X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nigdy wiecej nie pochwale :D

Kamcia, mam nauczke 😁 Mam nadzieje, ze te noce wroca.

Kurde ja to planuje za 5 lat, chociaz moj mi powiedzial ze juz nie chce 🤷🏽‍♀️

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facetom te sie zmienia
    po synu chce sie mieć coreczke tatusia :D
    a ciązy nie trzeba planowac, czasem sie zdarza :D

wiecie-ja nigdy tego nie rozumiem, nigdy chyba z tym sie nie pogodze ze to nie ja a ciąża za mnie zdecydowała
    i ten tekst męża-tak miało być
    wrrrrrrrr
    myslałam, ze go z miejsca ukatrupię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa
    Piotrek wczoraj usnął 20 min po twojej :D ale u nas to efekt drzemki w ciągu dnia
    no i na szczescie grzecznie sam lezał w łózeczku od 20

jangwa_maua lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Cola, pupa wazna rzecz. :D

Majowa, moze jeszcze wyjdzie? A jak nie to maraton. :D

Tez drzalam, ze moga byc bliznieta.. Oszalalabym chyba.

Kamcia, masz przymus kontroli? ;) No pcha sie dziecko na swiat, co zrobic?

U nas kolejna koszmarna noc. Juz sama nie wiem czy to zeby bo w dzien nie widac, zeby bolalo. Tylko jezeli nie one, to co? Budzi sie co pol godziny z placzem, smoczkiem rzuca na dwa metry, tylko cyca i najlepiej caly czas, nawet przez sen. Wczoraj w ogole nie mogl zasnac w nocy chyba dwie godziny. Widac, ze chcial ale ciagle sie rzucal jak ryba i nie potrafil. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 07:51

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziecko mi spadło na głowę z łóżka....

Majowa rozumiem z tą ciąża, sama się w kwietniu mega nastawilam....a teraz odpuszczam i wracam do pracy. Męża i tak znowu nie będzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka jak Twoja sytuacja z pracą? Myślisz że będziesz mogła tam normalnie pracować, czy szef będzie utrudniał?
    Pewnie jakbym nie chciała to byłabym w ciąży, nic, jestem dobrej myśli,oby wkrótce się udało.

Współczuję nocnych pobudek 😕
    Bliźniaki,yyy nie chciałabym, jednego noworodka ogarnąć nie mogłam.
    Kiedyś widziałam na spacerze parę z dwiema parami bliźniąt, starsze dziewczynki,które wyglądały tak samo,młodsi chłopcy. Starsze dzieci myślę,że miały max 3 lata, młodsze kilka miesięcy 😵

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomym miesiąc temu urodził się synek, jak byliśmy u nich w styczniu to mówiliśmy,żeby lepiej się nastawili na hardcore 😆 Wczoraj dzwoni kolega do męża i mówi że mają taką jazdę,że nie ogaraniają. Gdzie te noworodki co tylko jedzą i śpią?

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ja tez blizniakow bym nie chciala. Never. Ja z jednym sobie poradzic nie moglam, a co dopiero z dwojka o.O To musi byc jakis meksyk, generalnie u nas sie trafialy, moja babcia miala rodzenstwo mojej mamy.

Majowa, jak sobie przypomne ze moj maly tak sie darl i darl, to mi sie nie chce drugiego dziecka.
    W ogole na razie sobie tego nie wyobrazam, bo nie dalabym sobie rady na pewno :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawą 😊

Majowa, lipa... Ale może coś za wcześnie? Kciuki zostają tak czy inaczej.

JS, ja obstawiam właśnie umiejętności. U nas to samo, na urlopie dochodziły wrażenia okolicznościowe, był hardcore. Teraz ciut lepiej ale tak jak u Ferminy, cyc najlepiej cały czas. A jeszcze się nauczyła zaciskać szczęki, że nie mogę zabrać cyca...

Fermina, a Julo nie zaczął chodzić też?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się pochwalę, nakupiłam dziecku pieluszek 😁 było nocne polowanie bo to taki towar, co znika w pół godziny ze sklepu 😉

Wowka, Fermina, wariancja, MajowaMamusia, Katy, J.S lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie zaczął, ciągle się boi zrobić ten jeden krok bez trzymanki. Może ma w planach, nie wiem. ;) W sumie wczoraj tu było sporo nowych ludzi może dlatego aż tak źle, ale to już kilka dni trwa.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może planuje zrobić ten pierwszy odważny krok i rozmyśla o tym...

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie przy drugiej juz kawie....
    U nas ostatnio noce koszmarne, ale obstawiam chodzenie, bo cos tam zaczyna sama kombinowac 😉 Do tego od polnocy do ok 5 nad ranem nie ma cyca, wiec woda idzie w ruch.

Jakby mi ktos obiecal ze kolejne dzieci beda latwiejsze w obsludze to moglabym miec nawet blizniaki 😉

Kattalina, gratuluje łowów 😉

kattalinna lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa spodziewam się wypowiedzenia. Ale na razie nie panikuje, czekam do konca urlopu....

Co do bliźniaków zanim mialam dziecko bardzo chcialam...jedna ciąża, pieluchy za jednym razem, a dwoje dzieci, dziękuję koniec produkcji. Od roku, ciesze sie że mam jednego a jeszcze bardziej się cieszę, że znowu można być w ciąży😂

Faktycznie szybko zapomina się złe wspomnienia z ciąży....Może nie zapomnialam ale jakoś nie odstraszaja mnie te moje przezycia. Już bym sobie pochodzila z brzusiem❤❤

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Nynka, ja za brzuszkiem tęsknię bardzo choć wtedy jakoś nie szalałam z jego powodu. Był. A teraz tęsknię... 😉 Ale to pewnie z powodu konsekwencji tego brzucha, że z niego takie cudne stworzenie wychodzi ❤ ciążę miałam fajną 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam go lubilam, namietnie mizialam go, wcale nie ukrywalam, chetnie paradowalam wszedzie, nawet jak byl już ogromny. Uwielbialam moment zdejmowania kurtki i pokazywania go😂
    Matko wariatka....😂

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się, że pamiętam ciąże - bo pamiętam świetnie poród. Okazuje się, że nie, zapomniałam jak było. :D Dobrze, że wiem, jak bardzo warto. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, a nie chcesz iść na 3/4 etatu tak jak pisały dziewczyny,żeby nie mógł Cię zwolnić? Albo na wychowawczy, może tylko na troszkę a później się uda zajść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jeśli zobacze pod koniec urlopu, że nie otwiera mi grafiku to tak zmniejszam etat i szukam pracy albo nie schodze z męża póki nie zajde w ciąże😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to takie przykre, człowieka wyrzucą bo urodził dziecko 😞
    Nie schodź z męża 😀

Kupiłam sobie spodnice tiulową na ali i doszłam do wniosku,że muszę ją sprzedać bo nie bede miała gdzie w niej iść,a to taka typowo weselna ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:33

‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ