Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Piekna Bozenka A z jaka gracja zaczynala jesc ten tort :p Szkoda, ze Kamil jeszcze sam nie jadl na urodzinach xd
Jutro o 13 pogrzeb..
Wszystkiego najlepszego dla Oli 😘😘
Feeva bedziesz piekna Panna MlodaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 16:38
kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola bardzo dziekuje za zyczenia, chyba jedna jest z 20, nikt sie wiecej nie ujawnil.
Jak Ania pieknie je!!
Olci nic nie smakuje tylko zupki i kaszki je, nojeszcze czasem kanapke, poza tym wszystko jest ble, krzywi sie strasznie na wszystko, a przepraszam borowki jej smakuja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 20:08
kamciaelcia, Sela, olciabos, Berbecia, Wowka, Katy, pawojoszka, Feeva, kattalinna, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Feeva ale piękna sukienka. Leży idealnie
Olcia stoooo lat ale ślicznotka :-***
Bżenka wymiata :-****
Aż ślinotoku dostałam podczas oglądania filmików!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 20:23
D_basiula, kattalinna lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Olu sto lat 😘
Mam pytanko do mam ktore karmia mm
Co po butelce? Jak podawac mleko? Moj sie znowu przestawil na mleko, je dwa razy dziennie bo zbowu ma dwie drzemki a bez butli nie zasnie
I mysle w jakim kubku mialabym mu dac to mleko zamiast butelki, ze szklanki pic nie umie bo sie dlawi -
J.s.
W kwestii mm w butelce akurat nie zamierzam zmieniać.
Piotrek odstawił mleko z dnia na dzien po urodzeniu Patryczka i nie widzę potrzeby podawania krowiego(nie chce go)ale np jego rowiesnica rytualnie czyli kakao do bajki pije z bidonu ale innego niż do wody
Poza tym zlobkowa-te dzieci inaczej, szybciej łapią kubeczki -
Kamcia, ja nie wiem kiedy on sie odstawi, serio, bez butli nie zasnie, juz probowalam dawac mu przed mlekiem cos ale odwala takie rzucanie, krzyki, musi miec butle nawet te 60-70 ml ale butla musi byc
No nic, chyba ta butla na razie z nami zostanie, innej opcji nie widze -
Dla mnie osobiście ta butla i dwa lata to nie problem. Patryk pije mleczko 3min i tyle smoczka w buzi
Piotrek też kochał mleczko ale w niczym innym nie chcial
Tak kochal że byłam w szoku że mm porzucil-najpierw to z przed drzemki w dzien, potem na noc
W sumie nie wypil hipp 4 😉
U mas nadal mm3x
W nocy mini
W dzien (mało ale każdego dnia inaczej)
i sporo na noc -
Bożenkaaaaaaa❤️❤️😍
Olu, sto lat ❤️❤️🎁🎂
Ja Mani zapinam tylko te dolne pasy, żeby miala więcej swobody, bo te naramienne ją bardzo krępują i się wkurza.
U nas mleko 3-4x dziennie. Mleczną mam dziewczynę. No i w nocy 2x.
Jedzeniem nie gardzi, kaszki, zupy, kanapki, pulpety/kotlety z ziemniakami i sosem, makarony, jajecznice, omlety, serki (homogenizowane rolmlecz z laską wanilii uwielbia). Nie lubi tylko kluskow i placków. A tak to wszystko opierniczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:22
kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Berbecia, no nie wiem w sumie czemu, ale wydawalo mi sie ze u nas tak ciagle to mleko
Fakt zjada inne posilki, ale chodzilo mi ze zawsze do snu i ze z butli
W ogole wiecie co mi jest az wstyd i sama sie zle z tym poczulam
Uswiadomilam sobie jak ja malo mojemu dziecku pozwalam na swobode w operowaniu lyzeczka i widelcem, zazwyczaj to ja go karmie bo albo sie spiesze, albo duzo sprzatania, masakra
Jak zobaczylam Patryka jak nabija widelcem, to az wstyd ze ja tak jestem w tyle...
-
j.s.
ale sa rózne dzieci
Piotrek do dzis nie zje sam-fakt, nie pozwalałam mu nie wiadomo jak syfić, ale on jadł raczkami, widelec nie interesował
a Patryk-ma starszego brata, takie dzieci (z rodzeństwem) ponoc juz inaczej sie rozwijaja
i Patryk nie jest żarty-karmiony czasem nic nie chce, więc niech chociaż tym widelcem sam sobie pokombinuje
mnie tez szokuje i bawi-zwłaszcza jak karmie codziennie Piotrusia tego to nic nie zawstydza-nawet młodszy brat bardziej samodzielny
schudnie mi w przedszkolu
ale licze u niego na ten efekt grupy
więc tak szczerze-duzo zależy od dziecka
bo ja dwoje wychowuję tak samo, tak przynajmniej mi się to wydaje
edit
Emilka tez nie łapała mi za sztućce, ale rączkami ochoczo wkładała do buzki jedzonkoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:35
Nina83 lubi tę wiadomość
-
sasiadka z góry ma czterolatka i siedmiolatke, syn sam nie chce jeść (choć w teorii umie), ale córke nadal potrafi karmic (ale mała to taka chudzinka i niejadek)
wiec z jednej strony po rodzicielsku mozna popełnić błedy (wyreczanie dziecka) ale dla mnie najwięcej zalezy od dziecka
teraz prawdopodobnie moi trafia do placówek wiec mam wielka nadzieje, ze tam lepiej beda ukierunkowani-ja nie wszystko wiem co i jak
ze Piotrek sie nauczy a Patryk wykorzysta swój potencjał -
aaaa
ale są moje zasadnicze błedy w karmieniu, oj sa! nigdy nie ukrywam i nigdy nie wyrzekłam sie
zeby Piotrek jadł w miejscu-a tego wymaga np zupa-to je z piosenkami z YT
a Patryk długo nie usiedzi w krzesełku, więc ostatecznie najłatwiej mi po prostu za nimi latac z tym jedzeniem