Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, kupilam wreszcie ten bezrekawnik
Na 86 z h&m, a ogolnie to na olx upolowalam nowy z metkami, takze w koncu sie udalo
Jako jedyna rzecz z h&m - 86 bo we wszystkim plywa na ten rozmiar 😅
Nynka, na urodzinach mojego byl chlopczyk ktory wazyl 7,3 w wieku 9 miesiecy i szczerze wydawal mi sie taka drobnica ze masakra, dobrze jest miec za co chwycic takiego pulpecika 😁
Moj to mowi ze balby sie z nim tak bawic jak z naszym, ze mu cos uszkodzi 😅
Edit
Z innej beczki
Skad macie stroje kapielowe? Bo szukam i nie moge nic znalezc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:16
-
A zapraszam, zapraszam! Gość ma knajpę i chce zobaczyć jak działa nowy sprzęt, chyba im więcej testerów tym lepiej.
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFeeva, porażka.
Kamcia u Ciebie miasto utrzymuje 2 kościoły, a u mnie wieś, jesteśmy chyba jedyną wsią z dwoma kościołami i to w dodatku nasza parafia nie obejmuje żadnej innej wiochy. Także jak jedna wieś jest w stanie utrzymać 2 kościoły i co chwilą są robione remonty to nawet nie chce myśleć ile kasy jest w parafiach miejskich. Nasz ksiądz jest jaki jest, ale nigdy cennika nie podaje i nie mówi, że to mało.
U nas rozmiar 80-86. Kupiłam Zuzi gumową piłkę, a ona się jej boi -
Leira wrote:Hej,
a na jakim etapie jest Twoja córeczka teraz?
Ulcia nosi 80 czasem 74 ale żadko już takie rozmiary pasują zależy od firmyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:59
-
U nas jeszcze w wiekszosci rozmiar 80, ale body z Pepco 86 sa spoko tylko rekawki musze podwijac :p
Soczewicy nie dawalam, ale sie przymierzam od jakiegos czasu, tak samo do ciecierzycy bo chcialam jakies pasty na kanapki zrobic ciekawe xd
Pawojoszka, Kamil przeciez starszy, a dopiero co zaczal raczkowac, na nogi raz tylko wstal do tej pory, jak sie chce go postawic to staje na palcach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:57
-
Majowa
To że u nas są po dwa kościoły, w każdej wsi chociaż jeden oraz kaplice, to było zawsze jakby"normalne"
Wielki Kościół na wsi a na niedzielnej mszy 20osób...
Ale zdziwiła mnie rzeczywistość w okolicach rodzinnych męża monopol na wszystko-jeden Kościół, jeden cmentarz na duża okolicę(my mamy dwa cmentarze-ale komunalne), nie ma kaplicy więc wszystko odbywa się w kościele, autobus zbiera ludzi z okolicy na mszę
Ale nie wspomnę jaki maja cennik na wszystko...na wszystko
Ja się spotkałam z szokująca sytuacja ktorej do dziś nie rozumiem...organizowalam pogrzeb mamy...proboszcz wolała kupę kasy...gbur...powiedzial że może mi sprzedac książeczkę komunijna bo i tak w trumnie nie będzie czytać...ostatecznie poszłam do kapelana...
Innym odmawial sakramentów za mniej kasy niż wołał...
Czternaście lat później spotkałam tego proboszcza w innej parafii...jako jedyny ochrzcil mi syna na naszych"warunkach"
Do aktualnego proboszcza nawet nie uderzalam bo jego zwyczaje są u nas dobrze znane i wiedzialam że się nie dogadamy
Dla mnie Kościół powinien przejść wielką rewolucję bo traci...Choć wiemy że Kościół, ksiądz to nie wiara i zasady, ale na pewne gęby patrzeć nie mogę -
Pawojoszka, to odwrotne stawanie, to pozycja niedźwiadka - bardzo pożądany etap w nauce chodzenia i stawania, coś się jednak dzieje
Tanda lubi tę wiadomość
-
Katy no wiem że ona ma jeszcze masę czasu i że się czepiam ale jak widzę te biegające dzieciaki ze o prezesie to już nawet nie wspomnę to wiesz jak jest,już zaczynam kombinować że może jej chodaczek kupić albo może coś powinnam z nią robić czy ćwiczyć ,oj ani z wiekiem ,ani z ilością dzieci człowiekowi rozumu wcale nie przybywa
Katy, Hoope lubią tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Ulcia przemieszcza się ale nie raczkuje jak powinna tylko z jedną nóżka podwinieta ,czasem jej się zdąży chwilę poraczkowac normalnie ale ewidentnie ta nuzka pod brzuszkiem jej pasuje lepiej . Czasem w łóżeczku podnosi się na kolanka ale stać nie chce jak ja próbuję postawić to podnosi obie nóżki do góry jakby ziemia parzyła. Ostatnio próbowała stawać ale od d.py strony stała na rączkach i podnosiła dupcie i prostowała nogi ,bałam się że za chwilę wyląduje na głowie. Dziś zauważyłam że zaczyna podnosić się na kolanka bez trzymania.
Ulcia nosi 80 czasem 74 ale żadko już takie rozmiary pasują zależy od firmy
Czyli raczkuje tyle, że nieprawidłowo?
Taka pierwsza myśl, jaka mi przyszła z podpieraniem tego brzuszka to, że może ma słabe mięśnie brzuszka i dlatego się podpiera nóżką? To się łatwo da wyćwiczyć, tydzień, dwa i po sprawie.
A córcia podciąga Ci się przy meblach? I staje na nóżki podpierając się rączkami?Byłaś u fizjoterapeuty z małą? W sumie na takie coś wystarczy jedna wizyta - my konsultowaliśmy brak pełzania i siadania i w sumie u nas siadanie ruszyło po jednej wizycie, a raczkowanie po 2-3 tygodniach od wizyty, ale mały nie chciał ćwiczyć w domu i myślę, że stąd to opóźnienie.
Tak czy inaczej mała zacznie wstawać, a Ty za kilka lat nie będziesz już pamiętać tego, więc myślę, że też nie ma się co jakoś specjalnie stresować
EDIT: Z tym chodzikiem to taka kontrowersyjna sprawa, nasza fizjo twierdzi, że to zaburza prawidłowe chodzenie i wzmaga odruch chodzenia na palcach. Może bardziej jakiś pchacz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:39
Tanda lubi tę wiadomość
-
Leira brzuszek to ona ma akurat silny bo ona przy przemieszczaniu ta dupcie właśnie brzuszkiem ciągnie. Nie kładzie rączek naprzemianlegle tylko obie naraz i w takiej napolsiedzacej pozycji ciągnie nóżki ,przy meblach się podciąga ale tylko do kolanek nie staje na stopy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:56
-
Wariancja ja robiłam Mani zupę krem z soczewicy czerwonej, trochę dziwna konsystencja, ale weszła ☺️
I jak tu dziecko wychowywać w wierze, itd, skoro na samym wejściu już kościół od siebie odpycha? Może nie tyle kościół co księża... Dlatego nie chodzę do kościoła i dziecka na siłę tez nie będę wysyłać.wariancja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas pchacz super się sprawdza,polecam tem co J.S. mi poleciła ☺ na początku leciała twarzą na podłogę,ale teraz pięknie chodzi. Męża kuzynka miała chodzik dla córki i mała bardzo długo nie chciała chodzić sama, a jak już szła to na palcach.
Jakie macie, czy nie macie 😀 rowerki 3- kołowe dla dzieci? Myślę czy nie kupić.
Moje szczęście w swoim żywiole 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 17:57
kamciaelcia, Berbecia, Feeva, Nynka, kattalinna, Tanda, Katy, Nina83, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!
W końcu Was nadrobiłam, zajęło mi to 3 dni i za chiny nic nie pamiętam. Zapamiętałam cuuuuuudne dzieci :-*
My jeszcze nie byliśmy u fryzjera. Mąż próbował skrócić delikatnie przy uszach, ale się nie dało z tym wiercipiętkiem hehe.
Ile Wy macie zębów!!!!! To się pochwalę, że u nas wyszedł dzisiaj PIERWSZY ZĄBEK! EH aż wstyd przy Was hehe
Feeva co za ksiądz, masakra ale my mamy takiego samego, jak nie gorszego. Dlatego też nie chodzę do kościoła, mąż też nie i na pewno nie mam zamiaru zmuszać dziecka
Butów jeszcze nie mamy, ale jak tylko zacznie chodzić to kupimy
Majowa ja wczoraj kupiłam Leosiowi taką piłkę dmuchaną/plażową i tak się cieszy, a kosztowala 5 zł heh
Jeny ale mam lenia, nawet obiadu nie chce mi się gotować. Chciałam zamówić pizze ale mąż stwierdził, że w niedziele niewypada!! Powiedziałam, żeby sam gotował jak wypada hehe
kamciaelcia, Nynka, Katy lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
pawojoszka wrote:Leira brzuszek to ona ma akurat silny bo ona przy przemieszczaniu ta dupcie właśnie brzuszkiem ciągnie. Nie kładzie rączek naprzemianlegle tylko obie naraz i w takiej napolsiedzacej pozycji ciągnie nóżki ,przy meblach się podciąga ale tylko do kolanek nie staje na stopy
Hmm, czyli wyglądałoby to na słabe nóżki?
Tak czy inaczej dobrze byłoby skonsultować się z fizjoterapeutą, żeby wzmocnić mięśnie i wyrobić prawidłowe odruchy, bo to potem wszystko rzutuje na dalszy rozwój, ewentualne wady postawy etc. Jedna wizyta potrafi uczynić cuda, fizjo pokaże Ci też ćwiczenia do domu i szybko córcia stanie na nóżki
Nie martw się tylko działaj, będzie dobrzeTanda lubi tę wiadomość