X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda bie wiem czy to nie ja pisalam że na młodszą wygląda😜

Jak stoi to widzę te 3 kilo u mojego facecika😂

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do żywych! Teraz moja tata i siostra mają biegunkę :/ ja za to nie miałam, tylko rzygałam...albo aż :O Adasia dziś ważyłam na naszej wadze i wyszło 11 kg! A przelom luty/marzec ważył 9.5 kg na wadze u doktorki. Chyba dużo przytył :O Feeva jakaś masakra z tym proboszczem, mi by chyba kopara opadła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 22:50

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Tanda bie wiem czy to nie ja pisalam że na młodszą wygląda😜

Jak stoi to widzę te 3 kilo u mojego facecika😂

Możliwe, czasem jak czytam szybko to zapamiętuję o czym było pisane, ale już nie pamiętam kto pisał. Nie mam pamięci do imion, nicków.

Matyldzia ma fałdki i pulchne poliki, ale ona jest taka mięciutka :)
    Starsza była ubita i choć więcej ważyła i była niższa na roczek to nie było po niej tego widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 23:30

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. Co za ksiądz . I właśnie dlatego nie mam ochoty załatwiać nic kościelnego 😖. Moi rodzice mieli taką rozmowę przy pogrzebie babci." No cennika nie ma ale u nas to 400 zł za pogrzeb" 😒. I jeszcze księdza na cmentarz podrzucić i spowrotem .

Ja dziś dopiero wyciągnęłam po części rozmiar 74 😂. Moja to chuda. Ale je za 10. Nie wiem gdzie to dziecko ma dno🤦‍♀️ . Śmieje się, że nie je po to aby żyć tylko żyje po to aby jeść 🤣.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda śliczna Matylda

Cennik w kościele masakra, u nas raz jak przyszedł nowy proboszcz to próbował wprowadzić i przez to szybko go przenieśli.
    Wcześniej mieliśmy proboszcza który 20 lat u nas był, znał wszystkich i zawsze mówił że co łaska

Cola dobrze że Ci przeszło

Tanda lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, masakra ten ksiadz :/ Ja jak bylam po akt chrztu to dalam 20zl, ale dawala mi go babka z kancelarii wiec jej chyba wszystko jedno bylo ile dam xd A ten ksiadz, ktory nam bedzie udzielał slubu jeszcze cennika nie podal, ale on jest dosc specyficzny wiec pewnie cos wymyśli...

Masakra,Ci znajomi wczoraj poszli przed 22 dopiero, ja z Kamilem siedziałam w pokoju juz pozniej bo wiedzialam, ze jak wyjde to i tak bede musiala wracac co chwile bo on sam nie pospi na poczatku, dopiero jak mocniej zasnie to sie moge ruszyc wiec tylko sluchalam z pokoju o czym gadaja xd

Cola, dobrze, ze już lepiej:p

Tanda, piękne zdjecie ;)

My jutro mamy bilans to sie dowiem ile Kamil wazy xd

Tanda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldzioszek cudowny 😍😍😍 mamy taką samą chustke ☺️

No nasz proboszcz jest okropny. Rynce opadajo. Jak znajoma 5lat temu brała ślub to kilka dni przed zadzwonił i powiedział, że ma dopłacić bo jak nie to nie wpusci żadnego księdza do kościoła. Żenada i brak słów. Jak ja się cieszę, że nie biorę tu ślubu...

Mania nosi rozmiar 74-80. Zależy skąd i zależy co. Spodnie na 80-86 bo ma nogi długie.

Tanda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chudo wyglada a 80-86 najlepiej pasuja
    ktos cos oszukuje ;)

o ksiezach sie nie wypowiadam
    "wyprawiłam" w życiu kilka pogrzebów, chrzciny...byłabym bezlitosna
    o czym jeden ksiądz pamietał po 15 latach ;)
    "że pyskata jestem"
    a ja jestem pamietliwa

u meza na wsi cennik za sam pogrzeb zaczyna się od 1500zł ;)
    ale jak u mnie jedno mini miasto utrzymuje dwa kościoły, najmniejsza więś jeden, tak u męża jeden kościół, a więc jeden proboszcz na gminę
    tamci to mają zasięg
    i prawda taka-najlepszych zabieraja szybko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Widzialam same piekne dzieciaczki, w tym 13 kg rekordziste 😉

Moja Gwiazda nie wiem ile wazy, na pewno ostatnio troche dobila masy, bo wydaje sie ciezsza i wyzsza. Pewnie ma cos z 10 kg, jest mocno fit. Ubrania roznie 74-86. Pomierzymy sie dopiero przy okazji nastepnego szczepienia.

Jak bylismy zalatwiac nasz slub, to moj chlop doslownie sypnal groszem - caly portfel miedziakow posypal sie w kancelarii na podloge. Mina proboszcza bezcenna 😂

Dawalyscie juz dzieciom soczewice?

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jak te wasze dzieci pięknie stoją ,chodzą a nawet biegają, czy ta moja leniwa istotą zawsze wszystko musi robić ostatnia?

cf409fc7e7.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Dzień dobry.
    Jak te wasze dzieci pięknie stoją ,chodzą a nawet biegają, czy ta moja leniwa istotą zawsze wszystko musi robić ostatnia?

Hej,
    a na jakim etapie jest Twoja córeczka teraz?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

Niby jestem na bieżąco ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego.

Wariancja, jeszcze nie dawałam ale od dawna zbieram się żeby ugotować. Tylko nie wiem w jakiej formie. I tak myślę że nic nie gotuję 😉

Bożenka urosła, po tygodniu nieobecności w domu widzimy różnicę wzrostu względem mebli. Niedawno ważyłam się z nią i wychodziło 10,2kg w ubraniu i pieluszce. Chodzenie wpływa dobrze na nią 😉 Filipek to zawsze był przodownikiem wagi, Nynka, gratuluję i współczuję noszenia 😉 a ubranka 80-86 od dawna już mamy w użyciu. Nie rozumiem tego bo np mamy spodnie 86 czy 92 z nexta i są krótkie o.O

wariancja lubi tę wiadomość

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w związku z tym jakiego mamy księdza nie wyprawiam żadnych uroczystości w naszej parafii. Mam parafię parę km dalej, to są zakonnicy jest co łaska i w ogóle tak, jak powinno być.

Wariancja, ja dawałam soczewicę z miesiąc temu już albo i dalej ale czerwoną bo najlżej strawna. Weszła bez problemu. ;)

Ależ śliczna "panna wiosna" z Matyldy. :)

Pawojoszka, a daj jej spokój. Namyśli się, to pójdzie!

Do nas przyejżdża znajomy, który kupił sobie piec do pizzy i chce go u nas wypróbować. Miód na mój ciężarny żołądek! :D

kamciaelcia, wariancja, Tanda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Ty szczesciaro!
    Pizzy!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nosi 80-86 wiec nie wiem :P
    H&m 80, zara 86

Fermina, zazdro!!!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, 🍕🍕🍕🍕🍕🍕😄

Myslalam wlasnie o czerwonej soczewicy, na poczatek jako zageszczacz do zupy, a potem zupke krem. Mniam!
    Chociaz to moje dziecko i jedzenie... nie nastawiam sie ze wejdzie 😂

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja ja od dawna daje zupe krem z soczewicy, zawsze mam zamrozona na czarna godzine.

Moj nosi 86-92😳 bony on jest tu najwiekszy?😳

Dzień dobry, jem śniadanie bez wiszacego na nogach podjadacza🙂

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Dziś znad Red bulla, taka zachcianka 😉

Feeva, ksiądz bez komentarza. Chyba nie to powołanie wybrał, skoro chce liczyć pieniądze.

U nas w tej naszej nowej wiejskiej parafii jest proboszcz bardzo w porządku. To również moja parafia rodzinna, więc wszystkie sakramenty ogarniamy tutaj. Nigdy nie było wrażenia, że ksiądz chce pieniądze, a wręcz przeciwnie. Nie wiedzieliśmy ile za pogrzeb teścia szykować i daliśmy tyle co w mieście tuż obok-chciał nam oddać pieniądze 😃 a skoro nie wzielismy to wyznaczył 5(!) mszy w intencji.

Fermina, jaaaaadęęę. Robię dobre ciasto do pizzy 😃 Mój nieciążowy żołądek też by chętnie przyswoił pizzę ♥️

Matylda śliczna wiosenna panienka ♥️

Jak zmierzyć dziecko? Mi wychodzi jakieś 80cm wzrostu. Z hm 74 jeszcze i tylko pizamki 80, z newbie 74, z tao też 74... Z pepco 80, na ogół, bo może się trafić coś na 86 😊

Jedynie bezrękawnik na 86 😃 właśnie, JS, kupiłaś jakiś?

Wariacja, Skrzat jadł soczewicę jako składnik farszu w pierogach. Pasowało.

Na Mazurach smakował karkówkę z sosem czosnkowym i zjadł grzankę z bazylią i czosnkiem, doooobre, doooobre 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 09:59

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    Piotrek też w takim wieku nosił i 92
    Ale może Cię pociesze-rok później te 92 też pasowaly bo po prostu inaczej się na nim układało :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo teraz jest dobre na szerokość, na długość ma zapas. Teraz bardzo dlugo nosi jeden rozmiar.
    Mi to jakoś nie przeszkadzaja jego gabaryty🙂

‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ