X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, oj biedna, dobrze ze sie przespala. Ciekawe jaka decyzje podejma lekarze.

Majowa, wlasnie ta droga do Chorwacji masakra, a polczenie lotnicze jest tak slabe ze szkoda gadac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, koleżanka miała taką sytuację, spiłowali jej ząb troszkę i było ok, byle do wizyty! :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, wypadki nieuniknione, u nas juz pchacz poszedl w odstawke, ale tak z nim biegal ze niekiedy mialam taki stres, ze zaraz wybije sobie zeby XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam histerię od rana. Tylko tulić i tulić... Poza tym chyba skumała schodzenie z łóżka. Spala od rana ze mną. Ja wstałam i poszłam do łazienki. Po chwili słyszę człapanie. Patrzę, a nadchodzi terrorystka. Nie płacze więc musiała zejść 😁😂. Ale dla bezpieczeństwa następnym razem wrzucę ja do łóżeczka

Katy współczuję siostrze. Ja myślę , że u mnie by dalej nie szło gdyby nie znieczulenie. Po zzo u mnie porody postępowały do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:36

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smiem stwierdzić, że nie padało u mnie kilka miesięcy
    leje!
    hura!!
    akurat w ten dzień, kiedy mam debiut z wyjsciem z chłopakami
    zabezpieczone dwie wersje-spacerkowa i samochodowa...niestety, samochodowa, ale i tak zmokniemy
    i wtedy wozek pojedynczy, bo szybciej dojde z auta do poradni niz dwojke w wózku zapne na deszczu...trudno, Piotr wytrze wszystkie kurze-uwielbia sie popisywać, wtedy raczkowanie idzie mu najlepiej XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, u nas tez leje strasznie... Juz od trzech dni :/

Cola, jak sie dzis czujesz?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takiego szału nie ma ze 3 dni, cieszyłabym sie normalnie
    ale leje od nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, biedna twoja siostra 😟
    Berbecia, nie chwaliłaś się, że masz bliźnięta 🤔 Milenka i braciszek są identyczni!

Berbecia lubi tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja odstawiła dzisiaj takie kino rano, że dalej mózg zbieram z podłogi. Ma katar, rozumiem, że się źle czuje, więc tule, noszę itd ale przeżywa strasznie. Po tatusiu 😂 Taka panikara mała.

Ja nie roztrząsam faktu, że coś się skończyło. Czasu nie zatrzymam. Było niemowle, jest teraz mały rozrabiaka i to też jest piękne.

Katy, męczy się ta Twoja siostra. Trzymam kciuki, żeby dzisiaj już miała dzieciątko przy sobie 😊

Berbecia, myślałam, że na obu zdj Milenka. No dwie krople wody!

Kamcia, powodzenia!

kamciaelcia, Berbecia lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubieramy sie PO-WO-LI

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. dzięki że pytasz. Troszkę może lepiej niż wczoraj ale szału nie ma. Nie pada więc mam nadzieję że koło południa pójdziemy na spacer. Ostatnio cały czas lało. Zapisałam nas na zajęcia z multisensoryki. Dla takich hajnidów, które chcą cały czas na ręce ponoć dobre. Poza tym mam nadzieję że przed żłobkiem trochę się oswoi z innymi dziećmi. A i mi może dobrze to zrobi bo zawsze to jakieś wyjście do ludzi.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia ja też myślałam że na obu zdjęciach jest Milenka! Jak dwie krople wody są!
    Mycha Kubuś super chłopczyk 😊. Kamcia powodzenia, oby wszystko poszło szybko i sprawnie :) będziesz zaprawiona potem do wypraw z trzema dzieciaczkami;)

Berbecia, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie polecę żadnego hotelu/pensjonatu/kwatery, bo my nie korzystamy z noclegów. Śpimy na jachtach, w sezonie nie zatrzymujemy się nawet w portach. Procz żeglowania, to kąpiemy się, opalamy, grillujemy, nic-nie-robimy, kolega łowi ryby. Większość dnia płyniemy, mimo że zazwyczaj nie mamy wyznaczonego miejsca dokąd mamy dobić na noc.

Generalnie, inny wypoczynek. Zwiedzanie i chodzenie raczej rzadko i tylko w takie miejsca gdzie mozna dotrzeć o własnych siłach z brzegu.

Ale za to takie widoki 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:03

edwarda20, Leira, wariancja, Katy, Berbecia, MajowaMamusia, Sela, Hoope, Feeva, olciabos, jangwa_maua, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja miałam niemalże identycznie jak Twoja siostra: balonik, po którym zrobiło się jakieś minimalne rozwarcie, potem od razu pod oksytocynę, jakieś 12-13h mi podawali, były skurcze, a rozwarcie po baloniku się zmniejszyło (!), więc przebili pęcherz, że niby akcja porodowa ruszy, a że dalej były skurcze bez rozwarcia i dziecko waliło głową w zamknięty kanał rodny to musieli ciąć :/ Mam nadzieję, że u siostry jednak się uda - bardzo trzymam za to kciuki.

Wowka zazdroszczę !!! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:23

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak pięknie! Zazdroszczę takiego wypoczynku.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy cc to nic strasznego naprawdę :) Wiem ze dziewczyny maja rozne doświadczenia ale naprawdę nie ma sie co bac :)

Odnosnie nocnika, to chyba tylko pisalsm na kwietniowkach ze moj maly wola na nocnik, tzn wlasciwie informuje mnie ze cos zrobil bo za każdym razem jest juz kupa w pieluszce. Mimo to za kazdym razem go sadzam :) Raz sie nam udalo zlapac malego bobka, to z radością mu pokazywalam chwalilam to chcial go wziac haha :p

Kiedyś słyszałam ze maluchy do 2 lat w ogole nie ogarniaja ze cos robia. Jak widac nieprawda. Kattalina miala racje. Rozumieja bardzo dobrze co sie tam dzieje, owszem nie potrafią wstrzymac czy zrozumiec ze robi sie to np w wc czy na nocniku. Moj maly juz jakies 2 mce wola. Latem bedzie biegal w samych majteczkach lub pampku i mam nadzie ze szybciej zauwaze ze cos robi zanim zawola juz po. Jesteśmy na dobrej drodze zeby na 2 latka pożegnać pieluchę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:50

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, pięknie, rewelacja taki wypad :) Może jakbyśmy mięli jechać z kimś jeszcze to skusilibyśmy się na jacht :) ale jak tym się kieruje? XD To tak można bez uprawnień?
    Wyobraziłam sobie wieczór o zachodzie słońca, romantycznie :D
    My za zwiedzaniem też nie przepadamy, ale przed sezonem z kąpielą i opalaniem może być różnie, także chcemy mieć alternatywę w razie niespecjalnej pogody. Rejs owszem, jakaś wieża widokowa, ale muzea, kościoły itp odpadają.

My już nocnik mamy, ale jeszcze nie siadała na niego. Miałam niby zaczynać ale jakoś nie przyniosłam go ze strychu. Mój chrześniak miał 1,5 roku, mówił wyraźnie, nie nosił już pieluchy, także chyba 2 latka, to już późno, żeby dopiero uczyć. Wiadomo, że jedno dziecko będzie wołać na nocnik jak ma 1,5 roku, a drugie, jak ma 3.

• Sela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Na początek spóźnione sto lat dla Zosi, Uli i Patryczka!!!

Co do nocnika to sama nie wiem. Mamy kupiony służy jako zabawka, ale mimo sadzania nic jeszcze w nim nie byłk prócz zabawel hehe

Jejku Katy biedna ta Twoja siostra. Oby szybko ruszyło. Kciuki nadal zaciśnięte!

U nas od 3 dni mega maruda ale nie widzę, żeby szły jakieś następne ząbki...eh jeszcze mnie brzuch podbolewa i znając życie okres bedzie idealnie na wyjazd. W przyszły weekend jedziemy do Kazimierza (mąż ma jakiś zjazd specjalistów to my przy okazji się zabieramy ;-) tylko mam nadzieję, że dostanę teraz okresu, bo na wyjeździe przy tych niagarach to nawet nie pospacerujemy chyba, że od wc do wc)

pawojoszka, Nina83 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, bez patentu wg prawa można żaglówką do 7,5m. Ale nie mając żadnego doświadczenia, akurat na żaglach, można sobie zrobić krzywdę.

Łatwiej dac sobie radę na houseboacie bez uprawnień. Duża łódź motorowa, ale nie rozpędzająca się, raczej spacerowa. Do ogarnięcia. Kierownica jak w samochodzie, tylko inaczej reaguje 😁 Ale warto nauczyć się znaków wodnych, przepisów i zwyczajów żeglarskich, żeby sobie nie narobić problemów.

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina83 wrote:
    Pawojoszka, twoje maluchy są przesłodkie!
    Katy, kciuki za siostrę 🤞, żeby poszło szybko i bezboleśnie 😜

Zrobiłam tort na jutro, ledwo go przeniosłam ze stolnicy do pojemnika na ciasto taki gibki hehe...jak ja go przeniose na paterę 🙆
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ddbfbbfe6e1.jpg

Ja od razu na paterze składam :) Albo podaję na tym dole z pojemnika na tort, tylko pod spód jakaś serwetka ozdobna.
    Śliczny tort :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:27

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ