X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tak paskudny dzień.

Ale dzisiaj na produkowałyście.

My nie dawno właśnie wróciliśmy z kościoła. Milenka miała msze w swojej intencji. Bardzo mi się podobało.

Nasz ksiądz jest spoko. Wszystko można u niego załatwić i nie robi problemów że ktoś nie chodzi do kościoła,a potrzebuje jakieś zaświadczenie. Takie zaświadczenia za darmo wystawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 12:54

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia widzisz, u nas księża maja ból dupy o nie chodzenie.
    Ja prosto z mostu raz powiedziałam wikaremu, że mam ważniejsze rzeczy do roboty.

Majowa, ale śliczna ta Twoja córa ❤️❤️❤️

A my zaraz będziemy mieć 6óstego zęba. Górna dwójka lewa się wybija 😁

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mania nosi rozmiar 74-80. Zależy skąd i zależy co. Spodnie na 80-86 bo ma nogi długie.

U nas podobnie, góra 74-80 a spodnie 80-86, przy czym spodnie ciężko dobrać bo z brzuszka te większe lecą.

wariancja wrote:
    Dawalyscie juz dzieciom soczewice?

Nie dawałam, ale tylko dlatego, że my nie jadamy bo jakoś średnio przepadam i nie znam za wielu przepisów z soczewicą.

Nynka wrote:

Moj nosi 86-92😳 bony on jest tu najwiekszy?😳

Chłopięca rozmiarówka jest jakaś inna mam wrażenie.
    Ja mam córkę 3,5 letnią, siostra ma syna pół roku młodszego.
    Rozmiar 80 zaczął nosić niemal w tym samym czasie co moja córka, choć był krótszy i lżejszy. W 86-92 wskoczył wcześniej niż ona. Jak się wagowo i wzrostowo zrównali to on nosił 2 rozmiary większe ciuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 13:35

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, wybacz, ale odnoszę wrażenie, że na siłę szukasz nieprawidłowości u dzieci... Fajnie, że tak sumiennie podchodzisz do rozwoju swojego dziecka, skupiasz się na obserwacjach i wszystko masz pod kontrolą. Ale innych dzieci nie widzisz a zasiewasz wątpliwości w mamach na podstawie urywanych informacji. Nie podoba mi się taka postawa szukania dziury w całym... Każda z nas przynajmniej raz przeżywała moment zastanawiania się czy z maleństwem jest ok. To normalne. Oczywiście nie chodzi o to, żeby mówić że jest super gdy coś jest nie tak, ale przez internet to my niczego nie zdiagnozujemy. Po pierwsze większość z nas nie ma takich kompetencji, a po drugie nie ma wystarczających danych.

Pawojaszka, Bożenka też tak próbowała wstawać, klęczenie bez trzymania było na niedługo przed wstaniem właściwym.

Majowa, jak tam Twoja ciążunia? 😊

Nina83, Katy, White Innocent, J.S, Wowka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznoty tu na forum 😍 Ula, Matylda, Zuzia 💖 i przystojniaki, Patryk z krzesełkiem...jaki słodzinek, a Kamilek w nowej grzywce śliczny.. ładnemu we wszystkim ładnie!
    Leira, również odniosłam takie wrażenie jak Kattallina 😒

Co do księży...no cóż, niestety dużo jest takich... wilki w owczej skórze.
    Jestem wierzaca i chodzę do kościoła dla siebie i Pana Boga, ale też jestem zła na księży.
    Moj syn jest ministrantem i na ostatniej kolędzie, ksiądz namawiał go żeby poszedł do seminarium bo "kasa dobra"..to słowa księdza... zagotowałam się i powiedziałam, że myślałam że na księdza idzie sie z powołania. Glupio mu się zrobiło i przyznał mi rację ale stracił już w moich oczach 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 14:32

Katy, kattalinna, pawojoszka, Tanda, Wowka lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, pchacz little tikes, wlasnie sprzedaje swoj bo juz nam niepotrzebny ale ogolnie jest bardzo fajny :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, właśnie ten pchacz :) możesz śmiało kupić używany, ja za stówkę kupiłam na olx i jest jak nowy, od stycznia interesuje dziecko, ma dużo bajerów.
    J.S. bajerancki ten rowerek, ale czemu kosztuje 500 zł :O

Katalina, jak przez pierwsze dni po czułam się bardzo ciążowo, tak teraz mam wrażenie, że sobie nawkręcałam :D muszę test zrobić.

Sela, też kupiłam piłkę za całego piątaka :D jak poturlałam ją do Zuzi to zaczęła płakać i uciekać, a potem obchodziła ją szerokim łukiem XD

kattalinna lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie wiem czemu akurat tyle, ale powiem ci plusy
    Bardzo szeroka budka i to jest akurat super, jak bylo mega sloneczko to spokojnie go oslonila, powiem nawet ze lepiej niz nasza spacerowka i jeszcze mozna bylo go przedluzyc, ale to juz bylo zdecydowanie za duzo
    Obrotowe siedzisko ale to nam niepotrzebne, bo nie uzywam
    Ma pozycje tez taka pollezaca
    Bardzo cichy i spokojnie podjezdza pod krawezniki, nic nie telepie, nie przeskakuje, po kamieniach daje rade
    Wygodne siedzisko ma, niektore byly plastikowe bez tapicerki

Zobacz sobie jeszcze kinderkraft aveo, tez jest fajny

Aha no i ten nasz ma tez spoko kosz ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Leira, wybacz, ale odnoszę wrażenie, że na siłę szukasz nieprawidłowości u dzieci... Fajnie, że tak sumiennie podchodzisz do rozwoju swojego dziecka, skupiasz się na obserwacjach i wszystko masz pod kontrolą. Ale innych dzieci nie widzisz a zasiewasz wątpliwości w mamach na podstawie urywanych informacji. Nie podoba mi się taka postawa szukania dziury w całym... Każda z nas przynajmniej raz przeżywała moment zastanawiania się czy z maleństwem jest ok. To normalne. Oczywiście nie chodzi o to, żeby mówić że jest super gdy coś jest nie tak, ale przez internet to my niczego nie zdiagnozujemy. Po pierwsze większość z nas nie ma takich kompetencji, a po drugie nie ma wystarczających danych.

LOL?
    A od kiedy ja diagnozuję? Teoretyzuję, ale zawsze sugeruję wizytę u specjalisty.

JS pchacz wygląda super, widzę, że za 150 pln można go kupić, dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 15:24

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina a ty to byś tylko wszędzie ciążunie widziała a sama to się do roboty nie weźmie 😄.
    Majowa brak objawów to najlepszy objaw powodzenia na testach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 15:30

cf409fc7e7.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kinder kraft Aveo i jest super

Taki mamy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a55580f2f48.jpg

MajowaMamusia, kattalinna, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki J.S.
    Właśnie tak cały czas się dziwnie czuje, coś mnie ze 2 dni pobolewało w dole brzucha, mam wrażenie, że mam piersi tkliwe i ostatnio nie wiem co to było,ale wieczorem zauważyłam jakby zaschniętą siare na brodawce 😕 i śniły mi się kury,dużo kur, chyba Twoje Pawojoszka 😆

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jak ci się moje kury śniły to musi być znak 😂. Tez tak miałam że chwilę brzuch bolał a potem zupełnie nic no może oprócz budyniu w mózgu i dziwnych snów

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, ze mnie taka trochę ciążowa wiedźma 😉 sama oglądałam bociany przez tydzień. Dużo bocianów! I jeden nawet przeleciał nad autem nam także działamy 😜

Majowa, to kiedy test?

Leira, no właśnie to wysyłanie do specjalisty jak leci po taśmie mi mie pasuje 😜

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budyniowy mózg to mam i bez ciąży 😆 dziwne sny też,jak to nie ciąża to znak że coś ze mną nie tak 😀
    Sikne jutro rano.

Eva a jak z jakością i wykonaniem tego rowerka? Bo na ceneo coś piszą że wady ma.
    Zastanawiam się tylko czy jak będzie miała rowerek to czy będzie chciała jeździć w wózku?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, kciuki!

preg.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad takim rowerkiem przy starszej, ale w końcu nie kupiliśmy.
    Do wożenia dziecka mam wózek, jak już sama umiała się odpychać to najzwyklejszy jeździk się sprawdził a po 2 urodzinach rowerek biegowy i na tym jeździ nadal, aż się nauczy dobrze trzymać równowagę, wtedy rowerek z pedałami.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Dla mnie jakość bardzo dobra widać że dobrze wykonany. W zeszłym roku kupiliśmy dla mojego bratanka rower w podobnej cenie i jak przyszedł to katastrofa wszystko rozklekotane a ten super. A o jakich wadach piszą bo może nie zwróciłam uwagi
    Zuzia woli w rowerku niż w wózku ale ona za wózkiem nigdy nie przepadała wiec rowerek to dla nas wybawienie na spacerach

3i498ribh1nhdhf5.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    sama oglądałam bociany przez tydzień. Dużo bocianów! I jeden nawet przeleciał nad autem nam także działamy

Nam ostatnio przeleciały dwa naraz i teraz trochę się boję 😂 a zarówno u mnie jak i u męża po dwie pary bliźniaków w bliskiej rodzinie 😱

kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo majowa, to i ja trzymam kciuki😙

‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ