Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina oblozcie mu tego siusiaczka gazikiem z rivanolem, samo przemywanie to malo. Chociaz na godzinke, niech ponosi taki oklad w pieluszce. Sprobuj moze tez mu dac wiecej picia, prowokujcie siusianie (np. polewanie stopek ciepla woda w wannie, po napojeniu) kluczowe jest to, zeby maly wyrzucil z siebie ta rope, zeby stan zapalny sie nie rozwijal.
-
Leira, właśnie, dziękuję za rady, pomaga jak ktoś przez to przechodził. Przed chwilą mu założyłam okład z rivanolu i co chwilę daję mu pić. Teraz, jak zmieniałam pieluszkę było już widać, że siusiał, na szczęście.
-
Fermina, biedactwo. Dobrze ze apetyt dopisuje.
Ja nie moge zdjecia to lapcie filmik
https://youtu.be/WwMJJDNSZbU
Jak chcecie pisac ze wtedy ladniej itp to prosze o wstrzymanie sie 😂
Wiecie serce matki
Dobrze ze to wlosy - odrosna. Jak moj bedzie chcial go zaciagnac do fryjezjrra to mu prawa ogranicze 😂
Wyszla nam 3 gornaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 08:56
Wowka, kamciaelcia, Fermina, pawojoszka, Leira, kattalinna, Katy, Sela lubią tę wiadomość
-
JS, a mi podoba się nowe wcielenie Igorka. Taki już duży chłopak 🙂 a jaka głupawka! Skrzat też tak czasem ma, że usiądzie i śmieje się z niczego 😂
Fermina, strasznie przykre jest patrzenie na ból dziecka. Ale robisz wszystko co w Twojej mocy. Nie doradzę, bardziej zapamiętuje co dziewczyny piszą, ale trzymam kciuki, aby szybko przeszło. Dobrze, że Julo nie traci humoru i apetytu 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:12
-
J.S., wygląda super. Już na starszaka wygląda, bardzo przystojnego starszaka.
Julo też się do niego śmiał.
Berbecia, nie zazdroszczę. Oby wyszło słońce jak najszybciej! -
Dzień dobry.
Fermina współczuję naprawdę, biedny jest najgorszy napewno pierwszy,drugi dzień potem już powinno być lepiej .
J.S fajny przystojniak z twojego Igorka nie będzie wiecznie słodkim bobaskiem z loczkami ,chłopak dorasta.
Berbecia ten rok to jednak wyjątkowy jest ,mam nadzieję że ta pogoda zaraz się zmieni i w końcu będzie ciepło -
A nie pisałam wam .
Wczoraj dzwoniła do mnie pielęgniarka z pretensjami ze zaległe szczepienia i ze zapisuje mnie na następny dzień. A ja do niej ze nie ze leczymy się laryngologicznie ze mamy skonczyc psikanie. Ona ze powinnym zaświadczenie przynieś.
A ja jej mowie ze dzwoniłam mówiłam jaka sytuacja i pytałam się o szczepienie i nic mi nie powiedziano o żadnym zaświadczenie. Nic nie odpowiedziała zapisała na czerwiec.
Takiego wkurwa dostałam ze aż mala obudzilama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:30
-
nick nieaktualnyBiedny Julo, żeby przestało to chociaż boleć😕
Od kiedy jestem mamą rozumiem słowa mojej mamy, która jak chorowalam to zawsze mówiła, że wzięła by to cholerstwo na siebie gdyby mogla tylko...
JS bardzo przystojnie młodzież wygląda i faktycznie bardzo dorosle🙂
-
Fermina wrote:Leira, właśnie, dziękuję za rady, pomaga jak ktoś przez to przechodził. Przed chwilą mu założyłam okład z rivanolu i co chwilę daję mu pić. Teraz, jak zmieniałam pieluszkę było już widać, że siusiał, na szczęście.
Będzie dobrze, zobaczysz, on po prostu musi to wydalić. Kamcia dobrze napisała właśnie, że rivanol wyciąga stany zapalne. Zostańcie przy nim, bo z octeniseptem różnie bywa - u nas np. przy pępowinie jeszcze, w ogóle się nie sprawdzał i był stan zapalny przy kikucie. A rivanol z czystym sumieniem mogę polecić na to zapalenie.
U nas też początki były ciężkie, mały płakał za każdym razem jak chciał siusiać, ropka poleciała kila ładnych razy, po każdym razie opuchlizna schodziła z siusiaka, a przy każdym kolejnym siusianiu znów wracała, ale po pierwszej nocy na rivanolu już siusiu szło z dużo mniejszym bólem, a po drugiej nocy było super
Trzymam kciuki za synka, żeby szybko minęło -
JS maly slicznie wygląda bardzo ładnie go obcieli moj wyglada jak 7 nieszczesc bo mial te wlosy bardzo dlugie, obcieli mu polowe (czyli nadal ma dlugie), i grzywkę na prosto, a on ma naturalny przedzialek z boku jak jego tata, wiec układają mu sie okropnie. Ale poczekam jeszcze miesiac i tez go na tak króciutko obetne.
-
noooo
to sie troszke pozale
Piotrek wczorak mały katar, taki lekjacy sie i kichańce-dziś troche mniej...noc idealna
Patryk ma własnie stan podgoraczkowy (38,0)ale juz podałam nurofen (niech działa przeciwzapalnie)ale nic innego
ciekawie sie zapowiada
tak samo było (podejrzanie a nie do końca chorobowo) przed szczepieniem Piotrka -
U mnie tez ciagle leje, wg prognozy długoterminowej moze jeszcze tak lac do polowy czerwca prawie Wcześniej mieszkalam blizej Wisły to tam juz pewnie mielibysmy wode w piwnicy...
Duzo zdrowka dla Julka 😘
J.S Igorek wyglada powazniej, ale bardzo ladnie 😍 -
Katy wrote:U mnie tez ciagle leje, wg prognozy długoterminowej moze jeszcze tak lac do polowy czerwca prawie Wcześniej mieszkalam blizej Wisły to tam juz pewnie mielibysmy wode w piwnicy...
Duzo zdrowka dla Julka 😘
J.S Igorek wyglada powazniej, ale bardzo ladnie 😍
Katy, a jak tam rozwój małego? Wstaje, albo może próbuje chodzić? U nas wielki progres zatrzymał się na wstawaniu przy meblach i chodzenia póki co nie widzę - stópki jeszcze stawia dość niestabilnie, a przynajmniej tak mi się wydaje. -
aaaaa
buty Bartek na limango...
zostały resztki, ale zostały
https://www.limango.pl/shop/overview?cid=44691&filter%5Bgender%5D=%5B%22Ch%C5%82opcy+%22%2C%22Niemowl%C4%99ta+%E2%80%93+ch%C5%82opcy%22%5D&page=0
hehe
mam problem które buty dla Piotra
moro czy antracyt??
dla Patryczka wybrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 10:49
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Katy, a jak tam rozwój małego? Wstaje, albo może próbuje chodzić? U nas wielki progres zatrzymał się na wstawaniu przy meblach i chodzenia póki co nie widzę - stópki jeszcze stawia dość niestabilnie, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Wstaje caly czas w lozeczku, przy meblach jeszcze nie, ale probuje :p Ogólnie wiekszosc dnia spedza na kolanach i przy próbach wspinania sie wiec pewnie zaraz zaskoczy