X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko,ze osemka jest na gorze, szczeka boli na dole :/ Wole wyrwac i miec spokoj..

Siostra dostala cos na skurcze, ale to podobno moze zaczac dzialac dopiero po 6h :/ A jak nir zadziała to raczej cc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy skoro w nocy odeszły wody to raczej nie będą długo trzymać bo może się infekcja przypaletac.

Nie uwierzycie ale u mnie słonko wyszło i tak się cieplutko zaczyna robić. Ale to złośliwość losu bo właśnie dokupiłam worek węgla bo te ostatnie dni to masakra jakaś była z tą pogodą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:59

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie zalatwilam. Lekarz nie chciał nowego l4wystawic bo w starym nie widzi błędów. Z jednej str go rozumiem. Z drugiej szedł w zaparte. Potem coś dodał że później pomyśli bo teraz ma pacjentki w tym ciężarne. Później do niego nie popedze. Ogólnie jest tak ze l4 jest, i nikt nie wie dlaczego pracodawca nie widzi go w systemie. Zglosilam do ZUS-oni wyjaśnia, mają na to 30dni. Niech z lekarzem najmadrzejsi wyjaśniają.

Piotrek 100razy pięknie SAM wejdzie po schodach a ten101 raz musi być z histerią. W sumie czwarta histeria na schodach przez 2lata! Ale na mnie trafilo...Piotrek zasnął chwilę przed Patrykiem. Patryk za chiny nie chcial zasnac u znajomej więc wróciliśmy do domu.

Aaaa
    Lało rano
    Kiedy wyszłam z domu do auta, z auta do lekarza-lało jeszcze mocniej!!!wyszlam od lekarza-po deszczu. Takie przygody to tylko dla mnie zarezerwowane.

Śpią więc korzystam nie robiąc nic a nic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kciuki za siostrę. Przeżyłam dwa ciężkie porody, wiem co czuje. Najgorsze te ciągłe badania, masz nadzieję w końcu usłyszeć, że już niewiele a tu kolejny raz "brak postępu". U mnie się ruszyło za pierwszym razem po zzo.
    Nie wiem jak to zadziałało, ale jak dostałam znieczulenie to wróciłam do żywych a rozwarcie w końcu ruszyło. Dostawałam też bardzo dużo oksytocyny, ale dzięki zzo było to znośne.

Jak wody odeszły to pewnie podają antybiotyk. Ja byłam dobę bez wód, nic nie wspominali o cc z tego powodu.

Nie było mnie raptem kilka dni a tu kilku roczniaków przybyło, wybaczcie mój brak pamięci do imion :) Wszystkiego najlepszego :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez wód można chyba do 48h tak mi babka mówiła przy moim porodzie..

Kamcia, ale masakra z tym zwolnieniem. Masz rację, niech sami wyjaśniają, Ty nie jesteś tu stroną. Lekarz z ZUSem się musi dogadać.

U nas piękne słonko i trochę zimnego wiatru, ale nie jest arktyczny jak przez ostatnie dni. Niby po zimnej zośce ale nie wiem, przesadzić pomidory i paprykę do ogródka czy nie?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wybrałabym się na jacht nie mając doświadczenia, z małym dzieckiem. Do żywiołu warto mieć szacunek.

Wspomnienia z Mazur: woda, deszcz, kajaki i miliardy komarów 😂

Katy współczuję siostrze, jak dobrze, że mam to za sobą. Mi po odejściu wód podali oksy bo akcja nie postępowała. Wód miałam za mało, w wypisie PROM. Tak często jest jak wymusza się poród gdy ciało kobiety ani dziecko nie są gotowe. Nie idzie.

U nas też leje. Całą noc i cały dzień.

Nie mam zębów mądrości, mogę być niemądra 😂

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    chciałam sama zalatwić-majac instrukcje z zusu-bo szybciej, zusowa droga to nawet 30 dni (zalezy od wspolpracy z lekarzem)
    no i nie chciałam, by lekarz pomyslał, ze zus na niego nasyłam ;)
    trudno
    moje wskazowki nie działaja
    zus pewnie to samo powie
    ale tak szczerze-l4 prwidłowo wyglada i nikt nie wie dlaczego tak
    choć zus powiedział że praktycznie w 99% wina lekarzy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie pamiętam kiedy u nas nie lało... "Piękny" mamy maj :/
    Majówka była zimna, na ognisko nie było szans a jak wychodziłam ze szpitala rok temu 2 maja to upał był.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lało 12 h XD XD XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy biedna ta Twoja siostra ☹️ Oby szybko ruszyło już!
    Tak się cieszę, że mój poród poszedł szybko i wcale nie tak źle.

Co do pogody to jest fatalna... Ciągle leje, z dzieciakiem na spacer średnio. Dzisiaj akurat nie pada póki co, jest ciepło, trochę duszno więc pewnie jakaś burza zawita. Uwielbiam burze.
    Rok temu 16ego wychodziłam ze szpitala to kropil deszcz, ale było gorąco. Cały maj wtedy był upalny, bo narzekałam na spuchniete nogi, a jak 11 maja jechaliśmy na ktg to umieralam z gorąca w poczekalni.

My nocnika jeszcze nie mamy. W planach dopiero zakup 😁

Mazury uwielbiam! Jedziemy od 10-13 czerwca do Bogaczewa koło Giżycka z moją siostrą, jej Mężem i Hanią😁 a od 3-8 w Bieszczady!! ❤️❤️❤️

W ogole do ślubu zostały 2 tygodnie 😐
    Coś mnie ostatnio moja teściowa wkurza... Oj wkurza.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva przyzwyczajaj się , teściowa to jest stan umysłu

Nina83, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    moze sie ratuj-JESZCZE nie tesciowa XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, fajne te łodzie ☺ wiadomo,że jak nigdy nawet w takiej nie siedzieliśmy to sobie ot tak nie wynajmiemy na kilka dni.

Feeva,my byliśmy kiedyś w Polańczyku, fajnie było, ale góry to nie moja bajka w sensie chodzenia po nich.

W końcu po 2 dniach byłyśmy na spacerze, słoneczko świeciło,15 stopni, a sąsiadka mnie pyta czemu dziecku rękawic nie ubrałam bo ma zimne rączki 😆😆😆 mówię jej, że pani też nie ma rękawic z tego co widzę 😂 Wkurza mnie jak jakieś babsko brudnymi łapami mi dziecko dotyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jakbtak teściów pytam. 20 stopni gdzie on ma czapeczke, wiec pytam: A Wy?

Feeva po ślubie będzie gorzej😁

U mnie jak magiczna różdżka z dnia na dzień zaczeli się wcinac...

• Feeva Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, teściowa już od 1,5 roku, bo my po cywilnym 😁😁😁😁

No nie wiem ogólnie coś jej odwalilo ostatnio. Już dawno wiedziałam, że ma ciągoty do rządzenia, ale ostatnio to przegina. Moja mamę też wkurwia, choć miały dobry kontakt. Masakra.
    Na urodzinach Mani się moja mama wkurzyla, bo na siłę Manke zabierali i ja zabawiali, a jak u mojej mamy na rekach była to co chwilę ja zagadywali, łapy wyciągali, az się wkurwilam zaczęłam im ja zabierać... Są strasznie zaborczy pod tym względem. A moi rodzice mają do niej takie samo prawo jak oni.
    W ogóle lubi narzucać swoje zdanie bardzo, co moich rodziców wkurza, bo im narzucila ile powinni nam na ślub dac 🤦‍♀️🤷‍♀️ niec się swoimi pieniędzmi rozporządza, a nie cudzymi.
    Ehh... Ostatnio w ogóle mi się tego ślubu odechciało i całej tej imprezy, bo tylko nerwowka jest cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 16:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jak siostra, coś ruszyło?

preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno boli bardziej i inaczej niz wczoraj wiec jestem dobrej mysli..Mam nadzieję, ze jeszcze dzisiaj bedzie tulic synka :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jeszcze trochę musisz z tą nerwówką przedślubną wytrzymać. Po ślubie będzie luzik ;-) co do teściowej to Ci się nie dziwie, każdego by pewnie szlag trafił..

Kamcia masakra z tym L4!

Katy daj znać jak z siostrą, bo sama się zaczynam stresować. Mam nadzieję, że ruszyło.

Kurcze byłam dzisiaj w żłobku i podobno Leo się nie dostał... a tu już wszystko uszykowane na mój powrót do pracy. Nerwy mam, bo pytałam w zeszłym tyg jak miałam owu co i jak z tym żłobkiem i nic nie chcieli powiedzieć. Eh chyba trzeba począć starania...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co milczy wiec liczę na to, ze rodzi :p

Nina83, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu nadrobilam, przepraszam ze dzis ale wczoraj nie dalam rady, samych wspanialych dni dla roczniakow z 15 maja Zosi Uli i Patryka, rosnijcie zdrowo.

My szykujemy impreze w sobote ciagle licze ze nie bedzie padac.

Sela piekne te Twoje zwierzatka, a lemurka dalabys rade zrobic??

Hmm a dzis nie sa urodziny gwiazdy Basi??

kamciaelcia, Nina83, pawojoszka lubią tę wiadomość

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ