X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, straszne! Bardzo współczuję przeżyć..
    Basia, jak filuternie spogląda zza okulara!

Z siusiakiem mam taką samą zasadę jak Kamcia, po artykule Mamy Ginekolog, nie mamy historii z ZUM, pewnie wtedy inaczej bym podchodziła do tematu. Nynka, opowieść o zaangażowaniu taty w kwestię chwyciła mnie za serce. :D

Kamcia, ZUS jeszcze nie wie.. Myśleli, że się Ciebie pozbędą, a tu nie. :D

Prezes z miotłą? Jak to, to on nie powinien mieć od tego ludzi?! :D

Pawojoszka, ja bym ją chyba gdzieś zgłosiła/opisała, przecież ona może komuś zrobić krzywdę takim gadaniem..

Berbecia, brawo! Julek wczoraj zrobił jeden kroczek "w locie". :D

Katy, ja uczę "ajka ajka"i nawet Ojcu teraz robi. ;) A na mnie kiedyś pokazał zapytany: "gdzie świnia?". To już chyba wolę lampę!

Jesteśmy do tyłu ze szczepionkami i tę odra, świnka,różyczka mam zamiar zrobić w ogóle po drugim roku życia. W przychodni się ucieszą, że hej!

U Julka jednak ząbki, wczoraj pół dnia przepłakał, biedny, ale noc,o dziwo, lepsza. Chyba był już taki wykończony. Na szczęście jeszcze bez gorączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:24

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, masakra, współczuję całej akcji, ale, żeby tak na bezczelnego okraść :O

Mnie jak zwykle szczepienia przerażają, a te MMR to już całkiem, nie wiem kiedy na to pójdziemy :/

Kamcia, Ty to jednak zaradna kobieta jesteś, ja sobie nie wyobrażam jak ogarnąć dziecko w przedszkolu, żłobku i noworodka.

Pawojoszka, myślę, ze jakbyś tą pseudo psycholog zgłosiła, to wynikłaby niezła afera, chyba że w tym ośrodku takie praktyki są na porządku dziennym, różne rzeczy słyszałam, także nie zdziwiłabym się.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie po 13m. To po skończonym 13m. U nas tak to praktykuja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina nas w przychodni tez znają :D szczepiliśmy dopiero po 4 mż i najwięcej do gadania miała pani z recepcji XD w ogóle jak ja to słyszałam "dlaczego jeszcze nie zaszczepiona, a jak krztusiec dostanie, szybciutko trzeba zaszczepić" to sobie myślałam swoje.

Koleżanka nam kupiła segergator "Jestem dzieckiem" Mamy ginekolog i przydaje się, jak mam wątpliwości, to sobie do niego zaglądam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:29

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mmr nie stosują ale tę drugą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepienie mmr mamy 14 maja. Tez sie stresuje, ale ja wyznaje zasade ze jak mus to mus, poki co (tfu tfu) nie mielismy zadnych niepozadanych zachowan po szczepieniu, mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku po tej takze.

Katy, dlatego trzymam mocne kciuki! Na pewno wszystko bedzie w porzadku.

Patk, no wlasnie kurde taka turystyczna miejscowosc a policjancji nie mowiacy po angielsku, no szok. Niemniej jednak wspolczuje przezyc :/

Majowa, polecasz ten segregator? Zastanawiam sie nad nim ;)

A ja sprzedaje swojego thermomixa i wiecie co, normalnie ludzie to jakies wariaty. Fakt dostaje mnostwo wiadomosci ale najchetniej i najlepiej by bylo jakbym oddala go za darmo. Odechciewa mi sie sprzedawac i wchodzic w jakiekolwiek dyskusje z tymi ludzmi.
    Tak samo z wozkiem - najlepiej nowy za ta cene. Co za bez sens, w ogole bym nie pisala jakbym miala komus nerwy napsuc.

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Narazie nie ogarniam
    Jestem PRZERAŻONA

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprostowanie
    Bo zadzwonilam do o przychodni, dali mi do tel szczepienna
    Bilans i szczepienie robią razem czyli jednak po skończonym 12m.
    Nie miałam zakodowanego w pamięci bo z Piotrusiem troszkę później wyszło. Zęby szły i po prostu ciutke później go zarejestrowalam
    No i priorix z pneumo razem (pamiętam jak Piotrek zalil się po szczepieniu)
    Potem ospa.z racji klubiku Patryk za darmo. Ale bezsens zaszczepić jedno. Albo żaden albo za Piotrusia doplace. Mam czas pomyśleć.
    Oczywiście jeszcze nie rejestrowalam na szczepienie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, masakra... Współczuję!

Jangwa, jak motasz teraz? Ja się miałam plecaka uczyć ale coś nie mogę się zebrać i ciągle kieszonkę.

JS, czemu sprzedajesz thermomixa?

Brawo dla Milenki! 👏👏👏

I dla Jula za przelotny kroczek też 😊 👏

U nas też jakiś ząb bo poza słabymi nocami to ręka w buzi ciągle.

Dziś na śniadanie zrobiłam pastę z czerwonej soczewicy. Dwie kanapy zjadła z chlebem żytnim, ja jedną 😉

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, bo wyszedl TM6 i kupujemy nowy, a ja mam TM5.

Fermina, zapomnialam, wybacz, brawo dla Julka! 😍

Kattalina, mialas racje z tym tv, moj maly juz przestal zupelnie zwracac na niego uwage.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaraz z ciekawości zadzwonię i zapytam ale pamiętam że mówiła żebym przyszła w pierwszej połowie czerwca. Oczywiście jak się kiedyś dodzwonię bo ta od szczepień nigdy nie odbiera.
    Ed: nawet się udało. I jesteśmy zapisane n 7 czerwca na szczepienie. Więc jednak po skończonym roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:22

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi proponowała koniec maja ale jeszcze mam do przemyslenia-musze miec meza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mówicie że to jakieś straszne to szczepienie? Ja to nie czytam nigdy bo zaraz będę zestresowana 🙊🙊

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina ja też głównie kieszonkę. Raz sama zamotałam plecak, ale jakoś się stresowałam, że mi dziecię wypadnie. Chciałam się nauczyć 2x. Ale jednak wolę z doradcą. Czasem zamotam kangura. Jak kieszonkę dobrze zwiąże to całkiem długo mogę nosić 😁.

U mnie mmr razem z bilansem. Też się najbardziej stresuje tego szczepienia. U starszej jakoś długo odwlekałam pamiętam.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla Julka ;)

My juz po szczepieniu, pierwszy raz w rączkę byl kłuty, plakal juz przy badaniu wiec ogólnie histeria straszna..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Kamcio😙

Ja się boje MMR i meningo bo to żywe, na dodatek sklada nam sie ze zlobkiem wiec w ogóle szał...
    Muszę isc to jakos zaplanowac, bo mmr i meningo może byc razem albo w odstepie 4 tygodni, ale jak oddzielnie to meningo musi byc przed kolejna dawka 6w1😳

Dzień dobry, tak w ogóle. Wiecznie boli mnie brzuch. Ale już jutro ide na badania co mnie sie tam w tym brzuchu dzieje....

Chceeee kawy, a nie chce mi sie wstac od drzemkujacego lobuza.

Hoope bo nie wiem czy odpisalas ile mierzy i wazy Prezeso?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdziłam ksiązeczke Piotrusia
    to nie priorix nam sie przeciągnął, był szczepiony około 2 tyg. po urodzinach
    i troche zgłupiałam, bo albo źle uslyszałam, albo coś sie zmieniło-on pneumo miał razem z ta 6w1 a nie z priorix...tyle, że ja szczepie prevenarem13...

no i na bilansie ważył 11,5 :D mamy tu wiekszych :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. segregator fajny, ale sama bym go nie kupiła za tą cenę, informację podejrzewam, które w nim są zawarte można znaleźć na blogu. Jak ktoś chce mieć wersję papierową z możliwością wpisywania różnych informacji, kieszonkami na wyniki badań itp to polecam. Chcoiaż z drugiej strony to może bardziej przydatny jest na początku, jak człowiek nic nie wiem :D bo tam dużo info odnośnie malutkich dzieci.
    Jaki masz termomix i czemu sprzedajesz? Rozważaliśmy zakup.

Kamcia dasz radę :)

Nam kazali przyjść po 17.05. na szczepienie, ale nie pójdę tak szybko.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie Pucia? Którą książkę polecacie bo chcę kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten segregator i osobiście uważam, że to zbedny wydatek. Jest ciężki, mimo wszystko duzy, fakt sa ingormacje fajne ale myślę, że spokojnie znalazlabym je w necie....

Moim zdaniem segregator jest dla dziecka chorujacego albo wczesniaka ktory ma mase badań

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ