Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pucio uczy się mówić i pucio mowi pierwsze słowa
Ale
Mam dziwne dziecko-tzn Piotrek, to jego książeczki
Nigdy nie lubił pucia, nigdy nie lubil go oglądać
Kocha kicię kocię co w ppp aż"podziwiali" ze dwulatek tak słucha
Ale ale
Piotrek nie lubil czytania do drugich urodzin
Kompletnie Patryk nie jest też czytaniem zainteresowany -
Nam lekarka doradziła, żeby po prostu założyć zeszyt. Zwykły A5, my mamy na kole (wygodniejszy). Można spokojnie sobie tam wklejać badania i robić krótkie notatki z wizyt u specjalistów. Potem taki zeszyt staje się historią zdrowia dziecka i jest bardzo pomocny, kiedy coś zaczyna się dziać, bo wszystko jest chronologicznie w jednym miejscu. Koszt zeszytu to od kilku do kilkunastu złotych w zależności czy wybierze się zwykły, czy jakiś wypasiony model A do tego mieści się do torebki My już trochę specjalistów odwiedziliśmy, trochę badań mamy i jest to super, bo wszystko czarno na białym, można lekarzowi pokazać. A ta książeczka zdrowia to jakaś pomyłka - nie ma tam miejsca na wpisy wizyt niebilansowych i ewentualne wpisanie/wklejenie wyników badań.
Nynka lubi tę wiadomość
-
Książeczki
Patryk może oglądać, a o te"manipulacyjne"się biją(wczorajsza akcja na filmiku to z powodu książeczki)
Ale Patryk nie chce słuchać
Piotrek też nie chciał
A teraz wystarczy pytanie"idziemy poczytać?"
Ale pucio nigdy ale to nigdy nie zwrócił na siebie jego uwagi😂
A kicia kocia to wręcz szał
Teraz czytamy codziennie na drzemce Patryka-zamykamy się w innym pokoju i tak mogę Piotrka przetrzymać i 2h -
Patk, u nas tak samo, ta seria jest super 🙃
Wlasnie zamowilam dwie ksiazeczki Pucia, bo mamy dwie to w sumie juz dobrze znans, wiec sie przydadza. U nas jak rano wstanie to od razu oglada, przesuwa paluszkami, najbardziej jednak lubi na kolana i jak mu pokazuje, tlumacze itp
Kiedys ksiazeczki sluzyly tylko do gryzienia, myslalam ze nigdy z tego nie wyrosnie ale juz teraz jest naprawde zainteresowany -
nick nieaktualnyMój młody uwielbia ksiazeczki, ogladac, słuchać. Sam już wybiera. Ale ma akcje ze daje ksiazke ja czytam a ten wrzask....dopiero odkrylam ze mam mu po prostu kartki przerzucać.
A pucio jakoś na mnie wrażenia nie zrobil, nie wydaje mi się wart ceny.
Tek koci nie ogladalam -
Bosze jedyny Patk a to się Wam koniec wyjazdu udał Współczuję!
Kamcia nie ostrzega, bombarduje mnie tymi zdjęciami, CAŁE SZCZĘŚCIE MAM TERAZ COŚ INNEGO NA GŁOWIE Kara będzie jak nic.
Nam zeszyt założyć poleciła alergolog. Że też nikt wcześniej o tym nie pomyślał. W ogóle nie pamiętam czy pisałam, byliśmy w końcu ze średnią u alergologa, testy skórne nie wykazały żadnej alergii. Musieliśmy pobrać krew, tak się biedna zestresowała, że krew zakrzepła i w rezultacie konieczne było drugie kłucie. Dostaliśmy skierowanie do szpitala, w razie gdyby leczenie nie pomogło, ale leki na alergię jednak pomogły. Więc ma alergię, miesiąc kaszlu nie było bez powodu ale nie wiadomo na co. I bądź tu mądry.
Nynka nie znan wagi ani wzrostu, jak będziemy na szczepieniu (kiedyś tam) to się dowiem. Ubrania 86 kupuję. Z Prezesem to jest taka historia, że on jest stary maleńki. Bardzo kumaty no i w oczach ma takie coś, że nawet lekarze się wstydzą, że go badają 😂 Niestety jeszcze nie gotuje, za to zjada, co znajdzie. Np wczoraj znalazł kanapki siostry ze szkoły, to zjadł. Całe szczęście nie sprzed weekendu tylko z rana 😂
kamciaelcia, Leira, Katy lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope
Z wielu alergii po prostu się wyrasta i życzę by tak było i z twoją córka. Brak diagnozy czesto jest gorszy od samej diagnozy.
A zdjęcie uznałam za niewinne, dużo"miłości"między chlopakami nie widać
Ale mam specjalniedla Ciebie
Piotruś myje włosy Patryczkowi, moczy dłonie pod pompą i wcieraw te nieokielznane kudły😂😂😂
To jest miłość
Tak tak
Moje dzieci to brudasy😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 20:57
jangwa_maua, Hoope, kattalinna, Katy, wariancja, D_basiula lubią tę wiadomość