Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 20:43
-
Edwarda nie boisz się że jak przyjdzie czas pierwszej komunii a on jeden z klasy nie będzie przystępował to będzie mu przykro i że będzie uznany za innego w klasie ? A wiesz że każda inność nawet najmniejsza przez dzieci często jest piętnowana? Dzieci bywają wredne.
Wiem to nie argument żeby chrzcić dzieci żeby ich nie wytykali bo nie po to się to robi ale problem pozostaje -
Nie wiem czy chce to ogladac...
Kamcia, ale pieknie sobie Patryczek radzi 😍
My bylismy na grillu, musielismy wracac autobusem, Kamil zasnal dopiero 20.50 przez to, ciekawe o ktorej wstanie...Kuzynka Kamila tak pieknie sama je, ze az zazdroszcze, ale za to nie zazdroszcze temperamentu bo Kamil przy niej to aniolek naprawde xd
Ojciec szwagierki mnie tak wkurzal, bo ciagle gadal jak to mamy dobrze, ze tyle ludzi do opieki nad dzieckiem, naprawde mnie to zdenerwowalo bo ja nikomu Kamila nie podrzucam i uwazam, ze to moje dziecko wiec ja sie powinnam nim glownie zajmowac, a on tak gadal jakby ciagle sie ktos inny nim zajmowal...No, ale co on tam moze wiedziec w sumie :p
-
Pawojoszka - ja w rodzinie słyszę często ten argument. Myślę jednak, że będzie co raz więcej dzieci bez komunii etc. Z resztą nie ma co się okłamywać. Dla dzieci komunia kojarzy się z prezentami a nie z jakimś duchowym przeżyciem ( może dla niektórych). Jednak w tak konsumpcyjnym świecie to liczy się kto dostał lepszy/ droższy prezent 😔
Tak samo mam z nazwiskiem. Dziewczyny noszą moje. Nie mam na czole napisane kto jakie nazwisko nosi. I nie sądzę, że inne dzieci to interesuje. Z resztą dzieci dużo rozumieją, jak im się tłumaczy i opowiada o świecie. Wszystkie stereotypy, uprzedzenia i nienawiści zaszczepiamy w dzieciach my rodzice. I albo dziecko jest mądrzejsze od rodziców albo powiela dalej schematy utarte przez lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:19
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Pawjoszka to takie troche zasciankowe myslenie, przepraszam. Kojarzy mi sie od razu z niechęcią do czarnych, gejów czy niepelnosprawnych...
A odpowiadając - absolutnie sie niczego nie boje. Jest coraz wiecej dzieci, ktorych rodzice sa ateistami lub innej wiary, nie chodzą na relgię i nie przystepuja do sakramentów. Strasznie mnie to cieszy. Maly bedzie mial tlumaczone co i jak od poczatku. Swiat sie zmienia. Za te 7-10 lat bedzie zupelnie inny.jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Wy tu piszecie o poważnych rzeczach, a ja nie wiedziałam, że tak mało mi trzeba do tego miłego uczucia po spożyciu alko 😉
Milenko, najlepszosci 😘 Berbecia, jak imprezka? Będzie fotka?
Patryk operatywny gościu 😁 myślałam że Piotrek nie da zabrać sobie jedzenia 😉
Mam jeszcze trochę w kieliszku- Wasze zdrowie i dzieciaków 😘
kamciaelcia, kattalinna, Katy, Berbecia lubią tę wiadomość
-
Polska jest takim krajem że zmienia się naprawdę powoli może w dużych miastach szybciej ale w mniejszych miejscowościach to jeszcze dużo wody musi upłynąć. U nas np w szkole nie ma dziecka ,które by nie uczęszczało na religię i wbrew pozorom dzieci przeżywają komunie jak ważne wydarzenie w życiu to dorośli robią z tego cyrk. Wiadomo że dzieci się cieszą z prezentów i chwała kto co dostał ale tak naprawdę dzieci są mądrzejsze od dorosłych
-
Berbecia dużo zdrówka dla Milenki!Kamcia Patryś cudny w nowej fryzurze 😍 i bardzo zaradny chłopak Ci rośnie chłopaki mają podobne charaktery/ temperamenty? Czy raczej różni? Reportaż chętnie zobaczę. Jestem wierząca i praktykująca ale coraz bardziej nie podoba mi się to co kościół robi. Bardzo sobie szkodzi ostatnimi czasy. Sama jeżdżę na msze które prowadzi ksiądz który mi odpowiada, kazania krótkie i z konkretnym przesłaniem. Mój syn zasnął dziś po 21 dopiero chyba przez drzemkę po południu, była długa i trwała do 17.30. w końcu sama go obudzilam z niej bo nie wiem do kotrek by spał...i jestem dziś wykończona, wyssał że mnie cała energie. Wowka mnie by chyba jeden kieliszek wina by dziś ululał
Berbecia, kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
-
Jestem świeżo po obejrzeniu.
Brakuje mi słów. A raczej cisną się same najgorsze. Co za hipokryzja i obłuda. Czuje jeszcze większe obrzydzenie do instytucji kościoła. Jedna wielka mafia. Coś obrzydliwego.
P.s - co do ekonomicznego picia jakoś u mnie się nie sprawdziło 😂. Jak na taka długą przerwę w piciu całkiem spore ilości wypiłam i o dziwo nie umierałam na drugi dzień. -
Ja właśnie skończyłam nadrabiać.
Będą tylko zgram od teścia.
Impreza udana,a matka padnięta. Milenka wytrzymała do 22 można powiedzieć że do samego końca.
Prezenty jej się podobały,nawet brat jej kupił lalecze i zrobił laurkę.
Jako jeden z prezentów dostała sesje zdjęciową,będzie miała ładną pamiątkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 00:17
kamciaelcia, Patk, pawojoszka, Wowka, Katy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
Punkt 6.30 rozbrzmoalo ajda ajda i trwa...
Któraś pytała o stroje kąpielowe? Nie planuję ale po takiej kampanii reklamowej zaczęłam rozważać 😊Wowka, Katy, jangwa_maua, Hoope lubią tę wiadomość
-
Ogladalam ten reportaż. Tez jestem wierząca i chodzę na msze. Akurat u nas jest ksiadz ktory nie jest jak inni, ze tylko kasa i kasa. Jest bardzo skromny, kazania tez ma ok. Ale to co sie dzieje to tragedia. Mialam teho świadomość, ale zobaczyć i posłuchać tych ofiar to takie wstrząsające. Jestem pełna podziwu dla nich ze mieli w sobie tylr sily zevy spotkac sie z tymi oprawcami.. Moze gdyby mieli rodziny itd to bylo by tego mniej.
-
nick nieaktualnyDzień dobry, u nas wjechala pierwsza drzemka.
Pobudka ostateczna 5:40, nie wiem co mu.
Ale zdążyłam się z małżem poklocic....
Czy Wasze dzieci też tylko mamamam?? U nas do spania tylko ja, do tragedii nocnych tylko ja, do dospania tylko ja, przez 3/4 dnia ogólnie tylko ja😕 trochę mnie to drażni, obwiniam za to męża prace ale też to, że on się zrobił takim biernym leniuszkiem. Sam z siebie praktycznie nie zrobi nic, ani przy dziecku ani w domu. Pomaga owszem bardzo dużo ale muszę wszystko powiedzieć i pokazać...😕
Się z rana wyzalilam....
Co do tego reportażu, widziałam zwiastun. Na razie nie oglądam...nie że ich bronie. Jestem wierzaca, praktykujaca ale Nie wierze w instytucje kleru...osobiście znam jednego księdza którego lubie, szanuje i wierze mu. Resztę? Nie dopuscilabym do ludzi....
Sto lat dla Milenki bo coś mi umknęło😘😘Berbecia lubi tę wiadomość