Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
wciąż mysle o tym naszym szpitalu, oddziale
raczej to nie kwestia przykrycia sprawy pochówków...
naszym szpitalem zarządza spółka "nowy szpital"
w przeciągu pół roku pozamykali inne szpitale/oodziały (zwłaszcza ginn-pol) w naszym województwie
ekonomia-ewidentnie dazą do zamkniecia naszego szpitala w ogóle...
nasza porodowka jest "wyjatkow"
choc to tylko 1.stopien ref. to do nas zjeżdzaja kobiety z całego województwa...a dziesiąt lat temu byliśmy wrecz słynni
czy uda sie to zatrzymac?
nie wiem...ktos próbował po cichaczu to załatwiac
personel poznał prawde wczoraj, wczoraj info zaczeło sie rozszerzac w necie
nikt nie raczył informowac oficjalnie,,,sa osoby chętne działać już, natychmiast...ale musi byc to oficjalne stanowisko szpitala, czekają na relację rzecznika szpitala, potem pilne spotkanie z burmistrzem, podpisy i protesty w czasie dni miasta (festyn na ten weekend)
machina ma zamiar ruszyć po oficjalnych ogłoszeniach
ostatnio petycję podpisywałam w styczniu...wtedy kolejny raz powiat dązył do zamkniecia porodówki-jesteśmy niezłą konkurencją dla tamtejszego (i okolicznych) szpitala, choc u nas nie ma jakiejs rekordowej liczby porodów
protesty były nie raz
i za kazdym razem dawalismy rade
ale jakby nie patrzec-na pewno to pierwszy krok do zamnięcia całego szpitala
a u nas np jest jeden z nielicznych w polsce oddział paliatywny
mamy oddział opiekuńczy (dla starych, niedołęznych pacjentów)
moje miasto po prostu umrze
ciul z tym
byleby z takiej głupoty ludzie nie umierali -
Dzień dobry, chociaż noc i u nas gorsza...
Fermina, fajny brzusio, reszta chudziutka 😊
Król Wojtuś super, akurat Was wywołałam 😀
Cola, ja też trzymam kciuki za odpuszczenie wysypki i wasz wyjazd. Nad Balaton już kilka lat mam ochotę jechać, chętnie obejrzałabym zdjęcia 😊
Współczuję, ale jednocześnie zazdroszczę przeprowadzek. Lubię urządzanie nowego mieszkania i układanie wszystkiego na nowo, jakieś to dla mnie odświezajace 😁 masa roboty, to fakt, ale satysfakcja też jest. Po ostatniej przeprowadzce podpierałam się brzuchem 😂
Miłego kolejnego słonecznego dnia. Idę piec brownie do tortu na jutro 😊Fermina lubi tę wiadomość
-
Zero zrozumienia na forum.. Nawet mi ponarzekac teraz nie wypada. Kamcia, moze Cie pocieszy, ze ja mam cala feerie objawow ciazowych w przeciwienstwie do Ciebie. ;P
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Fermina, co to za mini brzuszek, ja mam wiekszy bez 😂♥️
Wspolczuje wam nocy. Moj stekal, krecil sie cala noc ale ostatecznie wstal o 9. Tak mozna zyc 😂
Wlaczylismy klime w domu i siedzimy, nigdzie sie nie ruszam w ten skwar.
Kamcia, u nas tez zamkneli szpital juz dluzszy czas temu, tez sie ludzie burzyli ale nic z tego nie wyszlo, zamkneli i juz
Najblizszy 30 km - dziadowski, nikt tam nie jezdzi Nawet ja rodzilam 80 km od siebie, bo inaczej masakra 🤷🏽♀️ -
kattalinna wrote:Tak właśnie zamówiłam 😁 jednak 449, serce nie sługa 😉
To i ja zamawiam, najwyżej będziemy obie niezadowolone 😂 ja biorę 277, do niego pierwszego mi serce mocniej zabiło 😂 jeszcze tylko nie wiem czy druga strona szara czy miętowa 🤔kattalinna lubi tę wiadomość
-
To się wkurzyłam. Zadzwoniła do mnie koleżanka która ma syna w żłobku tam gdzie ja mam mojego posłać i mi mówi że prawie 160 zł ma żłobek podrożeć od września. A dziwne że babka powiedziała że umowy teraz nie będziemy podpisywać tylko później. Koleżanka ma na umowie że mogą w roku tylko 10% podnieść opłatę to jej powiedziała że to się roku kalendarzowego tylko liczy. Szkoda że mi nic nie powiedziała że będzie drożej. Nie wiem teraz co z tym zrobić. Tracę zaufanie do takiej placówki...
-
nick nieaktualnyFermina, brzusio śliczny 😍
Kamcia, popieram... nasze województwo to dziadostwo. U mnie tez pozamykali oddziały, a mielismy fajny, świeżo wyremontowany oddział gin-poloż. Tez pisaliśmy petycje itd..nic to nie dało, szpital przejęła spółka " szpital nowy" 😐
J.S. ty w ZG rodziłaś? -
Fermina, gdzie ten brzuszek? :p bardzo zgrabny
Wowka, Kamil raczej przepadal za hustawka od poczatku wiec to chyba ktos inny nie był fanem :p
Wojtus, słodziak
Podpisalismy umowe z wlascicielem mieszkania, zauwazylam, ze zona w ciazy :p Dostalismy klucze, jutro zaczniemy rzeczy przewozic
Nina83, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
My dziś po wizycie. Szyjka miękka rozwarcie na 3 cm. Skierowanie na patologie. Czekam już zarejestrowana aż mnie wezmą. Trochę stresuje się jak Stanisław będzie przez ten czas jak mnie nie będzie. Termin na za 10 dni ale bobo już 3800
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 12:49
Nina83, Katy, kamciaelcia, pawojoszka, jangwa_maua, kattalinna, MajowaMamusia, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość