Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaraz sie zaczne martwic, ze je za duzo. Ostatnio, moj Tata, dal mi wyklad o przekarmianiu dziecka, jak Julek wsunal na jego oczach dwa banany, bulke i wcale nie wygladal na najedzonego. Tylko on to musi spalac wszystko chyba, albo ma tasiemca.
-
Dzien doberek,
Mam pół litra. Kawy 😉
Życiowym osiągnięciem Skrzata jest zjedzenie jednej kromki chleba. Zazwyczaj po trzech kęsach reszta jest smarowana po wszystkim 🙂 tak jak i jedzenie widelcem. Raz do buzi, reszta rozmazana 😁
Współczuję tych pobudek o nieludzkich porach. A o ktorej chodzą spać Wasze dzieci?
Wariancja, no właśnie słyszałam o sześcioraczkach 😱 w ddtvn mówili, że będą pokazywać rodziców. Czy tylko mi się to wydaje szalone? Zaraz po porodzie już przed kamery?
Chyba, że o kasę chodzi. 6x pieluchy, 6xmm (ciekawe czy w ogóle byłaby możliwość całkowitego kp sześciorga dzieci...?), 6xwyprawka-nic tylko się za kieszeń trzymać 😃
Ed. Co to jusz? 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 08:59
-
Wowka, zawsze to 3000+ miesiecznie.
Ale sobie nie wyobrazam. Co jak wszystkie szesc placze? 6 x kilkanascie kup noworodkowych dziennie?! Zabkowanie, skoki?! Jak to razem tulac?!
Julo wczoraj poszedl spac o 20.30, pobudka 4.50.. i drzemki nie ma do tej pory.
-
U nas norma to jest 6.00, 6:30, ta 4:50 dzis to nie wiem skad mu sie wzielo..
-
Fermina, a jak wszyscy pakują się do łóżka? 😃
Ja to widzę tak. Mama po kolei karmi, instalują taśmociąg do przewijaka, gdzie wartę trzyma tata. Jak w fabryce- najedzone, przewinięte, kolejne, akord 😃
Ewentualnie, można sobie przeszczepić po dodatkowe dwie ręce.
Serio, nie ogarniam. Jak wszystkie płaczą, to jak wybrać, które przytulić...? Serce by mi pękło.
Haha, zapomniałam o pińcet plus 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:11
Fermina lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.6x500+to nic ale becikowe? 2x1000x6to dwanaście tysięcy jednorazowo😂. Od gminy czy miasta też pewnie dostaną wsparcie ,ale szczerze to im współczuję ,pierwsza ciąża nie doświadczeni rodzice ,wiecie jak jest człowiek nic nie wie a tu nagle sześcioro noworodków ,kolejny rok będą żyć na rzęsach i kawie
No i to dzieci ,które napewno nie były urodzone w terminie ,a więc wcześniaki z różnymi problemami i potrzebamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:13
-
Berbecia wrote:A teraz ja zadaje pytanie.
Dziewczyny od czego może być czerwone oczko i co z tym robić ?
Mała całe popołudnie miała takie oczko.
Co to znaczy, że oczko było czerwone? W sensie czerwone powieki, czy zaczerwienione białko oka - naczynka?
Jeśli powieki, to być może od tarcia oczka przez malucha - pewnie ją swędzi, możesz jej zakroplić oczy solą fizjologiczną i przemyć gazikiem nasączonym solą fizjologiczną powieki - może dostał jej się jakiś paproch. I obserwuj, czy nie będzie się powtarzać - jak będzie to daj znać.
Jeśli białko oka jest przekrwione to może to być zapalenie spojówek, albo ciało obce w oku, np. ziarnko piasku, zrób tak samo jak w przypadku czerwonych powiek + kup sobie krople do oczu, homeopatyczne HOMEOPTIC - polecam, my stosowaliśmy dla małego - pięknie leczą oczka, są bez recepty i też obserwuj czy nie nawraca. Jak będzie nawracać to daj znać, bo przyczyna może być inna. Akurat jestem na bieżąco, bo my wykryliśmy pasożyta w oczkach. -
A z tymi sześcioraczkami to ja pierdziele. Przy trojaczkach w Polsce oboje rodzice dostają urlop macierzyński równocześnie, a przy sześciorgu dzieci to chyba cała rodzina z babciami, dziadkami i kuzynami włącznie powinna iść na macierzyński
A 3000 zł na tyle dzieci to żadne pieniądze, kuźwa ile oni wydadzą na same pieluchy i co z karmieniem? Cyce jak donice, bez kitu -
No właśnie się nad tym zastanawiam. Przy kp popyt reguluje ilość. Ale czy w ogole jest możliwe "wyprodukowanie" przez kobietę TAKIEJ ilości, żeby nie dokarmiać mm?
W najlepszym okresie Skrzat pochłaniał litr mleka na dzień. Mojego. 6x1 litr, 6 litrów, to nie lada ilość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:26
-
nick nieaktualnyDzień dobry, u mnie kolejna piekna noc, zero pobudek i cyca....💃💃💃
Ale nie przyzwyczajam sie😁
A te 6raczki wczoraj lekarz mowil, że mialo byc 5, podczas cc okazalo sie, ze jest jeszcze jedno😳😂kamciaelcia, Wowka, wariancja, D_basiula, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Do tego w domu 2,5 latek do opieki. Pieniądze pieniędzmi, ale jakie to obciążenie psychiczne i fizyczne dla rodziców. Nie ogarniam. Ale rodzice pewnie dadzą radę 💪 muszą...
Nynka, wlaśnie też to czytałam. Czy w dobie możliwości jaką daje nowoczesny sprzęt można nie zauważyć płodu w macicy? Przez kilka miesięcy? Nie kumam.
Nynka jak to spi całą noc? Też nie kumam 😉
A jusz to studenckie śniadanie - smarujesz chleb masłem i już!
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tak samo Wowka myślałam😂
Wariancja co do znajdowania dzieci w brzuchu....w tym przypadku jestem tolerancyjna bylo ich tam sześcioro nie 2/3.😂
Co do.nocy tez nie rozumiem, ale nie bede na sile próbować rozumieć, akceptuje😁
Co do zębów u nas idzie czwórka co wiąże się z tym, że chowam.sie w domu żeby być sama chwile bo jak mnie zobaczy jest mamamam histeria i świat się nie liczy. Wczoraj jadlam kolacje na kucka zanim mąż go zabrał..... -
Dzięki Leira białko w oczku miała czerwone,dzisiaj jeszcze troszkę jest ale nie łzami ani nie ropieje . Moja mama mówiła ze mogło ją zawiać.
A co do jedzenia to mała je wszystko. Brat ją karmi wszystkim od paluszków,mlecznych kanapek po chipsy i Kubusie. Ostatnio chciał jej dać żelki dobrze że zauważyłam.
W tamtą niedziele porwała mi z talerza kotleta schabowego i go jadła. Nie je dużych ilości ale non stop coś mieli buzią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:47