Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nynka, nie siwiej 😉 dziecko na każdym etapie rozwoju potrzebuje mamy, nie ma bardziej czy mniej, jest inaczej. Teraz nasze brzdace są ZUSie niesamodzielne więc jesteśmy ich rękami, nogami, głowami. Jak będa ogarniać siebie to będą mieć inne potrzeby. Level for zmieni 😉 idąc tym tokiem myślenia - nie powinno się mieć więcej niż jedno dziecko 😉 ale to tak nie działa na szczęście 😁
Nina83, Nynka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za komplementy dla Prezesa, nie przekażę, bo spuchnie z samozachwytu jak jego tata 😂
Po środkowej córce tak miałam, nie chciałam mieć kolejnego dziecka, póki się sobą nie nacieszymy. I tak zleciało 6 lat, a my wciąż nie mogłyśmy się nasycić. Ubolewam, bo pojawienie się Prezesa jednak mocno nas od siebie odsunęło, z braku czasu, sił, staram się robić ile mogę razem z nią ale czuję, że coś straciłyśmy. Nie mam też tej cierpliwości co wcześniej. Relacja z synem jest zupełnie inna. Taka trochę... niewolnicza.
Dziewczyny na czym te tablice manipulacyjne robicie?❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Tez mam podobne mysli jesli chodzi o rodzenstwo dla Kamila, jeszcze sie nim wystarczajaco nie nacieszylam zeby myslec o kolejnym 😂
Moja siostra jeszcze nie urodzila, rozwarcie nie postepuje, skurcze sa nieregularne dosyc slabe pomimo oksy..mam nadzieje, ze nie skonczy sie cesarka
Wszystkie dzieciaki piekne 😍 Fajne te tablice, chcialam kupic Kamilowi, ale cena mnie przerazila, a chęci nikt nie wykazuje do zrobienia...
Dziewczyny, które mają ten tunel z Ikei, polecacie? :p -
Co myślicie?
https://mobile.mamadu.pl/127573,zbyt-szybka-nauka-siadania-na-nocniku-moze-zaszkodzic-dziecku-lekarz-urolog-radzi-jakich-bledow-unikac
https://www.mamalekarz.pl/blog/2019/05/04/odpieluchowanie-czy-kiedys-dzieci-robily-to-szybciej/[\url]❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja sadzam na nocnik zuzie odkąd nauczyła się siedzieć czyli jakoś od 7 miesiąca życia i od jakiś 3 miesiecy nie mamy kupy w pampersie zawsze zachowaniem daje znać że chce kupę a z sikaniem to różnie raz złapie raz nie. Dla mnie najważniejsze jest że Zuzia bez problemu się wyproznia a od urodzenia miała bardzo duży problem bo najpierw trzeba było jej pomagać czopkami i rurkami a później farmakologicznie.
Więc ja jestem za wczesnym nocnikowaniem -
Witajcie.
Wpadłam na moment poczytać ostatnie posty. Niestety nie jestem na bieżąco od dłuższego czasu. Czasami szybko wejdę z nadzieją, że załapię się na jakieś zdjęcia ślicznotek i przystojniaków. Czasami się udaje. Jak się pracuje, nawet na część etatu, to ten czas tak szybko leci. Jeszcze szybciej niż kiedy się siedziało z dzieckiem w domu.
Gratuluję nowych zdolności, życzę wszystkiego najlepszego jubilatom z okazji pierwszych urodzin, a rodzicielkom duuuuużo cierpliwości.
Za 3 miesiące nasz wątek będzie świętował drugie urodziny. Szok.
Czy od czasów Pawojoszki pojawiła się jakaś nowa ciążunia?
Co u nas w skrócie: roczek za nami, impreza urodzinowa też (kameralna rodzinna). Nie chodzimy jeszcze. Dziś wyszła dolna dwójka (czyli 6 ząbek). Z zaskoczenia menda nas wzięła, bo wypatrywaliśmy górnej dwójki. Zęby kolejne idą, a Kubuś dalej nie potrafi przeżuwać, tylko wszystko łyka. Za miesiąc planuję odsmoczkować małego, bo chciałabym to zrobić zanim wrócę na dobre do pracy. Już się tego boję. I to chyba tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 11:56
Berbecia, kattalinna, Katy, kamciaelcia, Wowka, pawojoszka, Hoope, Nina83, MajowaMamusia, wariancja, Sela, D_basiula, Feeva lubią tę wiadomość
-
Mycha śliczny Kubuś 😚
Nikt nic nie pisze to po spamuje
Właśnie skończyłam farbować włosy i kolor mi nie chwycił. Jutro musze kupić inna farbę i spróbować jeszcze raz.
Pecha mam z tymi włosami. Ostatnio zamiast farbę to kupiłam i nałożyłam rozjaśniacz,wyszły mi tak żółte że wstyd było iść po nową farbę.
Co do nocnikowania ja dałam narazie nocnik do zabawy,służy do rzucania .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:35
kamciaelcia, Katy, Wowka, Hoope, Mycha666, MajowaMamusia, wariancja, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Katy szkoda tej twojej siostry ,wymecza biedaczke żeby jej tylko na koniec nie pokroili. Swoją drogą uparta sztuka z tego Floriana mam nadzieję że trochę dali jej pospać.
Hoope ja się naczytałam właśnie że to wczesne nocnikowanie może być szkodliwe,podobno dziecko świadomie kontroluje pencherz w wieku 15 -20 miesięcy wcześniej to jest na zasadzie takiego łapania na nocnik . Ja zazwyczaj odpieluchowac po drugich urodzinach wtedy to trwa tydzień a nie kilka miesięcy . Jak już tu kiedyś wspominałam ja leniwa jestem nie lubię sobie życia utrudniać . Ale wiesz prezes to już dwa lata dawno ma więc spokojnie możesz próbować
Berbecia dobrze że zimno możesz w czapce po farbę iśćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:19
Berbecia, Hoope lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Weszłam z myślą, że jak Katy pisze przed 6, to siostra urodziła. A tu nadal kciuki trzeba trzymać... jak tam przez noc, są jakieś postępy? 🙂
Kubuś śliczny i jaki radosny 😍
Berbecia, posłuchaj no. Milenka ma tak niewinny wzrok, te oczka mowią, że jest totalnie grzeczna, a matka insynuuje 😉😍
Majowa, polecam Giżycko lub Mikołajki przed sezonem, dlatego, że napisałaś, że chcesz, żeby cokolwiek się działo i chodziło Ci o większą miejscowość 😉 ja preferuję inny odpoczynek i w sezonie unikam tych miejsc jak ognia 😁 ograniczamy się do minimum-sklep, apteka, bankomat itp. Zapomniałam-w Giżycku jest fajna kawiarnia na wiezy ciśnień-punkt widokowy. No i molo na podwyższeniu, na prawdę wyszło fajnie.Mycha666, MajowaMamusia, Berbecia lubią tę wiadomość
-
Katy, masakra, biedna siostra. U mnie ruszyło dopiero jak zaryzykowali i przebili pęcherz, ale to już jakieś 2h po podaniu oksy.. Ciekawe jak u niej postąpią.
Nie myślę jeszcze o odpieluchowaniu, też wydaje mi się, że okolice 2 urodzin są bardziej naturalne, ale przymierzam się do odsmoczkowania.. Nie wiem jak to ugryźć.
Berbecia u mnie kiedyś sąsiadka leciała do garażu z ręcznikiem i kapturem na głowie wołając: "Nie patrzcie na mnie! Nie patrzcie!". Blond się jednak nie spodobał.
Rodzeństwo się siebie nie wyprze! Podobni jak dwie krople wody!
Śliczny Kubuś! Taki zawadiaka trochę, ze spojrzenia.
Jeszcze o tym rodzeństwie.. tłumaczę sobie, że to kiedyś zaprocentuje, będzie miał kogoś obok już zawsze. Może przyjaciela, jak się uda.
Mamy pchacz, sama bym nie kupiła ale znajomi przywieźli. Julek zasuwa jak szalony po pokoju. Przed chwilą był pierwszy wypadek.
Mycha666, kattalinna lubią tę wiadomość
-
No biedna, o 21 jej wody odeszly, a w nocy akcja sie zatrzymala...Teraz czeka na decyzje lekarza Przespala sie chwile wiec zawsze cos :p
Ósemka mi zaczela haczyc o policzek od srodka tak, ze juz mi sie wglebienie tam zrobilo i nie wyglada to najlepiej, boli, zarejestrowalam sie do dentysty na wtorek, ale martwi mnie to, ze boli mnie jakby szczeka na dole pod broda, kurcze nie wiem czy zrozumiecie 😂 W kazdym razie zastanawiam czy czy to moze byc ze soba związane? -
nick nieaktualnyDzięki Wowka, to jak coś to chyba Giżycko, a Wy co robicie na Mazurach oprócz żeglowania? W Giżycku polecasz jakiś hotel?
Katy, szkoda, że siostra się tyle dni męczy. Ja mam nadzieję, że zrobią cc, jak tylko zajdzie potrzeba, też chciałam urodzić naturalnie, a później dziękowałam, ze mi cc robili, a nie czekali. -
Kamcia syn to ten z kulą hula w tle. A mi się wydaje że nie są już tak podobni.
Katy może boleć cię kość od zęba. Może a nie musi zrobić się zapalenie okostnej.
Nie wiem co mi się stało non stop oglądam zdjęcia z okresu niemowlecego. Nie mogę się chyba pogodzić ze już minął. -
nick nieaktualny