WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znalazłam informacji w aplikacji, za to maila w "ofertach" 😊

Właśnie mi przypomniałyscie o odbiorze, a byłam dziś w Rossmannie.

Kupiłam za to tam dwupak body z krótkim rękawem za chyba 16,99. Mamy zestaw z zeszłego roku, fajnie się noszą, bardzo je lubię. Szkoda, że nie ma więcej wersji kolorystycznych. W kazdym razie-warto 😊

Panna Daria bardzo ładna 🤩 ja za to myślałam, że Diana 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 14:24

wariancja lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rossmanna nic nie dostałam. Ani przy pierwszej córce, ani teraz. Nawet te pieluchy za grosz mnie ominęły 😑.

Ale duszno dziś...znów pewnie będzie padać i burza. Uwielbiam 😁.

Dziś miałam spotkanie z doradcą i nauczyłam się pp 😁. Wcale nie taki trudny jak wygląda. Na dodatek odświeżyłam sobie kangura i zapomniałam, że to tak wygodne wiązanie 🤪. Najlepsze, że za free bo wygrałam konkurs 😂.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Darunia. :)

Przeczytałam o Dianie i mi przyszło na myśl, że niektóre imiona kojarzą mi się tylko ze zwierzakami. W mojej miejscowości rodzinnej było kilka psów: Dian i Roksan i teraz jak słyszę takie imię to widzę od razu psiaka, nie dziecko. ;)

Majowa, masz rację z tą rywalizacją. Mi się wydaje, że nawet moja siostra, która ma pół roku starszą córeczkę, porównuje do niej Julka, co mnie wkurza nieziemsko..

wariancja lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tak mam z imieniem Cezary. Mój kot tak miał na imię i jak ktoś wymawia to od razu on stoi mi przed oczami 😀 co ciekawe, imię psa Mańka już nie wzbudza takich skojarzeń 😀

U nas grad, ulewa i burza. Też uwielbiam ♥️ dopóki jestem w bezpiecznym domu... 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam psa Dianę oraz Oskara ;)
    Mikołaj (w wersji Mikuś) tez z tych powodów odpadł jako pomysł na imię chlopca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, weszłam teraz w apke i już jest prezent 🙂 z tego przynajmniej skorzysta bo pieluchy oddałam 😉

Nynka i inne, które zostają na dłużej same z dziećmi - szacun! Ja dopiero kilka godzin, normalny dzień roboczy ale ze świadomością, że nie będzie zmiennika... Zresztą, wczoraj był i co z tego? Takiej koszmarnej marudy jeszcze nie miałam. Chyba ten skok z mega mamizmem dołączył do zębów. Dobrze, że w niedzielę była normalna...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno odebralam te zwierzątka :p

Bylismy z Kamilem na pogrzebie, pod koniec taka ulewa byla, ze masakra:/

W ogole pierwszy raz nie zauwazylam, ze Kamilowi zab idzie tylko jak juz jest na wierzchu :p Zab nr 7 xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a który ząb? Też tak chcę 😀

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na drugie urodziny daja za grosz welurową ramke na zdjęcie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja tak zauwazylam jedna czworke :p Po tym obejrzalam reszte paszczy i sie okazalo ze drugiej juz widac biale kuleczki a kolejne dwie sa spuchnięte ;) Wszystkie cztery wyszly od tak, bez marudzenia, jeczenia itp :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam ramkę, powinni pudło melisy dawać 😉

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Ty jesteś trollem to Ci nie wierzę 😂😂😂 śpi, zęby bezobjawowo - no nie ma takich dzieci 😜

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Edwarda, Ty jesteś trollem to Ci nie wierzę 😂😂😂 śpi, zęby bezobjawowo - no nie ma takich dzieci 😜
    Za to jedynki i dwojki dały nam ostro popalic :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolna dwojka lewa :p Te pobudki nocne to chyba bylo przez to chociaz oprocz tego marudzenia nie bylo wiec bylam pewna, ze to nie zeby, a jednak:)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Za to jedynki i dwojki dały nam ostro popalic :p
    Dobra, dobra 😉

Wowka, jak z rozmiarówką rossmanowską?

Edit bo nikt nic 😉
    Zrobiłam dziecku (no dobra, sobie bo ona tylko trochę) pierwszy raz koktajl zielony. Trzeba było jarmuż wyjąć z zamrażarki 😉 użyłam blendera jak zawsze ale mnie kawałki liści nie przeszkadzały nigdy. Bożence niby też nie ale wolałabym żeby lepiej było zmielone. Mam taki kielich jako przystawka do miksera zelmera - to się lepiej nada niż zwykła ręczna żyrafa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 17:48

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie mam czasu to piszą i piszą...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzę się 😜

Bożenka wstała z drzemki i nie mendzi. Czyżby już lepiej? Włączyłam jej muzę dziecięcą i mówię do niej naśladując ją 😉 działa 😂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisze bo czekam na odpowiedzi :D
    Pytanie nr 1 dziewczyny w ciąży, szczepicie normalnie dzieci na ospę, świnkę, różyczkę? wiem, ze ryzyko zarażenia jest znikome, ale ja z tych panikujących.
    Pytanie nr 2 co zrobić z tablicą manipulacyjną, żeby dziecko sobie nie zrzucało jej na głowę? przywiercić do ściany- odpada, a tak to muszę ją trzymać, żeby się dziecko pobawiło, bo ciągnie wtyczkę i tablica leci na nią :/

Jedziemy w przyszłym tygodniu po fotelik (ktoś pytał, czy nadal jeździmy w łupnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:11

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z tym blenderem, ale wydaje mi sie, ze te kielichowe zawsze maja wieksza moc xd

Kamil stal w lozeczku ponad minutę i to trzy razy 😮

A w ogole zapomnialam, ze mialam Was pytac o porade, otoz na nasze wesele mielismy miec opiekunke dla Kamila, ale kuzynka narzeczonego sie zadeklarowala, ze może sie nim zająć. Problem w tym, ze dziewczyna ma 16lat, doswiadczenie ma bo nie raz sie zajmowala dziecmi starszej siostry i wiem, ze ma dobre podejscie do dzieci tylko ten wiek mnie troche odstrasza. Z drugiej strony wiem, ze ja bede miala ich caly czas na oku i beda tez inni dorosli...No i wtedy by nam odpadl spory koszt bo byśmy jej cos odpalili, ale na pewno mniej niz opiekunce trzeba byloby dac 😂 Co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:12

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jesteś w ciąży?? o.O

Jeśli powieszenie na ścianie nie wchodzi w grę (nawet haczyki jakies?) to może dorobić składane podpórki żeby stała. Do oprzeć/przywiązać do krzesła 😁

age.png
‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ