X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2-go ostatni możliwy termin chociaż maluch i tak wychodzi większy wg 2 ostatnich usg ale 2 lekarzy stwierdzili że to nie problem

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, J.S., jestem pewna, że to będzie szczęśliwy dzień. :) Tyyle dobrych wiadomości. :D

J.S, Doti87 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie wiem co z moim progesteronem 18,5. Zero kontaktu z lekarzem, a przepis, ze powinni mnie przyjąć w 7 dni nie działa :(

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy trudno jest posługiwać się tym detektor tętna? Bo myślałam o tym żeby sobie zamówić, ale boję się, że nie będę potrafiła znaleźć serduszka i to mnie będzie jeszcze bardziej stresować

p19ucsqvnm5skatr.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiia87 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy trudno jest posługiwać się tym detektor tętna? Bo myślałam o tym żeby sobie zamówić, ale boję się, że nie będę potrafiła znaleźć serduszka i to mnie będzie jeszcze bardziej stresować

w poprzedniej ciązy kupiłam troche później niż 12tc, ale nie miałam w ogóle problemu znaleźć serduszko dzidziusia
    żałowałam wręcz, że tak długo sie wahałam z zakupem

Klaudiia87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mam nadzieje, ze ta sroda bedzie dla nas szczesliwa :)

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki detektor tętna polecacie? Przynierzam się do zakupu ale jest taki wybór, że nie wiem jaki wybrać ;)

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    A jaki detektor tętna polecacie? Przynierzam się do zakupu ale jest taki wybór, że nie wiem jaki wybrać ;)

ja mam angel sound i byłam zadowolona
    nie potrzebowałam widzieć, jaka jest wartość tętna dzidzi (nie ma tej opcji), cena fajna, więc mogę polecić
    nie testowałam innych ;)
    żel do usg kupiłam w aptece, bo dołączony był za mały :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, fajnie że wspomniałaś o tym, że magnez i potas przyczyniły się u Ciebie do osłabienia bólu w podbrzuszu. Ja też mam takie bóle od kilku dni, raczej słabe więc nie brałam no-spy, ale trochę się martwiłam. Może u mnie też jest jakaś zależność, bo ból czuję głównie rano, a magnez biorę po południu – dzisiaj wzięłam wcześniej,jutro połknę rano i zobaczę czy będzie jakiś efekt:)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Matylda, mam nadzieję, że się sprawdzi. :) Z tego co wiem, niektórzy lekarze na takie skurczowe bóle w ogóle zalecają tylko magnez albo aspargin, wydaje mi się, że tym bardziej świadczy to o tym , że jest zależność. U mnie nadal od rana bez bólu. Oby tak dalej!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam angel Sound i zamówiłam bez żel elegancko wychwycil na oliwce :) problemu nie miałam 30 sekund i znalazłam serduszko. najpierw polecam sprawdzić w pachwinie wtedy usłyszysz swoje tętno i szukasz szybszego ;)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewalo dzisiaj podbrzusze, tez zaczne pic magnez, bo jednak nie chce faszerowac sie nospa

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Gratuluje wspaniałych wieści. :) Ja się właśnie zapisałam na prenatalne - bo kuzynka mnie postraszyła, że jak ona szukała to nie było terminów i rzeczywiście, w jednej przychodni przez najbliższe 4 tygodnie nic, ale w drugiej znalazłam miejsce 8go listopada - to już za dwa tygodnie i mam nadzieję, że będę się z Wami dzielić równie optymistycznymi wieściami..

Dużo zależy od przychodni, tu gdzie teraz robiłam to nie zapisują z większym wyprzedzeniem jak 2-3 tygodnie, a z kolei tam gdzie będę robić drugie to już jestem zapisana na 6.12.

Trzymam kciuki za dobre wieści :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam badany potas regularnie przez diabetologa- nie mam z tym nigdy problemu
    zarówno niski jak i wysoki poziom jest zły
    w pierwszej ciązy dostałam aspargin, potem tardyferon
    w drugiej nic dodatkowego nie wzięłam (jedynie pregna),myślę, ze zasługa diety cukrzycowej
    teraz zobaczymy, ponieważ tez startuję z dobrymi wynikami (jedynie podpadł cukier i tsh)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    A ja nadal nie wiem co z moim progesteronem 18,5. Zero kontaktu z lekarzem, a przepis, ze powinni mnie przyjąć w 7 dni nie działa :(

A dzieje się coś niepokojącego?
    Jakieś plamienia, skurcze?
    Nie mam pojęcia jaki powinien być progesteron na tym etapie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w drugim trymestrze ;) To lepsze samopoczucie to tez tylko obietnice w moim przypadku :(

Po za tym mam dosyc intymne pytanie, nie musicie odpowiadac :p Chodzi o to czy odczuwacie Wy lub Wasz partner jakis dyskomfort podczas seksu? Bo u nas jest jakos dziwnie, jakby sie zrobilo za ciasno :( Przykro mi troche z tego powodu bo nie dosc, ze nie odczuwam przyjemnosci to jeszcze sie stresuje, ze moze szkodzimy jednak maluszkowi...

A z innej beczki to mam usg prenatalne w czwartek ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja mam badany potas regularnie przez diabetologa- nie mam z tym nigdy problemu
    zarówno niski jak i wysoki poziom jest zły
    w pierwszej ciązy dostałam aspargin, potem tardyferon
    w drugiej nic dodatkowego nie wzięłam (jedynie pregna),myślę, ze zasługa diety cukrzycowej
    teraz zobaczymy, ponieważ tez startuję z dobrymi wynikami (jedynie podpadł cukier i tsh)

Tez brałam tardyferon i już czuję, że i tym razem prędzej czy później mnie czeka.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Zuzik86 Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bralam w poprzedniej ciazy tardyferon. Wlasciwie od samego poczatku mialam mocne bole podbrzusza, więc magnez w ogromnych ilosciach, nospa tez byla czesto. Dziecie prawie donosilam, urodzilo sie zdrowe.
    Rodzilam na Inflanckiej w Warszawie. Sam porod bardzo polecam, natomiast opieka po jest fatalna.

oar8rjjgv8eqzisa.png

7.2015 Aniołek [6tc]
    11.2015 Aniołek [9tc]
    1.2016 Aniołek [6tc]
    11.2016 Synek 10pkt:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Tez brałam tardyferon i już czuję, że i tym razem prędzej czy później mnie czeka.

niekoniecznie musi sie powtórzyc ;) w drugiej ciązy nie potrzebowałam żelaza
    ale widze zasadniczą różnice-teraz sezon jesienno/zimowy, a więc bieda z warzywami i owocami (świeżymmi i sezonowymi). trzeba być dobrej myśli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mnie dzisiaj też przyszedł detektor ale za Chiny nie potrafię znaleźć tętna i zaczynam panikowac. Już całe podbrzusze przeszukałam i nic.

xnw4vfxm5eizkx16.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ