X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znalazłam informacji w aplikacji, za to maila w "ofertach" 😊

Właśnie mi przypomniałyscie o odbiorze, a byłam dziś w Rossmannie.

Kupiłam za to tam dwupak body z krótkim rękawem za chyba 16,99. Mamy zestaw z zeszłego roku, fajnie się noszą, bardzo je lubię. Szkoda, że nie ma więcej wersji kolorystycznych. W kazdym razie-warto 😊

Panna Daria bardzo ładna 🤩 ja za to myślałam, że Diana 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 14:24

wariancja lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rossmanna nic nie dostałam. Ani przy pierwszej córce, ani teraz. Nawet te pieluchy za grosz mnie ominęły 😑.

Ale duszno dziś...znów pewnie będzie padać i burza. Uwielbiam 😁.

Dziś miałam spotkanie z doradcą i nauczyłam się pp 😁. Wcale nie taki trudny jak wygląda. Na dodatek odświeżyłam sobie kangura i zapomniałam, że to tak wygodne wiązanie 🤪. Najlepsze, że za free bo wygrałam konkurs 😂.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Darunia. :)

Przeczytałam o Dianie i mi przyszło na myśl, że niektóre imiona kojarzą mi się tylko ze zwierzakami. W mojej miejscowości rodzinnej było kilka psów: Dian i Roksan i teraz jak słyszę takie imię to widzę od razu psiaka, nie dziecko. ;)

Majowa, masz rację z tą rywalizacją. Mi się wydaje, że nawet moja siostra, która ma pół roku starszą córeczkę, porównuje do niej Julka, co mnie wkurza nieziemsko..

wariancja lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tak mam z imieniem Cezary. Mój kot tak miał na imię i jak ktoś wymawia to od razu on stoi mi przed oczami 😀 co ciekawe, imię psa Mańka już nie wzbudza takich skojarzeń 😀

U nas grad, ulewa i burza. Też uwielbiam ♥️ dopóki jestem w bezpiecznym domu... 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam psa Dianę oraz Oskara ;)
    Mikołaj (w wersji Mikuś) tez z tych powodów odpadł jako pomysł na imię chlopca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, weszłam teraz w apke i już jest prezent 🙂 z tego przynajmniej skorzysta bo pieluchy oddałam 😉

Nynka i inne, które zostają na dłużej same z dziećmi - szacun! Ja dopiero kilka godzin, normalny dzień roboczy ale ze świadomością, że nie będzie zmiennika... Zresztą, wczoraj był i co z tego? Takiej koszmarnej marudy jeszcze nie miałam. Chyba ten skok z mega mamizmem dołączył do zębów. Dobrze, że w niedzielę była normalna...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno odebralam te zwierzątka :p

Bylismy z Kamilem na pogrzebie, pod koniec taka ulewa byla, ze masakra:/

W ogole pierwszy raz nie zauwazylam, ze Kamilowi zab idzie tylko jak juz jest na wierzchu :p Zab nr 7 xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a który ząb? Też tak chcę 😀

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na drugie urodziny daja za grosz welurową ramke na zdjęcie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja tak zauwazylam jedna czworke :p Po tym obejrzalam reszte paszczy i sie okazalo ze drugiej juz widac biale kuleczki a kolejne dwie sa spuchnięte ;) Wszystkie cztery wyszly od tak, bez marudzenia, jeczenia itp :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam ramkę, powinni pudło melisy dawać 😉

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Ty jesteś trollem to Ci nie wierzę 😂😂😂 śpi, zęby bezobjawowo - no nie ma takich dzieci 😜

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Edwarda, Ty jesteś trollem to Ci nie wierzę 😂😂😂 śpi, zęby bezobjawowo - no nie ma takich dzieci 😜
    Za to jedynki i dwojki dały nam ostro popalic :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolna dwojka lewa :p Te pobudki nocne to chyba bylo przez to chociaz oprocz tego marudzenia nie bylo wiec bylam pewna, ze to nie zeby, a jednak:)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Za to jedynki i dwojki dały nam ostro popalic :p
    Dobra, dobra 😉

Wowka, jak z rozmiarówką rossmanowską?

Edit bo nikt nic 😉
    Zrobiłam dziecku (no dobra, sobie bo ona tylko trochę) pierwszy raz koktajl zielony. Trzeba było jarmuż wyjąć z zamrażarki 😉 użyłam blendera jak zawsze ale mnie kawałki liści nie przeszkadzały nigdy. Bożence niby też nie ale wolałabym żeby lepiej było zmielone. Mam taki kielich jako przystawka do miksera zelmera - to się lepiej nada niż zwykła ręczna żyrafa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 17:48

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie mam czasu to piszą i piszą...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzę się 😜

Bożenka wstała z drzemki i nie mendzi. Czyżby już lepiej? Włączyłam jej muzę dziecięcą i mówię do niej naśladując ją 😉 działa 😂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisze bo czekam na odpowiedzi :D
    Pytanie nr 1 dziewczyny w ciąży, szczepicie normalnie dzieci na ospę, świnkę, różyczkę? wiem, ze ryzyko zarażenia jest znikome, ale ja z tych panikujących.
    Pytanie nr 2 co zrobić z tablicą manipulacyjną, żeby dziecko sobie nie zrzucało jej na głowę? przywiercić do ściany- odpada, a tak to muszę ją trzymać, żeby się dziecko pobawiło, bo ciągnie wtyczkę i tablica leci na nią :/

Jedziemy w przyszłym tygodniu po fotelik (ktoś pytał, czy nadal jeździmy w łupnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:11

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z tym blenderem, ale wydaje mi sie, ze te kielichowe zawsze maja wieksza moc xd

Kamil stal w lozeczku ponad minutę i to trzy razy 😮

A w ogole zapomnialam, ze mialam Was pytac o porade, otoz na nasze wesele mielismy miec opiekunke dla Kamila, ale kuzynka narzeczonego sie zadeklarowala, ze może sie nim zająć. Problem w tym, ze dziewczyna ma 16lat, doswiadczenie ma bo nie raz sie zajmowala dziecmi starszej siostry i wiem, ze ma dobre podejscie do dzieci tylko ten wiek mnie troche odstrasza. Z drugiej strony wiem, ze ja bede miala ich caly czas na oku i beda tez inni dorosli...No i wtedy by nam odpadl spory koszt bo byśmy jej cos odpalili, ale na pewno mniej niz opiekunce trzeba byloby dac 😂 Co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:12

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jesteś w ciąży?? o.O

Jeśli powieszenie na ścianie nie wchodzi w grę (nawet haczyki jakies?) to może dorobić składane podpórki żeby stała. Do oprzeć/przywiązać do krzesła 😁

age.png
‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ