X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie masz porównania😁

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kupilam wreszcie ten bezrekawnik :D
    Na 86 z h&m, a ogolnie to na olx upolowalam nowy z metkami, takze w koncu sie udalo
    Jako jedyna rzecz z h&m - 86 bo we wszystkim plywa na ten rozmiar 😅

Nynka, na urodzinach mojego byl chlopczyk ktory wazyl 7,3 w wieku 9 miesiecy i szczerze wydawal mi sie taka drobnica ze masakra, dobrze jest miec za co chwycic takiego pulpecika 😁
    Moj to mowi ze balby sie z nim tak bawic jak z naszym, ze mu cos uszkodzi 😅

Edit
    Z innej beczki
    Skad macie stroje kapielowe? Bo szukam i nie moge nic znalezc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:16

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapraszam, zapraszam! :D Gość ma knajpę i chce zobaczyć jak działa nowy sprzęt, chyba im więcej testerów tym lepiej.

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, porażka.
    Kamcia u Ciebie miasto utrzymuje 2 kościoły, a u mnie wieś, jesteśmy chyba jedyną wsią z dwoma kościołami i to w dodatku nasza parafia nie obejmuje żadnej innej wiochy. Także jak jedna wieś jest w stanie utrzymać 2 kościoły i co chwilą są robione remonty to nawet nie chce myśleć ile kasy jest w parafiach miejskich. Nasz ksiądz jest jaki jest, ale nigdy cennika nie podaje i nie mówi, że to mało.

U nas rozmiar 80-86. Kupiłam Zuzi gumową piłkę, a ona się jej boi :/

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Hej,
    a na jakim etapie jest Twoja córeczka teraz?
    Ulcia przemieszcza się ale nie raczkuje jak powinna tylko z jedną nóżka podwinieta ,czasem jej się zdąży chwilę poraczkowac normalnie ale ewidentnie ta nuzka pod brzuszkiem jej pasuje lepiej . Czasem w łóżeczku podnosi się na kolanka ale stać nie chce jak ja próbuję postawić to podnosi obie nóżki do góry jakby ziemia parzyła. Ostatnio próbowała stawać ale od d.py strony stała na rączkach i podnosiła dupcie i prostowała nogi ,bałam się że za chwilę wyląduje na głowie. Dziś zauważyłam że zaczyna podnosić się na kolanka bez trzymania.

Ulcia nosi 80 czasem 74 ale żadko już takie rozmiary pasują zależy od firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:59

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze w wiekszosci rozmiar 80, ale body z Pepco 86 sa spoko tylko rekawki musze podwijac :p

Soczewicy nie dawalam, ale sie przymierzam od jakiegos czasu, tak samo do ciecierzycy bo chcialam jakies pasty na kanapki zrobic ciekawe xd

Pawojoszka, Kamil przeciez starszy, a dopiero co zaczal raczkowac, na nogi raz tylko wstal do tej pory, jak sie chce go postawic to staje na palcach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:57

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    To że u nas są po dwa kościoły, w każdej wsi chociaż jeden oraz kaplice, to było zawsze jakby"normalne"
    Wielki Kościół na wsi a na niedzielnej mszy 20osób...
    Ale zdziwiła mnie rzeczywistość w okolicach rodzinnych męża :) monopol na wszystko-jeden Kościół, jeden cmentarz na duża okolicę(my mamy dwa cmentarze-ale komunalne), nie ma kaplicy więc wszystko odbywa się w kościele, autobus zbiera ludzi z okolicy na mszę
    Ale nie wspomnę jaki maja cennik na wszystko...na wszystko

Ja się spotkałam z szokująca sytuacja ktorej do dziś nie rozumiem...organizowalam pogrzeb mamy...proboszcz wolała kupę kasy...gbur...powiedzial że może mi sprzedac książeczkę komunijna bo i tak w trumnie nie będzie czytać...ostatecznie poszłam do kapelana...
    Innym odmawial sakramentów za mniej kasy niż wołał...
    Czternaście lat później spotkałam tego proboszcza w innej parafii...jako jedyny ochrzcil mi syna na naszych"warunkach"
    Do aktualnego proboszcza nawet nie uderzalam bo jego zwyczaje są u nas dobrze znane i wiedzialam że się nie dogadamy

Dla mnie Kościół powinien przejść wielką rewolucję bo traci...Choć wiemy że Kościół, ksiądz to nie wiara i zasady, ale na pewne gęby patrzeć nie mogę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Ale pisałaś że wszystkie twoje dzieciaczki później się rozruszaly więc jesteś już nawet zahartowana w tym oczekiwaniu 😉 taka wasza norma. Ale norma 😉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, to odwrotne stawanie, to pozycja niedźwiadka - bardzo pożądany etap w nauce chodzenia i stawania, coś się jednak dzieje ;)

Tanda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no wiem że ona ma jeszcze masę czasu i że się czepiam ale jak widzę te biegające dzieciaki ze o prezesie to już nawet nie wspomnę to wiesz jak jest,już zaczynam kombinować że może jej chodaczek kupić albo może coś powinnam z nią robić czy ćwiczyć ,oj ani z wiekiem ,ani z ilością dzieci człowiekowi rozumu wcale nie przybywa

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uleńka ma tyle rak do noszenia i rozpieszczania, ze w cale jej sie nie dziwię, ze sie nie spieszy do samodzielnego "przemieszczania" ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ten proboszcz to bez komentarza... az noz sie w kieszeni otwiera

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ulcia przemieszcza się ale nie raczkuje jak powinna tylko z jedną nóżka podwinieta ,czasem jej się zdąży chwilę poraczkowac normalnie ale ewidentnie ta nuzka pod brzuszkiem jej pasuje lepiej . Czasem w łóżeczku podnosi się na kolanka ale stać nie chce jak ja próbuję postawić to podnosi obie nóżki do góry jakby ziemia parzyła. Ostatnio próbowała stawać ale od d.py strony stała na rączkach i podnosiła dupcie i prostowała nogi ,bałam się że za chwilę wyląduje na głowie. Dziś zauważyłam że zaczyna podnosić się na kolanka bez trzymania.

Ulcia nosi 80 czasem 74 ale żadko już takie rozmiary pasują zależy od firmy

Czyli raczkuje tyle, że nieprawidłowo?
    Taka pierwsza myśl, jaka mi przyszła z podpieraniem tego brzuszka to, że może ma słabe mięśnie brzuszka i dlatego się podpiera nóżką? To się łatwo da wyćwiczyć, tydzień, dwa i po sprawie.

A córcia podciąga Ci się przy meblach? I staje na nóżki podpierając się rączkami?Byłaś u fizjoterapeuty z małą? W sumie na takie coś wystarczy jedna wizyta - my konsultowaliśmy brak pełzania i siadania i w sumie u nas siadanie ruszyło po jednej wizycie, a raczkowanie po 2-3 tygodniach od wizyty, ale mały nie chciał ćwiczyć w domu i myślę, że stąd to opóźnienie.

Tak czy inaczej mała zacznie wstawać, a Ty za kilka lat nie będziesz już pamiętać tego, więc myślę, że też nie ma się co jakoś specjalnie stresować :)

EDIT: Z tym chodzikiem to taka kontrowersyjna sprawa, nasza fizjo twierdzi, że to zaburza prawidłowe chodzenie i wzmaga odruch chodzenia na palcach. Może bardziej jakiś pchacz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:39

Tanda lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira brzuszek to ona ma akurat silny bo ona przy przemieszczaniu ta dupcie właśnie brzuszkiem ciągnie. Nie kładzie rączek naprzemianlegle tylko obie naraz i w takiej napolsiedzacej pozycji ciągnie nóżki ,przy meblach się podciąga ale tylko do kolanek nie staje na stopy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:56

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ja robiłam Mani zupę krem z soczewicy czerwonej, trochę dziwna konsystencja, ale weszła ☺️

I jak tu dziecko wychowywać w wierze, itd, skoro na samym wejściu już kościół od siebie odpycha? Może nie tyle kościół co księża... Dlatego nie chodzę do kościoła i dziecka na siłę tez nie będę wysyłać.

wariancja lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pchacz super się sprawdza,polecam tem co J.S. mi poleciła ☺ na początku leciała twarzą na podłogę,ale teraz pięknie chodzi. Męża kuzynka miała chodzik dla córki i mała bardzo długo nie chciała chodzić sama, a jak już szła to na palcach.

Jakie macie, czy nie macie 😀 rowerki 3- kołowe dla dzieci? Myślę czy nie kupić.

Moje szczęście w swoim żywiole 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 17:57

kamciaelcia, Berbecia, Feeva, Nynka, kattalinna, Tanda, Katy, Nina83, D_basiula lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja mam lorelli jaguar, polecam :)

Piekna majowa ksiezniczka 😍

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!

W końcu Was nadrobiłam, zajęło mi to 3 dni i za chiny nic nie pamiętam. Zapamiętałam cuuuuuudne dzieci :-*

My jeszcze nie byliśmy u fryzjera. Mąż próbował skrócić delikatnie przy uszach, ale się nie dało z tym wiercipiętkiem hehe.

Ile Wy macie zębów!!!!! To się pochwalę, że u nas wyszedł dzisiaj PIERWSZY ZĄBEK! EH aż wstyd przy Was hehe

Feeva co za ksiądz, masakra ale my mamy takiego samego, jak nie gorszego. Dlatego też nie chodzę do kościoła, mąż też nie i na pewno nie mam zamiaru zmuszać dziecka

Butów jeszcze nie mamy, ale jak tylko zacznie chodzić to kupimy ;-)

Majowa ja wczoraj kupiłam Leosiowi taką piłkę dmuchaną/plażową i tak się cieszy, a kosztowala 5 zł heh

Jeny ale mam lenia, nawet obiadu nie chce mi się gotować. Chciałam zamówić pizze ale mąż stwierdził, że w niedziele niewypada!! Powiedziałam, żeby sam gotował jak wypada hehe

kamciaelcia, Nynka, Katy lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Leira brzuszek to ona ma akurat silny bo ona przy przemieszczaniu ta dupcie właśnie brzuszkiem ciągnie. Nie kładzie rączek naprzemianlegle tylko obie naraz i w takiej napolsiedzacej pozycji ciągnie nóżki ,przy meblach się podciąga ale tylko do kolanek nie staje na stopy

Hmm, czyli wyglądałoby to na słabe nóżki?

Tak czy inaczej dobrze byłoby skonsultować się z fizjoterapeutą, żeby wzmocnić mięśnie i wyrobić prawidłowe odruchy, bo to potem wszystko rzutuje na dalszy rozwój, ewentualne wady postawy etc. Jedna wizyta potrafi uczynić cuda, fizjo pokaże Ci też ćwiczenia do domu i szybko córcia stanie na nóżki :)

Nie martw się tylko działaj, będzie dobrze :)

Tanda lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Majowa, ja mam lorelli jaguar, polecam :)

Piekna majowa ksiezniczka 😍

Jaki masz ten pchacz, co tak wszyscy zachwalają? Bo właśnie potrzebuję jakiś na już i nie wiem co kupić :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 2327 2328 2329 2330 2331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ