Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy, nie dawałaś czegoś nowego do jedzenia? U nas odparzona pupa jest prawie natychmiast po czymś, czego Julo nie akceptuje.
Cola, nie spada po lekach? Adaś nie ząbkuje? My przy ząbkowaniu mieliśmy infekcję z temp. powyżej 39 stopni, wychodziły 4 zęby, ale były też inne objawy.. -
Fermina niby spada po lekach ale rośnie zanim teoretycznie powinnam podać następna dawkę czwórki mu idą już od lutego i wyjść nie mogą, ale wątpię że to zęby. Apetyt ma, nie boli nic przy jedzeniu, nie pcha raczek do buzi więc nic na to nie wskazuje. Nigdy nie miał takiej wysokiej, ale najbardziej mnie martwi że tak ciężko ją zbić i utrzymać w moje
-
nick nieaktualny
-
Cola brzmi jak 3dniowka. Moj maly tez mial 3 pelne doby temp 39-40, spadala do max 38.5 i znowu do 40. Odstep miedzy lekami to min 4 godziny i czesto po 3 juz wracala goraczka. Jak nie ma innych objawow to na pewno to. Dla spokojnosci można isc do pediatry go osłuchać i sprawdzic gardlo.
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdb34201ce98.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94c400e3af07.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81f49990823e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 20:18
Leira, kattalinna, Sela, Katy, Berbecia, pawojoszka, kamciaelcia, J.S, jangwa_maua, Wowka, Mycha666, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Katy wrote:A u nas pupa odparzona, nawet bable sie zrobily co nigdy wczesniej sie nie zdarzalo
Nowe pieluchy?
Na odparzenie najlepsze przemycie solą fizjologiczną, osuszenie i wietrzenie
Kwiatkowa pięknie wyglądasz! Najlepszego dla synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 20:19
-
edwarda
słyszałam wiele "teorii" o trzydniówce-u nas na szczęscie (3x) była standardowa
3 doby gorączki(nasza podkresla ze mają byc pełne doby, bo czesto mamy inaczej licza trzy dni), na szczęscie nie wysoka ksiązkowo, a wysypka ciut ciutke sie opóźniła w moim mniemaniu i tak wylądowalismy u pediatry'ale na szczęscie-angine wyłapaliśmy szybko (tzn na drugi dzień angina była juz rozwinieta)
no i własnie pediatra podkresla te wezły -
Kamcia ja sie zupelnie nie znam. U nas było ksiazkowo, 3 pelne doby 39-40 a potem wysypka na brzuszku i plecach, po niecalych 2 dniach przeszla. Żadnych innych zupelnie objawow. Takze ja zupełnie nie wiem jak to jest. Dopiero druga infekcja u nas tfu tfu oby bylo jak najmniej.
-
Kwiatkowa pięknie wyglądacie!!
Aaa mamusie najlepszego!
My właśnie wróciliśmy z podróży i próbuje ogarnąć Leosia. Katar się rozwinął, w nocy co chwile się budzi, a było już tak pięknie z jedną pobudką.
Mieliśmy się szczepić drugą dawką na meningokoki w przyszłym tyg, ale chyba musimy to odłożyć.
Walczę o ten żłobek, bo niby w czerwcu powrót do pracy, ale teraz sama nie wiem jak z tym szczepieniem, bo zaraz na drugi dzień po szczepieniu na te meningokoki można dziecko dać do żłobka?
Dużo zdrówka dla chorowitków!!!
Katy u nas na odparzenia najszybciej działała mąka ziemniaczana i wietrzenie.W końcu się udało...
-
edwarda20 wrote:Kamcia ja sie zupelnie nie znam. U nas było ksiazkowo, 3 pelne doby 39-40 a potem wysypka na brzuszku i plecach, po niecalych 2 dniach przeszla. Żadnych innych zupelnie objawow. Takze ja zupełnie nie wiem jak to jest. Dopiero druga infekcja u nas tfu tfu oby bylo jak najmniej.
i jeszcze jedno mis ie przypomniało-moje lekarka tez mówi ze to choroba małych dzieci-wiec raczej nie zarazi sie osoby starszej
oby jak najmniej maluszki chorowały! -
Kurcze to moze jednak te pieluchy, bede musiała to sprawdzic..poki co musimy "naprawic" pupe :p
Kwiatkowa, slicznie wygladalas, Patryczek tez oczywiscie;)
Bilans Dnia Matki: rozbity talerz, rozbita szklanka, uszczypniecie psa w pysk co poskutkowalo piskiem i ostrzegawczym kłapnieciem...Wszystko dzielo Kamila -
Katy ja jak mam pupę do naprawy to zakładam tetre ,make ziemniaczana,sudokrem . Jakoś tym panpkom nie ufam . Dlatego myślę o pieluchach wielorazowych przy następnym maluchu.
Cola mi lekarz mówił że można naprzemiennie raz paracetamol raz ibuprofen ,wtedy można częściej niż co 4 h ,możesz też letnia kompiel albo rozebrać żeby chłodniej byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 21:31
-
Dzięki dziewczyny, zrobiłam trochę chłodniejsza kąpiel, daje Ibum naprzemiennie z paracetamolem
Gorączka spadla do 37.5 ale teraz muszę być czujna, bo tak jak Edwarda pisze po trzech godzinach od podania temperatura znowu zaczyna wzrastać. Innych objawów brak, jedynie jak ma takie 39 to jest mega słaby i senny. Znajoma lekarka (nie pediatra) mi go osluchala, prawdziwa węzły. Wszystko ok, może delikatnie powiększone pachowe ale jak już to ciut. Jutro chyba skonsultuje z pediatrą jak się będzie utrzymywać. Mama mnie już nastraszyła drgawkami gorączkowymi, żebym czuwała i nie dopuściła do wysokich temperatur. Kamcia paracetamol 125 mg w czopku, a Ibum w dawce 2 ml.