Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień... no jakiś dzień.
Coś się Skrzat zepsuł ze snem. Od 0:18, zaczęło się rzucanie, skończyło przed 4 i od 6:30 znowu. Co to temu Skrzatu...
Nynka, tak. Mama-mama-mama. Nikt inny nie da jedzenia, nie ulula do spania, do drzemki, nie złagodzi bólu po wywrotce. Ibupromama na wszystko. Nie narzekam, stwierdzam, ze taki etap. Mąż też ostatnio bierny, zamyślony i nieprzytomny. Jak mam mu tłumaczyć oczywiste rzeczy to wolę zrobić sama, bo jest szybciej. Na razie nie kłócę się i daje mu do tego tymczasowe prawo.
Edit. Jeszcze podejrzewam, że Skrzat nauczył się wchodzić na kanapę po to, żeby się przytulić na chwilę. Tak 100x dziennie.
A, JS i Kattalinna łącze się w bólu. Skrzat już czasem umie zejść, ale nie zawsze. Nauka tej umiejętności trwała wieki 😉 Beznadziejny czas łapania czaszki przed upadkiem 😊
Berbecia, wzruszył mnie prezent od syna. Dobry chłopak 😊 W tajemnicy przed Wami zaplanował prezent?
Kattalinna, no wreszcie jakaś normalna kampania! Zawsze mnie wkurzało, że nawet na zdjęciach kostiumów dla większych photoshop i w sumie ładne figury, gladziutka skóra itd. Oczywiście, to h&m, więc zrobili to w imię większej sprzedaży, ale podoba mi się 😊 Wczorajszy zestaw żywnosciowy zacny 😁
Melduję że kaca nie odnotowano 😉.
Skoro nie piszecie to edit2. Skuteczne zamknięcia na szafki i szuflady?
Z takimi paskami z canpola Skrzat sobie nieźle radzi. A za to, ja mam przerąbane 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 08:52
kattalinna lubi tę wiadomość
-
U nas tatatatatata
Az mam nerwa
Bo taty nie ma to dziecko pogodne, bawi się samo, ładnie zasypia...
Tata w dom-maruda w dom
Jęczy jojczy bo do taty na ręce
W płacz bo tata odłoży
Piotrek dotknie-żal...dużo przykładów
Piotrek nie bił dziś rekordu, wstał tylko o 6:45
Patryś za to pozytywnie odespal wczorajsze wrażenia do 7:45
Bo 3 mini pobudki w nocy to lepsza noc
Widać jednak że odchodzi nocne jedzonko-przrbudzi się na wysokich obrotach, pociagnie trochę ale już coraz mniej dziś jakoś 80ml -
nick nieaktualnySto lat dla Milenki i Marysi 😙
Reportaż obejrzymy dzisiaj wieczorem. Wszędzie aż huczy o nim.
Zuzi potrzebne rodzeństwo 😀 wczoraj pół dnia dziecka nie było, zajmował się nią 3 latek, a my siedzieliśmy przy stole 😊 Oboje sobą bardzo zainteresowani.
Nynka, chłop sam z siebie nie zribi nic w domu,mojemu muszę palcem pokazać,a najlepiej jak ja to mówię poprosić,przypomnieć,a na koniec i tak zrobić samemu.
U nas na szczescie tata i uśpi i nakarmi.
Ma któras ala termomixa z Lidla? Koleżanka kupiła i są zadowoleni mega, ale jak jej mąż opowiadał jak ludzie walczyli o niego 😂 masakra.
Piję kawke i jem malinową chmurke,Zuzi kruche smakuje
Matko, chyba kupie kask bo mój kaskader wali głowa o wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 09:03
Berbecia, Feeva lubią tę wiadomość
-
U noce tez beznadzieja. Robi sobie przerwy w spaniu po 1.5 godz. Budzi sie o 3 zadowolona gadajaca itd. I zasypia 4.30. Ostateczna pobudka 5.30..wcziraj ja pozbiej położyłam, bo jyz nie wirm czy to za dużo w dzien spi. Obudzila sie o 3 ale zjadla i zasnela. Tez dluzej usypiala ale zasnelq. Obudzila sie kolo 6 zobaczyła ze spie i dopierp kolo 7 wstala.. Wiec szok.. Dzisiaj tez sprobuj4 później polozyc. Chybw ze malo pospi w dzien.. U nas mamizmu jeszcze taj bardzo nie ma. Ale jest bardziej marudnw przy mnie niz tacie
-
To chyba
Ten dokument tylko mnie nie zszokowal...
Smutny, przerażający ale...prawdziwy
Nic czego bym nie wiedziala, nie słyszała, nie podejrzewala...
Ale mam nadzieję że szerokie grono zobaczy i zacznie chociaż rozumieć
Bo relacje ofiar, konfrontacje to punkt zapalny filmu
Choć i tak myślę że duża część widzów stereotypowo spyta"po co tam lazil?"
Świat się zmienia bo pewne pokolenie już odchodzi z racji wieku
Nadzieja w mlodych, myślących
Osobiście(doświadczenie choć malutkie?)mnie poraża molestowanie w rodzinie...tego nigdy nie pojme...nienawidzilam czytać takich historii w dokumentach naszych dzieciKwiatkowa24 lubi tę wiadomość
-
Patk, ogladalam do 24. Jestem wstrzasnieta, ile w sobie sily musza miec w sobie ofiary aby spotkac sie z oprawcami.
Wowka, az sie boje ile ta nauka schodzenia bedzie trwala, na razie ciagle wdrapuje sie, a ja nic innego nie robie tylko nadzoruje.
Kattalina, oooo, super z tymi strojami
Sto lat dla Mani 😘Feeva lubi tę wiadomość
-
Brawo Patryczku 😍
U nas z nowych umiejętności to Kamil w koncu sie nauczyl robic papa 😂
W ogole to wczoraj byl juz taki zmęczony na tym grillu, ze ciagle chcial do cycka i mi rece w bluzke wkladal Troche to sie robi niefajne..
Straszne to jest jak rodzice potrafią skrzywdzić wlasne dzieci
kamciaelcia, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Brawo Patryk, brawo Kamil! 😊
Wowka, wchodzenie na kanapę już działa bez zarzutu, na razie nie umie jeszcze na oparcie, mata po powodzi wróciła na podłogę, zatem przestałam się przejmować schodzeniem. Dziś zostawiłam dziecko i poszłam do łazienki. Za jakiś czas usłyszałam jak coś spada i radosny tupot bosych stóp. Znaczy się udało zejść 😉 pilnuję tylko tam, gdzie goła podłoga.
Ale mnie zalało... Użyłam tampona pierwszy raz chyba od dwóch lat. Nie wiem, może z pół godziny dał radę.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kampania handm cudoooownaa nareszcie!😍😍😍😍😍
Wczoraj miałam biznesowo-babskie wyjście, cudownie jest tak zresetować się po 2 latach posuchy. Ale pod koniec już bardzo chciałam do domu i zapłaciłam cenę, jeden cycek boli. Ale warto było! Tata dał sobie radę z dwójką. W przyszłą niedzielę powtórka 😁
My mieszkamy w małym mieście. W klasie pierwszoklasistki na 18 dzieci nie chodzi na religię troje. Puściłam ją na religię, żeby zobaczyła co to jest. Od drugiej klasy nie będzie chodzić, więc czworo. Nie pójdzie do komunii. Prezes nie jest i nie będzie ochrzczony. Żałuję, że chrzciłam córki, ale też nie przyłożyłam do tego ręki. Teraz myślę, że mogłam się postawić. Ale czasu nie cofnę.
Wszystkiego Najlepszego Milenko 👑💝👑edwarda20 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dobra,nadrobiłam resztę.
I Mania nam kończy okres niemowlęcy, najlepszego panienko !😍💝👑
Katy polecam mango ekologiczne z lidla. Przepyszne. Bez włókien, soczyste, dojrzałe, słodkie. W sumie akurat mam na stole. Ja to nawet skórkę wyciumkam.Katy, Feeva lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka