Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, możesz zrobić na urodziny królewny 😁
A barwniki to jakie polecasz? Nigdy nie miałam żadnych. U nas urodziny odłożone na tydzień później. Albo na rok jak się wkurzę 😉 za tydzień świętujemy we czwórkę ❤❤
Nie mam apapu w plastrach, ani końskiej maści ani nic. Mam apap w tabletkach i bimber 😉Wowka lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, mi się tak robi od czasu do czasu z szyją.. Gorący termofor przynosi dużą ulgę! Ale apap i bimber pewnie pomogą bardziej.
A ja mam cały, wielki, krzak borówek! ;P Muszę do nich zajrzeć.
Wowka, śliczne babeczki!
Jadę dziś na zjazd i cały weekend na uczelni, nie wiem jak przeżyję z mdłościami i totalnym brakiem energii, dwa egzaminy i dwa kolokwia na dodatek, trzymajcie kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 10:00
Wowka lubi tę wiadomość
-
Wielkie dzięki dziewczyny 🤗🤗 te cytrynowo cukiniowe faktycznie kuszą... 🤔🤔
Ja też planuje zrobić sama tort. Narazie dziś i jutro uczę się robić tą masę do oblozenia. No i zapomniała o tych barwhikach🤦♀️🤦♀️
Narazie mam trzy i w każdym coś mi się podoba i nie. Więc myślę że zrobię (jeśli ostatecznie w ogóle zrobię...) taki zlepek wszystkich
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63de9e7dd240.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87e12707512c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe87a4f87b5.jpg -
Ja miałam ćwiczyć, robić próbne itp. a chyba pójdę na żywioł. Ciągle nie wiem jaki tort, krem, ozdoby. Na te przenoszone urodziny będzie zamawiany bo robimy na wsi więc tylko dla nas będę piekła. W sumie to dla mnie bo kot wylizuje talerzyki, młoda spróbuje, mąż nie przepada 😁
-
nick nieaktualny
-
Ja zjadłam filiżankę mleka w proszku z mlekiem. To jest desperacja! 😂 Miałam robić jeszcze ale małpa mi wylizała naczynko... Z nim tak zawsze: jak planuję dokładkę to trzeba pilnować talerza czy miski 😉
Edit: kot mi nie przeszkodzi! 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:10
Nynka, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Ja jako tort na pewno zrobię leśny mech. Może jakieś dekoracje do tortu uda mi się dorwać. Ogólnie to szaleć nie będę. Ma być w sumie najbliższa rodzina. Kawa, ciacho i to wsio. Siostrę zatrudnię do pieczenia, bo ostatnio jej to nieźle wychodzi 😁. Zrobi mi Kinder country, ja może jabłecznika lub brownie upiekę i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:41
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Patk wrote:Tanda te śmierdzące grudki to się nazywa kamienie? Ja to mam raz na 2 miesiące ale nie miałam pojęcia że to się nazywa kamienie. 🤔🤔🤔
Dokładnie tak.
kamciaelcia wrote:Tanda
Łatwo odpadlo ale zaginelo w slinie
Tak odpada kamien?
I po usunieciu kiedy mija ten ból zza języka?
Tak, on dosyć łatwo wypada jak mu pomożesz. Czopy ropne ciężej schodzą. Jeśli to był kamień to ból do kilku godzin powinien ustąpić, chyba że nie wyszedł cały i coś w środku tkwi i nadal uwiera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:36
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Matylda
-
Kattalina, kupilam valco baby snap trend sport
Niestety nie czarny bo nie bylo, ale mysle ze tez bede zadowolona
Jak wam sie jezdzi? U nas wybor padl bo jest mega duzo miejsca w nim, moj sie boczy bo chcial cubexa balios s i ogolnie skloceni wracamy bo postawilam na swoim...kattalinna, Patk, White Innocent lubią tę wiadomość
-
Ja też sama piekę, smak raczej klasyczny, bo my Matyldzie jeszcze nie dajemy słodyczy typu czekolada czy coś, cukru też unikamy, a chciałabym, żeby oczywiście skosztowała swój tort
Będzie biszkopt jasny, do środka śmietana z mascarpone + jakieś owoce - i tu się cały czas zastanawiam jakie. Może już się truskawki nasze pojawią do tego czasu.
A z zewnątrz - nie jestem artystyczną duszą, odtwarzam raczej dekoracje, które gdzieś widziałam. Nie mam też dużych zdolności ani narzędzi, więc musi być coś prostego. Chodzi mi po głowie naked cake z żywymi kwiatami na górze. Zamówiłam już topper z napisem Roczek Matyldy, dokupię jeszcze świeczkę. Tylko zastanawiam się jak naked cake będzie wyglądał niski i szeroki, bo w necie same piękne wąskie i wysokie są a ja potrzebuję na 30 porcji, w piętrowy się nie chcę bawić, więc musi być duża średnica.
Matylda
-
Wy tu o tortach, a ja juz prawie zapomnialam, ze taki robilam 😂 W ogole to przegapiłam 13 miesięcznice Kamila xd
Po za tym glodna jestem, smaka mi robicie, a w domu nie mam nic słodkiego...
Kattalinna, wspolczuje oby przeszlo szybko :p
U nas dzisiaj cwiczenia wstawania w lozeczku, na lozko chcial wejsc, ale nie umie wiec troche histerii bylo :p
-
Kattalinna, barwniki polecam proszkowe do ciasta, a żelowe do kremów. Najlepszy jest żelowy Wilton (ciasto też nim barwiłam) ale cena-zwłaszcza zestawu to przegięcie.
Mniej skoncentrowane są dr Oectkera w małych tubkach ze zwykłego sklepu. Na okazjonalne muffiny się nadadzą-te że zdjęcia były nimi farbowane. Można oczekiwać pastelowych kolorów.
Barwnik daje się do nie ubitej do końca śmietany.
Mogę Ci zrobić, no problem 😉
Super na wiosnę są torty musowe. Nie wymagają wiele zdobień, a wyglądają cudownie.
Fermina, współczuję i zaciskam kciuki.
Edit. Próbne torty nie dla mnie. Za dużo bym próbowała 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 12:27
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatalina, korzonki bolą tak, ze z łóżka wstać nie można i w ogóle jak ja miałam to leżałam zwinięta, bo tylko tak mnie nie bolała.
Kamcia, oby to ,nie angina
Jak myjecie dzieciom zęby? U nas jest coraz gorzej, już nie wiem jak to zorganizować
J.S. pytałam wcześniej, ale chyba nie widziałaś jaki masz termomix i czemu sprzedajesz?
U nas bardzo często odmienne zdanie na temat zakupów dla dziecka i też muszę postawić na swoim Mąż jest chory na punkcie słowa róż nawet wczoraj mnie pytał, dlaczego zamówiła balony w kolorze różowego złota i czy nie było innych Jak oglądaliśmy buciki, to podobały mu się chłopięce i mówi, dlaczego takie nie mogą być .