X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym roku bocianów nie widziałam, to mendy jedne cichcem przyszły jak święty Mikołaj podrzucili niespodziewajke i zwialy

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, moj nie ma problemu z akceptacja wozka pomimo ze jezdzi tez rowerkiem

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva coś tam z montażem i śrubami, ale to wiadomo co osoba to opinia, chodzi mi głównie o to, żeby jakiegoś szajsu nie kupić. Póki co się wstrzymuję, bo zobaczę co dostanie na urodziny. Jak ktoś pytał to prosiliśmy o kase, że sami coś kupimy co będzie potrzeba, ale się nie zdziwię, jak teściowa albo ciocia z kolczykami przyjadą, bo jak to powiedziały "najwyższa pora już uszy przebić".

Kciuki trzymajcie :) mąż się ze mnie śmieje, że wyczułam ciąże szybciej niż w nią mogłam w ogóle zajść XD zobaczymy. Jak teraz nici z tego, to trzeba będzie rozpocząć akcję maraton, jak ja to mówię - nie ma że się chce, czy nie, ale trzeba jak mus jest :D

Katalina, czyżbyście rozpoczęli starania o rodzeństwo?

Dzięki dziewczyny za opinie o rowerkach i za miłe słowa o Zuzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 17:49

• Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas nie było takiego problemu i Zuzia rower dostała na roczek.

Zuzia nauczyła się wkładać koło do sortera ale później się złości bo chce je wyciągnąć w ten sam sposób co włożyła

kattalinna lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Zuzia słodzika, powodzenia w testowaniu jutro! Kciuki zaciśnięte ✊ Adaśko dalej zakatarzony i był dziś jecząco-marudzącym potworkiem. Że złości potrafi czasem zabawką rzucić :O już się boje tych buntów wszystkich...ale bardzo ładnie ogląda ze mną zabawki w książeczkach. Pokażę Wam jaką nową rzecz dziś się nauczył polazywać :D

https://youtu.be/kkO2aboqtL8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 20:13

pawojoszka, kamciaelcia, Nynka, Nina83, kattalinna, Wowka, Hoope, Eva85, Katy, Feeva lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głos mam nie reprezentatywny ale trudno ;p a jeśli chodzi o rowerek my mamy little tikeś. Też bardzo fajny, wydaje mi się że porządnie wykonany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 20:16

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola,
    PUPA JEST THE BEST!
    Uwielbiam 😂♥️

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśko ❤

Ja chyba nie doczekam poprawnego użycia sortera ani czytania książeczek inaczej niż uzębieniem 😉

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie załapałam się na Zuzię...

Ale wierzę głosom, że śliczna 😉 trzymam kciuki, Majowa, za jutrzejsze testowanie.

Adaś super gość ♥️ też mnie rozwaliła ta pupa 😃

Zuzia na rowerku szczęśliwa, btw uwielbiam te turbano-czapki 😊

Kattalinna, mąż dał się bocianom przekonać do działania? 😃

JS, te stroje kąpielowe to dla dzieci czy dla nas? 😉

My w sprawach prokreacyjnych zdajemy się na przeznaczenie. W każdą ciążę zachodziłam na Mazurach, bądź po powrocie, a wiele miesięcy NIC, pomimo maratonów. Teraz się nie zabezpieczamy, ale specjalnie nie staramy-co ma być to będzie. Jesli jest nam pisane drugie dziecko to bedzie, jeśli ma być za rok to dobrze, a jeśli za trzy to też dobrze 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 21:45

kattalinna, Eva85 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się piękny wieczór zapowiada. Starsza nie chce spać. Walczyłam z nią ponad godzinę. Teraz się bawi. W między czasie obudziła młodsza po prawie 2 h snu.. więc bosko 🤦😭. A chciałam iść biegać... Albo chociaż poćwiczyć... 🙄. Jak zasnę o 1 to będzie dobrze 😑

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, współczuję... 😐 Oby jednak wcześniej padły!

Majowa, Wowka, chyba udzieliła się Wam forumowa gorączka ciążowa i stąd nadinterpretacja 😜 nie staramy się. Nie bronimy też, chociaż głównym naszym zabezpieczeniem jest no sex. Mąż wciąż uważa, że jedno wystarczy. Bocianów jak mrówków natomiast, to trudno było ich nie widzieć 😁 jakby jednak jakiś bobozrzut był to bym nie płakała 😉 tylko ja nawet nie wiem czy produkuję jajca, to mój trzeci cykl od porodu, poprzedni trwał chyba 8 miesięcy więc nie mam pojęcia co tam u mnie działa, a co nie. Nie nastawiam się na nic póki co.

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Nam ostatnio przeleciały dwa naraz i teraz trochę się boję 😂 a zarówno u mnie jak i u męża po dwie pary bliźniaków w bliskiej rodzinie 😱
    zawsze chciałam mieć bliźniaki, od prawie roku... rozumiem Twój lęk 😂😂😂

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijalismy dziś pare z blizniakami i powiedziałam do męża że my już na taką przygodę za starzy 😂

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jakie dekoracje na tort zamówiłaś? I jak tort pieczesz?

preg.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starsza padła 5 min temu. Ciekawe jaka zmęczona będzie z rana jak pora do przedszkola będzie wstawać. Młodsza mam nadzieje, że za 30 min będzie spać...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po ciezkim poranku.

Nie wiem co temu mojemu dziecku, od wczoraj wstaje 5:40 i pokazuje co nowego potrafi. Nauczyl sie juz calkiem dobrze chodzic od dwoch dni, moze to to go budzi? Te wszystkie nowo nabyte umiejetnosci?

🤨

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie po pięknej nocy z jedną pobudką o 3,40 na jedzenie i spaniem do 6.10- łaskawczyni dała pospać.
    J.S. i po co pochwaliłaś, że śpi do 8? :D znam to, o 5 nie wiem co się dzieje.

Dziewczyny powiem Wam, że ze mną coś chyba nie tak XD Tak sobie nawkręcałam, a tu teścik negatywny :O Nie wiem, chyba doszukiwałam się objawów, także u nas po spontanie nie wyszło (w potencjalną owulkę). Więcej nic nie piszę, żeby nie zapeszać, proszę mnie nie pytać, jak będzie to dam znać (przesądna jestem). Pawojoszka, nawet kury nie pomogły XD

Wowka, fajnie tak bez presji sobie działać, u nas inna sytuacja. Mazury były, to może i ciążunia zaraz będzie, jak u Was mają korzystny wpływ.
    Katalina, kciuki za bobozrzut :)

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    zatem powodzenia w maratonie :D
    kciuki mimo wszystko sa
    ja to moze, ale MOZE pewnie bym po roczku rozwazała ciazunie, pewnie bylabym na etapie lekarzy...

j.s.
    nie chwalimy, nie chwalimy
    obstawiam te nowe umiejetnosci

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Kamil dopiero niedawno wstal, ostatnio wstawal wczesniej wiec ja juz nie spalam xd

A ja to bym chciala blizniaki, ale za jakies 2 lata najwczesniej 😂 Bo fajnie byloby miec 3 dzieci, a nie byc 3 razy w ciazy haha

Cola, super nowa umiejętność 😂

J.S Kamil tez sie budzil wczesniej duzo w okolicach nauki raczkowania wiec pewnie ma to zwiazek xd

J.S lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ciazowo się tu robi 😁😁
    Maz mi ostatnio powiedział, że "może przywieziemy coś z Bieszczad?", a ja taki zonk i no Way. Minimum 2 lata jeszcze na kolejne. Fajnie by było być już w ciąży i mieć drugie, ale ja pracy nie mam, Maz sam nas nie utrzyma. Znaczy mógłby spokojnie, ale jakoś tak nie lubię. No i byłoby to równoznaczne z większym oszczędzaniem.
    A ja najpierw jednak chciałabym mieć już swój biznes, wtedy byłabym spokojna.

Kattalinna zamówiłam opłatek na tort, motylki waflowe 3D, różowe perełki, race i świeczki :)
    Tort robię na białym biszkopcie z dwoma kremami - śmietankowy z mascarpone i drugi taki sam tylko wzbogacony malinami ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 07:28

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ