X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, co za baba...

Kamcia, wlasnie czytalam rozne mrozace krew w zylach historie o tym jak lekarz naderwal dziecku siusiaka i sie boje teraz isc xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo. Wyobraź sobie moje zdziwienie jak tych bredni sluchalam,a ona jeszcze stwierdziła że widzi że ja się buntuje przeciw temu co ona mówi i że jak już dojrzeje do tego żeby to przyjąć to w tedy mam przyjść to ona mi pomoże. No aż tak dojrzała to ja raczej nie będę.

Nina83 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    ja na szczescie kilka słyszałam i netów nie czytam, ale domyslam sie, ze historie jak z horrorów

pawojoszka
    mnie by chyba zatkao
    załowałabym potem, e jej nie nagrywałam...

Dariah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się chwalę moja Mała dzisiaj zrobiła kilka razy po parę kroczków sama!!!!👣👣👣

Pawojoszka zgłosiłabym to gdzieś. A opinie zrobiłabym u innego psychologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:22

kamciaelcia, wariancja, Nynka, pawojoszka, Katy, kattalinna, jangwa_maua, Mycha666, MajowaMamusia, Fermina, Tanda, Sela lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kolezanki synowi pediatra zobaczyla przy kontroli i na sile naciagnela. Chlopak zapalenia dostal i jeszcze uraz ze poznirj nie dal nikomu sie dotknac tam. Nie wiem ile on mial 2-3 latka.
    Dobrze jak chłopczyk sam sie bawi siurakiem w wannie i sam sobie robi tyle ile trzeba..
    Mojej szwagierki syn tez mial ale dostal masc i mial sobie lekko naciągnąć. przeszlo. Ale mial 6 lat.
    Ta sama masc mialq Zosia na wargi sromowe bo miala zlepione tez przeszlo.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest maść na siusiaka, odkleja skórkę. Chirurg przepisuje. Tylko, że całkowite niemycie może skończyć się ZUMem i u nas nie było opcji, żeby zostawić samo sobie. Tata się tym zajmuje bo on myje, w kąpieli.

Pawojoszka to jakiś horror nie psycholog.

Jak to się robi żeby dzieci sprzątały, na zasadzie odwrotności, nie dam, więc bardzo chce 😂 Niestety wszystkie z tego wyrastają.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam. Nie wiem jak długo mnie nie było ale długo. Trochę dziś nadrobiłam ale jeszcze trochę mi zostało.

Działo się wiele. Jak wcześniej pisałam w końcu na dobre ogarnęliśmy ogród, potem święta potem urlop i tak o zleciało.
    Byliśmy na tej Teneryfie. Powiem tak to był najbardziej stresujący urlop w moim życiu przynajmniej ostatnie 2 dni. Otóż okradli nas na mieście, na bezczela w biały dzień, tzn bardziej mnie okradli bo wyrwali mi torebkę z portfelem moim i starego, z telefonami. Szczęście w tym nieszczęściu jest takie że wszystkie dokumenty osobiste mieliśmy w hotelu, trzeba było zastrzec karty i poszło prawo jazdy moje i męża. Bo akurat tego dnia mieliśmy wypożyczone auto. Więc kiepsko. Poszło też 150 euro. Najbardziej ubolewam nad zdjęciami, bo zrobiliśmy ich mega dużo. Naprawdę super. Ale niestety nie udało się poprzez apkę samsunga ich zablokować lub odzyskać, nie wiem dokładnie o co chodziło, nie znam się. Wiem, że jak tylko dotarliśmy do hotelu to mąż podjął próbę ściągnięcia w "chmurę" zdjęć ale niestety bez skutku. Zresztą tego dnia był taki stres że szok. Potem zeznania na policji która ni w ząb nie mowiła po angielsku więc kolejny problem i serio to była duża nerwówka. Dodatkowo musieliśmy zostawić auto w Berlinie bo trochę obawialiśmy się jechać bez dokumentów przez Niemcy mimo że w sumie to max 200km od nas. Na szczęście mam tam moją przyjaciółkę i zabrała auto z parkingu na lotnisku, bo znowu były by koszty. Teraz czekamy na nowe dokumenty, dzisiaj złożyliśmy wnioski. Bo dopiero 04.05 wróciliśmy, jedną noc byliśmy jeszcze w Berlinie i dopiero wczoraj zjechaliśmy do domu. No powiem Wam że jestem wyczerpana, zła i jest mi mega przykro. Ale mam nadzieję to powtórzyć bo sam pobyt kosztował niewiele i lot w 2 strony wyniósł nad 400 euro. Więc nie aż tak źle. Nie mniej jednak stres mnie do tej pory trzyma.

Mam nadzieje że u wszystkich ok. Mniej nerwowo i że Wasze majówki były mniej stresujące :) No i Barbary nie mam bo aktualnie nie posiadam jeszcze telefonu :D wypłata podreperuje nasz nadszarpnięty budżet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 14:26

kamciaelcia, kattalinna, Nynka, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes z miotla swietnie sobie radzi 😂 On jest naprawde duzy patrzac w stosunku do tej miotły xd

Kurcze to już nie wiem co z tym siusiakiem, podobno jest w Krakowie jakis dobry chirurg, ktory sie tym zajmuje..Oczywiscie prywatnie xd

Gratulacje dla Milenki ;)

Ja sie nie chwalilam, ze nauczylam Kamila "moje,moje" zeby glaskal psa zamiast go szczypac i teraz za kazdym razem go pieknie glaszcze 😂 Nawet sobie tez robi...A jak pytamy gdzie jest mama to pokazuje na lampe, takze ten..
    Jutro mamy szczepienie, prosze o kciuki zeby obyło sie bez skutkow ubocznych bo podobno goraczka sie po tym szczepieniu czesto pojawia...

O kurcze Patk, wspolczuje takich przezyc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:12

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawojaszka masakra z tą babą. Ja też bym zżałowała że nie nagrałam rozmowy.

Kamcia fajnie że Patryk dostał się do klubiku

Patk wspołczuje przeżyć oraz strat jakie ponieśliście

Katy jakie masz szczepienie Odra świnka różyczka?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk no to mieliście majówkę z wrażeniami. Swoją drogą to dziwne że w miejscu gdzie jest tylu turystów policja nie mówi po angielsku albo chociaż nie mają tłumaczy na telefon chociażby.

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva85 wrote:
    Prawojaszka masakra z tą babą. Ja też bym zżałowała że nie nagrałam rozmowy.

Kamcia fajnie że Patryk dostał się do klubiku

Patk wspołczuje przeżyć oraz strat jakie ponieśliście

Katy jakie masz szczepienie Odra świnka różyczka?

Tak :p Troche sie boje jak przed kazdym szczepieniem, ale wole to niz zeby mial miec ktoras z tych chorob xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy te szczepienia u nas zawsze z gorączką a zazwyczaj inne bez objawów mówią że dlatego że to wirusowa szczepionka. Nas też to czeka ale narazie maluchy kaszlą więc jak zwykle będzie z opóźnieniem

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek tydzień marudził, potem goraczka, na koniec wysypka odropodobna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała że objawy mogą wystąpić 5-7 dni po szczepieniu właśnie gorączka wysypka zaczerwienione oko. Na szczęście u nas bezobjawowo jak wszystkie szczepienia
    W czwartek szczepimy na memingokoki i tej szczepionki boje się bardziej niz innnych chociaż nie wiem dlaczego

3i498ribh1nhdhf5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas najgorzej było na około 10-14 dzien

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Eva85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope Ty to już chyba nic w domu robić nie musisz prezes robi wszystko? Obiady też gotuje?☺☺☺

Hoope lubi tę wiadomość

3i498ribh1nhdhf5.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ta psycholog jakaś mało etyczna. I poszłabym na konsultacje do innej.

Patk - współczuję stresów. Mi najbardziej żal byłoby telefonu i zdjęć . Chociaż teraz fakt zapisują mi się na dysk google. Ale i tak szkoda.

Ja w końcu mogłam wyjść pobiegać i wymęczyłam 6km . Będzie się lepiej spało 😂.

Mała mi się coś zepsuła. Znów jest jecząco-marudząca. Obstawiam zęby. Plus weszłam w apke to mi wyświetliło że skok. Dziś chusta nawet wróciła do łask.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes z miotłą świetny 🤣 BmKaty mi też mówili że siusiaka nie ruszamy. Wcześnie Cię wysyła do tego chirurga...chyba że zobaczyła że coś się dzieje? Berbecia gratki pierwszych kroczków! Kamcia widocznie tak miało być i bardzo dobrze że Patryczek dostał się do klubiku :) od kiedy idzie? Adaś od sieronia też do klubiku. pakt współczuję przeżyć i stresu :( a i jeszcze Pawajoszka jakaś masakra z ta baba, no wierzyć sie nie chce że taka osoba pracuje w takim miejscu!

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no akurat byliśmy na wycieczce na takim lekkim zadupiu raczej mało turystów A ten posterunek to był jak maleńki osiedlowy sklepik z dwoma policjantami w wieku raczej emerytalnym. Dlatego musieliśmy pojechać do Santa Cruz A tam już było spoko. Ale tak czy tak musieliśmy szukać jakiegoś rezydenta w hotelach żeby tłumaczył bo jednak liczyły się szczegóły. A wiadomo jak jest z językami w stresie. I tu muszę przyznać że jakbyśmy mieli wyjazd z biura podróży to byłoby łatwiej. Ale nic to. Fakt najbardziej szkoda zdjęć i jakby nie patrzeć jednak telefony trzeba kupić...

A te szczepionki to te po 13mż? Bo u nas mówili że mam się zgłosić w połowie czerwca. I zglupiałam teraz.

W ogóle polecam Wam super książkę jak lubicie ksiazki typu thriller "Odbiorę Ci wszystko" czyta się mega szybko. Przeczytałam dosłownie w jeden dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:21

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Kamil cos marudny, moze wyczuwa, ze go beda kluc :/
    Tak Patk, to to szczepienie :p W sumie ono jest w 13mz czyli juz po skończonym roku bo wtedy się zaczyna 13 juz xd

Cola, oprocz tego, ze jest ta stulejka nic nie mowil, ze sie tam cos dzieje wiec chyba tak profilaktycznie juz dal to skierowanie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ