Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie: mały usnął w samym bodziaku na krótki rękaw (była burza i mieliśmy duszno i gorąco w mieszkaniu). Teraz się trochę ochłodziło, ale w pokoju mamy 27 stopni, okno zamknięte, więc teoretycznie ciepło, ale.. mały ma zimne ręce i nóżki, a stopy i dłonie gorące, śpi spokojnie, rozkopał się jak zwykle, nie ma opcji przykrycia go i pytanie brzmi tak: czy powinnam go przebrać (cieplej) już czy nie? Bo ta dziwna temperatura na rękach i nogach vs stopy i dłoni robi mi mind fck w głowie
-
J.S wrote:Ja wlasnie mysle ze tak go wyreczalam przez ten czas troche, ze nie dalam sie wykazac
Jutro to zmieniam, zobaczymy jak bedzie mu szlo i czy w ogole bedzie chcial
w macierzyństwie cudne jest to , ze każdego dnia dostaje sie szanse na lepsze wykorzystanie jutra
dzis popełniamy bład-jutro mozna nad tym pracować
J.S lubi tę wiadomość
-
Biegnę za Wami,
Ania ♥️♥️♥️ elegancka, z gracją rozpoczęła jedzenie tortu i jakie tańce ♥️ tęsknię! Jak gorączka?
Oleńka, za każdym razem mnie zdumiewa, jak ona się zmienia 😊 te oczka 🤩🤩🤩
JS, mój też się nawrócił do butli w dzień. I to o dziwo, nie do spania, a tak po prostu. Za to znienawidził banany 😉
Mm daję z butli. Zazwyczaj spożycie mm trwa kilka minut, więc nie sądzę że jest szkodliwe.
Leira, jak jest tak gorąco w sypialni, a Mały śpi spokojnie to bym nie ruszała. Tylko nie otwierałabym okna, żeby nie wiało.
kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Leira nie budzi dziecka jak śpi bo rozbudzisz i pół nocy z głowy . Spróbuj przykryć kocykiem ,jak rozkopie znaczy że gorąco.
J.S mój Patryk 2,5 roku do spania ma butlę w dzień pije z kubka czy normalnej butelki nawet bez dziubka ale na noc musi być flacha i ok kiedyś wyrośnie. Co do jedzenia daj dziecku czas i swobodę on nie próbuje bo wie że mama zaraz przyleci weźmie z rączki ,wsadzi do dziubka i jeszcze husteczkami obetrze . Patryk jeszcze nie dosięgał do stołu to kładłam podstawkę z samochodu co starszaki na takiej jeżdżą ,kładłam na krzesło i dostawał talerz z obiadem jak trzeba było to mięsko pokroilam np. pierś czy schaba bo mielone sam jadł i siedział ile chciał. W między czasie zachęcałam ,podtykalam ale jadł sam. Możesz dziecko karmić, czemu nie ,nigdzie nie pisze że dziecko roczne ma jeść samo tylko jak ma iść do żłobka to nie będzie wiedział co z tym jedzeniem robić ,będzie czekał jak go ktoś nakarmi,a tam wiesz kilkanaścioro dzieci w grupie nie zawsze go ktoś będzie karmił ,nie zje to zabiorą talerz i tyle -
Berbecia, moj rzucac tez umie wszystkim super, bidon to obity z kazdej strony
Dzieki dziewczyny, zawsze mozna na dobre slowo liczyc, sprowadzicie czlowieka do pionu, a juz czulam sie taka beznadziejna ze nie uczylam go tego jak mial wlasnie 8-9 miechow, ze wyreczalam
Ide spokojnie spac, jutro zaczynamy Zobaczymy jak pojdzie
I z tym mlekiem luzuje, niech sobie pijeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 22:25
-
JS, Bożenka też nie umie sama sztućcami. Do ręki zawsze dostawała tylko mało inwazyjne jedzenie. Tort to pierwsza "potrawa", którą dostała do zjedzenia wg własnej wizji. Taki prezent od mamy 😉
Gorączka trwa. Tzn. teraz nie bo po nurofenie. Padła ok. 18.20 i niestety do 20 z minutami... Ale już chyba mogę kłaść. Od jutra do czwartku same będziemy... -
nick nieaktualnyGonie gonie i wciąż mam jakiś niedoczas....
Przede wszystkim spóźnione 100 lat, dla wszystkich roczniaków! Rosnijcie zdrowo.
Widziałam dzieci, torty, mamy tez i suknie ślubna❤ 🙂 wszystkie piękne🙂
Uświadomiłam sobie, że myślę Fermina widze Feeve😳 dopiero dziś Was rozdzielilam, nie wiem skad mi sie tak zapamietalo....
JS mam ten sam problem z tym ze mój butli nie używa, a ja nie chce jej teraz wprowadzac...
Leira my mamy w nocy myślę że ok 20-21 stopni teraz, mlody spi w body na krotki rekaw bez spodni, nie daje sie przyjryc niczym. Nie ruszam. Tez jest zimny a stopy i dłonie cieplekattalinna, jangwa_maua, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Spóźnione życzenia dla Olusia! Sto lat piękna solenizantko 😘 kto dziś świętuje? Bożenka cudna! Tort widać że był pyszny no i tany tany ❤️ Chłopaki Kamcia też mi się przewinęli, przystojniacy 😍
u nas dziś pobudka 5.35. Jemu chyba tak zostanie 😵
Berbecia może sobie podrażniła czymś to oczko. Bardzo ma czerwone? Przemywalas solą?D_basiula lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry! (od 4:50! )
Przepraszam ale nie nadrobie, nie mam czasu za nic..
A to dzieci powinny juz sztuccami jesc? Julo je rekoma a jak karmie go lyzeczka to ma swoja w dloni i chlapie zupka po wszystkim albo traktuje jak gryzak. Kiedys sie przeciez nauczy. Nie przejmuj sie, J.S., nie ma czym.
Nynka, ja tam sie nie obrazam za porownania do Feevy, ladna jest, mloda. Mozesz mnie z nia mylic.
I ode mnie dla Olenki zyczenia! Stu wspanialych lat!
Berbecia, mogla sobie cos do tego oczka wlozyc, nawet paluszek, dzis tez takie ma?
Na sniadanie moje Dziecko zjadlo 4 kromki chleba z pasta z groszku i ogorka kiszonego.. Ja zjadlam 1 bulke. Cos tu jest bardzo nie tak.
D_basiula, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
-
Bo takie żarte to Dziecko mam jakies. A wagowo to ledwo do gory leci..
Wydaje mi sie nawet, ze on powoli sam odstawia cyca, je z niego mniej, mimo ze zawsze najpierw cyc, potem posilek.. Mam nadzieje ze chociaz na noc sobie zostawi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 08:42
-
Dzień dobry,
Najlepsze życzenia dla Olci! 🎉
Cola, faktycznie jak je sporo to nie tutaj jest przyczyna zarowno wczesnego wstawania jak i jeczenia w dzień. U nas właśnie było tak, że jak nie dojadała stałymi posiłkami to była nie do zniesienia za dnia. Jak zaczęła dojadać (nie bede sie rozwodzić jakimi metodami, bo też jestem w tym temacie matką roku😂) to jest lepiej. No chyba, że ząbkuje albo coś... Ale z tego co dziewczyny piszą, dzieci mają teraz taki etap, ze wstają wcześnie. Może słoneczko je budzi?
Feeva, pięknie wyglądasz 😊
Ania, fantastyczna z tym tortem😊 no i tańce super 😊
Moje dziecko też nie je sztućcami. Czasem złapie za łyżke czy widelec, ale więcej w tym machania niż jedzenia. Łapkami ładnie je.
Wiecie, że wczoraj w Krakowie urodziły się pierwsze w Polsce sześcioraczki?
Edit. Ja też się cieszę, jak me dziecie zje kromeczke z juszem chociaż 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 08:47
D_basiula, kattalinna lubią tę wiadomość