem prędzej czy później mnie czeka.
Matylda
-
Ja tez bralam w poprzedniej ciazy tardyferon. Wlasciwie od samego poczatku mialam mocne bole podbrzusza, więc magnez w ogromnych ilosciach, nospa tez byla czesto. Dziecie prawie donosilam, urodzilo sie zdrowe.
Rodzilam na Inflanckiej w Warszawie. Sam porod bardzo polecam, natomiast opieka po jest fatalna.
7.2015 Aniołek [6tc]
11.2015 Aniołek [9tc]
1.2016 Aniołek [6tc]
11.2016 Synek 10pkt:) -
Tanda wrote:Tez brałam tardyferon i już czuję, że i tym razem prędzej czy później mnie czeka.
niekoniecznie musi sie powtórzyc w drugiej ciązy nie potrzebowałam żelaza
ale widze zasadniczą różnice-teraz sezon jesienno/zimowy, a więc bieda z warzywami i owocami (świeżymmi i sezonowymi). trzeba być dobrej myśli